Şimdi Ara

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---)))))) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
74.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Serbay Öztürk ...Lütfen aşağıda verdiğim link e bakınız...

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32062

Teşekkürler...

Ama kapasitesi daha yüksek birşey almam lazım herhalde...

Sizce almışken en az kaç almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 18 Mart 2008; 14:43:43 >
  • Bu arada LG distribütörü Boğaziçi Bilgisayar ile görüştüm...
    Ready boost özelliği hakkında birçok bilgi aldım. Çok bariz performans artışı beklemeyin dedi. Bende OCZ 4gb lık ready boost özellikli bir usb bellek almaya karar verdim.

Ama kullanan arkadaşların da yorumlarını alayım...

Ona göre erteleyebilirim fikrimi.

Oyunlarda falan bir performans artışı olmuyormuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

quote:

Serbay Öztürk ...Lütfen aşağıda verdiğim link e bakınız...

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32062

Teşekkürler...

Ama kapasitesi daha yüksek birşey almam lazım herhalde...

Sizce almışken en az kaç almalıyım ?

4 gb yeterlidir. ocz veya corsair tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd72225
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd71728

• quote:

Orjinalden alıntı: selimhun

Vista yı silip xp kurarsanız .Rubson Memory hiçbir işe yaramaz.. XP Robson Memory yi tanımaz...Akıllı olun Vista kulllanın ...Cihazlar Vista ya göre şekillendirilmiş.!!!!!

Ready Boost ( 15 ytl ye ready boost özellikle usb bellek alıyorsunuz....1 GB diyelim..1 gb ram ilave etmiş gibi performans artıyor ..hem de takıp ...çıkarabiliyorsun ). VİSTA ŞART BUNUN İÇİN DE!!!! ...... özelliği de aynı şekilde..XP kullananlar cihazlarını % 70 kapasite ile kullanıyorlar.İyi mi ????????

Evet, Robson ve Ready Boost yalnız Vista'da calışıyorlar. Ama XP'de Ready Boost kullanmak isteyenler için program var. Yani illa Vista şart değil. Buradan bakabilirsiniz.

• msn de bazen kitlenmeler oluyor. konuşma penceresi açınca program yanıt vermiyor. böyle bir sorun yaşayan var mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreee85

msn de bazen kitlenmeler oluyor. konuşma penceresi açınca program yanıt vermiyor. böyle bir sorun yaşayan var mı??

Bende o devamlı oluyor...

ALıştım artık

Biraz zaman geçince program devam ediyor...

Office programlarında da aynı sorunu yaşıyorum...
  • arkadaslar bendede r 500 var ve vatan bilgisayardan aldım aklıma takıldı şimdi bu ıntel turbo memory baslat programlarda gözükmüyor ama driver yüklemeye çalıştığımda var diyor vatan bilgisayara gönderen arkadaş sonuçu bizimle paylaşırsan bizde ona göre davranalım benıimde aklıma takıldı şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hydragrip

arkadaslar bendede r 500 var ve vatan bilgisayardan aldım aklıma takıldı şimdi bu ıntel turbo memory baslat programlarda gözükmüyor ama driver yüklemeye çalıştığımda var diyor vatan bilgisayara gönderen arkadaş sonuçu bizimle paylaşırsan bizde ona göre davranalım benıimde aklıma takıldı şimdi

bizde oradan çıkacak sonucu merakla bekliyoruz. inş sorun çözülür.
  • işallah çözülür bekleyelim bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

quote:

Orjinalden alıntı: emreee85

msn de bazen kitlenmeler oluyor. konuşma penceresi açınca program yanıt vermiyor. böyle bir sorun yaşayan var mı??

Bende o devamlı oluyor...

ALıştım artık

Biraz zaman geçince program devam ediyor...

Office programlarında da aynı sorunu yaşıyorum...

evet. nihayet düzeldi

• ben r500'üme office 2007 yükledim ki yüklemez olaydım. word dosyasını açarken bile makine kasılıyor, ısınıyor ve kitleniyordu (word dosyası 100 sayfa ve üzerinde ise). daha sonra sildim office 2007'yi yerine 2003 yükledim ve problem ortadan kalktı.

ayrıca pdf prof. 7.0 programı da vista'da sorun yaşıyor. kendi kendine kapanıyor felan.

turbo memory olayını çözebilen varsa foruma yazmasını bekliyoruz.
  • bende pdf 8 yüklü sorun yaşamadım istersen 8 yükle dene
  • yakında vista sp1 çıkacak. inşallah bu kasılmalara, kitlenmelere çözüm olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee85 -- 18 Mart 2008; 16:13:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: suwar

ben r500'üme office 2007 yükledim ki yüklemez olaydım. word dosyasını açarken bile makine kasılıyor, ısınıyor ve kitleniyordu (word dosyası 100 sayfa ve üzerinde ise). daha sonra sildim office 2007'yi yerine 2003 yükledim ve problem ortadan kalktı.

ayrıca pdf prof. 7.0 programı da vista'da sorun yaşıyor. kendi kendine kapanıyor felan.

O zaman bende 2007 yi kaldırıyorum

Herkeste aynı sorunların görülmesi ne güzel

Keşke hiç sorun olmasa...

• quote:

Orjinalden alıntı: suwar

ben r500'üme office 2007 yükledim ki yüklemez olaydım. word dosyasını açarken bile makine kasılıyor, ısınıyor ve kitleniyordu (word dosyası 100 sayfa ve üzerinde ise). daha sonra sildim office 2007'yi yerine 2003 yükledim ve problem ortadan kalktı.

Hocam 2003 en iyi çözüm.WORD 2007 kullanırken bile menülerin yerini ve herbirşeyini şaşırıyorum ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugura75

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd70718

bu linkteki usb belleği aldım ready boost özelliği göremedim bakarmısınız boşuna sipariş vermeyeyim

Uğur hocam, bence

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd70909

veya

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=970&productid=bd70908

almanız daha mantıklı olur...

Yazma ve okuma hızları gayet iyi. Yorumlar olumlu...Ayrıca Ready Boost özellikli bende 4GB lık olanın siparişini vereceğim.

Immortaly arkadaşa ta zannedersem aynı ürünü almış ve memnun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 19 Mart 2008; 8:22:36 >

• Evet arkadaşlar topic sanırım biraz canlanmış,office konusu hakkındada olsa yinede güzel bir gelişme Ugura bu arada kesinlikle OCZ 4GB Ready Boost belleği öneriyorum,daha öncede yazmıştım zaten.Serbay sende gönül rahatlığı ile alabilirsin.Ugura senin bahsettiğin Toshiba bellek ile aralarında dağlar kadar fark var performans olarak.Okuma ve yazma hızlarını karşılaştırman yeterli olucaktır.Ki gördüğüm kadarıyla Toshibada Ready Boost desteğide yok.Birde OCZ nin dış kısmı aliminyum olduğu için ısı yalıtımı çok iyi ve hiç ısınmıyor ve şıklığı ve kasayla uyumuda cabası.
    Bu arada Turbo Memory yüzünden okadar çok uğraştım ki notebook la sonunda temiz bir Format çekiyim dedim.Aman tanrım format atmak mesele değilde LG nin driverlarının kurulması update leri windows updateleri vs derken 7-8 saati buluyor Hard diskide 2 ye böldüm 75 e 115 olmak üzere tüm driverları yükleyip Windows ve lg update leri yapıp belgelerimi kopyaladım istediğim programları kurdum vs birde üstüne Acronis True İmage ile bir backup aldımm rahatladım.Bir daha uğraşamam öyle 8 saat falan resmen kalbim ağrıdı. Bu arada backup için kesinlikle Acronis True İmage i öneriyorum daha önceki makinemdede(Asus F3JP) kullanıyordum ve inanılmaz memnundum.10 ve 11 sürümleri vista destekli,kullanmaya karar verirseniz yardımcı olabilirim.Program 15 günlük kısıtlamalı ama bunu kolay aşabileceğinizi düşünüyorum,olmadı bana pm atarsınız.
    Bu arada ben sese çok meraklı olduğum için ses kartı ve hoparlörler benim için çok önemli.Ses kartı bir notebook için gerçeten çok ama çok iyi.Hoparlörlere gelince yine bana kalırsaa çok iyi,kullanmış olduğum acerın t9300 modeli subwoofer lı olmasına rağmen daha güzel daha tok ses alıyorum.notebook hoparlörlerinden bass sesi almak güzel bir duygu gerçekten.Ama arşivimde bir düzenlemeye gitmek zorunda kalıcam sanırım çünkü 128 kbps lik parçalarda cızırdama oluyor yüksek seste ve Srs TruSorroundXT yi açınca ama 192 kbps ve üzerinde böyle bir problem yok.Ki olması gereken de bu bence.Diğer çoğu notebook da 96 yada 256 kbps dinleyin farkını anlayamıyorsunuz ama R500 de kullanılan kaliteli ses kartı ve hoparlörler sayesinde fark hemen anlaşılıyor. Web cam den oldukça memnunum msn den skype den görüştüğüm arkadaşlarımda oldukça beğendi,ki mikrofon zaten 10 numara yerleştikleri konum itibariyle ekrana yakınlaşmak zorunda değilsiniz inanılmaz hassas arka planda çalan müziği bile karşı taraf çok net bir şekilde duyuyor Parmak izi okuyucusu ve OmniPass de oldukça kullanışlı ben açılışta parmak iziyle açıyorum ve çok memnunum,hiç bir sorun yaşamadım tek seferde algılıyor zaten.Ekran klavye ye diyicek şey yok zaten.Kasa yapısı ve malzeme olarak daha iyisini görmedim desem yeridir.Şöyle bir düşünüyorum nesinden memnun değilim diye vallahi bulamadım bişey
    Bu arada Dvd yazıcısıda oldukça problemsiz ve başarılı cd yazdım dvd yazdım kopya,çizik cd ler okuttum banamısın demedi...Isınma hususunda ise ben masaüstü gibi kullanıyorum maşallah heralde şu anda 3 gün olmuştur kapatmayalı aleti hala son derece stabil ve ılık bile değil.Ses olayına gelirsek de bana kalırsa gerçekten sessiz bir makine Acer lardaki gibi hdd den devamlı işlem sesi gelmiyor fan çalıştığı zamanda rahatsız edicek bir boyutta sese ulaşmıyor...Ekran kartı performansına gelince zaten Vista Puanları ve 3D Mark puanları nekadar başarılı olduğunu gösteriyor bişi sölemeye gerek yok sanırım.Bi anda gaza geldim yazdım da yazdım...
    Almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı görüşlerimi de belirtiyim dedim.Kesinlikle ve ısrarla öneriyorum asla pişman olcağınız bir cihaz değil.Ben inanılmaz memnunum vallahi nazar değmesinden korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImmoRtaLity -- 19 Mart 2008; 10:05:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity

Evet arkadaşlar topic sanırım biraz canlanmış,office konusu hakkındada olsa yinede güzel bir gelişme Ugura bu arada kesinlikle OCZ 4GB Ready Boost belleği öneriyorum,daha öncede yazmıştım zaten.Serbay sende gönül rahatlığı ile alabilirsin.Ugura senin bahsettiğin Toshiba bellek ile aralarında dağlar kadar fark var performans olarak.Okuma ve yazma hızlarını karşılaştırman yeterli olucaktır.Ki gördüğüm kadarıyla Toshibada Ready Boost desteğide yok.Birde OCZ nin dış kısmı aliminyum olduğu için ısı yalıtımı çok iyi ve hiç ısınmıyor ve şıklığı ve kasayla uyumuda cabası.
    Bu arada Turbo Memory yüzünden okadar çok uğraştım ki notebook la sonunda temiz bir Format çekiyim dedim.Aman tanrım format atmak mesele değilde LG nin driverlarının kurulması update leri windows updateleri vs derken 7-8 saati buluyor Hard diskide 2 ye böldüm 75 e 115 olmak üzere tüm driverları yükleyip Windows ve lg update leri yapıp belgelerimi kopyaladım istediğim programları kurdum vs birde üstüne Acronis True İmage ile bir backup aldımm rahatladım.Bir daha uğraşamam öyle 8 saat falan resmen kalbim ağrıdı. Bu arada backup için kesinlikle Acronis True İmage i öneriyorum daha önceki makinemdede(Asus F3JP) kullanıyordum ve inanılmaz memnundum.10 ve 11 sürümleri vista destekli,kullanmaya karar verirseniz yardımcı olabilirim.Program 15 günlük kısıtlamalı ama bunu kolay aşabileceğinizi düşünüyorum,olmadı bana pm atarsınız.
    Bu arada ben sese çok meraklı olduğum için ses kartı ve hoparlörler benim için çok önemli.Ses kartı bir notebook için gerçeten çok ama çok iyi.Hoparlörlere gelince yine bana kalırsaa çok iyi,kullanmış olduğum acerın t9300 modeli subwoofer lı olmasına rağmen daha güzel daha tok ses alıyorum.notebook hoparlörlerinden bass sesi almak güzel bir duygu gerçekten.Ama arşivimde bir düzenlemeye gitmek zorunda kalıcam sanırım çünkü 128 kbps lik parçalarda cızırdama oluyor yüksek seste ve Srs TruSorroundXT yi açınca ama 192 kbps ve üzerinde böyle bir problem yok.Ki olması gereken de bu bence.Diğer çoğu notebook da 96 yada 256 kbps dinleyin farkını anlayamıyorsunuz ama R500 de kullanılan kaliteli ses kartı ve hoparlörler sayesinde fark hemen anlaşılıyor. Web cam den oldukça memnunum msn den skype den görüştüğüm arkadaşlarımda oldukça beğendi,ki mikrofon zaten 10 numara yerleştikleri konum itibariyle ekrana yakınlaşmak zorunda değilsiniz inanılmaz hassas arka planda çalan müziği bile karşı taraf çok net bir şekilde duyuyor Parmak izi okuyucusu ve OmniPass de oldukça kullanışlı ben açılışta parmak iziyle açıyorum ve çok memnunum,hiç bir sorun yaşamadım tek seferde algılıyor zaten.Ekran klavye ye diyicek şey yok zaten.Kasa yapısı ve malzeme olarak daha iyisini görmedim desem yeridir.Şöyle bir düşünüyorum nesinden memnun değilim diye vallahi bulamadım bişey
    Bu arada Dvd yazıcısıda oldukça problemsiz ve başarılı cd yazdım dvd yazdım kopya,çizik cd ler okuttum banamısın demedi...Isınma hususunda ise ben masaüstü gibi kullanıyorum maşallah heralde şu anda 3 gün olmuştur kapatmayalı aleti hala son derece stabil ve ılık bile değil.Ses olayına gelirsek de bana kalırsa gerçekten sessiz bir makine Acer lardaki gibi hdd den devamlı işlem sesi gelmiyor fan çalıştığı zamanda rahatsız edicek bir boyutta sese ulaşmıyor...Ekran kartı performansına gelince zaten Vista Puanları ve 3D Mark puanları nekadar başarılı olduğunu gösteriyor bişi sölemeye gerek yok sanırım.Bi anda gaza geldim yazdım da yazdım...
    Almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı görüşlerimi de belirtiyim dedim.Kesinlikle ve ısrarla öneriyorum asla pişman olcağınız bir cihaz değil.Ben inanılmaz memnunum vallahi nazar değmesinden korkuyorum.

Ne güzel özetlemişsin hocam

+123456789123456789....

demekten başka çarem yok

Bilgiler için teşekkürler.

• "ImmoRtaLity" ağzına sağlık kısa ve öz olmuş, zaten detaylı açıklasak topic yetmez

benim pazartesi gönderdiğim kargo bugün ellerinde olacak, bende anlamadım ama şuradan 3 saatlik yol 3 gün sürdü. neyse işallah işletim sisteminde görünmediğini çabuk anlarlarda işim uzun sürmez. ben değişim isteyecem. ImmoRtaLity arkadaşında dediği gibi değişim çözüm olmayabilir ama yeni gelen ürünler en son bios update le gelecektir (umarım) ve sorun belki böyle çözülebilir. sizleri gelişmelerden haberdar ederim.

ayrıca intel turbo memory , kesinlikle gözle görünür bir performans artışı sağlıyor, basit bir örnek verecek olursak, makina açıldığında ikonların ve programların (sağ alt köşede olan ve arka plan) robson'u bir enable yapın bakın ve birde disable yapıp bakarsanız gerçekten de açılış süresinde %20 performans artışı oldugunu göreceksiniz.
    onun için ben şu anda turbo memory olayına feci taktım, işallah düzelirde o şekilde sağlam ve sorunsuz LG R500 kullanırım.

Saygılar

• Beyler, biz E500 konu başlığında tam anlaşamadık.Birincis şu soruları bir kez daha cevaplayalım:

1) ROBSON ile READY BOST denen şey aynı şeyler mi?Değillerse nedir peki?

2) ROBSON denen şey LG laptoplarda sadece R500 modellerinde mi var?Yoksa bizim E500'de de var mı?

3) ROBSON hakkında daha fazla bilgi ???

ve en sonunda katlandığınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.