Şimdi Ara

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---)))))) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
74.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Beyler, biz E500 konu başlığında tam anlaşamadık.Birincis şu soruları bir kez daha cevaplayalım:

1) ROBSON ile READY BOST denen şey aynı şeyler mi?Değillerse nedir peki?

2) ROBSON denen şey LG laptoplarda sadece R500 modellerinde mi var?Yoksa bizim E500'de de var mı?

3) ROBSON hakkında daha fazla bilgi ???

ve en sonunda katlandığınız için teşekkürler

Hocam bildiğim kadarıyla, Robson Turbo Memory ile Ready Boost aynı şeyler değil.Robson Turbo Memory R500'e has olarak gelmekte iken, Ready boost özelliği Vista'ya özgü bir özelliktir. Ancak bir program vasıtası ile XP ile de kullanılabildiğine dair bir yazı okumuştum.

Ancak Robson turbo memory konusunda bizde sıkıntı yaşıyoruz. 1GB Cache bellek yazmasına karşılık daha gören yok ne yazık ki

Ready boost özelliği ile de ilgili olarak LG Distribütörü ile görüştüm, kullanmamızı tavsiye etti. Ancak, bir ram kadar performans beklemeyin dedi özetle.

• Robson memory hakkında bulduğum bir yazı;

quote:

Teknoloji dünyasında; “genel bir sorun” aynı zamanda “altın değerinde bir fırsat” demektir. Mühendisler yıllardır, bir PC’yi çalıştırmak için gerekli zamanı azaltmaya çalışıyorlar. En yeni gelişme, 17 Ekim’de Intel mühendislerinin, Tayvan, Tampei’deki Intel Yazılım Geliştiricileri Forumunda “Robson” kod adlı, diz üstü bilgisayarlardaki başlatım süresini “birkaç saniye”den, “nerdeyse anında”ya düşüren bir prototip teknolojisini görücüye çıkarmasıyla meydana geldi.

Robson kullanan bir notebook, aynı zamanda özgün yazılım programlarını da çok daha hızlı kurabiliyor. Örneğin, Quicken muhasebe paketi, standart notebooklarda, 8 saniye sonra çalışmaya başlarken, Robson’lu makinada 2.9 saniyede çalışmaya başlıyor. Bir Intel sözcüsü hız geliştirmesi tanımlamaları hakkında daha fazla bilgi vermedi ama bunun “kayda değer bir değişiklik” olduğunu teyit etti.

Intel Robson’ın iç çalışması hakkındaki detaylar açıklanmadı. Ancak şirketin araştırma çalışmaları çerçevesinde –ki Samsung ve MSI gibi rakiplerininkilere de göre kıyaslanırsa- anahtar nokta NAND adı verilen (Boole için “ve değil”, belirli lojik fonksiyonlar gerçekleştirmek için hafıza çipindeki transistörleri düzenlemenin bir yolu) bir Flash hafıza tipi.

Tipik bir bilgisayarda, başlatma yazılımı ve işletim sistemi hard drive üzerinde tutulur; bilgisayar açıldığında, donanım dönmeye başlar ve komutlar, merkezi işlem birimi (CPU)’nin onlara ulaşabileceği bilgisayardaki rasgele-erişimli bellek (RAM) bölümüne transfer edilir. İşte bu hard drive, mekanize, hareket eden parçaları ile birlikte, daha kısa başlatım sürelerinin önündeki en büyük engeli oluşturmaktaydı. Eğer Flash hafıza çipleri tüm bir işletim sistemini (ya da başlatım için gerekli parçalarını) depolayabilecek kapasiteye sahip olsaydı, hard drive’ın başlatım görevi için atmak zorunda olduğu turları bekleme ihtiyacı elimine edilirdi.

Flash hafıza teknolojisi yıllardan beri var; geleneksel RAM’e göre en temel avantajı uçucu olmaması, yani güç kaynağı kapatıldığında da veriyi tutmaya devam etmesi.Zaten bu nedenle USB anahtar sürücüleri ve dijital kameralar gibi cihazlarda kullanılıyor.

Ancak yakın zamana kadar yüksek kapasiteli Flash çipler, bilgisayar üreticilerinin geleneksel RAM yerine bu ürünleri kullanmasını sağlayamayacak kadar yüksek fiyatlardaydılar. Şimdiyse, üretim kapasitesi arttıkça, fiyatlar şiddetle aşağıya düşüyor. Araştırma firması Semico’ya göre, 2000 yılında bir gigabytelık NAND RAM yaklaşık 1,900 $’a mal oluyordu. Beş yıl sonra ise,çok daha az; yaklaşık 50 $. Ve firma 2009 yılında bu fiyatın 9$ civarına inmesini bekliyor.

Sonuç olarak, pek çok şirket Flash-tabanlı RAM kullanımını deniyor. Nisan ayında, Samsung, Microsoft ortaklığında, standart bir hard drive ile oldukça büyük bir Flash bileşeni kombine ederek bir “hybrit drive” prototipini tanıttı. Müşteri PC’lerinde 2006 sonlarında kendine yer bulması beklenen (ki bu tarih Microsoft’un yeni Vista işletim sisteminin planlanan piyasaya çıkış tarihi) cihaz, başlatım için ve pek çok temel PC depolama ihtiyacı için Flash bileşenini kullanıyor.

Hızlandırma işlemlerinin yanı sıra, hybrit drive, standart bir diz üstü bilgisayarın batarya kullanım süresine hard drive daha az aktifken, ek 36 dakika daha kazandırıyor. Ve Samsung’un yarı-iletkenler bölümü pazarlama müdürü Andy Yang’a göre, başlatım süresini kısaltabilir. “10 ila 20 saniyelik bir kısaltma çok fazla gözükmeyebilir, ancak veriye ulaşmaya çalıştığınızda kullanıcı deneyiminiz üzerinde çok önemli bir etkisi vardır,” diyor Yang.

Yang’a göre bazı cihazlar daha bile hızlı açılabilir, özellikle bütün bir işletim sistemi gerektirmeyenler. “PC eğlence tecrübesinde gecikme kötüleyici bir unsur….Eğer birinde, bir flash cihaz üzerinden DVD playback özelliği olsaydı, bir DVD’yi anında oynatabilirdiniz,” diyor.

• Yine aynı şekilde bir sitede şu yorumları okudum;

quote:

1) ready boostun işe yaradığı söylenediblir belirli flash diskleri ram niyetine kullanabilirsin ("2.5mb/s random access, 1.5mb/s random write") özelliekilerini sağlayan her flash diski ram olarak kullanabilirsin. ama ram fiayatları bu denli yerlerde sürünürken oturup kasmya değmeyecek bir şeydir kanımca..
    2)her derde deva olabilecek bir usb bellek standardı. özellikle işyeri ve okul gibi herkese açık bilgisayarlarda kendi programlarınızı güvenle ve rahatlıkla kullanmanızı sağlıyor. flash disk içine kurulabilen mozilla, maxthon gibi browserlara kendi bookmarklarınızı, şifrelerinizi güvenle yükleyip istediğiniz gibi kişiselleştirerek kullanabiliyorsunuz. web uygulamalarından, güvenliğe, anti virüs programlarına, çeşitli instant messengerlara kadar çok geniş yelpazede programlara sahip. kısacası süper teknoloji.(yazamadım copy paste yaptım bunu)

3) robson sadece yurt dışından(avrupadan siparişle) gelen makinelerde oluyor bildiğim kadarıyla türk bandrollülerde yok.

Böyle birşey varsa,

Bu da Robson memory'nin performansını gözler önüne seriyor;

quote:

onbellek yusek kapasiteli flash disk'ten olu$uyor ve mesela normal bir dizustu bilgisayar adobe acrobat reader'i 5.4 saniyede acarken robson teknolojisine sahip bir dizustu makina 0.4 saniyede acabiliyor...

yani genel bir hızlandırıcı.

quote:

En önemli yeniliklerden bir tanesi de, daha önce Robson olarak anılan ve NAND flash belleklerden sistemi açmaya yarayan Intel Turbo Memory özelliği geliyor. Bu özellik sayesinde, üreticiler dizüstü sistemlere 512 MB veya 1 GB'lık NAND bellekleri koyarak Vista ile beraber gelen ReadDrive özelliği sayesinde sistem açılışını ve sabit diski olan bağımlılığı azaltarak batarya süresinin uzamasını sağlayacak. Melez sabit diskler çıkana kadar Intel'in bu özelliği epey işe yarayacak kuşkusuz.

quote:

Turbo memory=Ready Boost.İkisi arasındaki fark Turbo memory'nin laptoplar için olup bütünleşik gelmesi,ready boost'un ise her bilgisayara uyumlu bir bellekle kazandırılabilmesi.

Bu ve benzer yazıları okuyunca iyice kafam karıştı doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 19 Mart 2008; 11:40:43 >

• Hepten karıştı bu işler de kardeşim.Neyse bugün bir bilgisayarcı tanıdıktan ready bosy özellikli bir toshiba usb bellek alacağım.Bakalım ne olacak.TOSHIBA belleği takınca şimdi otomatik kullan bana bu özellik için komut verecek mi?Yoksa ben bunu bilgisayarım > yönet ten mi ayarlayacağım ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Hepten karıştı bu işler de kardeşim.Neyse bugün bir bilgisayarcı tanıdıktan ready bosy özellikli bir toshiba usb bellek alacağım.Bakalım ne olacak.TOSHIBA belleği takınca şimdi otomatik kullan bana bu özellik için komut verecek mi?Yoksa ben bunu bilgisayarım > yönet ten mi ayarlayacağım ???

flash diski takınca karşına çıkan ekrandan ayarlayabilirsin
  • Ben OCZ 4GB Ready Boost usb bellek almaya karar verdim...
  • Drakulam hocam vallahi bi an evvel sonuçlansın senin şu durum diye bekliyorum ama kargo daha bugün ulaşmış demişsin,resmen yıkıldım.Kesin UPS yada Express kargoyla göndermişsindir.kargo larla epey içli dışlıyım bu bahsettiğim 2 kargo firması beni kanser etti ordan biliyorum.
    Hocam mantık doğru,yeni parti yeni bios mantığı fakat sana kötü bir haberim var ki oda ürünün Boğaziçinin elinde şu anda olmaması ve gelicek ürünler arasında yer almaması .Ama şöyle bir şansın var boğaziçine en son parti bundan yaklaşık 1-1.5 hafta önce geldi ve stokları 3-5 gün içinde tükendi.Büyük firmaların çoğu Vatan gibi(yani senin ve benim aldığım yer)bu ürünlerin büyük bir bölümünü çekmişlerdir.Yani vatanın elindeki parti yeni parti olabilir.Fakat bu partide yeni bios varmıdır yada turbo memory ile ilgili olası bir aksaklık düzeltilmişmidir bilemem.Bekleyip göreceğiz.Belkide çok basit birşey ve hemen çözülebilicek bir olay ama bizim yapabileceğimiz birşey değil.Tabı bu soruların cevapları yakında belli olucak.Birde biir ihtimal Turkiyeye gönderilen ürünlerin üstünde Turbo Memory olmaması ama sticker ların tüm R500 lere ortak olarak basılması gibi bir olay olabilir.Şimdi eğer böyle birşey varsa biz mağdur durumda kalıyoruz.Çünkü biz alırken belirtilen ürünün üstünde Turbo memory olduğu yönündeydi,hatta bakınız Vatan ın sitesinde hala yazılı.Böyle bir durumda bir hakkımız doğuyor tabii.Paramızı geri iade alabiliriz,başka bir makine ile değiştirebiliriz(aynı model yada farklı model farketmez)yada Ki bence en mantıklı olanı Vatan ın yada ürün nereden alındıysa o firmanın bu robson bellekleri temin edip ürüne takmaları.Tabii bu firmalar LG ile görüşüp bu olayı LG ilede çözebilirler,çünkü olay büyük bir ihtimal LG kaynaklı hatta öyle.Çünkü üzerindeki sticker da bile durum bu.Ki Drakulam LG servisiyle görüştüğünde olması lazım demişler ki buda yeterli bence.
    Haa derseniz kii eğer bu ürünün üstünde Turbo(Robson)Memory yoksa ve adamlar 3. şıkkı yani Turbo Memory temin edip makineye takmayı kabul etmiyorlarsa bile ben kesinlikle iade etmeyi yada başka bir ürünle değiştirmeyi kesinlikle düşünmem,kabul etmem.Ama bahsettiğim şey bizim hakkımızdır,birlik olup bastırırsak da yapmak mecbureyetindeler diye düşünüyorum...
    Saygılar...

• mrb R500 'cüler;
    intel turbo memory olayında sonuç, . vatan bilgisayarın teknik servisindeki arkadaşla görüştüm , gerekli yerlere sormuşlar. R500 modelinde bu özellik sonradan eklenebilen özellikler arasındaymış.herhangi bir güncel bios da çıkmamış. yani R500 modellerin de intel turbo memory yok maalesef.
    iyi tarafından bakarsak ,istersek sonradan ekleyebiliriz
    işin açıkçası laptop ı gönderirken vatan bilgisayarın teknik servisinden çok çekiniyordum, ilgilenmezler diye , ama adana vatandaki Murat bey bu işle kendi laptop ıymış gibi ilgilendi. buradan adana vatan bilgisayar teknik servisine teşekkürler
    artık R500 üm yarın yola çıkıyor cumartesi elimde olacak işallah . laptop ınızı problemsiz kullanmanız dileğiyle;

Mevlüt Kandiliz mübarek olsun

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: drakulam

mrb R500 'cüler;
    intel turbo memory olayında sonuç, . vatan bilgisayarın teknik servisindeki arkadaşla görüştüm , gerekli yerlere sormuşlar. R500 modelinde bu özellik sonradan eklenebilen özellikler arasındaymış.herhangi bir güncel bios da çıkmamış. yani R500 modellerin de intel turbo memory yok maalesef.
    iyi tarafından bakarsak ,istersek sonradan ekleyebiliriz
    işin açıkçası laptop ı gönderirken vatan bilgisayarın teknik servisinden çok çekiniyordum, ilgilenmezler diye , ama adana vatandaki Murat bey bu işle kendi laptop ıymış gibi ilgilendi. buradan adana vatan bilgisayar teknik servisine teşekkürler
    artık R500 üm yarın yola çıkıyor cumartesi elimde olacak işallah . laptop ınızı problemsiz kullanmanız dileğiyle;

Mevlüt Kandiliz mübarek olsun

Saygılar

peki bize ne kadara mâl olur.

• ben hdd i ikiye bölmek istiyorum. fakat bir kaç sorum var.
    1- bunu nasıl yapabilirim. bi program mı kullanmam gerek yoksa vista üzerinden yapabilirmiyim??
    2- benim hdd de şu an 40gb boş alan var. yani büyük kısmı dolu. bölme işleminde sorun olur mu??
    3- daha sonra format gerektiğinde sorun yaşarmıyım?? toshibalarda bazı arkadaşlar hdd i böldükten sonra formatta tekrar birleştiğini söylüyorlardı.

tşk
  • sanırım şu anda yurt dışında var,tahminiolarak 30-35 dolar gibi bir fiyata mal olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

Ben OCZ 4GB Ready Boost usb bellek almaya karar verdim...

kardeşim kullanıyor. oldukça memnun
  • quote:

sanırım şu anda yurt dışında var,tahminiolarak 30-35 dolar gibi bir fiyata mal olur

peki nasıl temin edebiliriz.

• fana gelmediği sürece bişey olacağını zannetmem, sen yinede içinden almaya bak ve mümkünse kasayı çalkalama
    quote:

Orjinalden alıntı: Hüznün Hikâyesi

arkadaşlar telefonumun hafıza kartı notebook'un içine kaçtı! :) nerde açtırayım kasayı?
    içinda kalsa zararı var mı?

ayrıca,

Hafıza kartını nasıl takıyoruz bu makinaya?
  • anlaşılırsa garanti dışı..

quote:

quote:

fana gelmediği sürece bişey olacağını zannetmem, sen yinede içinden almaya bak ve mümkünse kasayı çalkalama
    quote:

arkadaşlar telefonumun hafıza kartı notebook'un içine kaçtı! :) nerde açtırayım kasayı?

ayrıca,

Yuvada takılmadı, içine kaçtı.. en iyisi kasayı açtırayım bir bilgisayarcıya..

Kasayı açtırsam garanti devre dışı kalır mı?

• paypal hesabın varsa ebay den alabilirsin. ebay de var.
    ebay
    quote:

Orjinalden alıntı: emreee85

quote:

sanırım şu anda yurt dışında var,tahminiolarak 30-35 dolar gibi bir fiyata mal olur

peki nasıl temin edebiliriz.

• quote:

quote:

fana gelmediği sürece bişey olacağını zannetmem, sen yinede içinden almaya bak ve mümkünse kasayı çalkalama
    quote:

ayrıca,

Yuvada takılmadı, içine kaçtı.. en iyisi kasayı açtırayım bir bilgisayarcıya..

Kasayı açtırsam garanti devre dışı kalır mı?

lg servisine götür. yoksa garanti dışı kalabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreee85 -- 19 Mart 2008; 19:43:42 >

• o konuda karar sana bağlı.
    -------------------------------
    ben boğaziçiyle görüştüğümde , bana lg teknik servisin telefon numarasını vermişlerdi, lg teknik servisle görüştüğümde bu modelde turbo memory var görünüyor, olması lazım demişti. hele bir laptop ım gelsin o zaman artık lg ile görüşüp bu konuda bir çözüm üretmesini talep edecem, tabi bu olaya hep beraber ilgi gösterirsek o zaman daha çabuk dikkate alacaklardır.

quote:

fan'ın etrafında koruma vardır heralde değil mi? bişey olmaz heralde... kalsın içinde :)

bu arada boğaziçi'nin istanbul servisi şuymuş;

NOTEBOOK ve YAZICILAR
    Tecpro Bilgi Teknolojileri
    Adres : Telsizler Mah. Galata deresi Cad. No : 10 Kağıthane İstanbul

Tel : +90 0212 2684000
    Fax: +90 0212 2684001

• Hmmm şimdi olayda sonuçlandığına göre,ne yapalım beyler? Dediğim gibi en doğal hakkımız bence 1 GB lık Robson Memory isteyelim temin etsinler taksınlar.Siz ne diyorsunuz? Ben açıkcası çok da büyük bir hayal kırıklığına uğramadım tahmin ettiğim gibi çıktı.Yani daha sonradan takılabilir vs.Hatta ben daha önce Drakulam ile beraber e-bay dan bakmıştık robson memory lere yaklaşık 30 Dolardı yanılmıyorsam.kargo ücreti falanda 15 dolar olsa 45 dolara patlıyacak bize.Ki çoğu notebook da böyle bir yuva nın bile olmadığını düşünürsek bir yandan da şanslıyız aslında.Ama tabi dediğim gibi bir maduriyet söz konusu ve bunu LG yada Boğaziçi yada Vatan(Yada başka bir firma) telafi etmek zorunda.Öncelikle bunun üzerinde durmalıyız.
    serbay bu arada dediğim gibi ben kullanıyorum bu belleği ve çok memnunum.belkide piyasadaki en iyi en hızlı bellek.Ki bu kanıtlanmış bir çok dergi ve site tarafından ödüllendirilmiş bir ürün.
    Hüznün hikayesi hocam senin durumuna gelince ne diyim helal olsun walla :)) Aynı şeyi bu sene yılbaşında arkadaşım kafası güzelken yapmıştı adaptörsüz(aparatsız) mini sd kartı yuvaya sokmaya kalkmıştı ve kart orda kalmıştı Cımbızla epey uğraştık ama kafamız güzeldi dahada içine kaçtı.Dikkatli bir şekilde cımbızla uğraşırsan çıkarabiliceğini düşünüyorum.Eğer başaramazsanda boğaziçinin yolunu tutmak en mantıklısı,garanti olayları drakulam ın dediği gibi hassas bir konu.Umarım istanbuldasındır yoksa uğraşmak zorunda kalıcaksın...
    Bu arada HDD yi bölme konusuna gelirsek.Recovery cd si ile başlatıp gerekli yönergeleri izleyip HDD 2 ye yada 3 e bölünebiliyor.İstediğiniz büyüklükte partition lar yaratabiliyorsunuz ama bütün verileriniz siliniyor yani formatlanıyor hdd.İçinde belgelerim var demişsin yanii bu yola başvurmayacaksın sanırım.O zaman Partition Magic adlı programı kullanıcaksın.Bende kullanıyorum ve oldukça memnunum hiçbirşekilde veri kaybı yaşamıyorsun ve işlemleri windows üzerinden gerçekleştiriyorsun.Kullanımıda zor değil kesinlikle.Eğer google da aratırsan resimli anlatım dahi bulabilirsin,bu arada 8 den sonraki sürümlerinden birini indirmeye dikkat et çünkü 8 de vista desteği yok...
    Herkesin kandili mübarek olsun...

• ImmoRtaLity arkadaşla msn de yazıştık, ve kendi aramızda şu kanaate vardık, bize belirtilen özellikler arasında var gösterildi ve olmak da zorunda;
    ImmoRtaLity ve ben lg ve vatanbilgisayar 'ı sikayetvar.com a yazıp bildireceğiz. beyler sizlerden birlik olmamaızı öneriyorum.
    emin olun cevapsız kalmayacaktır sikayetvar.com a ttnet'i kotamı 2 gb fazla işlemişlerdi diye yazmıştım, ertesi gün hemen düzeltmişlerdi.
    bu konu hakkında da aldığınız yerde "1gb intel turbo memory" yazmasına rağmen ki laptop ın üstündeki sticker dada yazıyor, sikayetvar.com a hep beraber aldığımız firmayı ve lg yi yazmak.
    ImmoRtaLity sikayet biraz once yazmış, bence herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor, bir kişinin sonucunu bekleyip öyle davranmak bence iyi bir şey değil, sonucta birlikten kuvvet doğar.
    şikayet e bende yazacam. sizler bu urunu niye tercih ettniz bilmem ama , bana en buyuk artılarından birisi olan robson ve hdmi çıkışı oldugundan tercih ettim.

durum bu şekilde arkadaşlar; umarım bu konuda sizlerde duyarlı olursunuz.

lg global site lgr500 özellikleri

vatan bilgisayarda lg r500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakulam -- 20 Mart 2008; 17:15:15 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.