Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SL9500 modeli olarak Teknosa'nın web sitesinde kalmamış görünüyor. Gold'da 3099 tl. Disbiritör garantili olarak 42SL9500 en uygun Vatan'da, World kartınız varsa 2762 tl 6 ay vade imkanı. İB'de ise 2225 tl (peşin), 2390 tl 12 ay vadeli fiyatı.

500 TL ciddi fark.Daha önce İB'yi tavsiye etmiştiniz.Alışverişi oradan yaparsam,avantaj ve dezavantajları nelerdir? Ankara'da otururup da İB'den alışveriş yapan,daha doğrusu İB ile servis geçmişi olanlar bilgi verirse sevinirim.
  • İB'den alışverişin en belirgin avantajı fiyattır. Dezavantajı ise sattığı ürünün garantisini kendisi sağlamaktadır.

Ben tavsiye ederim ama dediğim gibi alacağınız ürünün teknik servisliğini sadece İB yapacaktır. İB'nin satış sonrası hizmetlerinin nasıl olduğunu bilmiyorum. İnternette araştırma yaparsanız her marka için memnuniyetten çok sitem yorumlarına denk gelirsiniz. İB'de her firma gibi her ürününe yasalarımızın gereği minimum 2 yıl garanti vermek zorundadur. Yanlış bilgiye sahip değilsem arıza durumunda 10 yıl boyunca da parça temini yapmak zorundadır.

quote:

Orijinalden alıntı: Enchanted Metal

Yeni eve taşınacağımızdan dolayı bende yeni tv arayışına girdim. 9500 gözüme çok güzel gözüktü. Kafamdaki soruların bir kısmına yanıt aldim. Sadece tek birsey merak ediyorum. Bu tv ile ps3 kullanan var mı? Varsa oyun performansı olarak nasıl? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla ps3 vb oyun konsolları ile performansı iyi ama bu konuda tecrübeye sahip değilim.

Ben dizüstü pc (p8400 - 3 gb ram - Gforce 9000) ile vga bağlantı yoluyla sorunsuz oyun oynadım ama sık oyun oynayan biri değilim genelde pes ve nfs oynadım, gözüme ilişen bir sorun yoktu, dediğim gibi oyun hakkında tv'nin teknik detayları bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 21 Nisan 2010; 18:54:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: polatz

Yabancı sitelerde dolanırken markayı tam okuyamadım ama resimdeki panel kapalıyken de üstün görüntü kalitesi sunuyor

LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

Maşallah ayna gibi görüntü var deyimi bu Tv için galiba

• Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak, daha doğrusu forumun genelinden çıkardığım sonuç doğrumudur sizce. Şöyle ki, benim sl9500 tv'im var, ben şimdi kablo tv bağlatsam, bir tane de Hiremco HD Turbo alıp buna modül ayarlarsam ve ayarlardan ülkeyi de Finlandiya seçersem Teledünya yayınlarını seyredebiliyor muyum?
  • Nette karşılaştığım bir ayar daha...
    Bu ayarlar ise bir İspanyoldan

quote:

=======
    - Enerji tasarrufu: Maksimum
    -Resim Modu: Uzman 1
    post-Aydınlanma: enregia tasarruf
    -Kontrast: 87
    -Parlaklık: 55
    "Sharp Yatay: 44
    "Dikey Keskinlik: 44
    -Renk: 54
    -Hue: R3

için içinde Denetim menüsü Uzmanlar:

"Dinamik Kontrast: Orta
    -Gürültü Azaltma: Düşük
    -Gamma: Yarım
    -Real Filmler: Conex
    -TrueMotion 100 Hz: Low
    -Renk Standart: HD
    -Color Range: Standart
    -İyileştirme Edge: Yüksek
    -OPC: Çevrimdışı
    Uzman-Patron: Re
    -Color filtresi: Off
    -Renk sıcaklığı: Soğuk
    -Yöntem: 2 puan
    -Patron: Dis
    -kontrast kırmızı
    -yeşil kontrastı: 0
    -mavi kontrast 0
    -parlaklık kırmızı: 0
    - Parlaklık yeşil: 0
    mavi Parlaklık: 0

Renk Yönetimi Within:

Kırmızı Renk: 0
    -kırmızı renk: 0
    , Yeşil: 0
    -yeşil renk: 0
    -Blue 0
    -Mavi renk: 0
    -Sarı : 0
    -Sarı Tint: 0
    Renk mavi-0
    -Matiz mavi: 0
    -Renk Kırmızı: 0
    -Tonlama Kırmızı: 0

HD

Save Enerji - Off
    biçimi - Doğal
    Backlight 48
    Kontrast 88
    Parlaklık 51
    Renkli 50
    Sharp 85
    ton R4
    "Yatay Sharp: 44
    "Dikey Keskinlik: 44
    Renk Sıcaklığı - Orta
    Dinamik Kontrast - Orta
    Gürültü Azaltma - Düşük
    Menzil - Orta
    Black Level - Düşük
    Real Sinema - On
    TruMotion 100Hz - Düşük
    Gamate Renk - Standart
    OPT - On

quote:

Orijinalden alıntı: ata1881

Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak, daha doğrusu forumun genelinden çıkardığım sonuç doğrumudur sizce. Şöyle ki, benim sl9500 tv'im var, ben şimdi kablo tv bağlatsam, bir tane de Hiremco HD Turbo alıp buna modül ayarlarsam ve ayarlardan ülkeyi de Finlandiya seçersem Teledünya yayınlarını seyredebiliyor muyum?

Teledünya'yı izleyebilmen için sadece uygun bir modül alman yeterli (modülle kullanımda ülke ayarını Finlandiye yapman gerek) ama modülle kullanmak istemiyorsan Teledünya'nın kendi set box'ı var ya da DVB-C tunerlı receivar bulman gerek. Hiremco turbo HD DVB-C tuner barındırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 22 Nisan 2010; 13:39:04 >

• bir sorum olacaktı bugün uzun araştırmlar sonucu 47sl8000 aldım herşeyiyle tatmin edici ama bazı usb de bazı uzantıları desteklemedi bende laptopa bağladım windows7 x64 nvidia gt240 var hdmi çıkışına bağladım ama çözünürlüğü bir türlü ayarlayamadım 2 monitor desteği olunca 1366*768 üzerine cıkmıyor ve max 60 hz gösteriyor kenarları da tam oturmuyor kurcalayarak tek monitör olarak lcd yi gösterdiğimde aynı problem kenarları bir türlü tam olmuyor ve yine 60 hz de çalışıyor diyor bunun bi tuşu veya driver benzeri bir programı var mı
  • Yabancı bir sitede PC HDtv bağlantısı nasıl yapılır anlatımı var, adım 4 cevabına çare olur mu bilemiyorum. Bende dizüstünü hdmıdan bağladığımdan ekran çözünürlüğü küçük kalıyor (oysa pc çözünürlüğü ile tv destelediği çözünürlük aynı... Dizüstünü VGA'dan bağladığımda herhangi bir sorun olmuyor.

Hz sabit diye biliyorum, ekran kartları galiba 60 veya 75'ten yukarsını desteklemiyor.

quote:

Orada geniş bant şimdi birçok yere en sevdiğiniz filmler ve televizyon programlarıyla zevk yolları internet bağlantıözgür düz veya bilgisayar için senin üzerine az miktarda para. Ne yazık ki, ev ofis sınırları içinde izliyor gibi medya deneyimi eğlenceli en değil yapmak için. , Ancak, ister yaparsın kaçış ofis ve oda yaşayan büyük ekranda zevk eğlence, bu kılavuz TV HDMI olacak bir bir PC'ye bağlamak ayrıntı nasıl.

Talimatlar

Adım 1 Bilgisayarınızı kapatın ve cihazın arka görmek için etrafında çevirin. , Bilgisayarın monitör gelen kabloyu bulun ve PC arkasına onu izleyin. Kablo olmak video kartı ya 15-VGA bağlantı noktası veya 29-pin DVI portu pin olacak çıkışı takılı olacaktır. Eğer şanslı iseniz, orada DVI ya da VGA çeşitli ya ikinci bir liman doğrudan yanında olacak. yeni makinelerde, hatta kartta düzenli HDMI portu bulabilirsiniz.

Adım 2 Seç video çıkışı için bağlantı. Bilgisayarınız bir HDMI bağlantı noktası varsa, sadece bilgisayar ve TV arasında doğru uzunlukta bir HDMI kablosu bağlanabilir. Aksi takdirde, birkaç kararlar gerekir. Bilgisayarınızı ve sadece tek bir video çıkış varsa o sadece televizyon ile, yeni bir ekran kartı yatırım yapmak isteyebilirsiniz kullanılmayacaktır. Satın biri ya bir DVI veya HDMI çıkışlı ve kullanılabilir bir yuvaya, talimatlara göre yükleyin onunla alındı. Eğer özel bir cihaz HDMI ekran sürücüye tek çıkış veya çift çıkış kartında VGA çıkışı kullanmak istiyorsanız formatlar arasında dönüştürme ve dönüştürücü fiyatı gerekecektir aslında aynı fiyat olarak hakkında TV ile kullanmak daha kolay olacak bir giriş seviyesi ekran kartı. Bu durumda, bu iyi bir fikir için bir DVI veya HDMI bağlantı noktası elde etmek için kartı yükseltme olabilir. Ancak, seçtiğiniz çıkışı DVI çeşitli ucuz bir DVI ve HDMI kablo TV için doğru HDMI girişine bilgisayarınızın çıkış dönüştürmek için satın olabilir.

Adım 3 Connect HDMI kablosunu televizyon bilgisayarınıza. Yüklemek doğru adaptör veya konvertör bilgisayarınıza gerekirse. Bilgisayarınızı HDMI çıkışı bulunuyor sürece HDMI video ve ses sinyallerini taşır çünkü, halatlar da ses kartı çıkışından HDMI video kablosu veya adaptör bağlı olması, gerekir.

Adım4 "Başlat" Menüsü Boot PC ve yeni ekran yapılandırmak seçerek "Denetim Masası" dan. Çift tıklatın "Görüntü" simgesini tıklayın ve "Ayarlar" sekmesine tıklayın. senin HDMI TV için manuel onu destekleyen ekran çözünürlükleri yanı sıra yenileme hızları ile listelenir. Configure "Ayarlar" sekmesinde çözünürlük tıklatın ve sonra "Gelişmiş" düğmesini yenileme hızını ayarlamak için kullanılır. Eğer ikinci monitör olarak, aynı zamanda nasıl Windows tarafından kullanılan yapılandırmak zorunda kalacaksınız, talimatları ekran kartı ilişkin göre HDMI TV kullanıyorsanız. En kartları "Clone" ya da "her iki ekran aynı içeriği görüntülemek Mirror" modunda sunuyoruz. Alternatif olarak, "Extended Desktop" modunu her monitör bağımsız çalışacağı kullanılabilir.

Adım 5 senin kanepede gevşemek ve büyük ekran HDMI TV'de film izlemek hazırlamak gerekli ve eğer PC'nizi yeniden başlatın, değişiklikleri uygulamak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enchanted Metal

Yeni eve taşınacağımızdan dolayı bende yeni tv arayışına girdim. 9500 gözüme çok güzel gözüktü. Kafamdaki soruların bir kısmına yanıt aldim. Sadece tek birsey merak ediyorum. Bu tv ile ps3 kullanan var mı? Varsa oyun performansı olarak nasıl? Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Merhaba,

Ben PS3 ile birlikte kullanıyorum, herhangi bir problem yaşamadım ve gayet memnunum oyun performansından.
  • ALTYAZI

Öncelikle altyazı ayar menüsünü görebilmek için kumandamızdaki aşağıda yer alan kırmızı tuşa basmamız gerekli.

Eğer filminiz birkaç dilde seslendirmeye sahip ise ve/veya altyazı filme gömülü ise aşağıdaki resimlerden 2.'sinde gördüğümüz ayar menüsünden 'Ses Dili' filmin dilini değiştirebiliyoruz (ingilizce/Türkçe/Fransızca vb.)

Filmimizde altyazı gömülü değil ise altyazı dosyası filmle aynı isimde (film_adı.srt gibi) ve aynı klasör içinde olmalı.

Altyazı filme gömülü olsun olmasın ayar menüsünden (resim 2) 'Altyazı Dili'ni değiştirerek karakter sorununu (resim 1 ve 3) ortadan kaldırabiliyoruz. 'Eşitle' ayarıyla da altyazı görüntü ile uyuşmuyorsa bu sorunu giderebiliyoruz. 'Konum' ayarı ise altyazının konumunu (altta/ortada/yukarda) değiştirebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 30 Nisan 2010; 11:43:09 >

• polatz ben bu tv den almayı düşünüyorum 47SL9500,ps3 var ve z5500 üm var bunları ses için optikten bağlıyabilirmiyim ve ikisindende ses alabilrmiyim,bide dijitürk baglamak istiyorum sence nasıl olur üstad yayından memnun kalırmıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassu -- 22 Nisan 2010; 16:49:01 >
  •  LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

z5500 derken logitech ses sistemi değil mi, benim aklıma hep sony lcd geliyor

İki optik çıkışımız var birde z5500 bir optik giriş.. Tam bilgiye sahip değilim ama galiba PS3'ü HDMI'dan TV'ye, TV'nin optik çıkışından da z5500'e bağlantı yapılabilir.

Veya PS3 optik ses çıkışı mevcutsa sesi direk z5500'e bağlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 22 Nisan 2010; 17:36:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: polatz

z5500 derken logitech ses sistemi değil mi, benim aklıma hep sony lcd geliyor

İki optik çıkışımız var birde z5500 bir optik giriş.. Tam bilgiye sahip değilim ama galiba PS3'ü HDMI'dan TV'ye, TV'nin optik çıkışından da z5500'e bağlantı yapılabilir.

Veya PS3 optik ses çıkışı mevcutsa sesi direk z5500'e bağlayabilirsin.

Veya PS3 optik ses çıkışı mevcutsa sesi direk z5500'e bağlayabilirsin.--------------------eger ps3 e optikten baglanırsak,tvyi izlerken ses alabilirmiyiz kanallardan filan z5500 ten ses gelirmi tv izlerken

• Haklısın küçük detayları kaçırıyorum PS3'ü direk bağlarsak tv'den ses alamayız, PS3 oynamadığın zamanlarn dışında da Z5500'ü kullanmak istiyorsan ilk söylediğim şekilde, PS3'ü HDMI'dan TV'ye TV'den de optik ses çıkışını Z5500'e bağlamak gerek. TV'nin ayarından da 'TV hoparlörünü kapat'ı seçeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 23 Nisan 2010; 16:53:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nomradeth

42 SL8500 kullanıyorum, şöyle bir okudum açılan konuyuda, herkes tüm niteliklerini, işçilik ve görüntü başarısını geçip, konuyu SL serisi parlıyora çevirmiş.

Hayır dostlar, kardeşler. öyle bir parlama yok, sharp ı getir cam önüne koy parlar, tam üstüne spot denk gelsin parlar. Ekstra herhangi bir parlama yok.
    Canavar gibi çalışıyor maşallah, o kadar şık da duruyorki bu performansa inat. Pc mi vga porttan bagladım 1920x1080 60hz çalıştırıyorum, aynı zamanda Sony DAV-DZ880W ve Next CX -2000 Super Net bağlı. Banamısın demiyor cihaz.

Standart uydu yayınında ve divx (700mb filmlerden bahsediyorum) "Truemotion 200hz" açmak pek mantıklı değil rahatsızlık veriyor. kesinlikle yüksek çözünürlüklü izlenimlerde kullanın.

DTS olayına da gelirsek malesef, Sony DAV-DZ880W dts kodekli olmasına ve optik baglamama ragmen ses yok. AC3 e çevirmeli ya da en saglıklısı, indirdiginiz medyaların AC3 destekli olmasına dikkat edin. Sonuçta DTS ve AC3 farkı atla deve değil. (kabul edin farketmek zor tabi göreceli yinede)

Siyahı biraz daha güçlü olabilirdi, sözüm siyah takıntısı olan dostlara.

Genel olarak böyle İB den aldım bu fiyata bu performans çok iyi.

merhaba
    ben sharp lc 46 hd1e kullanıyorum parlamanın p si yok hatta karşısında zenon araba farıda yansa sorun olmaz sadece renkler solar.
    sharp yeni serisi 700 de parlıyor.

• sayın polatz,en sonunda İB'den almaya karar verdim,ancak Ankara'da ikamet ettiğimizden mağazadan alamıyoruz.Malum Yurtiçi kargoya verecekler.Pazartesi EFT yaparsam belki Salı elimde olur.
    Sizde İB'den almıştınız,bundan sonra prosedür nasıl işliyor? Ve hangi gerekli kontrolleri yapmalıyım? Yardımlarınız için teşekkrürler.
  • Ben ürünü mağazadan kendim teslim aldım, ilk çalıştırmasını da mağazada yapmıştık, onun için sonraki prosedürü tam bilmiyorum.

Şöyle olması gerekli: İB Ankara'da yetki verdiği servislerden en yakınını size yönlendirir ürünün ilk çalıştırılmasını gerçekleştirir, garanti belgesini de galiba servis imzalayıp onaylayacaktır.

Servisin gelmesi için biz tedbiri elden bırakmayalım İB'nin sitesinde servis noktalarına bakıp bizzat sizin o servisi aramanız biraz daha avantajlı olabilir vakit açısından.

Servis ilk çalıştırmayı yaptıktan sonra ürünün özelliklerini ve kullanılışını anlatması gerek ve bu arada da birçok özelliğin çalışıp çalışmadığını da görmüş olabiliyoruz.

Servisten önce ürünü teslim alacağınız için tavsiyem kutuyu da servis açsın. ama ben ne yapardım dayanamaz ürünü kutudan çıkarır kasa olarak incelerdim, ilk çalıştırmasını da servis yapardı.

• Teşekkürler,ödemeyi yapmadan son defa sizin de görüşünüzü alayım,sonuçta benim düşüncem, bir ürün hakkında en iyi bilgiyi ürünü kullanan verir.Zaten bu amaçla forumlarda yazışıyoruz.

Cihazı kullanan biri olarak,keşke başka bir cihaz alsaydım şu özelliğinden dolayı şeklinde düşündünüz mü? Veya şu anda olsaydım su cihazı alırdım diyor musunuz?

Aslında fazla kafaya takmaya gerek yok ama,araştırma hastalığı mıdır nedir bilemedim.Alıp kullanıcaksın.
  • SL9500 aldığımdan pişman değilim, tv'mi seviyorum özellik olarak şu an olmayıp olmasını çok istediğim bir özelliği yok.

Ben ilk tercihlerimi Sony'den yana kullanmak istemişimdir, bugün tv alacak olsaydım ki bütçesi 4000 tl'ye yakın olanlara Sony led'leri incelemesini öneririm, Sony led için imkanlarımı gözden geçirirdim. Şu an ki durumda Sony 40EX500'ü alabiliyordum ve büyük ihtimalde onu alırdım ama SL9500 için keşke, pişmanım gibi sözlerde kullanmadım kullanmamda

• yeni sd yayın ve hd yayın ayarlarımdan sonra birkaç foto daha ekledim. biraz daha iyi oldu.
    ama görünen görüntü, fotoğraf makinası ile çektiğimden daha iyi. hangi ayarda çektiysem görünen görüntüye yaklaşamıyor

sd yayın

hd-mkv yayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 1 Mayıs 2010; 18:31:59 >

• Paylaşımına bereket Phoenix yine harika görüntüler, hele HD'lerde ise sanki TV'den değil canlı canlısını çekmişsin gibi gerçek
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.