Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sl serilerinde 8500 ve 9500 serileri 8000 vede 9000 serilerinden daha az yansıtma yapıyo heralde .dün tv almaya gittim 32sl8000 de karar kıldım akşam buradaki yazıları okuyunca kararsız kaldım birde 8500 vede 9500 serilerine bakcam yansımadan dolayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventsr -- 17 Mart 2010; 11:28:59 >
  • Merhaba,

Ben 42SL8000'i 3 aydır kullanıyorum. MKV oynatması, yeni teknoloji olması, 200 hz ve bluetooth özellikleri nedeniyle tercih ettim. Forumda tartışılan yansıtma probleminin olduğunu düşünmüyorum. Hemen pencerenin kenarında izliyorum ve bir problem yaşamadım.

Yalnız benim en büyük problemim; eğer arka fonda orman, ağaç yaprakları ya da jaluzi benzeri bir şekil olursa insanlar hareket ettiklerinde insanların özellikle baş çevresinde bir karelenme oluşuyor. Bunun nedenini bir türlü anlayamadım. 1080p, 720p ve uydu SD yayınlarının hepsinde benzer oluşum var. Bunu LG'ye de yazdım ama bir cevap gelmedi.

Nedenini bilen, veya yorumu olan arkadaş var mıdır?

Teşekkürler.
  • arkadaşım 200hz i kapat sorunun büyük ihtimal hallolur
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix

arkadaşım 200hz i kapat sorunun büyük ihtimal hallolur

Teşekkürler; ama anlamadığım eğer 1080p full hd bir filmde bile 200 hz kapatıp izlemem gerekecekse neden 200 hz... daha iyi olması gerekmiyor muydu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilinc

quote:

Teşekkürler; ama anlamadığım eğer 1080p full hd bir filmde bile 200 hz kapatıp izlemem gerekecekse neden 200 hz... daha iyi olması gerekmiyor muydu :)

arkadaşım teknik konuları tam bilmiyorum ama sd yayınlarda kapalı tutuyorum. ama hd yayınlarda dikkat etmedim hiç.
  • arkadaşlar sl 8500 de 4+1 kolonlara ses çıkışını alamıyorum hangi çıkışlara bağlamam gerekiyor kabloları bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventsr

sl serilerinde 8500 ve 9500 serileri 8000 vede 9000 serilerinden daha az yansıtma yapıyo heralde .dün tv almaya gittim 32sl8000 de karar kıldım akşam buradaki yazıları okuyunca kararsız kaldım birde 8500 vede 9500 serilerine bakcam yansımadan dolayı.

Evet yerinde bir göz atın muhakkak farkı göreceksinizdir diye düşünüyorum

quote:

Merhaba,

Ben 42SL8000'i 3 aydır kullanıyorum. MKV oynatması, yeni teknoloji olması, 200 hz ve bluetooth özellikleri nedeniyle tercih ettim. Forumda tartışılan yansıtma probleminin olduğunu düşünmüyorum. Hemen pencerenin kenarında izliyorum ve bir problem yaşamadım.

Yalnız benim en büyük problemim; eğer arka fonda orman, ağaç yaprakları ya da jaluzi benzeri bir şekil olursa insanlar hareket ettiklerinde insanların özellikle baş çevresinde bir karelenme oluşuyor. Bunun nedenini bir türlü anlayamadım. 1080p, 720p ve uydu SD yayınlarının hepsinde benzer oluşum var. Bunu LG'ye de yazdım ama bir cevap gelmedi.

Teşekkürler.

Phoenix'in dediği gibi SD yayınlarda 200 hz kapalı veya düşük modda olmalı ama HD&Bluray görüntülerde yapmaması gerek, 9500'de karelenmeye rastladım. Birde tv'yi izleme mesafesi de mühim, bizde 1 metre yakından bakınca SD yayınlarda karelenme oluyor 100 hz kapalı veya yüksek modda farketmiyor ama HD&Bluray'da ise hangi mesafeden hangi açıdan bakarsam bakayım görüntüde sorun olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ozmo44

arkadaşlar sl 8500 de 4+1 kolonlara ses çıkışını alamıyorum hangi çıkışlara bağlamam gerekiyor kabloları bilen varmı?

Netten baktım sizin modele 9500 ile aynı, ya kulaklık çıkışından sesi aktarabilirsiniz ya da optik ses çıkışından. 4+1 sisteminizin girişlerimi bilemediğimden kablolar hakkında bir şey diyemeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: polatz

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Phoenix'in dediği gibi SD yayınlarda 200 hz kapalı veya düşük modda olmalı ama HD&Bluray görüntülerde yapmaması gerek, 9500'de karelenmeye rastladım. Birde tv'yi izleme mesafesi de mühim, bizde 1 metre yakından bakınca SD yayınlarda karelenme oluyor 100 hz kapalı veya yüksek modda farketmiyor ama HD&Bluray'da ise hangi mesafeden hangi açıdan bakarsam bakayım görüntüde sorun olmuyor.

Selam,

akşam eve gidince denedim, herz ayarını kapalı,düşük ve açık şeklinde yaptım ve adamın arkasında şekilli duvar olan sahnede hareket eden kişinin çevresini kaplayacak şekilde bir bulanıklaşma oluşuyor. Adam duvardan cıkıp duz zeminin önüne geçtiğinde düzeliyor. izlediğim film 720p ve mesafe yaklaşık 4 m idi. Bir türlü çözüm bulamıyorum. Ne yapsam acaba

• quote:

Netten baktım sizin modele 9500 ile aynı, ya kulaklık çıkışından sesi aktarabilirsiniz ya da optik ses çıkışından. 4+1 sisteminizin girişlerimi bilemediğimden kablolar hakkında bir şey diyemeyeceğim.

hocam sağolasın benim kolanların ucu 3.5 mm jack ne yaptımsa ses alamadım ses ayarlarınıda kurcaladım ama ses çıkışı bir türlü gerçekleştiremedim.Bakalım nasıl bir çözüm bulucağız.
  • http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&u=http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1072999-official-lg-sl8000-lcd-tv-thread.html&ei=7NOhS57eKo7KjAf1ssmKCg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1072999-official-lg-sl8000-lcd-tv-thread.html%26hl%3Dtr%26sa%3DG

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: polatz

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Selam,

akşam eve gidince denedim, herz ayarını kapalı,düşük ve açık şeklinde yaptım ve adamın arkasında şekilli duvar olan sahnede hareket eden kişinin çevresini kaplayacak şekilde bir bulanıklaşma oluşuyor. Adam duvardan cıkıp duz zeminin önüne geçtiğinde düzeliyor. izlediğim film 720p ve mesafe yaklaşık 4 m idi. Bir türlü çözüm bulamıyorum. Ne yapsam acaba

Resim ayarlarınız nasıl, aklıma da başka bir çözüm yolu gelmiyor. Nette aşağıdaki ayarları bulabildim:

LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

quote:

Halen I got mine:
    ISF Uzman 1 (çalıştırdıktan sonra sihirbazı I think):
    Backlight 50
    Kontrast 75
    Parlaklık 55
    H Keskinlik 49
    V Keskinlik 48
    Renk 49
    Tint 0

Uzman Kontrolü:
    Dinamik Kontrast Kapalı
    NR Kapalı
    Gamma Orta
    TruMotion Kapalı
    Renk Standart SD
    Renk Gamı Standart
    Edge Artırıcı Kapalı
    OPC (Bu nedir?) Kapalı
    ------------------
    Renk Sıcaklık Warm
    Yöntemi (?) 2 puan
    Desen Dış

RGB Zıtlıklar / 0 tüm Parlaklık
    Tonları All 0

quote:

quote:

hocam sağolasın benim kolanların ucu 3.5 mm jack ne yaptımsa ses alamadım ses ayarlarınıda kurcaladım ama ses çıkışı bir türlü gerçekleştiremedim.Bakalım nasıl bir çözüm bulucağız.

Resimde kırmızı alan içiyle ilgilenmiyoruz başka bir mesajda kullanmıştım. Kırmızı bölge üstünde jack kulaklık çıkışı mevcut, sizin ses sisteminiz markası nedir, galiba bilgisayarda kullanım için? Tüm hoparlör ayrı ayrı tv'ye mi bağlanması gerek yoksa hoparlörün hepsi subwoofera mı bağlanıyor, hepsi subwoofera bağlanıyorsa tek yol kullaklık çıkışı görünüyor. Amfiye veya DVD playera bağlı olsalar optic ses çıkışı ses kalitesini tam olarak hoparlöre aktarabilirdi.

TV'nin hoparlörünü kullanmayacaksak menüden 'SES' ayarlarına geldiğimizde 'TV Hoparlörü' seçeneğinden kapatabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 18 Mart 2010; 9:20:04 >

• quote:

Resimde kırmızı alan içiyle ilgilenmiyoruz başka bir mesajda kullanmıştım. Kırmızı bölge üstünde jack kulaklık çıkışı mevcut, sizin ses sisteminiz markası nedir, galiba bilgisayarda kullanım için? Tüm hoparlör ayrı ayrı tv'ye mi bağlanması gerek yoksa hoparlörün hepsi subwoofera mı bağlanıyor, hepsi subwoofera bağlanıyorsa tek yol kullaklık çıkışı görünüyor. Amfiye veya DVD playera bağlı olsalar optic ses çıkışı ses kalitesini tam olarak hoparlöre aktarabilirdi.

TV'nin hoparlörünü kullanmayacaksak menüden 'SES' ayarlarına geldiğimizde 'TV Hoparlörü' seçeneğinden kapatabiliriz.

subwooferdan gelen 3.5mm jackı olan tek kablo kulaklık çıkışına bağladığımda ses çok düşük geliyor mutlaka bir yerlerde ayarı var ama bulamadım arayacağız artık olmazsa 2 kolonla bir deneyeceğim ilgin için sağolasın.

• quote:

quote:

subwooferdan gelen 3.5mm jackı olan tek kablo kulaklık çıkışına bağladığımda ses çok düşük geliyor mutlaka bir yerlerde ayarı var ama bulamadım arayacağız artık olmazsa 2 kolonla bir deneyeceğim ilgin için sağolasın.

Birde 'seviye' ayarı var, fabrika ayarı 2 veya 3 olarak geliyor, 'ses' ayarında 'net ses II'in altında, onu 6'ya kadar çıkarabiliyoruz.

• quote:

quote:

OZMO44 sen ses sisteminin girişinin fotografını çeksene. öyle yardımcı olalım

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım teknik konuları tam bilmiyorum ama sd yayınlarda kapalı tutuyorum. ama hd yayınlarda dikkat etmedim hiç.

hocam su anda sd olarak hiç bir yerde 200 hz yayın yoktur, tv de izlediğimiz standart yayınlar 50 hz dir.Bu dedigimiz hz seyi nedir peki,ben saniyedeki görüntü yenileme hızı diye biliyorum.(tarama yani)Bu yüzden bu özelliğin düşük yada kapalı olması sd yayınlarda muhakkak faydalı olacaktır, bu özellik hd yayınlarda akıcı görüntü ve ileride olabilecek 200 hz lik yayınlar için yapılmıstır.Ayrıca tv lerde özellikle sd yayın sırasında geçen alt yazılara bakarsanız, bu özelliği açtığımızda daha net kapadığımızda alt yazının titrediğini yada net gözükmediğini görürüz,bu konudada faydalı daha net görüntü elde ediliyor ama tam olarak bu hızda yayın olmadığı için genelde daha cok kotu goruntuye sebep olmakta.Ama hd film izlerken cok hareketli filmlerde bariz sekilde anlasılıyor o özelliğin güzel yanı.Ek olarak ps 3 oyunlarıda 60 hz de calıstıgı için ps3 oynarkende bu özelliği kaparsanız yerinde olacaktır, input lag dedigimiz o sorunu yasamazsınız.. bu konuda Benim bildiklerim bunlar..Birde herkes kullandığı görüntü ayarlarını yazarsa cok faydalı olacaktır,böylece Lg sl serisindeki en optimum ayarı bulmamıza yardımcı olur, bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim..saygılar

• quote:

adamın ayarları gerçekten iyi SD yayınlar dahada iyi oldu. yanlız keskinlikleri 75 parlaklık 50yi ayarladım gerisi adamın ayarlı aynen. deneyin SD yayınlarınız daha iyi oluyor

Risparmio Energetico: MEDIO Enerji Tasarrufu: ORTA
    Modalità Immagini: ESPERTO1 Görüntü modu: uzman1
    ______________________________ ______________________________

CONTRASTO: 95 - Kontrast: 95
    LUMINOSITA': 45 - Parlaklık ': 45 ben50yaptım
    NITIDEZZA ORIZ.: 85 - KESKİNLİK ORIZ.: 85 ben75yaptım
    NITIDEZZA VERT.: 85 - KESKİNLİK VERT.: 85 ben75yaptım
    COLORE: 55 - RENK: 55
    TINTA: 0 - Tint: 0
    CONTROLLO ESPERTI: UZMAN KONTROL

Contrasto Dinamico: MEDIO Dinamik Kontrast: ORTA
    Riduzione del Rumore: SPENTO Noise Reduction: OFF
    Gamma: MEDIO Aralığı: ORTA
    Cinema Reale: SPENTO Royal Sinema: KAPALI
    TruMotion 100Hz: BASSO TruMotion 100Hz: DÜŞÜK
    Standard Colore: SD Standart Renk: SD
    Gamma Colore: WIDE Color Aralığı: GENİŞ
    Ottimizzatore Bordi: ALTO Doktoru Sınırlar: YÜKSEK
    OPC: ACCESO OPC: ON
    Motivo Esperto: SPENTO Nedeni Uzman: KAPALI
    Filtro Colore: SPENTO Renk Filtresi: KAPALI
    Temperatura Colore: MEDIO Renk Sıcaklığı: ORTA
    Modalità: 2 PUNTI Mode: 2 puan
    Motivo: ESTERNO Nedeni: DIŞ
    Contrasto Rosso: 15 Kontrast Kırmızı: 15
    Contrasto Verde: 30 Yeşil kontrastı: 30
    Contrasto Blu: 25 Kontrast Mavi: 25
    Luminosità Rosso: 10 Parlaklık Kırmızı: 10
    Luminosità Verde: 35 Parlaklık Yeşil: 35
    Luminosità Blu: 40 Parlaklık Mavi: 40

Colore Rosso: 5 Kırmızı: 5
    Tinta Rossa: -5 Kırmızı Tonlama: -5
    Colore Verde: 25 Yeşil renk: 25
    Tinta Verde: -10 Yeşil Tint: -10
    Colore Blu: 20 Renk Mavi: 20
    Tinta Blu: -5 Blue Tint: -5
    Colore Giallo: 15 Renk Sarı: 15
    Tinta Gialla: 0 Sarı Tint: 0
    Colore Ciano: 5 Mavi: 5
    Tinta Ciano: -5 Mavi Tonlama: -5
    Colore Magenta: 10 Renk Kırmızı: 10
    Tinta Magenta: -5 Magenta Tint: -5

SL9000 konusunda Phoenix ayarlarını paylaştı, İtalyan bir arkadaştan temin ettik ayarları. Phoenix biraz oynama yaptı bense olduğu gibi uyguladım. Görüntüden memnunum, ince bir ayar olmuş ama yinede parlaklığın daha iyi bir seviyeye gelmesi gerekli, bazı sahnelerde genellikle insan yüzleri, mesela KV'de Tuncay'ın kafa aynadan çok parlıyor, ayarı düşürdüm arka ışığı vs değiştirdim pek bir şey anlamadım.

quote:

Dijital Karasal vizyonu ile:

Enerji Tasarrufu: ORTA
    Görüntü modu: ESPERTO1

Kontrast: 95
    Parlaklık ': 45
    KESKİNLİK ORIZ.: 85
    KESKİNLİK VERT.: 85
    RENK: 55
    Tint: 0

Dinamik Kontrast: ORTA
    Noise Reduction: OFF
    Aralığı: ORTA
    Royal Sinema: KAPALI
    TruMotion 100Hz: BASSO
    Standart Renk: SD
    Color Aralığı: GENİŞ
    Doktoru Sınırlar: YÜKSEK
    OPC: ON
    Nedeni Uzman: KAPALI
    Renk Filtresi: KAPALI
    Renk Sıcaklığı: ORTA
    Mode: 2 puan
    Nedeni: DIŞ
    Kontrast Kırmızı: 15
    Yeşil kontrastı: 30
    Kontrast Mavi: 25
    Parlaklık Kırmızı: 10
    Parlaklık Yeşil: 35
    Parlaklık Mavi: 40

Kırmızı: 5
    Kırmızı Tonlama: -5
    Yeşil renk: 25
    Yeşil Tint: -10
    Renk Mavi: 20
    Blue Tint: -5
    Renk Sarı: 15
    Sarı Tint: 0
    Mavi: 5
    Mavi Tonlama: -5
    Renk Kırmızı: 10
    Magenta Tint: -5

Watch Sky ve PS3 (BluRay - DivX-HD - DVD) ile bir film
    Her iki HDMI ile bağlı:

Enerji Tasarrufu: CARS
    Görüntü modu: ESPERTO2

Kontrast: 90
    Parlaklık ': 45
    KESKİNLİK ORIZ.: 85
    KESKİNLİK VERT.: 85
    RENK: 75
    Tint: 0

Dinamik Kontrast: ORTA
    Noise Reduction: OFF
    Aralığı: DÜŞÜK
    Black Level: YÜKSEK
    Royal Sinema: ON
    TruMotion 100Hz: BASSO
    Renk Standart: HD
    Color Aralığı: GENİŞ
    Doktoru Sınırlar: YÜKSEK
    xvYCC: AUTO
    OPC: KAPALI
    Nedeni Uzman: KAPALI
    Renk Filtresi: KAPALI
    Renk Sıcaklığı: Warm
    Mode: 2 puan
    Nedeni: DIŞ
    Kontrast Kırmızı: 25
    Yeşil kontrastı: 40
    Kontrast Mavi: 40
    Parlaklık Kırmızı: 20
    Parlaklık Yeşil: 40
    Parlaklık Mavi: 40

Kırmızı: 5
    Kırmızı Tonlama: -5
    Yeşil renk: 30
    Yeşil Tint: -10
    Renk Mavi: 25
    Blue Tint: -5
    Renk Sarı: 25
    Sarı Tint: 0
    Mavi: 15
    Mavi Tonlama: -10
    Renk Kırmızı: 20
    Magenta Tint: -5

• @polatz illa italyan olduğunu belirteceksin olum ona bildiği herşeyi ben öğrettim. bi japonla temastayım sen ozaman gör tv uçacak
  • Benimde bu italyana kanım onun için kaynamış demek hem bende İtalyayı çok severim milano palermo roma aşıklar çeşmesi vs

Japon bilgilerini güzel sentezlersin sen hadi bakalım kolay gelsin

Bak İtalyanlardan yeni bir ayar geldi

quote:

SASLoopy

Bu ayar im istiyorsanız ve eğer biz onları daha iyi yapabilirsiniz görmenizi sağlar deneyin kullanıyorsanız ok

Boy oranı: 16.9
    Enerji Tasarrufu: Kapalı
    Resim Modu: Uzman 2
    Backlight: 90
    Kontrastı: 75
    Parlaklık: 50
    H Netlik: 45
    V Netlik: 45
    Color: 40
    Tint: G3

- Uzman kontrol menüsü
    Dinamik kontrast: Kapalı
    Gürültü azaltma: Kapalı
    Gamma: Orta
    Siyah seviyesi: Düşük
    Gerçek Sinema: Açık
    TRU Hareket 100Hz: kapalı (sürece iş spor)
    Renk Standart: HD [gri]
    Renk Dizisi: Geniş
    Kenar Geliştirici: Kapalı
    xvYCC: Otomatik [gri]
    OPC: Açık
    Uzman Modeli: Kapalı [gri]
    Renk Filtresi: Kapalı

Renk Sıcaklık: Warm
    Yöntem: 10 punto IRE
    Pattern: Dış
    IRE:] below [
    Parlaklık: 137

- 10 nokta IRE kalibrasyon
    IRE: [Kırmızı, Yeşil, Mavi sonuçları, sırasıyla, her IRE noktası için]
    Parlaklık: 137
    100 [6, -1, -12]
    90 [5, 0, -7]
    80 [2, -7, -16]
    70 [3, -4, -10]
    60 [-4, -9, -13]
    50 [-3, -6, -10]
    40 [-8, -10, -14]
    30 [1, -2, -2]
    20 [-1, -1, -2]
    10 [4, 2, -4]

Renk Yönetim Sistemi

kırmızı renk 25
    kırmızı tonu 2
    yeşil renkli 13
    yeşil tonu 6
    mavi renkli 5
    mavi tonu 3
    sarı renkli 3
    sarı tonu 3
    mavi renkli 10
    mavi tonu 8
    kırmızı renkli 7
    kırmızı tint 0

Bana ne düşündüğünüzü bize bildirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 19 Mart 2010; 11:42:46 >

• quote:

OZMO44 sen ses sisteminin girişinin fotografını çeksene. öyle yardımcı olalım

buyur üstat ses sistemi microlab mc-400 ses sisteminin girişide 3.5 mm jack

• ozmo44 peki şöyle desem aslında audio işinden pek çakmam ama yazayım bilen olursa yardımcı olur
    şu kabloyu alsan
    http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=157410&productid=evttaf85030

bir ucunu tv arkasındaki optik çıkışa öbür ucunada şu kabloyu alsan
    http://www.elektroniksarayi.com/TOSLINK-DISI-35MM-ERKEK-OPTIK-ADAPTOR,PR-274.html

aldığın bu 3,5mm çeviriciyi optik ucuna taktıktan sonra ses sistemine taksan ses alırmısın denemekte fayda var ama emin değilim mantıken böyle olabilir diye düşünüyorum

• yazıcıoğluna bakayım varsa alıp denerim bakalım işe yarayacakmı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.