Şimdi Ara

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---)))))) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
74.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır USB belleğin istediğiniz kadarlık bir kısmını ReadyBoost olarak atıyorsunuz.Yani aynı anda USB belleği harici hafıza olarak kullanıp aynı zamanda ReadyBoost olarak kullanabiliyorsunuz.Dediğim gibi ben 2 GB lık kısımı ReadyBoost olarak kullanıyorum geriye kalan 2 GB Lık ksımıda harici hafıza olarak kullanıyorum.Ready Boost olarak ayırdığınız kısım kullanılıyor olarak gözüküyor ve kalan kısmını kullanabiliyorsunuz belleğin...
    quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

quote:

Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity

Arkadaşlar bugün OCZ Ready Boost 4GB USB Belleğim geldi.Yaklaşık olarak 55 YTL ye geldi.Ürünü araştırabilirsiniz,en yüksek performanslı Belleklerden birisi.Okuma ve yazma süreleri müthiş!!! Ready Boost desteğide cabası.Ben 2GB lık kısmını ReadyBoost olarak atadım,açılışta bile bariz bir hızlanma var.Kesinlikle ısınmıyor ve çok şık kesinlikle öneriyorum.Bu arada Drakulam sanırım LG teknik servisle irtibata geçmiş,turbo memory hakkında.Olması gerektiği yaptığımız işlemlerin doğru olduğunu söylemişler.Ve Drakulam sanırım ürünü Vatana göndermiş ilgilenmeleri için.Sanırım kendisi geldiğinde daha detaylı bir bilgi vericektir.Aklıma gelmişken R500 ü yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun,sorunlarını bizlerle paylaşsınlar elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
    Saygılar...

USB belleğin tamamı ile boş olması mı gerekiyor?

• hayırlı olsun "ImmoRtaLity", performansı dediğin gibiyse , fiyatı çok makul bence.

"ImmoRtaLity" arkadaşımla sabaha kadar robson olayına kafayı taktık ve sabahaa kadar uğraştık, acaba bizim mi bilmediğimiz bişey var diye.

gelelim "intel turbo memory (robson)" olayına, ImmoRtaLity ninde dediği gibi lg teknik servisle görüştüm. windows vista altında: intel turbo memory console , aygıt yöneticisi, yada çeşitli programlarla bu parçayı görmem gerekmiyormu dedim. lg teknik servisteki arkadaş, tabiki en basit şekilde böyle bakılabilir demekki bir sorun var dedi, laptop ı vatan bilgisayara göndermemi tavsiye etti.
    biraz önce ups kargoyla gönderdim. yenisi ile değişimini isteyecem. işallah sorun çıkarmazlar, 2 gün kullanmışım. ilk günü turbo memory i goremeyince resmen şoka uğradım. acaba bizdemi hata var diye, "ImmoRtaLity" arkadaşla nette dolaşmadık yer, uğraşmadık bişey bırakmadık, ama nafile yok.
    eğer bende intel turbo memory varmı diye merak ediyorsanız bizim kadar uğraşmanıza gerek yok. başlat>programlar altında intel turbo memory konsol yi görmeniz gerekir.. eğer sizde illa benim gibi robson meraklısıysanız gonderin değişsinler.

gelelim LG R500'e;
    LG R500 bence 10 numara bir laptop, 2 gün kullandım, robsonsuzda olsa performansı beni gerçekten memnun etti.
    özellikle vista da aldığı 5,9 luk aero puanına ağzım açık kaldı. laptop ın o kadar + ları varki, hayran kalmamak elde değil.

teknik servisi ilgilensin,
    fan sesinden rahatsız olanlara (özellikle acer5920),
    ben deli gibi oyun oynamak istiyorum,
    kasası taş gibi olsun,
    dış tasarım cafcaflı olsun,
    şöyle ele alınca kalite koksun,
    ...diyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılar...

quote:

Arkadaşlar bugün OCZ Ready Boost 4GB USB Belleğim geldi.Yaklaşık olarak 55 YTL ye geldi.Ürünü araştırabilirsiniz,en yüksek performanslı Belleklerden birisi.Okuma ve yazma süreleri müthiş!!! Ready Boost desteğide cabası.Ben 2GB lık kısmını ReadyBoost olarak atadım,açılışta bile bariz bir hızlanma var.Kesinlikle ısınmıyor ve çok şık kesinlikle öneriyorum.Bu arada Drakulam sanırım LG teknik servisle irtibata geçmiş,turbo memory hakkında.Olması gerektiği yaptığımız işlemlerin doğru olduğunu söylemişler.Ve Drakulam sanırım ürünü Vatana göndermiş ilgilenmeleri için.Sanırım kendisi geldiğinde daha detaylı bir bilgi vericektir.Aklıma gelmişken R500 ü yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun,sorunlarını bizlerle paylaşsınlar elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
    Saygılar...

• Beyler, Bilgisayarım > Yönet kısmından bir ekran alıntısını buraya koyup ROBSON'u bize gösterebilir misiniz?
  • Robson is the code name for a new Intel® platform technology that uses non-volatile memory (Flash memory) to increase system responsiveness, make multi-tasking faster, and extend battery life. Robson technology will be available on Intel’s forthcoming Santa Rosa platform—the next-generation mobile platform building on the power savings and performance benefits of Intel® Centrino® processor technology. Robson technology is designed to support two new features of the upcoming Microsoft Vista* operating system: ReadyBoost* and ReadyDrive* technologies
    ************ROBSON UN VİSTA GEREKTİRDİĞİNİ AÇIKÇA YAZIYOR ..NO VISTA ...NO ROBSON!!!!!***************

************Burada da ROBSON Nasıl aktif edilir !!!!ORIGINAL BİLGİ INTEL SİTESİNDEN-HADİ UNUTMAYIN BU KIYAKLARIMI !!!!!**************
    Intel® Turbo Memory
    How do I enable Intel® Turbo Memory?

If your system includes an Intel® Turbo Memory module, complete the below steps to enable Intel® Turbo Memory.

Note: If Intel® Turbo Memory is not shown in the Start menu, you will need to install the Intel® Turbo Memory software package. The installer should enable the necessary features for you.

Click on Start » All Programs.
    Find the Intel® Turbo Memory program group.
    Select Intel® Turbo Memory Console.
    Select Continue when you see a Microsoft Windows* prompt that says: "A program needs your permission to continue. If you started this program, continue."
    Select Enable Windows ReadyBoost1.
    Select Enable Windows ReadyDrive2.
    Reboot the system.

1 If the Intel® Turbo Memory module is 512MB, only Microsoft Windows ReadyDrive* is supported; you will not be able to enable Microsoft Windows ReadyBoost*.

2 If the system has an Intel® 82801IR I/O Controller Hub (ICH9R), Microsoft Windows ReadyDrive is not supported.

Biz kardeş sayılırız Asus LG ...hadi kolay gelsin canlar !!!!!!

• Hocam malesef bu dahil belki 10 farklı şey denemişizdir ama malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImmoRtaLity -- 17 Mart 2008; 21:44:49 >
  • Mrb. Bende robson teknoloji si ni kullanamıyorum. En azından başlat- tüm programlar sonra bişey bulamıorum. Vatan Bilgisayar kesinlikle bu problemden dolayı değişim yapıyor mu? Bende değiştirmek istiyorum. Bilgi için teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: drakulam

hayırlı olsun "ImmoRtaLity", performansı dediğin gibiyse , fiyatı çok makul bence.

"ImmoRtaLity" arkadaşımla sabaha kadar robson olayına kafayı taktık ve sabahaa kadar uğraştık, acaba bizim mi bilmediğimiz bişey var diye.

gelelim "intel turbo memory (robson)" olayına, ImmoRtaLity ninde dediği gibi lg teknik servisle görüştüm. windows vista altında: intel turbo memory console , aygıt yöneticisi, yada çeşitli programlarla bu parçayı görmem gerekmiyormu dedim. lg teknik servisteki arkadaş, tabiki en basit şekilde böyle bakılabilir demekki bir sorun var dedi, laptop ı vatan bilgisayara göndermemi tavsiye etti.
    biraz önce ups kargoyla gönderdim. yenisi ile değişimini isteyecem. işallah sorun çıkarmazlar, 2 gün kullanmışım. ilk günü turbo memory i goremeyince resmen şoka uğradım. acaba bizdemi hata var diye, "ImmoRtaLity" arkadaşla nette dolaşmadık yer, uğraşmadık bişey bırakmadık, ama nafile yok.
    eğer bende intel turbo memory varmı diye merak ediyorsanız bizim kadar uğraşmanıza gerek yok. başlat>programlar altında intel turbo memory konsol yi görmeniz gerekir.. eğer sizde illa benim gibi robson meraklısıysanız gonderin değişsinler.

gelelim LG R500'e;
    LG R500 bence 10 numara bir laptop, 2 gün kullandım, robsonsuzda olsa performansı beni gerçekten memnun etti.
    özellikle vista da aldığı 5,9 luk aero puanına ağzım açık kaldı. laptop ın o kadar + ları varki, hayran kalmamak elde değil.

teknik servisi ilgilensin,
    fan sesinden rahatsız olanlara (özellikle acer5920),
    ben deli gibi oyun oynamak istiyorum,
    kasası taş gibi olsun,
    dış tasarım cafcaflı olsun,
    şöyle ele alınca kalite koksun,
    ...diyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılar...

quote:

Saygılar...

• Değiştirmenin bir çözüm olmıyacağını düşünüyorum.Çünkü tüm R500 ler aynı şekilde.Yabancı bir forumdan okuduğum kadarıyla aynı şey bir başkasının başına gelmiş Lenovo da ve bios update ile sorunu çözmüş.Şimdilik yapabileceğimiz şey yeni bir Bios sürümü bulmak.Lg Intelligent Update Bios indirmiyor,manuel olarak bulmamız gerekiyor.Umarım hepberaber araştırıp buluruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImmoRtaLity -- 17 Mart 2008; 20:51:10 >
  • sorunda bu ya asus kardeş, aktif edecek yer bile yok, yani o senin dediğin turbo memory console yok.
    bende biri farklı bişeymi bulmuş diye baktıydım amannnnn sende asus kardeş.
    topiğe ilgin için teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: selimhun

Robson is the code name for a new Intel® platform technology that uses non-volatile memory (Flash memory) to increase system responsiveness, make multi-tasking faster, and extend battery life. Robson technology will be available on Intel’s forthcoming Santa Rosa platform—the next-generation mobile platform building on the power savings and performance benefits of Intel® Centrino® processor technology. Robson technology is designed to support two new features of the upcoming Microsoft Vista* operating system: ReadyBoost* and ReadyDrive* technologies
    ************ROBSON UN VİSTA GEREKTİRDİĞİNİ AÇIKÇA YAZIYOR ..NO VISTA ...NO ROBSON!!!!!***************

************Burada da ROBSON Nasıl aktif edilir !!!!ORIGINAL BİLGİ INTEL SİTESİNDEN-HADİ UNUTMAYIN BU KIYAKLARIMI !!!!!**************
    Intel® Turbo Memory
    How do I enable Intel® Turbo Memory?

If your system includes an Intel® Turbo Memory module, complete the below steps to enable Intel® Turbo Memory.

Note: If Intel® Turbo Memory is not shown in the Start menu, you will need to install the Intel® Turbo Memory software package. The installer should enable the necessary features for you.

Click on Start » All Programs.
    Find the Intel® Turbo Memory program group.
    Select Intel® Turbo Memory Console.
    Select Continue when you see a Microsoft Windows* prompt that says: "A program needs your permission to continue. If you started this program, continue."
    Select Enable Windows ReadyBoost1.
    Select Enable Windows ReadyDrive2.
    Reboot the system.

1 If the Intel® Turbo Memory module is 512MB, only Microsoft Windows ReadyDrive* is supported; you will not be able to enable Microsoft Windows ReadyBoost*.

2 If the system has an Intel® 82801IR I/O Controller Hub (ICH9R), Microsoft Windows ReadyDrive is not supported.

Biz kardeş sayılırız Asus LG ...hadi kolay gelsin canlar !!!!!!

• Arkadaşlar kusura bakmayın işinize kaynak olmak istemem ..ama ilgimi çekti...TURBO mEMORY için şöyle yazıyor..

Eğer sisteminiz Intel Turbo Memory içeriyorsa....çalıştırmak için aşağıdaki aşamaları tamamlayın..
    NOT:Eğer ''Başlat'' menüsünde Turbo Memory seçeneği görülmüyorsa ...(Bu Durumda)Intel Turbo Memory yazılım paketini kurmanız gerekir.Kurulum (paketi) size gerekli özellikleri sağlayacaktır.....
    Devamında 2 araç dikkati çekiyor .Başlat...Tüm Programlar ...Intel Turbo Memory Programı ve Bu programın altında ''Turbo Memory Konsolu''...

Şimdi bu benim Asus da yok...Çünkü bende Turbo Memory yok ..Ama R 500 lerde olduğu her yerde yazıyor.Yukarıda belirtilen ''Turbo Memory Yazılım Paketi'' nedir....Nereden temin edilir.????LG den mi ..Intel sitesinden mi ???Bu çok önemli...SİZLER BU YAZILIMI BULUP ...YÜKLEMEYİ DENEDİNİZ Mİ ???

Son ve en kötü olasıllık ..Turbo Memory ...olmaması..Bu da olamaz ..cihazlarınız R 500 . !!!!!!???????

• çok teşekkürler yinede ama bu dediklerinin hepsini hatta daha fazlasını denedik. şu anda bir ihtimal üzerine duruyoruz ImmoRtaLity ve ben robson var fakat anakart çalıştırmıyor, yani bios güncellemesini bulabilirsek bios güncellemesiyle düzeleceğini umuyoruz.
    ayrıca ne kusuru, iyi yada kötü farketmez herkesten bir fikir çıkarsa problemin çözümüne belki daha çabuk ulaşırız.

quote:

Arkadaşlar kusura bakmayın işinize kaynak olmak istemem ..ama ilgimi çekti...TURBO mEMORY için şöyle yazıyor..

Eğer sisteminiz Intel Turbo Memory içeriyorsa....çalıştırmak için aşağıdaki aşamaları tamamlayın..
    NOT:Eğer ''Başlat'' menüsünde Turbo Memory seçeneği görülmüyorsa ...(Bu Durumda)Intel Turbo Memory yazılım paketini kurmanız gerekir.Kurulum (paketi) size gerekli özellikleri sağlayacaktır.....
    Devamında 2 araç dikkati çekiyor .Başlat...Tüm Programlar ...Intel Turbo Memory Programı ve Bu programın altında ''Turbo Memory Konsolu''...

Şimdi bu benim Asus da yok...Çünkü bende Turbo Memory yok ..Ama R 500 lerde olduğu her yerde yazıyor.Yukarıda belirtilen ''Turbo Memory Yazılım Paketi'' nedir....Nereden temin edilir.????LG den mi ..Intel sitesinden mi ???Bu çok önemli...SİZLER BU YAZILIMI BULUP ...YÜKLEMEYİ DENEDİNİZ Mİ ???

Son ve en kötü olasıllık ..Turbo Memory ...olmaması..Bu da olamaz ..cihazlarınız R 500 . !!!!!!???????

• Arkadaşlar bu linkten intel turbo memory konsolu indirdim fakat makinede turbo belleği sıfır olarak gösterio..

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?ProductID=2813&DwnldID=13232&lang=eng
  • Evet Nebican aynen öyle,zaten denemediğimiz şey kalmadı Drakulam ile.Kimse bence boşuna kasmasın bios update i bulabiliyorsa bulsun yoksa bizim yapabileceğimiz başka birşey yok.Taaki Drakulam ın olayı neticelene kadar...
  • Ben de Intel e bakarken bu arada ...verdiğim link ten Intel Matrix Storage Console driver ımı güncelledim.(7.0.0.1020 vardı 7.8.0.1012 yükledim) Bu link de turbo memory software package de var ..ama ..bende olmadığı için ..herhangi bir gelişme olmadı. Bu linke bir bakabilirsiniz......Ya da baktınız mı ???

http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2813&OSFullName=Windows+Vista*+32&lang=eng&strOSs=164&submit=Go%21

Dilerim BIOS güncellemesi sorunu çözer....

• eyvallah emre hocam

Bu ayarları neren biliyorsunuz ?

Ben kullanma kılavuzu falan baktım, göremedim de

Bu arada

quote:

Vista yı silip xp kurarsanız .Rubson Memory hiçbir işe yaramaz.. XP Robson Memory yi tanımaz...Akıllı olun Vista kulllanın ...Cihazlar Vista ya göre şekillendirilmiş.!!!!!

Ready Boost ( 15 ytl ye ready boost özellikle usb bellek alıyorsunuz....1 GB diyelim..1 gb ram ilave etmiş gibi performans artıyor ..hem de takıp ...çıkarabiliyorsun ). VİSTA ŞART BUNUN İÇİN DE!!!! ...... özelliği de aynı şekilde..XP kullananlar cihazlarını % 70 kapasite ile kullanıyorlar.İyi mi ????????

Bu 15 ytl ye satılan readyboost özellikli usb bellek için bir link var mı ?

Hangi marka acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 18 Mart 2008; 8:51:58 >

• quote:

Ben de Intel e bakarken bu arada ...verdiğim link ten Intel Matrix Storage Console driver ımı güncelledim.(7.0.0.1020 vardı 7.8.0.1012 yükledim) Bu link de turbo memory software package de var ..ama ..bende olmadığı için ..herhangi bir gelişme olmadı. Bu linke bir bakabilirsiniz......Ya da baktınız mı ???

http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2813&OSFullName=Windows+Vista*+32&lang=eng&strOSs=164&submit=Go%21

Dilerim BIOS güncellemesi sorunu çözer....

Ben denedim, bir işe yaramadı
    Bende de hala turbo memory gözükmüyor...

• merhaba arkadaşlar bende bu laptopu almayı cok istiyorum google aratıp boyle bi başlık bulunca hemen üye oldum :)
    ugura arkadaşım teknobu dan alırken yardım edebilecegini yazmıslar?
    gercekten bu sitede fiyat cok uygun fakat stoklar konusunda bi bilgin varmı acaba ?
    boyle bi baslık acip bizi bilgilendirdigin icin cok saol

???birde r500un ekran kartı gersekten ddr3mu????
    hic biryerde bilgi bulamadımda tek kaynagım sensin.
    ilgilendigin icin cok saol simdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eypsvr -- 18 Mart 2008; 9:46:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eypsvr

merhaba arkadaşlar bende bu laptopu almayı cok istiyorum google aratıp boyle bi başlık bulunca hemen üye oldum :)
    ugura arkadaşım teknobu dan alırken yardım edebilecegini yazmıslar?
    gercekten bu sitede fiyat cok uygun fakat stoklar konusunda bi bilgin varmı acaba ?
    boyle bi baslık acip bizi bilgilendirdigin icin cok saol

???birde r500un ekran kartı gersekten ddr3mu????
    hic biryerde bilgi bulamadımda tek kaynagım sensin.
    ilgilendigin icin cok saol simdiden :)

Teknobu sitesiyle alakalı erdoğan bey ile görüşebilirsin. Fakat bildiğim kadarıyla stoklarda kalmamış...
    Ekran kartı gerçek DDR 3 tür...

Bu arada hoşgeldiniz...

• cok teşekkur ederim
    ya boyle bi kısmet olamaz acaba getirme şansları yokmudur ve getirseler bile bu fiyattanmı satışa sunulur
    sitede stoklarda var gozukuyor gerçi aradım ama cevap veren olmadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

eyvallah emre hocam

Bu ayarları neren biliyorsunuz ?

Ben kullanma kılavuzu falan baktım, göremedim de

Bu arada

quote:

Vista yı silip xp kurarsanız .Rubson Memory hiçbir işe yaramaz.. XP Robson Memory yi tanımaz...Akıllı olun Vista kulllanın ...Cihazlar Vista ya göre şekillendirilmiş.!!!!!

Ready Boost ( 15 ytl ye ready boost özellikle usb bellek alıyorsunuz....1 GB diyelim..1 gb ram ilave etmiş gibi performans artıyor ..hem de takıp ...çıkarabiliyorsun ). VİSTA ŞART BUNUN İÇİN DE!!!! ...... özelliği de aynı şekilde..XP kullananlar cihazlarını % 70 kapasite ile kullanıyorlar.İyi mi ????????

Bu 15 ytl ye satılan readyboost özellikli usb bellek için bir link var mı ?

Hangi marka acaba ?

Serbay Öztürk ...Lütfen aşağıda verdiğim link e bakınız...

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32062

• ya arkadaşlar benimde bikaç sorum var..birincisi R 500'ün penryn işlemcili modelleri ne zaman gelir? ikincisi ben izmirdeyim..buradaki teknik servis ve genel olarak satış sonrası destek durumu nasıldır LG' nin..teşekkrüler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.