LG 42LG5010 TV kumandamın simplik özelliğini kullanmak istiyorum fakat ses sisteminin hoparlörüne (LG HT-503SH) geçerken aux optik giriş olanını seçiyor benim diğer kumandayla aux a getirmem gerekiyor çünkü ben sesi optik çıkıştan bağlamadım RCA çıkışı vardı recevierımın ordan bağladım. Bu sorununun çözümü varmı acaba??
bendede lg 6100 modeli var daha ne ise yaradigini bilmiyorum o link olayının
quote:
Orjinalden alıntı: cokkotuadam
LG 42LG5010 TV kumandamın simplik özelliğini kullanmak istiyorum fakat ses sisteminin hoparlörüne (LG HT-503SH) geçerken aux optik giriş olanını seçiyor benim diğer kumandayla aux a getirmem gerekiyor çünkü ben sesi optik çıkıştan bağlamadım RCA çıkışı vardı recevierımın ordan bağladım. Bu sorununun çözümü varmı acaba??
Ben sizinkinin tersini yaptım. Bende de LG marka home theater var ve ses sisteminin kumandasından TV'yi yönetebiliyorum. Tersini denemedim henüz.
Merhaba
Bende dun LG tv ile LG ses sistemi icin simpling denedim. Dediginiz gibi AUX a gidiyor ancak optik kablo ile tv ile ses sistemi arasinda baglanti kurarsaniz zaten hem tv cikislarini 5.1 alirsiniz hemde otomatik olarak aux opt aktif oluyor.
Benimde soyle bir sorunum var henuz cozemedigim. tv yi actigimda otomatik olarak simplink devreye girmiyor. gidip menuden secmem ve onun simplinkleri arayarak bulmasi gerekiyor. Bulduktan sonra tv yi kapatinca ses sistemide kapaniyor ama acilista otomatik gelmesini saglayamadim.