Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9500 ile ilgili şöyle bir yazı okudum.. adam durumun videosunuda çekmiş hatta.. Siz bu tarz bir durumla karsılastınızmı?

Hi guys I purchased the 42" SL9500 from Richer Sounds for £999 +£100 for 5 year Warranty, about 3 months ago. I have been having a problem with the picture from the first day noticed slight distortion during fast moving scenes and sometimes even when a person walk across at a normal pace. The outline of the person gets squarish and distorted?!

This happens when playing Blu-Ray or watching Sky. Took it to Richer Sounds and they will not accept it as a fault, but insist it is settings or my HDMI cables. I know it is not my cables as I have already upgraded my cables and it still happens. Anyway applied the "optimal settings" Richer Sounds showed me and it did not make any difference!

I have filmed the screen using my digital camera when playing The Warlords Blu-Ray. The distortion can be clearly seen. I plan to take the clip down to Richer Sounds to show them that I am not exaggerating on just simple blurring as they think!

• 24p lg dede var örn: lh5000 sl serilerindede var

24p nedir görüntünü fsb oranını 24 fsb de sabit tutmak

+ veya - varmı?

sd görüntüde ( dvd den film izlerken 1080p upscaling yapılarak) bence çok kötü oluyor (lg 462) görüntünün akıcılığı gidip bariz bir şekilde yavaşlatıyor ve çok belli oluyor buda filmden keyif almamanıza neden oluyor yani görmeniz lazım çok kendini belli eden birşey ve hiç iyi olmuyor özellikle dediğim gibi sd dvd film izlerken

blu-ray olarak hiç gözlemleme şansım olmadı ancak 1080p usb den mkv ile denerken öyle sd de olan bir sorunla karşılaşmadım çok süperdi denemiş olduğum belgeseldi ( belki 24p sd film izlerken ters düşen bir şeydir) hd de sorun yok

zaten menüsünden kapatıp açabilirsiniz hd de belki farkına varmadan işe yarıyodurda sd de dediğim gibi mahfediyor özelliklede hareketli sahnelerde resmen filmi dizginliyor

• arkadaslar belkı sacma bir soru ama lg 9500 alırsam duvara asıcam bu usb vsvsvs nasıl kullancaz sorun oluyomu arkasındamı kalıyor girişler cikişlar
    daha once hiç tv im olmadıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: paravol

arkadaslar belkı sacma bir soru ama lg 9500 alırsam duvara asıcam bu usb vsvsvs nasıl kullancaz sorun oluyomu arkasındamı kalıyor girişler cikişlar
    daha once hiç tv im olmadıda

Kullanım alternatifi çok askı aparatları var, TV'yi ileri-geri, sağa-sola çevirebileceğimiz askı aparatları. Aksi taktirde TV'yi sabit tutan en sadece askı aparatların ile TV duvara çok yakın oluyor. Kablo takıp çıkartmak zor.

LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

Tabi TV'nin yanında bulunan usb ve hdmı 4 bağlantılarını her zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz.

*resim eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 3 Nisan 2010; 12:57:31 >

• tesekkurler polatz
  • Bu videodaki problem aynı şekilde sizdede hala devam ediyormu?
  • Youtube kapalı bende video izleyemiyorum. Yazıyı çevirebildiğim kadarıyla yorumlayayım: Benim için fark etmiyor Ben tüplü tv'den buna geçtim, görüntüde beni rahatsız eden herhangi bir şeye rastlamıyorum ve renk performansında ise renklerin dolgunluğu canlılığı da gayet güzel. Diyeceksiniz sen nasıl kullanıcısın be adam sende nasıl bir göz var, teknolojiyi kendime uyguladım
  • Bu sayfanın basında "kılınc" nickli kullanıcı ile konustugunuz durumdan bahsediyorum... bu gavur arkadaşta sizinle aynı seyi söylüyor..

ama bugun İB'ye gidip sl9500'e dikkatli baktım hiç öyle bir problem göremedim dogrusu... kafam larıstı alamadan eve geldim.. =(
  • 32 '' sl 8500 almayı düşünüyorum aslında sl7000 almayı düşünüyordum ancak anlamadıgım bir nokta var.
    ortalama olarak ışık değeri 500 candela olanı alın diye her tarafta yazılırken lh 7000de bu deger 500.. oysa sl 8500 te 350 c diye görünüyor .. bu düşük ışık değeri neden sorun olmuor arkadaşlar?
    ve bana tavsiyeniz hangisi olur. sl 8500 mi , sl 7000 mi ?
    ayrıca 100 hertz ve 200 hertz olayında , 300 almak 3d tvler için bize bir avantaj saglıcakmı ?
  • LG lh 7000 1250, sl 8500 de 1450 civarlarında.. aralarındaki 200 tl fark nerden kaynaklanıyor acaba?
    2sinden birini almak istiyorum ancak sadece kasa farkı 200 tl etmezki. ayrıca 200 hertzi nerede kullanacağız şu anda? ve neden 200 hertz cıkarmış bu koreliler yaaa?? 3d tvler gelirse o zaman işe yararmı bu hertz olayı
    lütfen bilgilendirirmisiniiiiz.kafa kalmadı artıııkk yaa:((((((
  • Galiba 32" için yeterli görünüyor ama bilgim yok bu candela değerleri hakkında. Bildiğim en iyi şey candela da yüksek değer daha iyise daha yükseğini tercih etmek.

Hz konusunda yanlış bilgilendirmek istemek.

32SL8500: 350 candela, 150.000:1 kontrast, 200 hz... Parlak panel... Kalınlık 4.9 cm
    32LH7000: 500 candela, 80.000:1 kontrast, 100 hz... Mat panel... Kalınlık 7.5 cm

Candela 500 diye LH7000 dikkatimi çeker ama yine de tvleri yerinde incelemek gözlemledikten sonra karar vermek en sağlıklısı olur.
  • Merhaba arkadaşlar,

Şuan 3 tv arasında kaldım, LG 42SL8500, Samsung 40 LED 6000 serisi ve LG 42LH7000

Diyelim ki LH7000 i eledik, geriye SL8500 ve Samsung 6000 serisi LED kalıyor. Bunlardan hangisini tercih etmeliyim sizce?

Çokça cevap verilmiştir buna sanıyorum ama bütün yazıları okuyamadım malesef. SL8500'de yansıma sorunu var mıdır? Cam kenarında kullanılacak da.
  • Ben düzenli Lost ve Flash Forward izleyen biri olarak bu tür sorunla hiç karşılaşmadım. Kötü encoding neticesi gibi geliyor bu videoda oynayan. Tecrübeli bir release grubundan böyle işler hiç çıkmaz. Sorun TV de diil yani.

Not: izlediğim diziler 720p versiyonları

quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

9500 ile ilgili şöyle bir yazı okudum.. adam durumun videosunuda çekmiş hatta.. Siz bu tarz bir durumla karsılastınızmı?

Hi guys I purchased the 42" SL9500 from Richer Sounds for £999 +£100 for 5 year Warranty, about 3 months ago. I have been having a problem with the picture from the first day noticed slight distortion during fast moving scenes and sometimes even when a person walk across at a normal pace. The outline of the person gets squarish and distorted?!

This happens when playing Blu-Ray or watching Sky. Took it to Richer Sounds and they will not accept it as a fault, but insist it is settings or my HDMI cables. I know it is not my cables as I have already upgraded my cables and it still happens. Anyway applied the "optimal settings" Richer Sounds showed me and it did not make any difference!

I have filmed the screen using my digital camera when playing The Warlords Blu-Ray. The distortion can be clearly seen. I plan to take the clip down to Richer Sounds to show them that I am not exaggerating on just simple blurring as they think!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jove -- 5 Nisan 2010; 18:23:19 >

• sl90'ı cam kenarında kullanıyorum. gayette memnunum, sanıldığı gibi değil. biraz çevir ve kaçın yansımadan. duvara çakmayacaksan,sehpada kullacaksan sorun olmaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Merhaba arkadaşlar,

Şuan 3 tv arasında kaldım, LG 42SL8500, Samsung 40 LED 6000 serisi ve LG 42LH7000

Diyelim ki LH7000 i eledik, geriye SL8500 ve Samsung 6000 serisi LED kalıyor. Bunlardan hangisini tercih etmeliyim sizce?

Çokça cevap verilmiştir buna sanıyorum ama bütün yazıları okuyamadım malesef. SL8500'de yansıma sorunu var mıdır? Cam kenarında kullanılacak da.

• TV'nin optik çıkışını bağlaman gerekir. Tabi bunu kolonlara direk bağlayamazsın. Araya bir dolby decoder girmen gerek ki ben öyle yaptım. ebay'de $78'a bulabilirsin. Honkong'dan 2 haftada geliyor. Bedava posta ile. Bu decoder DTS'de decode ediyor ancak SL90 malesef yollamıyor. Pahallı geldi DTS alamadık zırva yani. Amaç ses sistemi kaktırmak, başka bişey diil. Biline.
    quote:

Orijinalden alıntı: ozmo44

arkadaşlar sl 8500 de 4+1 kolonlara ses çıkışını alamıyorum hangi çıkışlara bağlamam gerekiyor kabloları bilen varmı?
  • Servis menuye girilemiyor. Sanırım kendi kumandasında tuşların basma süresi kısıtlanmış. Önceki model bir kumanda ile test etmek lazım.
    Bir de seri kablo ile iletişim olayı var ama henüz deneyemedim. USB to serial bir kablo almam lazım.
  • Son olarak kendi inceleme yazımı yolluyorum SL90 hakkında, buyurun;

Artılar

• Mükemmel Upscalling özelliği: SD kanalları HD ye çeviriyor abartmıyorum.
      Yakınlaştır modu ile 4/3 SD yayını büyütmeme rağmen upscaling mükemmel. Bu çok önemli lakin yayınların çoğu SD. Satın aldığınız panel ekranın upscallingi iyi değilse tüplü TVnizi arasınız.
    • Dahili DVB-C tuner ile STB kullanmadan Teledünya yayınlarını alma (Ülkeyi Finlandiya yapın. Bunu LG Türkiye söylemiyor. DVB-C tuner yoktur diyor.)
    • Göz kamaştıran keskin görüntü. LED aydınlatma farkı gerçekten farklı.
    • 1 TerraByte USB desteği! (Şu anda evimdeki SL90'a 1TB WD harici disk bağlı. Resimler, müzikler, filmler)
    • MKV (Ripped BluRay disc) dahil geniş yelpazede movie desteği.
    • DTSi çözemiyor ama filmi oynatıyor. Harici olarak çözmek olanaklı diye duydum bir Media Markt çalışanından (araştırmadım henüz)
    • Bluetooth ile resim, müzik alma.
      Bir gezme gününün ardından eve döndüğünüzde çektiğiniz resimleri büyük ekranda zahmetsizce izleyin
    • Otomatik enerji tasarrufu ile ortam aydılığına bağlı arka aydınlatma ayarı. Karanlık ortamda sadece 80watt güç çekiyor!
    • Hatırlatma: Bu özellik ile ileri bir tarihde yayınlanacak bir programı seçip size hatırlatmasını isteyebilirsiniz. TV kapalı olsa bile açar çağırır! Ayrıca uyumulu bir kayıt cihazına da komut yollarmış.
      Ben bu özelliği takip ettiğim kanalı reklamdan dönerken yakaması için kullanıyorum! Reklama girdiği anda hemen bi 10dk set ediyorum sonra kafam rahat dolaş diğer kanalları.

Biraz reklam gibi oldu ama eksiler de var

Eksiler

• ZAPPING yok. Kanal geçişleri çok yavaş. HD kanal 4sn civarı SD kanal 3sn civarı.
    • PIP/PAP yok
      PIP olsaydı ki emektar tüplü Sonyimde bu var. Reklama girince VCR'ı PIP'ye alıp swap yapıyodum. VCR ile ZAPlıyordum sonra reklamlar bitince dönüyordum.
    • A52 ses codekli dosyaları oynatmıyor.
      DTS gibi A52yi de harici olarak çözmek mümkün ama filmi geri çevirmesi engellemek küçük bir firmware update meselesi
    • 4/3 (SD yayınlar) için Akıllı Genişletme yok (Resmin ortasını nispeten az çektirme)
      Ama dert diil upscallingi o kadar iyi ki Yakınlaştır yapıp resmi üsten alttan kırparak izleyebiliyorum. Hatta resim büyüyünce ekran da daha büyükmüş gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jove -- 5 Nisan 2010; 18:26:06 >

• jove sana bir şey sorucam benim tv'de kanal değiştirdiğimde ses görüntüden sonra geliyor bu olay sende oluyormu?
  • Jove izlenimlerini bizle paylaştığın için teşekkürler.. DVB-C'yi deneyip mi vardın sonuca? Bundan emin olamadığımız ve net bilgide vermedikleri için gittik receiver aldık uydu için. Yoksa ne güzel Teledünya'da belgesel kanalları kendi dilimizde izlemek daha keyifli olacaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

Bu sayfanın basında "kılınc" nickli kullanıcı ile konustugunuz durumdan bahsediyorum... bu gavur arkadaşta sizinle aynı seyi söylüyor..

ama bugun İB'ye gidip sl9500'e dikkatli baktım hiç öyle bir problem göremedim dogrusu... kafam larıstı alamadan eve geldim.. =(

Selam,
    O gavur arkadaş benim anlatmak istediğimin aynısı yazmış başarılı bir şekilde. Hatta fırsatım olsa kameraya çekip izlesene'ye falan yükleyecektim. Ya da bu akşam yapıp yükleyeyim. Herşeyi denedim. 720p, 1080p,1080i hepsinde aynı şey oluyor. SD yayınlarda da zaman zaman bozulma oluyor. Çok ciddi rahatsızlık vermiyor belki ama 2800 lira verdiğim bir alette de kafama takılmıyor değil. Keşke samsung mu alsaydım diyorum zaman zaman. Konuyu birkaç kez LG ye yazdım ama oralı bile olmadılar.

Ama birşeyi farkettim orjinal boyuta düşürdüğünüzde bu problem gorunmuyor. Mesela 720p 1280 x 800 izlediğim bir filmi alttaki kırmızı tuşa basıp orjinal goruntu yaptığımda aynı karelenmeyi görmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.