Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 42 SL8500 kullanıyorum, şöyle bir okudum açılan konuyuda, herkes tüm niteliklerini, işçilik ve görüntü başarısını geçip, konuyu SL serisi parlıyora çevirmiş.

Hayır dostlar, kardeşler. öyle bir parlama yok, sharp ı getir cam önüne koy parlar, tam üstüne spot denk gelsin parlar. Ekstra herhangi bir parlama yok.
    Canavar gibi çalışıyor maşallah, o kadar şık da duruyorki bu performansa inat. Pc mi vga porttan bagladım 1920x1080 60hz çalıştırıyorum, aynı zamanda Sony DAV-DZ880W ve Next CX -2000 Super Net bağlı. Banamısın demiyor cihaz.

Standart uydu yayınında ve divx (700mb filmlerden bahsediyorum) "Truemotion 200hz" açmak pek mantıklı değil rahatsızlık veriyor. kesinlikle yüksek çözünürlüklü izlenimlerde kullanın.

DTS olayına da gelirsek malesef, Sony DAV-DZ880W dts kodekli olmasına ve optik baglamama ragmen ses yok. AC3 e çevirmeli ya da en saglıklısı, indirdiginiz medyaların AC3 destekli olmasına dikkat edin. Sonuçta DTS ve AC3 farkı atla deve değil. (kabul edin farketmek zor tabi göreceli yinede)

Siyahı biraz daha güçlü olabilirdi, sözüm siyah takıntısı olan dostlara.

Genel olarak böyle İB den aldım bu fiyata bu performans çok iyi.

•  LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME
     LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

Aşağıdaki link paylaşıldı mı bilmiyorum ama detaylı bir inceleme yapmışlar SL9500 ile ilgili:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&sl=de&u=http://www.hifi-und-lebensart.de/forum/showthread.php%3Ft%3D3411&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.hifi-und-lebensart.de/forum/showthread.php%253Ft%253D3411%26hl%3Dtr&rurl=translate.google.com.tr&twu=1&usg=ALkJrhg61Ca-lvsx3-boe-NRXiaUmlEcPg

Değişik videolar da mevcut:

http://videos.apnicommunity.com/Video,Search,SL9500.html

Türkçe değildir, teknik veriler kapsamlı olarak yazılmış. (pdf dosyasıdır.)

http://www.lg.com/de/products/documents/42SL9500.pdf

Hey yavrum benim be ne güzelde duruyorsun kapalıyken, vallahi odayı geniş gösteriyor

http://s12.directupload.net/file/u/21266/xkm955o6_jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 17 Nisan 2010; 0:10:05 >

• Arkadaşlar Haziran ayında 32" Lcd almayı düşünüyorum.Üstün özellikleri sebebi ile 32sl8000 üzerinde yoğunlaştım.Ama bu topictede sık sık bahsedilen Yansıma sorunundan ötürü çekindiğim bu modeli yerinde görmek için Dün Media Markt Tepeüstüne gittim..

Cihaz göze hoş gelen tasarımı ve üstün özellikleri ile gerçekten gel beni al diyor.Ancak denildiği gibi panel resmen Ayna... İnanılmaz yansıtıyor.Hemen yanında Lh5000 ve Lh7000 modelleri var onlara bakıyorum sorun yok SL8000 bakıyorum kendimi net bir şekilde görebiliyorum...

Bu ürünü kullanıpta yansıması yok, ben rahatsız olmuyorum diyen arkadaşlara şaşırıyorum...
    SL8500 serileride aynı... Bu cihazlardan almayı düşünenler varsa kesinlikle gidip yerinde görerek alsınlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinkcrow7 -- 18 Nisan 2010; 11:33:28 >
  • sitenin birinde sl9000/9500 için güncelleme var. kullanan varmı. ben riske girmek istemedim. kullanan varsa sonrasında bi değişiklik görebildinizmi
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A//lgusb.wikispaces.com/message/view/home/22261119&hl=tr&langpair=auto|tr&tbb=1&ie=UTF-8
    http://dump.ru/file/4503109

• Güzelmiş, kim girecek riske bakalım hadi oylama açalım biz böyle iyiyiz biraz zaman geçmeli daha çok bilgi çıkmalı ortaya

@pinkcrow7
    8000/9000 ayna gibidir, 8500/9500 diğer markaların parlak panellerinden yansıma hususunda farklı değil. Mağaza ortamında incelediğiniz ürünü ev ortamında da inceleme imkanı olsa keşke
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatz

Güzelmiş, kim girecek riske bakalım hadi oylama açalım biz böyle iyiyiz biraz zaman geçmeli daha çok bilgi çıkmalı ortaya

Bence bu işi yapsa yapsa polatz yapar
    ya harbi LGye mail attım sizde güncelleme yokmu diye. adamlar cevap bile yazmadı.
    telefonla aradım bizde güncelleme olmaz. tv nasıl çıkıyorsa o şekilde olur dediler.
    adamlar çok ilgisiz bilginiz olsun

• Bende değişik konularda LG'den hiçbir şekilde geri dönüş alamadım.

Demin yazılımı indirdim, içindeki anlatım SL9x serisine göre olsaydı belki deneyebilirdim
  • LGE eskiden Digicom daydı ve Servis v.s hizmetleride çok iyi idi,herifler önce Digi yi şutladılar sonrada kendileri geldiler TR ye
    ama hizmet ve satış sonrası servis dahil,şimdilik "hala" hikaye
    Digi ile Davasıda sanırım bitmedi ama yapılanma konusunda ciddi zaafiyetleri var(Orhan sen bunları okuma)

+
  • Yabancı sitelerde dolanırken markayı tam okuyamadım ama resimdeki panel kapalıyken de üstün görüntü kalitesi sunuyor

• Merhaba,ben de 42" SL 9500 modelini araştırıyorum,ve dünden beri bu topiğin hepsini okudum.Açıkçası cihazın özelliklerine rağmen yansıma konusu beni başlarda tedirgin etti ama cihaza sahip bazı arkadaşların bunun o kadar da rahatsız edici olmadığını söylemeleri beni biraz rahatlattı.Tabii alacak kişinin cihazı kendi görüp test etmesi gerekir düşüncesinden hareketle MM kentpark'a gittim.Cihaz açıkken eşimle beraber cihazın yansıma yaptığını söyleyenleri,inanın bu forumu okumasaydım farkedemezdim.Şimdi bu panel veya Philips PFL serisi arasında gidip gelen birisi olarak bu cihazı kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum ;

1-)Evimde kablo tv var,Set Top Box almadan Teledünya HD kanallarını izleyebilir miyim? (MM'de normal kablo tv vardı ve SD performansı da diğer cihazlara fark atıyordu.)

2-)Yoğun olarak 720p ve 1080p filmler izleyeceğim ve oyun oynayabilirim.Bilgisayarımda kullandığım Logitech 5.1 sistemimi buna direk bağlayarak 5.1 ses alabilir miyim?

3-)İB tavsiye edermisiniz?

Şimdilik soracaklarım bunlar,cevaplarınız için de teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

Merhaba,ben de 42" SL 9500 modelini araştırıyorum,ve dünden beri bu topiğin hepsini okudum.Açıkçası cihazın özelliklerine rağmen yansıma konusu beni başlarda tedirgin etti ama cihaza sahip bazı arkadaşların bunun o kadar da rahatsız edici olmadığını söylemeleri beni biraz rahatlattı.Tabii alacak kişinin cihazı kendi görüp test etmesi gerekir düşüncesinden hareketle MM kentpark'a gittim.Cihaz açıkken eşimle beraber cihazın yansıma yaptığını söyleyenleri,inanın bu forumu okumasaydım farkedemezdim.Şimdi bu panel veya Philips PFL serisi arasında gidip gelen birisi olarak bu cihazı kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum ;

1-)Evimde kablo tv var,Set Top Box almadan Teledünya HD kanallarını izleyebilir miyim? (MM'de normal kablo tv vardı ve SD performansı da diğer cihazlara fark atıyordu.)

2-)Yoğun olarak 720p ve 1080p filmler izleyeceğim ve oyun oynayabilirim.Bilgisayarımda kullandığım Logitech 5.1 sistemimi buna direk bağlayarak 5.1 ses alabilir miyim?

3-)İB tavsiye edermisiniz?

Şimdilik soracaklarım bunlar,cevaplarınız için de teşekkürler.

1. Forumda Jove (yanlış hatırlamıyorsam kullanıcı adı böyleydi) arkadaşımız ilk olarak bu bilgiyi verdi. TV'nin ayarlarından 'Ülke'yi Finlandiya olarak ayarlarsak (Bu ayar menü dilini değiştirmez Türkçe olarak kullanmaya devam edersiniz) Teledünya'yı set box olmadan HD yayınlarda dahil uygun modülle izleyebilirsiniz.

2. Logitech 5.1 sistemin modelini de yazabilirsiniz daha sağlıklı bir yanıt verebiliriz. Bu konu içerisinde 3 sayfada uygun kablo ve aksesuarlar hakkında yorumlar var.

3. Ben tavsiye ederim ama alacağınız ürün disbiritör garantisi altında olmayacak, İB'nin kendi servisleri hizmet verecektir.

------------------------------------------------------------------

Aşağıdaki resimler bir italyan forumundaki SL9xxx kullanıcılarından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 22 Nisan 2010; 13:35:23 >

• ben önce 3. soruyu cevaplayayım, İB den alışveriş yapmadım ama,onlardan biraz daha güvenilir ama yine paralel ithalaat yapan bir firmadan aldım ürünü,
    üstün çabalarım sonucu 4 ayda para iadesini alabildim.
    aldığım firmanın mağazası bulunduğum ilde mevcut olmasına rağmen.
    ve ürünümü mağazadan almama rağmen.
    lge tr den alın ürününüzü,hem daha ucuz şu anda haberiniz olsun .
  • quote:

Göster: Uzman 1 Uzman 1
    Backlight: Arka: 30 30 Kontrast
    Kontrast 80 80
    Parlaklık Parlaklık 50 50
    50 50 Keskinlik Keskinlik
    Renk: Renk: 50 50
    Tint: Tint: 0 0
    Dynamisk Kontrast: Dinamik Kontrast: Açık
    Azaltma Noise Reduction Gönderen Gürültü
    Range Of Range
    siyah düzeyi yüksek
    Real Real Sinema Sinema Til / Fra Açık / Kapalı
    TruMotion 200 Hz 100 Hz TruMotion Lav Düşük
    Renk gamı Renk Dizisi Default Standard
    Enhancer artırıcı arasından Edge Edge
    OPC OPC One From
    Renk Filtresi Filtre Renk
    Renk Sıcaklığı Renk Sıcaklığı Sıcak Sıcak
    RGB
    Yöntem: Yöntem: 2 puan 2 puan
    Pattern: Desen: Dış Dış
    • Kırmızı kontrastı: Kontrast • Kırmızı: 6 6
    • Yeşil kontrastı: • Yeşil Kontrast -7 -7
    • Mavi kontrastı: • Mavi kontrastı: 10 10
    • Kırmızı parlaklık: • Kırmızı ışık: 2 2
    • Yeşil parlaklık: • Yeşil ışık: -2 -2
    • Mavi parlaklık: • Mavi parlaklık: 5 5

Bu İtalyanlardan SL9xxx oyun için ayar ama onlarda Danimarkalılardan kopyalamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 21 Nisan 2010; 0:55:42 >

• quote:

lge tr den alın ürününüzü,hem daha ucuz şu anda haberiniz olsun

Site adı veya nerede daha ucuz,biraz daha açıklayıcı olabilirmisiniz?

İB'de peşin 2200 civarında şu anda.
  • quote:

1. Forumda Jove (yanlış hatırlamıyorsam kullanıcı adı böyleydi) arkadaşımız ilk olarak bu bilgiyi verdi. TV'nin ayarlarından 'Ülke'yi Finlandiya olarak ayarlarsak (Bu ayar menü dilini değiştirmez Türkçe olarak kullanmaya devam edersiniz) Teledünya'yı set box olmadan HD yayınlarda dahil uygun modülle izleyebilirsiniz.

2. Logitech 5.1 sistemin modelini de yazabilirsiniz daha sağlıklı bir yanıt verebiliriz. Bu konu içerisinde 3 sayfada uygun kablo ve aksesuarlar hakkında yorumlar var.

3. Ben tavsiye ederim ama alacağınız ürün disbiritör garantisi altında olmayacak, İB'nin kendi servisleri hizmet verecektir

İlginiz için teşekkür ederim,bu modül hakkında bilgi verebilirmisiniz?Nereden kaça temin edebilirim vs.

Tam emin değilim ama Logitech x110 olması lazım,optik girişi mevcut.

• Modül hakkında aşağıdaki linkte detaylı bilgi öğrenebilirsiniz. 3. mesajda modüllerin resimleri mevcut. İstanbul'da iseniz galiba Karaköy'den daha uygun fiyata temin edebilirsiniz. Modül fiyat olarak 80-120 lira arası değişir.

TELEDÜNYA İzlemek için DVB-C Tuner'li Tv'lerde MODÜL Kullanımı
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=33193544

5.1 sistemin optik girişi varsa TV'nin optik çıkışından sesi almak daha kaliteli olacaktır. Optik ses kabloları da uzunluğu ve markasına göre 5-15 tl arası değişir ama galiba kalite farkları yok diye biliyorum.
  • lge tr garantili ürün adana gizerler
    47 sl9000
    47 sl9500
    3600 tl

ib 2800 civarı paralel ithalaat
    gold 4000 paralel ithalaat
    hepsiburada lge tr garantili 4300
    teknosa mağazada 3860 lge tr garantili
    bu fiyatlar peşin fiyatları
  • İB nin sayfasında SL9500 detay özelliklerinde tunerin DVB-T olduğu belirtilmiş.Buna göre TD yayınlarını izleyemiyoruz? Ç
  • SL9500 modeli olarak Teknosa'nın web sitesinde kalmamış görünüyor. Gold'da 3099 tl. Disbiritör garantili olarak 42SL9500 en uygun Vatan'da, World kartınız varsa 2762 tl 6 ay vade imkanı. İB'de ise 2225 tl (peşin), 2390 tl 12 ay vadeli fiyatı.

quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

İB nin sayfasında SL9500 detay özelliklerinde tunerin DVB-T olduğu belirtilmiş.Buna göre TD yayınlarını izleyemiyoruz? Ç

Orada DVB-C'nin belirtilmemesi Türkiye ayarlarında DVB-C aktif olmadığı için teknik özelliklerde bahsedilmiyor bile, yukarıda da belirttiğim gibi ayarlardan 'ÜLKE'yi Finlandiya olarak değiştirdiğimizde DVB-C tuner aktif olup dijital yayınları taratabiliyoruz ve sorunsuz izlenebiliyor, bu tecrübe edilerek onaylanmıştır

quote:

Orijinalden alıntı: jove

LG SL90 ok!

quote:

Orijinalden alıntı: gubaldak

Selamlar,
    Ben hem STbox hem de modül kullanıyorum.
    Geçenlerde kutudan güncelleme uyarısı geldi,yapınca yeni kanallara kavuştum(Universal vs). Hemen diğer TV ye koşup onda da aynı şey var mı diye baktım, önce kanal güncellemesi denedim. Olmayınca kanalları baştan kurayım dedim. Demez olaydım. Tüm dijital kanallar uçtu. TVnin servisini, aldığım yerin servisini ve en son da Teledünyayı aradım. TV servisi ülke olarak Almanya'yı, aldığım yerin servisi Finlandiya'yı seçmem gerektiğini söyledi. Teledünyacı ise polemiğe girmeden sistemin arızalı olduğunu bir gün kadar bekleyebileceğimi söyledi. Dediği çıktı; bir gün sonra favori ülkem İsveç üzerinden bağlandım. Da yeni kanallara kavuşurken eskiden aldığım fransız kanalları kaybolmuştu. TV8 im sessizliğini sürdürüyordu.(Allah için NG HD ne önce ne şimdi bozulmadı). Ne diyeyim asla seyretmediğim kanalları kaybettiğime üzülürken, asla seyretmeyeceğim yeni kanallarımla teselli buldum

25 Şubatta Teknosa dan LG 42SL90 sirpariş ettim. Eve geldi, servis geldi birkaç saat sonra, kurdurlar, taktım kabloyu, tarattım digital yayınlar yok. Alla alla falan. Dediler modul yok ondandır. Dedim peki ya şifresiz kanallar. Dedi "eee kem küm yok modul lazım, bak çıkmıyor" Hemen modul arastırmaya girdim. Ümraniyede bi dükkan buldum. HD desteği için biberlisi olacakmış. Ondan aldım, 100TL. Geldim eve gene yok digitaller. Sonra LG yi aradım; "dediler ki getirdiğimiz hiçbir modelde DVB-C tuner yoktur". Hastirrr oldum.

Haftasonu geçti. Dün aldım soluğu Teknosada, satan elemanı buldum. Dedim DVB-C yokmuş bunda napıcaz? Çocuk TV başına kalmasın diye Teknosayı, LG yi, Teledünyayı altına üstüne getirdi. Yok yok. DVB-C yok. DVB-T alırmış ama eksik alınırmış(!) ama nasıl yapılır muamma. Önce kesinti yaparak iade almayı denedi. (%15 yani450TL kesinti demek), "bak öle yapacaksan direk gidiyorum notere ihtarname çekmeye" deyince. Müsade istedi, 15 dk kadar gizli bir görüşme daha yaptı sonra, ürünü kutulamak bana ait olmak üzere evden aldırabileceğini, duvar kitini sökmem gerekmediğini nasılsa yerine başka bir TV verecekleri şekinde pazarlığa devam etti. Ben tamam peki dedim.

Kaldım arada, SL90ı bir görseniz, gözüm alıştı, görüntü çok temiz, kusursuz. Yerine koyduklarımın hiç biri içime sinmiyor. Sonra Teknosadayken aklıma önceden okuduğum yukardaki entry geldi. Acaba dedim Finlandiya olayına mı girsem bende. Ama hiç umudum yok. Farklı frekanslar diyorlar, elma ile armut diyorlar. Haklılar demekte de ama bir efsane de sürüp gidiyor. Neyse Finlandiya'yı seçtim, "tüm kanalları baştan tarıycam ona göre" dedi. Hadi bakalım dedim. Sonra aa! "Anten mi Kablo mu dedi" Kablo dedim. Başladı DTV taramaya %11e kadar tık çıkmadı orda bıraktım. Kaç dk geçti bilmiyorum, TV bir yayını vermeye başladı, karşına geçtim ekrandaki pencede bulunan kanal sayıları; DTV >100 , Radyo ~8, TV >40, arka planda TD HD kanalı oynuyordu. Hemen baktım; NG HD, EuroSport HD ok! İşte budur dedim.

Anlıycanız çok kötü kazıklanıyoruz. Hem Avrupadan çok daha pahallıya alıyoruz yetmiyor, bir de ürünün özellikleri gizleniyor,geçersizleştirilmiş oluyor. Üstünde DVB-C tuner var. Utanmadan yok diyorlar. Başka örnekleri de var daha ucuz modellerde multimedya playerın kabiliyetleri kapatılmış. Servis menüye girmesini bilenler açıyor. Ulan DVB-C tuneri gizlemekle eline ne geçiyor, TD sana para mı veriyor, nasılsa millet keriz, DVB-C aramazlar, gitsinler settopbox alsınlar. Heralde düşünce bu.

Daha service menuye girmeyi başaramadım. Bi girsem kimbilir orda neler vardır. Artık PIP mi çıkar WMV mi artık ne bileyim? Girince ayrıca yazarım onları da.!

P.S: SL90 nın Teknosada ertesi günü 4000TL den 3000TL ye inceğini forumda okumuş, tav olmuştum, ertesi günü öğleden sonra 4 gibi Teknosada çocuk siparişi girerken İstanbul stokları tükenmişti, Ankarada kalan son kutuyu ben aldım. O sırada İzmirde kalan 14 adet ben ordayken 11e indi. 15-20dk. içine. 28ine kadardı kampanya ama heralde o gün bittirdiler stokları. Dün baktım yine 4000e çekmişler fiyatı. Belki de Ülke ayarı değiştirmeyi en son deneyen benimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 22 Nisan 2010; 13:37:53 >

• Yeni eve taşınacağımızdan dolayı bende yeni tv arayışına girdim. 9500 gözüme çok güzel gözüktü. Kafamdaki soruların bir kısmına yanıt aldim. Sadece tek birsey merak ediyorum. Bu tv ile ps3 kullanan var mı? Varsa oyun performansı olarak nasıl? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enchantedd -- 21 Nisan 2010; 13:49:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.