Şimdi Ara

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---)))))) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
74.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sikayetvar.com a yazdığım mail aşşağıda,hepinizden rica ediyorum bu konuda duyarlı olmanız için.Sonuçta kaybediceğimiz birşey yok ama belki 1gb Robson memory miz olucak.ki birlik olursak baskı oluşturacağı için bence yüksel ihtimal sonuca ulaşıcağız.Herkes Vatan dan almadı tabii,sizde aldığınz yer hakkında bu durumu belirtebilirsiniz yada direk LG ye yazabilirsiniz.Her 2 sinede atmak en mantıklısı sanırım.Zaten firmalar LG ile bağlantı kurup çözülecektir sorun,ben böyle düşünüyorum.Örnek olması açısından kendi yazdığım şeyi koydum...Hadi arkadaşlar birlik olalım şu işi bitirelim.
    Saygılar...

Aldığım Notebook un özellikleri sitede belirtilenden(olması gerektiğinden) farklı daha doğrusu eksik. gorkemokan [19 Mart 2008, 23:35]
    08.03.2008 tarihinde aldığım LG R500 UPC1T modeli notebook un özelliklerine Vatan Bilgisayarın sitesinden baktım,hoşuma gitti ve aldım,almamdaki en büyük sebeplerden birisi olan 1GB Turbo Memory özelliği sitede Notebook un özellikleri arasında yeralmasına rağmen bu özelliğin olmadığını gördüm.Ki Notebook un üzerindeki Sticker da dahi böyle bir özellik olduğu yazıyor.Aynı problemden yakınan birçok kişi var tahminim onlarda aynı şekilde buraya başvuracaklardır.Çünkü gerçekten hassas bir konu.Bu belirtilen özellik daha doğrusu Turbo Memory Türkiye de teğmin edilemiyor ve benim bu ürünü alma gibi bir şansımda yok.Ki belirttiğim gibi özellikle bu yüzden bu notebook u almış birisi olarak mağdur durumdayım.Aynı ürünü alan bir arkadaşım Vatan Bilgisayarla irtibata geçmiş ve ürünü Vatan bilgisayara göndermiş bu yüzden.Vatan bilgisayar ürünü kontrol etmiş Lg ile irtibata geçmiş ve bu özelliğin olmadığını söylemişler okadar.Meğer ürün bu belleği bu özelliği destekliyormuş yani kendimiz alıp takabilirmişiz.Gerçekten komedi.Böyle birşey olsa Turbo Memory desteği yazılır yada Turbo Memory takılabilir yada Turbo Memory slotu yazılır.1GB Turbo Memory yazılmaz.Ki aynı arkadaşım Vatan Bilgisayara ürünü gönderdikten sonra LG ile de irtibata geçmiş,Onlarda bu özelliğin olduğunu,ve ürünü alınan yere gönderilmesini söylemişler kontrol amaçlı.Vatan bilgisayarında yanıtını yazdım zaten.
    Kısacası Ben ürünü değiştirmek yada para iadesi almak istemiyorum.Sitede hangi özelliklerdeki notebook un ilanı varsa ben o ürünü istiyorum,ki buda benim en doğal hakkım.Bu özelliklerde bir notebook yoksa ki yokmuş o zaman o 1gb lık Turbo Memory temin edilir ve ürüne takılır.Belki suçlu olan firma LG çünkü ürünü bu özelliklerde die firmalara göndermiş olabilirler fakat ben ürünü Vatan Bilgisayardan aldım ve benim muatabım Vatan Bilgisayar.Gerekirse kendileri LG ile görüşüp çözüme kavuşturabilirler durumu.Bu ürün bazı sitelerde bu bahsettiğim 1gb Turbo Memory li gözüküyor LG ve Vatanın sitesi dahil olmak üzere,ki dediğim gibi notebook un üzerindeki Stickerda bile bu ibare mevcut.Bu durum ilanda yada notebook un üzerinde 2 GB Ram yazıp,notebook un üzerinden 1 GB Ramin çıkmasından farklı değil,böyle bir durumda firma taahütünü yerine getirip(yazmak,ibare etmek,sitede yayınlamak,noteobok un üzerindeki stickerda olması) 1GB Rami notebook a ekler hediye verir vs.Benim ve birçok kişinin de durumu bundan farklı değil.Ben en kısa süre içerisinde mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImmoRtaLity -- 20 Mart 2008; 0:34:30 >

• Arkadaşlar sikayetvar.com sitesine bende yazdım. Resmen kandırıldığımı düşünüyorum. Bu notebook u almamdaki en büyük nedenlerden biri 1gb turbo memory özelliğidir. Immortalty ve Drakulam arkadaşlarıma bizi aydınlattıkları için çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sikayetvar.com sitesine yazarak bize destek olmaya davet ediyorum. Gerekirse tüketiciyi koruma derneğine bile başvuracağım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nepal0783 -- 20 Mart 2008; 1:03:11 >
  • Satın aldığım LG R500 UPC1T marka notebook sitede yazan özelliklerden 1GB Turbo memory donanımını içermiyor. nepal0783 [20 Mart 2008, 00:25]
    Vatan Bilgisayar'dan 08.03.2008 tarihinde aldığım LG R500 UPC1T marka notebook, almam için ilk sebep olan 1gb Turbo Memory özelliğini içermemektedir. Vatan Bilgisayar'ın internet sitesinde bu özelliği içerdiği belirtilmekte olup en önemlisi notebookun üzeri üzerindeki stickerda da bu özelliğin laptopta olduğu belirtilmektedir.Bu sorunun en büyük sebebi LG firmasının yaptığı bu yanlış tanıtımdır. Vatan Bilgisayar da buna alet olmuştur. Resmen kandırılmış durumdayım. Gerekli kişilerin bu sorunu çözmeleri gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde hakkımı mahkemede aramak zorunda kalacağım.

En kısa sürede bu sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyorum.
    Saygılar...

Arkadaşlar buda sikayetvar.com a yazdığım yazı

• Hocam gece gece kopardın beni Allah iyiliğini versin.Yemin ediyorum psikolojim bozuldu şimdi cevap veremicem,yarın kendime geldiğimde cevap veriyim sana.

quote:

Orjinalden alıntı: Hüznün Hikâyesi

quote:

Orjinalden alıntı: ImmoRtaLity

Hüznün hikayesi hocam senin durumuna gelince ne diyim helal olsun walla :)) Aynı şeyi bu sene yılbaşında arkadaşım kafası güzelken yapmıştı adaptörsüz(aparatsız) mini sd kartı yuvaya sokmaya kalkmıştı ve kart orda kalmıştı Cımbızla epey uğraştık ama kafamız güzeldi dahada içine kaçtı.Dikkatli bir şekilde cımbızla uğraşırsan çıkarabiliceğini düşünüyorum.Eğer başaramazsanda boğaziçinin yolunu tutmak en mantıklısı,garanti olayları drakulam ın dediği gibi hassas bir konu.Umarım istanbuldasındır yoksa uğraşmak zorunda kalıcaksın...

görmemişin bir notebook'u olmuş hesabı benimki :) cımbızla çekmeye çalışırken daha da içeri gitti kart :)

aparatla denedim ilk, baktım olmuyor aparatsız sokuluyor heralde dedim...

bu aparat dediğimiz şey kart yuvasından çıkardığımız zımbırtı değil mi?

biri bana şu işi ayrıntısıyla anlatsın lütfen..

aparata kartı yarım mı yoksa tamamını mı yerleştiriyoruz?

kartın tersi yüzü ne tarafa geliyor?

• quote:

quote:

Hüznün hikayesi hocam senin durumuna gelince ne diyim helal olsun walla :)) Aynı şeyi bu sene yılbaşında arkadaşım kafası güzelken yapmıştı adaptörsüz(aparatsız) mini sd kartı yuvaya sokmaya kalkmıştı ve kart orda kalmıştı Cımbızla epey uğraştık ama kafamız güzeldi dahada içine kaçtı.Dikkatli bir şekilde cımbızla uğraşırsan çıkarabiliceğini düşünüyorum.Eğer başaramazsanda boğaziçinin yolunu tutmak en mantıklısı,garanti olayları drakulam ın dediği gibi hassas bir konu.Umarım istanbuldasındır yoksa uğraşmak zorunda kalıcaksın...

görmemişin bir notebook'u olmuş hesabı benimki :) cımbızla çekmeye çalışırken daha da içeri gitti kart :)

Benimde psikolojim bozuldu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nepal0783 -- 20 Mart 2008; 2:14:21 >

• topiğe renk geldi

ne diyelim artık; o hafıza kartını , notebook un içinden Allah kurtarır heralde

quote:

quote:

• bende sikayetvar.com da LG firmasına aşağıdaki şekilde yazdım.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    275182

LG R500 notebook; belirtilen sadece 1 özellik yok... drakula [20 Mart 2008, 02:03]
    Vatanbilgisayar'dan 13.03.2008 11:49:22 , aldığım Lg R500-UPC1T model dizüstü bilgisayarı inceledim aldım.
    ve lg nin kendi sitesinde, vatanbilgisayarın sitesinde ve en önemlisi notebook'un sticker'ın da "1gb intel turbo memory" özelliğinin yazmasına rağmen notebook 15.03.2008 tarihinde elime geçtiğinde ve incelediğimde böyle bir özelliğin olmadığını gördüm.
    17.03.2008 tarihinde, lg teknik servisine bu konuyu danışıp aktardığımda Türkiye'ye gelen bu modelde bu özellik var dedi, vatanbilgisayarla görüşmemi istediler.
    vatanbilgisayarla görüştüğümde ise notebook u göndermemi ve inceleyeceklerini söylediler.
    17.03.2008 tarihinde notebook u gönderdim,

19.03.2008 tarihinde ve adana vatanbilgisayarın bana söylediği şey aynen şu şekilde:
    lg ile gerekli görüşmeyi yaptığımızda sticker'ının üstünde yazan yıldızlı "intel turbo memory 1gb" ifadesi bu özelliğin olmadığı ,isterse takılabileceğiymiş. vatanbilgisayardan notebook umun yenisiyle değişimini ve sorunu lg ile halletmek istedim.

sonuç olarak sticker'ının üstünde;
    yıldızlı olanlar
    fine bright yazıyor = var
    core2duo yazıyor = var
    turbo wlan yazıyor = var
    hdmi çıkış yazıyor = var
    dual layer super-multi yazıyor = var
    webcam yazıyor = var
    intel turbo memory 1gb yazıyor = Yok******

yıldız olmayanlar ise;
    sata yazıyor = var
    gigabit ethernet yazıyor = var
    5 in 1 card reader yazıyor = var
    international warranty yzıyor = oda vardır heralde

sticker'ının üzerinde yıldızlı yazanlara bakacak olursak; sadece "intel turbo memory 1gb" ın olmadığı görünüyor.
    yani burada LG bir yalan uydurmuş , vatan bilgisayarda işine geldiği için bu yalana ayak uyduruyor.
    ve bu şekilde sadece ben değil, vatanbilgisayardan ve diğer firmalardan alan birçok arkadaş bu durumdan müzdarip.

umarım LG gibi büyük bir firmanın; hele ki günümüzde ki elektronik savaşın yaşandığı bir dönemde, prestijini kaybetmeyeceğini ve biz kullanıcıları mağdur etmeyeceğini düşünüyorum.

Ayrıca ,ok beğendiğim ve sevdiğim LG firmasını mahkemeye ve çeşitli internet sitelerine taşımak istemiyorum.

LG firması dünyada önde gelen elektronik firmalarından bir tanesi; kendileri için 3-5 kuruşluk bişey, biz kullanıcılar içinse maliyeti ve temin etmesi büyük bir problem olan bu parçayı bizlere en kısa zamanda temin etmesini istiyorum.

en kısa zamanda LG' den cevap gelmesi umuduyla
    Saygılar
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bu arada hüznün hikayesi'nin durumu gerçekten hüzünlü; umarım küçük bir hafıza kartını çıkarayım derken 2000 lik laptop'ı garanti dışı bırakmaz.

Saygılar

• Arkadaşlar bende sikayetvar.com a yazıyorum ilgili dilekçeyi. Ayrıca Tüketiciyi koruma derneğini de arayacağım. Gelişmeleri haber ederim.

Ben zaten okuduğum bir yazıda Türkiye için gelen partide robson belleğin olmama ihtimalini de bu forumda belirtmiştim. Ne diyelim hayırlısı olsun.

emre hocam, ben hdd yi direkt vista üzerinden böldüm ve kullanıyorum. Çok memnunum. Laptopu açınca sana nasıl yapıldığını anlatırım. Şu an ezbere söylemeyim

4GB OCZ READY BOOST belleğin siparişini verdim.

Zaten Yıldız Teknik Üniversitesi sitesinde de bu konuda bir soru sorulmuş ve cevap olarak Ready Boost = Robson Turbo Memory denmiş

Dolayısıyla eğer aynı performansı sağlayacaksa, ben Ready Boost Özelliğini kullanmayı düşünüyorum.

Bu arada Immortality arkadaşım, sen 2gb ready boost + 2gb depolama olarak belirlemiştin yanılmıyorsam...

Bu ayarı daha sonra değiştirebiliyor muyuz ?

Çünkü ben 4gb ı da ready boost yapmayı düşünüyorum Elimde zaten yeterince usb bellek var depolama için

Bilgi için teşekkürler...

Ayrıca benim gibi ürünü Buse İletişim'den alan arkadaşlar için bir metin hazırladım...

quote:

Satın aldığım LG R500 U-CPC1T marka notebook sitede yazan özelliklerden 1GB Turbo memory donanımını içermiyor

Buse İletişimden 27.02.2008 tarihinde almış olduğum, Boğaziçi distribütörlüğündeki LG markalı ve R500 U-CPC1T model notebookun özellikleri incelendiğinde paket içeriğinde 1GB ROBSON TURBO MEMORY yer aldığı görülmektedir. Fakat yapmış olduğum tüm araştırmalara rağmen makine içerisinde böyle bir belleğin yer almadığı anlaşılmıştır. Daha sonra firma tarafından ve ilgili teknik servisler tarafından yapılan açıklamaya göre, paket içeriğinde yazmasına rağmen böyle bir özelliğin Türkiye için satılması düşünülen partide yer almadığı ve bu parçanın tarafımdan temin edilmesinin mümkün olmaması nedeniyle mağduriyetimin giderilmesini rica ediyorum. Eğer haklı bulunursam, para iaddesi veyahut makine değişimi yerine bu özelliğin firma tarafından tarafımıza sunulması ve yetkili teknik servislerin ilgili parçayı makinemize takmalarını rica ediyorum.

Sonuç olarak eğer paket içeriğinde bu özellik var deniyorsa, bu bizim kazanılmış bir hakkımızdır. Ayrıca satış taktiği olarak düşünülürse, ben ve daha benim gibi birçok arkadaş bu marka ve modeli sırf bu özelliği nedeniyle almış olabilir. Dolayısıyla, tüketici olarak hakkımızın korunulması gerektiğini düşünmekteyim.

Firmanın vermiş olduğu taahhütü yerine getirmesi gereklidir.

Saygılarımla...

Herkese iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 20 Mart 2008; 8:36:16 >

• Merhaba Arkadaşlar,

Bende yeni bir R500 kullanıcı olarak bu turbo memory hikayesi ile ilgili Vatan bilgisayarı aradım, bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Bende distrübütorün numarasını (boğaziçi bilgisayar) istedim . Orayı da arayarak konuyu izah ettim olarda " teknik konularımızla ilgili bilgiyi burdan alabilirsiniz" diyerek bir baska numara verdiler. Burası da Tek Pro Bilgi Projeleri diye bir yer Tel nosu: 212 268 40 00. Burayı aradığımda teknik servisi istedim ve olayı izah ettim. Bu üründe İntel Turbo memory denen bir donanım olması gerekirken böyle birsey olmadığını söyledim. Cevap çok enteresandı. Ya aptalı oynuyorlar yada kasılarındakileri aptal yerine koymaya çalısıyorlar. Ordaki zata bu özelliğin notebook üzerindeki sticker da dahi var olduğunu söyledim. O da bana bilgisayarın çalısıp çalısmadığını sordu. Doğal olarak çalısıyor dedim. O zaman eksik birsey olmadığını bilgisayarın ramsiz çalısmayacağı gibi saçma sapan bir cevap verdi. Teknik serivsteki birinin böyle bir cevap vermesi gerçekten karsındakini aptal yerine koymaktan baska birsey olmadığını düsünüyorum. Israrla bunun o ramlerle alakalı birsey olmadığını bunun ayrıca bir donanım olması gerektiğini, şayet kendisinin söylediği gibi birsey olsa bunun sticker üzerinde belirtilecek bir ozellik olmadığını, ayrıca da bu notebookun 1 değil 2 GB ramlı olduğunu söyledim. Bu "teknik" arkadas bunun üzerine stiker üzerindekinin teknik bir konu olmadığını bu konuda yardımcı olamayacağını söyledi.. bende imalı bir sekilde "anladım ben sizi tesekkür ederim" deyip kapattım.

Gözüken o ki ortada ayıplı bir ürün örneği var. Ve sanıyorum bunun cevabını veremedikleri için de çamura yatılıyor simdilik. Dahası bu ürünü alıp kullananlardan birçoğunun da bu eksikliğin farkına varmadığını düsünüyorum. Tıpkı benim gibi, sayet burdaki konuları okumus olmasaydım bundan haberim bile olmayacaktı.

• quote:

Orjinalden alıntı: musk

Merhaba Arkadaşlar,

Bende yeni bir R500 kullanıcı olarak bu turbo memory hikayesi ile ilgili Vatan bilgisayarı aradım, bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Bende distrübütorün numarasını (boğaziçi bilgisayar) istedim . Orayı da arayarak konuyu izah ettim olarda " teknik konularımızla ilgili bilgiyi burdan alabilirsiniz" diyerek bir baska numara verdiler. Burası da Tek Pro Bilgi Projeleri diye bir yer Tel nosu: 212 268 40 00. Burayı aradığımda teknik servisi istedim ve olayı izah ettim. Bu üründe İntel Turbo memory denen bir donanım olması gerekirken böyle birsey olmadığını söyledim. Cevap çok enteresandı. Ya aptalı oynuyorlar yada kasılarındakileri aptal yerine koymaya çalısıyorlar. Ordaki zata bu özelliğin notebook üzerindeki sticker da dahi var olduğunu söyledim. O da bana bilgisayarın çalısıp çalısmadığını sordu. Doğal olarak çalısıyor dedim. O zaman eksik birsey olmadığını bilgisayarın ramsiz çalısmayacağı gibi saçma sapan bir cevap verdi. Teknik serivsteki birinin böyle bir cevap vermesi gerçekten karsındakini aptal yerine koymaktan baska birsey olmadığını düsünüyorum. Israrla bunun o ramlerle alakalı birsey olmadığını bunun ayrıca bir donanım olması gerektiğini, şayet kendisinin söylediği gibi birsey olsa bunun sticker üzerinde belirtilecek bir ozellik olmadığını, ayrıca da bu notebookun 1 değil 2 GB ramlı olduğunu söyledim. Bu "teknik" arkadas bunun üzerine stiker üzerindekinin teknik bir konu olmadığını bu konuda yardımcı olamayacağını söyledi.. bende imalı bir sekilde "anladım ben sizi tesekkür ederim" deyip kapattım.

Gözüken o ki ortada ayıplı bir ürün örneği var. Ve sanıyorum bunun cevabını veremedikleri için de çamura yatılıyor simdilik. Dahası bu ürünü alıp kullananlardan birçoğunun da bu eksikliğin farkına varmadığını düsünüyorum. Tıpkı benim gibi, sayet burdaki konuları okumus olmasaydım bundan haberim bile olmayacaktı.

Şaşırdım doğrusu. Tek Pro'yu aradığımda her konuda yardımcı olmuşlardı...Özellikle Ready Boost konusunda 4GB Ready Boost Özellikli flash belleği almak konusunda kararsızdım. Yardımları ve verdikleri teknik bilgiler ışığında şimdi siparişi verdim ve bekliyorum.

Boğaziçi bilgisayar da Emrah bey var, kendisi her konuda yardımcı oluyor aslında. Teknik konu için değil de Emrah bey ile görüşeceğim derseniz belki bağlarlar. Teknik konu denince hemen topu Tek Pro'ya atıyorlar maalesef...

Bu arad Emrah bey'in satış departmanında olması lazım. Bana dahilisini de vermişti ama ben kaybettim

sikayetvar.com da hala şikayetlerimiz yayınlanmamış bu arada...

• quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

Şaşırdım doğrusu. Tek Pro'yu aradığımda her konuda yardımcı olmuşlardı...Özellikle Ready Boost konusunda 4GB Ready Boost Özellikli flash belleği almak konusunda kararsızdım. Yardımları ve verdikleri teknik bilgiler ışığında şimdi siparişi verdim ve bekliyorum.

Boğaziçi bilgisayar da Emrah bey var, kendisi her konuda yardımcı oluyor aslında. Teknik konu için değil de Emrah bey ile görüşeceğim derseniz belki bağlarlar. Teknik konu denince hemen topu Tek Pro'ya atıyorlar maalesef...

Bu arad Emrah bey'in satış departmanında olması lazım. Bana dahilisini de vermişti ama ben kaybettim

sikayetvar.com da hala şikayetlerimiz yayınlanmamış bu arada...

Emrah Beyin de bu konuda pek birsey yapabileceğini sanmıyorum açıkçası. Aradığım numaralardan karsımdakilere r500 - intel Turbo dediğim anda karsımdakinin konusmasından konuya vakıf olduğunu hemen hissedebiliyorsunuz aslında. Hepsi bir diğerine atıyor topu. Tek pro bile en sonunda vatana bir sorun dedi... Halbuki ordan kendilerine ulastım bunu da belirttim.

Bu arada bu özelliğin nasıl bir performans sağladığını asağıdaki incelemede görebilirsiniz. Pek yabana atılır gibi değil görünene göre...
    Pek umudum yok ama insallah bir sekilde bu hakkı alabiliriz çünkü R500 bir bir daha yapacak gibi duruyor...

((((((---:::LG R-500 KULÜBÜ:::---))))))

geniş bilgi
    http://www.geekzone.co.nz/juha/2918

Notbook umuzda olduğu söylenen ama içinde bulunmayan Meshur parça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musk -- 20 Mart 2008; 15:23:37 >

• Hocam Robson Turbo memory ile birçok bilgi bu bölümde paylaşıldı. Bilgi için teşekkürler...

En basitinden .pdf uzantılı bir dosyayı Turbo memorysiz iken açarken 12sn bekliyorsanız bu süre Turbo Memory ile 5 saniye hatta altına düşmektedir.

Yüzdeye vurduğumuzda işlemlerde muhteşem bir performans artışı sağlıyor...

Ama Türkiye için verilen ürünlerde maalesef Turbo Memory bulunmadığı kanısına vardım artık. Bu slot var ama slota yerleştirilen Turbo Memory maalesef makine içerisinde bulunmamakta.

Benim düşüncem bu şekilde. Çünkü Yıldız teknik Üniversitesi de dahil bu konuda soru yönelttim ve bu sonuca vardık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 20 Mart 2008; 15:37:19 >
  • Ready Boost özelliği İşletim Sistemi...yani Vistanın sağladığı bir özelliktir....Ready Boost özellikli bir flash bellek takan her Vista kullanıcısı bu özelliği kulanabilir. Zaten usb bellekleriniz takınca ...karşınıza gelecek arayüz windows vistanın arayüzüdür..Intel in değil.

Turbo Memory ise Intel in Robson teknolojisine verdiği ticari isimdir. Bir cihazın üzerine ''Turbo Memory'' yazarsanız ....o bilgisyarda Intel in Turbo memory işlemcinin olduğunu ilan ediyorsunuz demektir.

Robson = Ready Boost kesinlikle değildir. Yıldız üniversitesi eğer böyle demiş ise...çok yazık Yıldız Üniversitesi'ne.!!!!!!

Ready Boost özelliğinin performansı turbo memory performansı ile karşılaştırılamaz...LG nin ready bost özelliğini kullanın...turbo memory ile aynı performansı sağlar demesi.....''Yalan''dır. Eğer bu gerçek olsa Intel geri zekalı mı ??? İşletim sisteminin sağladığı bir performans için bir ''ek işlemci '' üretsin. ????Intel in turbo memory test değerleri var ( siz de resimlerini koymuşsunuz) ...pekiyi LG nin o lafı söyleyen adamının elinde ''Ready Boost'' test sonuçları var mı ??? Salla gitsin.!!!!!yapıyor ..

Ready boost özelliğinin hiçbir performans testi yoktur...dikkat ederseniz ...tüm testler ..Intel Turbo Memory işlemcisiyle yapılmıştır.Turbo memory nin
    performans artışı sağladığı kesindir..ama...ready boost için ''kesin'' değerler yoktur.. Hatta bazı söylemlere göre ''sağlamamaktadır''....

Karşılaştığınız durum maalesef LG nin sizleri ''aldatmasıdır''.....Her yola başvurmanızı ve dizüstülerinize turbo memory nin LG tarafından takılmasını sağlamanız en doğrusu olacaktır.(Sonradan takılabiliyor da doğru mu acaba...Bu kadar yalanın içinde????) LG ye ( yurtiçi...yurtdışı..) başvurun....Tüketici haklarınızı kullanın.....Şimdi cihazı alırken üzerinde blutooth işareti olsa....sonra olmadığı ortaya çıksa...Satıcı ya da üretici ...Kardeşim ne olacak usb blutooth adaptörler 30 ytl ...al tak ...bu da ..dert mi ???? dese...Ehhh haklı adam mı diyeceksiniz..!!!!

Yapışın gırtlaklarına...!!!!

• ROBSON'dan geçtim hani acaba ROBSON aygıtını yakmak için gerekli olan yuva bizim E500'lerde var mıdır?Bunu çok merak ediyorum.
  • selimhun un görüşlerine katılıyorum, topiğe gösterdiğin ilgi için thx.
    E500 için bilgim yok ama , everest programında, kuzey veya güney körüsüne bakabilirsin. R500' de PCIx1 3 slot vardı, 1 tanesinde wifi takılıydı. diğer ikisi boş görünüyordu.
    sende everestten bakabilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

ROBSON'dan geçtim hani acaba ROBSON aygıtını yakmak için gerekli olan yuva bizim E500'lerde var mıdır?Bunu çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakulam -- 20 Mart 2008; 18:01:18 >
  • bu laptopun özellikleri arasında turbo memory hiç geçmese hiç sorun etmezdim. zaten burada arkadaşlar bahsedene kadar ne olduğunu bile tam olarak bilmiyordum. ama olması gereken birşeyin olmaması insanın canını sıkıyor.
    bakalım sonuç alabilcekmiyiz. vatan gibi büyük ve tanınan bir mağazadan almış olsaydım işin peşinden daha rahat giderdim. ama şu an ne yapacağımı pek bilemiyorum.
  • Arkadaşlar,

Tam Lg ye bir mektup yazmaya hazırlanırken sitesinden bir inceleme yapayım dedim. Sitede r500 özelliklerine girerseniz donanım olarak turbo memoryden tek kelime yok. Sonra notebook içinde bulunan user guide icinde turbo kelimesini aratıp konuya eristim. Siz de bakabilirsiniz Orda da intel Turbo memory için opsiyoneldir deniyor. Buraya akadar tamam ama. Bu stikerın üzerine bunun belirtilmesi, stikerın üzerinde belirtilen diğer tüm özelliklerin var olması ve Intel turbo Memory isaretinin ise sadece uyumludur anlamında kullanılarak oraya konması bence birebir tüketiciyi aldatmaktır. Hiçkimse o isareti gördüğünde turbonun aslında var olmadığını sadece sonradan takılabilir olduğunu, kısacası opsiyonel anlamında stikera yerestirildiğini anlayamaz veya düsünmez....
  • yalnız dikkat etmediğimiz veya üzerinde durmadığımız bir konu var.

laptopun üzerindeki stickerde sağ altta küçük yazılar var, işaretli olan özellikler MEZ37643603 modelinde vardır diyor.

laptopun arkasından modeline baktığımızda ise MEZ37800501 modeli olduğu görülmektedir.

bence bu model farkı üzerinde durmalıyız.
  • Evet bu durumda bu stickerın bu model üzerine yapıstırılmasının anlamı nedir?. Birde notebookun model numarası neden microsoftun etiketinin üzerinde onu anlamadım. kasayı kazılı olması gerekmez mi bunun??? Bu model nosunun wista veya microsoft ile alakası nedir anlamadım... Var bir dümen ama bakalım ...
  • Turbomemory var deyip de olmaması kötü bir durum. Bunun aksini kimse iddia edemez. Fakat Turbo Memory denildiği kadar iyi bir teknoloji değil. Örneğin HP dizüstülerde Turbo Memory göremiyorsunuz. HP'nin firma olarak gerçekleştirdiği testleri açıklayan Steven Gales Turbo Memory'nin şu aşamada gereksiz bir test olduğunu söylüyor. 1 GB sistem belleğine sahip bir notebook önce 1 GB'lık bir Turbo Memory bellekle, ardından ise Turbo Memory olmadan ama sistem belleği 2 GB'ya çıkarılarak test edilmiş. Sonuçta 2 GB belleği olan sistem, 1 GBsistem belleği+1 GB Intel Turbo Memory'e göre çok daha fazla performans artışı getirmiş. HP'nin testerine göre sisteme eklenecek bir 512 MB'lık bir USB belleğini Ready Boost olarak kullanmak daaynı gelişmeyi sağlayabiliyormuş. Anandtech'in testleri de aynı sonucu doğruluyor.

Yani diyeceğim hakkınızı elbette arayın ama Turbo Memory yok diye boşuna üzülmeyin. Zaten aldığınız bilgisayar piyasada bulabileceğiniz en sorunsuz ve fiyatına göre en iyi bilgisayarlardan birisi.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.