Şimdi Ara

LG Rekor Ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Digicom, 4 yıl önce distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak feshettiği gerekçesiyle elektronik devi Güney koreli LG Electronics aleyhine açtığı rekor tazminat davasını kazandı. Digicom, yaklaşık 300 milyon lirayı aşan alacağını tahsil için LG aleyhine icra takibi başlattı.

Türkiye’de tüketici elektroniğinin önde gelen şirketlerinden Digicom, 4 yıl önce distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak haksız şekilde feshettiği gerekçesiyle Güney Koreli elektronik devi LG Electronics aleyhine açtığı rekor tazminat davasını kazandı. Hürriyet'in haberine göre perakende tüketici elektroniği alanında faaliyet gösteren Digicom, 4 yıllık faiziyle birlikte yaklaşık 300 milyon lirayı aşan alacağını tahsil için LG Electronics aleyhine icra takibi başlattı. Digicom, yasal süreye rağmen ödeme yapılmazsa LG’nin Türkiye’deki ve dünyanın her yerindeki malvarlıklarına haciz koyabilecek. LG kısaltmasıyla “Life’s Good” (Hayat güzeldir) sloganını kullanan dünya devinin ticari hayatı bu kararla kabusa dönebilir.

KAVGA NASIL BAŞLADI
    Adliye tarihinin en yüksek tazminat kararıyla sonuçlanan davaya konu olaylar şöyle gelişti: Sabri Yiğit’in sahibi olduğu Digicom Elektronik Pazarlama A.Ş., dünya elektronik devi LG Electronics Inc. ile 28 Şubat 2002 tarihinde imzaladığı anlaşmayla Türkiye’deki tek yetkili distribütörü oldu. Taraflar arasındaki anlaşma 6 yıl sürdü. LG, 21 Mart 2008 tarihinde Digicom’a noter kanalıyla bir ihtar çekerek, distribütörlük anlaşmasını 4 ay sonra geçerli olmak üzere tek taraflı olarak feshetti. Taraflar arasındaki kavgayı alevlendiren bu fesih oldu. Digicom, 10 Nisan 2008 tarihinde gazetelere ilan vererek, LG marka LCD televizyonlardan 37LY95 model ürünün müşterilerden şikayet aldığını, müşteri memnuniyeti için üretici firma nezdinde gerekli girişimlerin yapılacağını bildirdi. LG de bu ilanlar üzerine 4 aylık fesih süresini beklemeden ertesi günü 11 Nisan 2008 tarihinde distribütörlük anlaşmasını tek taraflı olarak derhal feshettiğini ihtar etti.

200'DE DAVA AÇTI
    Digicom, avukatı Münci İnci kanalıyla 14 Nisan 2008 tarihinde LG aleyhine İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. Avukat İnci, davalı şirketten müşteri (denkleştirme) tazminatı, uğranılan maddi zarar, yoksun kılınan kâr, fesih sebebiyle şirketin ticari itibarının ve markasının tüketiciler nezdinde zedelenmiş olması nedeniyle uğranılan manevi zarar olmak üzere 30 milyon maddi, 30 milyon manevi olmak üzere toplam 60 milyon liralık tazminat isteminde bulundu. LG bu davaya aynı mahkemede karşı dava açtı, dosyalar birleşti. LG karşı davada Digicom’dan 300 bin dolarlık zarar iddiasıyla tazminat isteminde bulundu. LG, Digicom’un gazetelere verdiği ilanlarla haksız rekabete neden olduğu iddiasıyla İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde de ikinci bir dava açtı. İlan davası 20 Haziran 2011 tarihli kararla “İlanda markanın hedef alınmadığı, ürünün sadece bir modeli konusunda tüketiciye açıklama yapıldığı” gerekçesiyle reddedildi.

BİLİRKİŞİDEN REKOR ZARAR TESPİTİ
    MAHKEME, 2010 yılı sonunda Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu, Prof. Dr. Hanifi Ayboğa, Oral Oktu ve İlhan Ulutaş’ı bilirkişi tayin etti. Bilirkişi kurulu mahkemeye sunduğu raporunda davacı Digicom’un mahrum kalınan kazanç kaybını şöyle değerlendirdi:

Ödenen kıdem ve ihbar tazminatları
    Reklam-araç kira-stok masrafları
    Tahsilatı şüpheli alacak
    Portföy ve manevi tazminat olmak üzere LG’den 170 milyon 842 bin 999 lira alacaklı olduğu tespitinde bulundu.

İCRA İÇİN TEMYİZ BEKLENMEDİ
    MAHKEME bilirkişi kurulunun raporunda tespit edilen 170 milyon 842 bin 999 liranın 1 Ağustos 2008 tarihinden itibaren faiziyle birlikte LG’den tahsil edilerek Digicom’a ödenmesine hükmetti. Digicom’un manevi tazminat talebi ve LG’nin açtığı karşı dava mahkemece reddedildi. Digicom’un avukatı Münci İnci kararla birlikte faiziyle dün itibarıyle yaklaşık 300 milyon lirayı aşan (293.312.424.92 TL) alacağın tahsili için İstanbul 4. İcra Dairesi kanalıyla takibe geçti. Yasaya göre karar temyiz edilmiş de olsa, icra temyizi beklemiyor. Taraflar arasındaki sözleşmede İstanbul mahkemeleri yetkili olduğu için Digicom, LG’nin Türkiye’deki ve dünyanın her yerindeki malvarlıklarına haciz koyabilir.

ÖZEL'IN, ÇİLLER'İN VE ERDOĞAN'IN AVUKATI
    DIGICOM’un avukatı Münci İnci hukuk dünyasında oldukça şöhretli bir isim. 1990’lı yıllarda ilk özel televizyon Star’ın ortaklığı konusunda Uzanlar’a karşı Ahmet Özal’ın ve Özal ailesinin avukatlığını üstlendi. Ardından Tansu Çiller’in avukatı olarak karşımıza çıktı İnci. Hukuk davalarındaki deneyimiyle tanınan Münci İnci, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da avukatlığını yaptı. Şimdi adliye tarihimizin en büyük tazminat davasını kazanan bir isim olarak 300 milyon lirayı aşkın bir alacağın tahsili için çaba sarfedecek. Avukat İnci davayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Digicom, LG televizyonlarının servis ve pazarlama hizmetlerini tek yetkili distribütör olarak uzun süre başarı ile yerine getirmiş Türkiye’de hiç bilinmeyen bu markayı tanıtmış ve Türkiyede televizyon pazarında güçlü bir pazar yaratmıştır. Davalı firma yetkilileri Müvekkilimin sözleşmesini haksız olarak feshetmiş ve Türkiye’de yeni bir şirket kurarak Müvekkilim şirketin yarattığı pazarı ele geçirmiş ve müvekkilim şirkete büyük zararlar vermiştir. Bunun sonucu açtığımız dava sonucunda çok haklı olduğumuz tazminata hükmedilmiştir. Bu zarar dışında yeni dava açma hakkını saklı tuttuk. Bunun dışında doğmuş ve doğacak diğer zararlarımızı da dava etme hakkına sahibiz. Mahkeme kararına dayalı icra emri, icra dairesi tarafından davalı LG Electronics Inc.’e tebliğ edildiğinden itibaren 7 gün içerisinde LG alacağımızı ödemek durumundadır. İcra İflas Kanunun 36. maddesi doğrultusunda, LG tarafından bu paranın icra dosyasına yatırılmaması veya bu miktarda teminat gösterilmemesi ve dolayısıyla, Yargıtay’dan tehiri icra kararı alınarak, icra dosyasına sunulmaması halinde, icraya konu alacak haciz yoluyla tahsil edilecektir.”

• Münci Bey Davayı aldımı olay biter!!

Bu LGE çakalı böyle bir sürü benzer ve Hileli kamouyu ve özellikle anlaşmalı panel satmak(anti-trust) ve çeşitli
    Lisanslara yıkırılıktan v.s v.s hep Davalıdır,insanlarda bu uyanık Korelileri bir şey sanır,diğer kardeşi Samy ile
    insanları hep "yiyorlar"!!

Digicom-LGE Davası oldukça uzamıştı ve sonunda bitti!
    Ben açıkçası Digicom un kazanacağından emindim,çünkü hiç bir şeye gerek doymadan LGE,DC yi aynen şutlamıştı!

DC ayrıca,bu LGE nin sorunlu vede kalitesiz panellerini özellikle Servis ve Satış v.s işlerinde ciddi başarı elde ettiler ama bu herifler biz kendimiz
    geliyoruz diyerek daha sonra da DC yi saha dışına ittiler!
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Mayıs 2012; 20:00:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Münci Bey Davayı aldımı olay biter!!

Bu LGE çakalı böyle bir sürü benzer ve Hileli kamouyu ve özellikle anlaşmalı panel satmak(anti-trust) ve çeşitli
    Lisanslara yıkırılıktan v.s v.s hep Davalıdır,insanlarda bu uyanık Korelileri bir şey sanır,diğer kardeşi Samy ile
    insanları hep "yiyorlar"!!

Digicom-LGE Davası oldukça uzamıştı ve sonunda bitti!
    Ben açıkçası Digicom un kazanacağından emindim,çünkü hiç bir şeye gerek doymadan LGE,DC yi aynen şutlamıştı!

DC ayrıca,bu LGE nin sorunlu vede kalitesiz panellerini özellikle Servis ve Satış v.s işlerinde ciddi başarı elde ettiler ama bu herifler biz kendimiz
    geliyoruz diyerek daha sonra da DC yi saha dışına ittiler!
    ++
    aynı zamanda digicom müşterilerinide korumuş 37LY95 ürün arızalı çıkmış olay burada patlak vermiş aslında digicom kendi vatandaşı olan tüketiciyi korumuş bu da korelilerin işine gelmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2miz -- 14 Mayıs 2012; 14:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2miz

aynı zamanda digicom müşterilerinide korumuş 37LY95 ürün arızalı çıkmış olay burada patlak vermiş aslında digicom kendi vatandaşı olan tüketiciyi korumuş bu da korelilerin işine gelmemiş.

Alıntıları Göster
    fiyatları belki düşürüler biraz daha o zman bende alırım bi tane 3d ya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: iOS Developer

fiyatları belki düşürüler biraz daha o zman bende alırım bi tane 3d ya :D

Alıntıları Göster
    300 Million Lira, 170€ Dollar bence LG icin ufak bir rakam. Türkiyede kazandiklari paralar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurbetci_Almanya

300 Million Lira, 170€ Dollar bence LG icin ufak bir rakam. Türkiyede kazandiklari paralar ...

Alıntıları Göster
    ufak rakam değil. lg nin yıllık karının 1/35 i civarında. hangi firma karının 3/100 ünü vermek ister.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikroskopik -- 14 Mayıs 2012; 18:20:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikroskopik

ufak rakam değil. lg nin yıllık karının 1/35 i civarında. hangi firma karının 3/100 ünü vermek ister.

Alıntıları Göster
    tam da bende sorun yaşıyordum LG ile yoksa acısını bizdenmi çıkarmaya başladılar??

-----------------------------------
    benimde başımda dert var ne yapmak lazım direkt mahkemeye mi başvuralım ?
    1200 almıştık indirimden yoksa 1800 tl idi .
    tüketici hakem heyeti bağlayıcı değilse uğraş dur bunlarda biliyo tabiki..
    lanet olsun hepsine...

-------------

lg lv 4500 led değişim Darty

21 4 2012 de darty den aldığım lglv4500 led 10 gün sonra fark ettiğim ışık sızması oldu.
    sol alt merkeze yakın ve sağ üst köşede.
    servis çağırdım aldılar .15 gün lük ürün olduğu için değiştirmek istedim tamam dediler merkeze yazı yazdılar .

14/5/2012 de servis beni arıyo onaylanmadı dedi .
    merkez LG okmeydanından Muhammet Bulay onay vermemiş .

-Lg yi aradım onay veremiyoruz ama DARTY arayın onlar değişir dediler .
    -Darty arıyorum LG servis değişim onayı versin biz değişiriz diyorlar.
    -LG yi arıyorum biz veremeyiz diyorlar .
    -tekrar Darty arıyorum yapacak bir şey yok Tüketici heyetine gidin diyorlar.

tam ortada bıraktılar 15 günlük Tv seyredemeden haram oldu.
    ama hakkımı sonuna kadar arıyacam ...

siz siz olun Darty ve LG den uzak durun.

• quote:

Ben ilk başından bu olayların içindeydim,malum panelin sorunlu çıkması dahil,bir sürü falsoları vardı!!

Ancak bu herifler hep böyledir,yani ne ilk ne son!

Bir arkadaş küçük rakam demiş bir diğeride büyük gibi demiş v.s
    İyide bu herifler senelerdir özellikle USA da böyle bir dolu rakamlı cezalara çarptırıldılar
    Bu rakamlar Korelileri etkilemez(Japon lar etkilenir!) Kore Devleti resmen bunların her türlü arkasındadır,
    zaten öyle oldukları için herifler böyle "pervasız" oluyorlar!

Hiç bir şeyden etkilenmezler hele hele hiç korkmazlar!!dünya yansa bu herifler ne etkilenir nede korkarlar
    veya tırsarlar,adamlar felaket geliyorlar,rakip makip Kanun v.s hiç takmıyorlar,bunları "okumak" için
    biraz bilmek biraz iyi takip etmek vede yorumlamak yeterlidir

++

• quote:

quote:

Ben ilk başından bu olayların içindeydim,malum panelin sorunlu çıkması dahil,bir sürü falsoları vardı!!

İyide bu herifler senelerdir özellikle USA da böyle bir dolu rakamlı cezalara çarptırıldılar
    Bu rakamlar Korelileri etkilemez(Japon lar etkilenir!) Kore Devleti resmen bunların her türlü arkasındadır,

Hiç bir şeyden etkilenmezler hele hele hiç korkmazlar!!dünya yansa bu herifler ne etkilenir nede korkarlar
    veya tırsarlar,adamlar felaket geliyorlar,rakip makip Kanun v.s hiç takmıyorlar,bunları "okumak" için

++

Alıntıları Göster
    Kore Devleti eskiden " belki hala var, onu bilmiyorum " baya maddi yardim aldilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

tam da bende sorun yaşıyordum LG ile yoksa acısını bizdenmi çıkarmaya başladılar??

-----------------------------------
    benimde başımda dert var ne yapmak lazım direkt mahkemeye mi başvuralım ?
    1200 almıştık indirimden yoksa 1800 tl idi .
    tüketici hakem heyeti bağlayıcı değilse uğraş dur bunlarda biliyo tabiki..
    lanet olsun hepsine...

-------------

lg lv 4500 led değişim Darty

21 4 2012 de darty den aldığım lglv4500 led 10 gün sonra fark ettiğim ışık sızması oldu.
    sol alt merkeze yakın ve sağ üst köşede.
    servis çağırdım aldılar .15 gün lük ürün olduğu için değiştirmek istedim tamam dediler merkeze yazı yazdılar .

14/5/2012 de servis beni arıyo onaylanmadı dedi .
    merkez LG okmeydanından Muhammet Bulay onay vermemiş .

-Lg yi aradım onay veremiyoruz ama DARTY arayın onlar değişir dediler .
    -Darty arıyorum LG servis değişim onayı versin biz değişiriz diyorlar.
    -LG yi arıyorum biz veremeyiz diyorlar .
    -tekrar Darty arıyorum yapacak bir şey yok Tüketici heyetine gidin diyorlar.

tam ortada bıraktılar 15 günlük Tv seyredemeden haram oldu.
    ama hakkımı sonuna kadar arıyacam ...

siz siz olun Darty ve LG den uzak durun.

tabikide bırakmayacaksın peşini dostum bunlar böyle alıştı mı böyle gider öyle bol keseden sallarlar yeni bi ürün çıkartınca aslında bizim teknosa, darty, media makt, bimeks ve bir sürü mağaza onlarda bunlara çanak tutuyor demekki sadece bir digicom yürekli çıkmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2miz -- 16 Mayıs 2012; 13:04:35 >

• quote:

quote:

++

elbette senin eline su dökülmez bu konularda
    ------------------------------------------------------------

alehlerinde böyle bikaç dava daha alınırsa türkiyede bidaha bizi keklemeye kalkmazlar (senin deyişinle) bu çakallar.

• quote:

quote:

quote:

++

elbette senin eline su dökülmez bu konularda
    ------------------------------------------------------------

alehlerinde böyle bikaç dava daha alınırsa türkiyede bidaha bizi keklemeye kalkmazlar (senin deyişinle) bu çakallar.

Alıntıları Göster
    bu para lg yi yıkmaz. öderler biter olay

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Alıntıları Göster
    Herşey para değildir , müşterinin gözünde itibar herşeydir ! 300 milyon lira lg için az bir para gibi gözüksede digicom için çok iyi bir para , çok iyi olmuş
  • quote:

orası öylede öderler dokunmaz onlara ama burada LG için kaybedilen para değil kaybedilen itibar önemlidir kaybedilen karizma önemlidir.

mesela ben sony den böyle bişey hiç duymadım vede sony nin bendeki yeri farklıdır bence ayrı bir karizma elektronikte sony ve diğerleri diye ayırıyorum ama diger markalara yönelme sebebimizde sadece fiyattır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2miz -- 16 Mayıs 2012; 16:07:57 >
  • quote:

quote:

orası öylede öderler dokunmaz onlara ama burada LG için kaybedilen para değil kaybedilen itibar önemlidir kaybedilen karizma önemlidir.

mesela ben sony den böyle bişey hiç duymadım vede sony nin bendeki yeri farklıdır bence ayrı bir karizma elektronikte sony ve diğerleri diye ayırıyorum ama diger markalara yönelme sebebimizde sadece fiyattır..

Alıntıları Göster
    haklısın ama . son kullanıcı yine bilmeyecek ,

• quote:

haklısın ama . son kullanıcı yine bilmeyecek ,

Alıntıları Göster
    LG alamasak mı acaba bu aralar, serviste falan sıkıntı yapmasınlar. Genel olarak çok iyi değiller galiba bu konuda zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schopen

LG alamasak mı acaba bu aralar, serviste falan sıkıntı yapmasınlar. Genel olarak çok iyi değiller galiba bu konuda zaten.

eğer beğendiğin bir ürünü varsa alabilirsin illa arızalı çıkacak diye bir kaide yok belki alır 6 sene sorunsuz kullanırsın elektronik biraz da şans işidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: schopen

Alıntıları Göster
    LGE ve Samy yi bu DAVA lar hiç ilgilendirmez bile!

Onlar daha işin başından beri özellikle USA dan başlayarak bir dünya Davalar gördüler,herifler bunlara caip alışıktır,çünkü bunlar hem üretim
    yaparlar hemde Avukatlık Bürolarıda her gün bunlarla uğraşırlar!

Bakınız bunların bazı Davalara Avukutları ya hiç girmez yada en fazla 1 defa girerler ve sonra bir daha girmezler ve Davalar(bunlar
    genelde THK sorunları içindir)daha sonra da Dava gıyaplarında devam eder ve kaybederler ama hiç tınlamazlar bile!

Amiyane tabirle ....kes cezamı fazla konuşma... derler ve ödeyip Dosyayı kapatırlar(veaya değişim/para iadesi v.s konusundaki
    aleyhlerindeki kararı uygularlar ama bunu bile sallayarak uygularlar!)

Senelerdir bu herifler aynen böyle ama bunların asıl baba DAVA ları USA da oluyor(anti-trust ve kamuoyunu "yemek" suçlarından)

Orada bile hiç tınlamıyorlar bu herifler!

Beri yandan Kore Devleti zaten bunlar demektir!!!
    Çok büyük ihtimallede "örtülü ödenekten" bunları devlet bir şekilde ödüyor veya ona göre sübvanse ediyor v.s

Sharp ise Samy ile senelerdir yine hep Davalık(Lisansa aykırılık suçlarından)ve sürekli Sharp kazanıyor ama Samy nin hiç umurunda bile olmuyor

Bu adamları kimse "caponlar" veya Almanlar veya diğer Avrupalı v.s ülkelerdeki üreticiler ile karşılaştırmasın lütfen!!
    Bu herifler çok ama çok farklı!

O bahsettiğiniz "itibar" v.s lafları bunlar için değildir!! herifler sürekli "hileli bilgiler" ile milletleri "yiyor" ve bundan dolayıda Dava ediliyor ve kaybediyorlar
    ama banamısın demiyor adamlar!(örnek son Dava geçen ay içinde UK de görüldü 3_FPR-1080 için ve yine Davayı kaybettiler!)
    Daha önce "LED-TV" Davasından Samy UK de mahkum edilmişti! yine hiç sallamadılar tabiki

Herifler hem sallamacı/palavracı hemde hiç utanmadan hala hileli bilgiler insanları "yiyorlar"

Dikkat ederseniz yeni bir OLED panel çıkardılar ve dünyanın ilk OLED TV si diye lanse edip birde hiç utanmadan bunu panelin üstüne reklam gibi yapıştırmışlar
    ülen ilk Oled panel TV yi Sony çıkardı!! 3 sene önce hemde!

Şimdi bu uyanıklara sorsan ne iş kardeşim diye;size şunu söyleyecekler kafadan ....bizim ürettiğimiz büyük ekran il TV dir.... deyip kendilerini birde haklı çıkaracaklar!

Aslında "Dünyanın ilk en büyük ebatlı TV si" deseler amenna ama herifler çakallık yapıp "ilk en büyük ebatlı" tanımını yutup>> ilk Oled TV dediler

Yakında Sony de Dava eder bunları(hileli kamuoyu bilgisi vermekten gerekçesiyle)ama bu herifler hiç kimseyi ne takarlar nede dinlerler,aynen yollarına devam

++
    Korelilerin birde çok ciddi biçimde bir "capon düşmanlığı" vardır(aleni ve gizli ve bunu bilenler bilir,dışardan pek bilinmez ama durum ciddi boyutta aynen böyledir!)
    Dolayısıyla Kore liler kafa-kol paldır-küldür Allah ne verdiyse aynen girişiyorlar tüm caponlara veya bu işlerde bir başkası da çıkarsa aynen onada girişirler

+

• quote:

LGE ve Samy yi bu DAVA lar hiç ilgilendirmez bile!

Onlar daha işin başından beri özellikle USA dan başlayarak bir dünya Davalar gördüler,herifler bunlara caip alışıktır,çünkü bunlar hem üretim
    yaparlar hemde Avukatlık Bürolarıda her gün bunlarla uğraşırlar!

Bakınız bunların bazı Davalara Avukutları ya hiç girmez yada en fazla 1 defa girerler ve sonra bir daha girmezler ve Davalar(bunlar
    genelde THK sorunları içindir)daha sonra da Dava gıyaplarında devam eder ve kaybederler ama hiç tınlamazlar bile!

Amiyane tabirle ....kes cezamı fazla konuşma... derler ve ödeyip Dosyayı kapatırlar(veaya değişim/para iadesi v.s konusundaki
    aleyhlerindeki kararı uygularlar ama bunu bile sallayarak uygularlar!)

Senelerdir bu herifler aynen böyle ama bunların asıl baba DAVA ları USA da oluyor(anti-trust ve kamuoyunu "yemek" suçlarından)

Orada bile hiç tınlamıyorlar bu herifler!

Beri yandan Kore Devleti zaten bunlar demektir!!!
    Çok büyük ihtimallede "örtülü ödenekten" bunları devlet bir şekilde ödüyor veya ona göre sübvanse ediyor v.s

Sharp ise Samy ile senelerdir yine hep Davalık(Lisansa aykırılık suçlarından)ve sürekli Sharp kazanıyor ama Samy nin hiç umurunda bile olmuyor

Bu adamları kimse "caponlar" veya Almanlar veya diğer Avrupalı v.s ülkelerdeki üreticiler ile karşılaştırmasın lütfen!!
    Bu herifler çok ama çok farklı!

O bahsettiğiniz "itibar" v.s lafları bunlar için değildir!! herifler sürekli "hileli bilgiler" ile milletleri "yiyor" ve bundan dolayıda Dava ediliyor ve kaybediyorlar
    ama banamısın demiyor adamlar!(örnek son Dava geçen ay içinde UK de görüldü 3_FPR-1080 için ve yine Davayı kaybettiler!)
    Daha önce "LED-TV" Davasından Samy UK de mahkum edilmişti! yine hiç sallamadılar tabiki

Herifler hem sallamacı/palavracı hemde hiç utanmadan hala hileli bilgiler insanları "yiyorlar"

Dikkat ederseniz yeni bir OLED panel çıkardılar ve dünyanın ilk OLED TV si diye lanse edip birde hiç utanmadan bunu panelin üstüne reklam gibi yapıştırmışlar
    ülen ilk Oled panel TV yi Sony çıkardı!! 3 sene önce hemde!

Şimdi bu uyanıklara sorsan ne iş kardeşim diye;size şunu söyleyecekler kafadan ....bizim ürettiğimiz büyük ekran il TV dir.... deyip kendilerini birde haklı çıkaracaklar!

Aslında "Dünyanın ilk en büyük ebatlı TV si" deseler amenna ama herifler çakallık yapıp "ilk en büyük ebatlı" tanımını yutup>> ilk Oled TV dediler

Yakında Sony de Dava eder bunları(hileli kamuoyu bilgisi vermekten gerekçesiyle)ama bu herifler hiç kimseyi ne takarlar nede dinlerler,aynen yollarına devam

++
    Korelilerin birde çok ciddi biçimde bir "capon düşmanlığı" vardır(aleni ve gizli ve bunu bilenler bilir,dışardan pek bilinmez ama durum ciddi boyutta aynen böyledir!)
    Dolayısıyla Kore liler kafa-kol paldır-küldür Allah ne verdiyse aynen girişiyorlar tüm caponlara veya bu işlerde bir başkası da çıkarsa aynen onada girişirler

+

Alıntıları Göster

Türk insani iki gün sonra unutur yine LG alir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gurbetci_Almanya

Türk insani iki gün sonra unutur yine LG alir.

Alır tabikide iyi bir ürünü olursa neden almasın ki
    misal ben alıcam LG yani
    şimdi bu adamlar %50 indirim yapsa en başta sen gider alısın sonrada ben

TÜRK İNSANI KİNCİ OLDUĞU İÇİN KAYBEDİYOR İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DAVRANACAKSIN ONLARIN YAPTIĞI GİBİ
    UNUTMAYACAKSIN AMA KİN DE TUTMAYACAKSIN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2miz -- 17 Mayıs 2012; 14:43:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.