Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kırmızı çizgi ile çevrelenmiş yer PC RGB girişi ve ses girişi. O sıranın en altında optik ses çıkışı mevcut. En üstünde ise kulaklık ses çıkışı. Yani 2 ses çıkışı alabileceğimiz yer var. Componentten pek anlamam ama zaten giriş diyor.

LG SL8000 & SL9000  LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME

Bu da X-540 giriş-çıkışları...
    Üstteki üçlü girişler PC için tasarlanmış, optik ses girişi olmayışı dezavantaj.

Sonuç olarak 5.1 olarak ses alabilmemiz mümkün değil diye biliyorum.

• http://www.ttaf-consumer.com/Ses-Goruntu-Proje-Urunleri-Toslink-Switch,CA2-227.html

Bu linkteki adaptörle optik çıkışı koaksiyele çevirip bağlayabilirmiyiz acaba?
  • Bu çevirici hakkında tam bilgim yok ama birkaç sitedeki yorumlarda okuduğum kadarıyla mümkünmüş sonucuna varıyorum
  • mrb ben çaylagımmm,
    yardımcı olcak varmı
    aranızda
  • arkadaşlar merhaba

bende istanbul bilişimde hafta başında lg sl9500 aldım
    neyse mkv filmi taktım altyazı göümülü olan filmde altyazıyi göremiyorsunuz bi kaç deneme yaptım sonuç vermedi en son mkvtoolnix programı ile altyazıyı söktüm bu sefer .sub rormatında altyazzıyı gördü ama senkron hatası çıktı yani altyazı aldı başını gidiyor ama pc de normal herşey bu tv nin böle bir problemi var eğer hd film izleyeceksiniz gömülü olmayan film yada dual ac3 indirin....
    yada son çare media player almak...

phoenix arkadaşın pmde yardımları için ayrıca tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: unutmaz80

mrb ben çaylagımmm,
    yardımcı olcak varmı
    aranızda

Hangi konuda nasıl bir yardım

quote:

Orijinalden alıntı: ilter88

arkadaşlar merhaba

neyse mkv filmi taktım altyazı göümülü olan filmde altyazıyi göremiyorsunuz bi kaç deneme yaptım sonuç vermedi en son mkvtoolnix programı ile altyazıyı söktüm bu sefer .sub rormatında altyazzıyı gördü ama senkron hatası çıktı yani altyazı aldı başını gidiyor ama pc de normal herşey bu tv nin böle bir problemi var eğer hd film izleyeceksiniz gömülü olmayan film yada dual ac3 indirin....

Hayırlı olsun TV'niz

Konunun 5. sayfasında (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39284102 ) altyazı konusunda açıklama mevcut.

Sorunu çözdünüz mü phoenix'le, Terminator'un son filmini indirmiştim farklı dillerde dublajı ve gömülü altyazısı mevcut ama altyazı ile ilgili ben herhangi bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 30 Nisan 2010; 12:48:44 >

• quote:

arkadaşlar merhaba

ilter88 dün altyazısı gömülü bir film indirmiştim. içinde birçok dilde gömülü altyazısı var neyse ben türkçe altyazısını ayrıca indirdim. srt uzantılı problem olmadı.
    ama dediğim gibi filmin adıyla altyazı tamamen aynı olacak sadece dosya uzantısı birinin mkv diğerinin srt olacak
    hızlı-ve-öfkeli-4-1080p-esir.mkv (filmin adı ve uzantısı)
    hızlı-ve-öfkeli-4-1080p-esir.srt (altyazının adı ve uzantısı)
    gibi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix -- 30 Nisan 2010; 14:53:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix

quote:

arkadaşlar merhaba

ilter88 dün altyazısı gömülü bir film indirmiştim. içinde birçok dilde gömülü altyazısı var neyse ben türkçe altyazısını ayrıca indirdim. srt uzantılı problem olmadı.
    ama dediğim gibi filmin adıyla altyazı tamamen aynı olacak sadece dosya uzantısı birinin mkv diğerinin srt olacak
    hızlı-ve-öfkeli-4-1080p-esir.mkv (filmin adı ve uzantısı)
    hızlı-ve-öfkeli-4-1080p-esir.srt (altyazının adı ve uzantısı)
    gibi....

tekrar merhaba matrix ni farklı dual sesli versiyonunu indirdim altyazı gömülü değil yine aynı isimle yani altyazıyı kopyala yapıştır yaptım kaç defa baktım yanlış olması imkansız ama yine görmedi çıldırıcam ya

• birde filmi izlerken kırmızı tuşa baş. altyazıya gel orayı türkçe yap dene ok?
  • slmm lg9000 9500 arası fark yok dedıler bana teknosada ayak ustu kandırcaklardı lg9500 oldugunu nasıl anlacam bende almak ıstıyorummmmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: unutmaz80

slmm lg9000 9500 arası fark yok dedıler bana teknosada ayak ustu kandırcaklardı lg9500 oldugunu nasıl anlacam bende almak ıstıyorummmmm

Çerçevesinin kenarında şeffaf çıkıntısı olan 9500, 9000'de ise krom gibi ince bir parça mevcut.

• quote:

birde filmi izlerken kırmızı tuşa baş. altyazıya gel orayı türkçe yap dene ok?

yaptım olmadı ya neyse başka filmlerde deneyeceğim bi şekilde çözecem sorunu....
  • quote:

quote:

birde filmi izlerken kırmızı tuşa baş. altyazıya gel orayı türkçe yap dene ok?

yaptım olmadı ya neyse başka filmlerde deneyeceğim bi şekilde çözecem sorunu....

senin altyazı problemini çözdüm. avatarın çalışmayan bi altyazısını buldum bikaç işlemden sonra yaptım
    ilk önce srt uzantılı altyazını wordpad ile açıyorsun
    ayn dosyayı farklı kaydet diyorsun. kodlamayı ansi diyorsun farklı kaydet seçeneğinin oldugu yerde.
    sonra aynı dosyanın üzerine kaydediyorsun.
    aşağıdaki resimdeki gibi. okları dikkat et

sonra bu programı yükle.
    textpad
    ve yine sonra yüklediğin programı yani textpad ile srt uzantılı dosyanı aç
    f12ye bas yani farklı kaydete orda aşağıdaki resimde yaptığım okla çizdiğim kısımları tamamen aynı yap kaydet
    çalışacaktır

• daha önce cevap verildi ama gene olmadı sorumu tekralayayım 47sl8000 aldım hdmi ile laptopa bağladım gt240m var ekran kartı çözünürlüğü 1920*1080 yapmayı başardım ancak ekrana geniş oturuyor kumandadan quick menüden sadece tarayın diyerek çözdüm sorunu ancak şimdide akranda cok titremeler oluyor web sayfalarını aşağı indirirken falan veya sadece bir win penceresini hareket ettirirken alttaki windows cubuğu bile titriyor muhtemelen televizyon görüntüyü yeniden işlemeye çalışıyorquick menüden orjinal dediğimde ekrana büyük gelmesine rağmen bu sorunlar oluşmuyor yani uzun lafın kısası orjinal oranda ekrana oturtmak gerekli acaba sorunun kaynağını çözebilecek var mı :(sanırım bir şekilde frekansı arttırmak gerekiyor ama bir türlü 60 ın üzerine cıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PYRON -- 3 Mayıs 2010; 19:38:17 >
  • En sonunda,1 haftalık bekleyişten sonra,bugün TV'im geldi,şu anda inceliyorum,birazdan deneyimlerimi ben de aktarabileceğim.

quote:

daha önce cevap verildi ama gene olmadı sorumu tekralayayım 47sl8000 aldım hdmi ile laptopa bağladım gt240m var ekran kartı çözünürlüğü 1920*1080 yapmayı başardım ancak ekrana geniş oturuyor kumandadan quick menüden sadece tarayın diyerek çözdüm sorunu ancak şimdide akranda cok titremeler oluyor web sayfalarını aşağı indirirken falan veya sadece bir win penceresini hareket ettirirken alttaki windows cubuğu bile titriyor muhtemelen televizyon görüntüyü yeniden işlemeye çalışıyorquick menüden orjinal dediğimde ekrana büyük gelmesine rağmen bu sorunlar oluşmuyor yani uzun lafın kısası orjinal oranda ekrana oturtmak gerekli acaba sorunun kaynağını çözebilecek var mı :(sanırım bir şekilde frekansı arttırmak gerekiyor ama bir türlü 60 ın üzerine cıkmadı

Aynı sorun bende netbookla RGB den bağlanırken oluyor,görüntüyü ekrana tam oturtabildim ama çok kötü şekilde titremeler oluyor.Aynı şekilde HDMI kabloyla masaüstü PC'mi bağladığımda bir sorun yok.

• yok quick menüden orjinal yapıncada titreme var ekran kartı ayarlarıyla lakalı sanırsam halledemedim bi türlü kafayı yicem
  • sorunu kısmen anladım galiba nvidia menüden ekran ayarlarını oturtabiliyorum bu seferde 1080p 1080i 1080p50 1080i50 falan var bi sorum daha olacak bunların hangisini secmem gereki en iis hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PYRON -- 3 Mayıs 2010; 23:29:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

En sonunda,1 haftalık bekleyişten sonra,bugün TV'im geldi,şu anda inceliyorum,birazdan deneyimlerimi ben de aktarabileceğim.

quote:

daha önce cevap verildi ama gene olmadı sorumu tekralayayım 47sl8000 aldım hdmi ile laptopa bağladım gt240m var ekran kartı çözünürlüğü 1920*1080 yapmayı başardım ancak ekrana geniş oturuyor kumandadan quick menüden sadece tarayın diyerek çözdüm sorunu ancak şimdide akranda cok titremeler oluyor web sayfalarını aşağı indirirken falan veya sadece bir win penceresini hareket ettirirken alttaki windows cubuğu bile titriyor muhtemelen televizyon görüntüyü yeniden işlemeye çalışıyorquick menüden orjinal dediğimde ekrana büyük gelmesine rağmen bu sorunlar oluşmuyor yani uzun lafın kısası orjinal oranda ekrana oturtmak gerekli acaba sorunun kaynağını çözebilecek var mı :(sanırım bir şekilde frekansı arttırmak gerekiyor ama bir türlü 60 ın üzerine cıkmadı

Aynı sorun bende netbookla RGB den bağlanırken oluyor,görüntüyü ekrana tam oturtabildim ama çok kötü şekilde titremeler oluyor.Aynı şekilde HDMI kabloyla masaüstü PC'mi bağladığımda bir sorun yok.

Hayırlı olsun haserdar Allah nazarlardan elektronik arızalardan korusun tvni

quote:

Orijinalden alıntı: PYRON

sorunu kısmen anladım galiba nvidia menüden ekran ayarlarını oturtabiliyorum bu seferde 1080p 1080i 1080p50 1080i50 falan var bi sorum daha olacak bunların hangisini secmem gereki en iis hangisi

Titreme durumu nedendir bilemiyorum. Ben dizüstünü RGB'den bağladığımda sorun yaşamıyorum ama HDMI'da titreme yapıyor bende çözüm bulamamıştım.

TV'nin destelediği 1080p 50hz diye kılavuzunda okumuştum ama yine tekrardan göz atayım

• quote:

Hayırlı olsun haserdar Allah nazarlardan elektronik arızalardan korusun tvni

Teşekkürler,inşallah servislik olmayız.

Gelelim izlenimlerime ve soracaklarıma;

1-)HDMI ile bağlantıda görüntü ekrana tam oturmadı,kenarlardan 1,5 cm boşluk bırakıyor.Montaja gelen servisten arkadaş çok uğraştı,sağı solu aradı ama çözüm bulamadılar.En sonunda ayarlardan "Sinema Zoom 1" e alarak tam oturtabildik.Normalde kaynak 1920x1080,görüntü tam oturması gerekmiyor mu?

2-)HDMI ile bağlantıda TV sesi otomatik olarak kesiyor,bilgisayara bağlı benim eski X-540 ile sesi 5.1 alabildim,bu sorunu da böyle çözmüş olduk.

3-)Yayınım kablo TV,dolayısıyla görüntü dağıldı,çok da tatmin edici değil.Ancak ülkeyi Finlandiya yapıp,tarattığımda 108 kanal buldu,Teledünya Info kanalında görüntü çok güzeldi.Conax modül alıp,Teledünya'ya geçmek lazım.

4-)Bilgisayarımda Skystar 3 PCI DVB kartım var,malum önü gelen Dünya Kupası.Yine Bilgisayar-HDMI vasıtasıyla Dünya Kupasını HD izlemek istiyorum.Ancak çanağı hangi uyduya çevirmek lazım bilmiyorum.

5-)Oyunlarda,özellikle PES 2010'da topun etrafında bir flulaşma vardı,resim ayarlarından "oyun"'a alınca bu sorun giderildi.Yabancı bir test sitesinde input lag sorunu olduğundan bahsediliyordu.Ancak Call of Duty Modern Warfare gibi hareketli oyunlarda en aksiyonu bol sahnelerde denediğimde herhangi bir sorun gözlemlemedim.Tek kelime ile "Awesome"

6-)TV'yi özellikle inadına pencerenin karşısına koydum,parlamayı test için.Kapalıyken veya filmdeki siyah görüntülerde hanımla birbirimize el sallıyoruz,ama Tv açıkken bir şey hissedilmiyor veya kesinlikle rahatsız edici değil.

7-)1TB'lık HD yi USB den bağladığımda,şöyle bir sorun gözlemledim;HD filmlerde hareketlerde sanki bir hızlanma veya takılma hissi yaşıyorum,ayarları kurcaladım ama yapamadım.USB ile HD film izleyip de aynı sorunu yaşayan var mı?

8-)Bluetooth ile cepteki resimleri ara belleğe alıp gösteriyor,ama bunları USB'ye bağlı herhangi bir depolama birimine kaydeden var mı?

Şimdilik söyleyeceklerim bunlar.Ha bir de İstanbul Bilişimden ürünü İstanbul dışından alacak arkadaşlar;

Firma kesinlikle bahsedildiği gibi ilgisiz değil ama süper de değil.Önceden sinirlerinizi çelik gibi hazırlayın.Ödemeyi,sevkiyatı bizzat takip edin.Sonuçta ben 2 ad.ölü piksel sorunu yüzünden iade ettim,ürün elime iade işlemleri ve 1 Mayıs azizliğinden dolayı 1 hafta sonra geçti.Gerçi bu tüm Tvlerde olabilecek bir sorun.Kendilerini affettirmek için pakete duvar saati bile eklemişler
    Ama en güzel avantajı;TV nin yaklaşık 3 te birinin bedavaya gelmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 4 Mayıs 2010; 14:06:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: polatz

SL9500 modeli olarak Teknosa'nın web sitesinde kalmamış görünüyor. Gold'da 3099 tl. Disbiritör garantili olarak 42SL9500 en uygun Vatan'da, World kartınız varsa 2762 tl 6 ay vade imkanı. İB'de ise 2225 tl (peşin), 2390 tl 12 ay vadeli fiyatı.

quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

İB nin sayfasında SL9500 detay özelliklerinde tunerin DVB-T olduğu belirtilmiş.Buna göre TD yayınlarını izleyemiyoruz? Ç

Orada DVB-C'nin belirtilmemesi Türkiye ayarlarında DVB-C aktif olmadığı için teknik özelliklerde bahsedilmiyor bile, yukarıda da belirttiğim gibi ayarlardan 'ÜLKE'yi Finlandiya olarak değiştirdiğimizde DVB-C tuner aktif olup dijital yayınları taratabiliyoruz ve sorunsuz izlenebiliyor, bu tecrübe edilerek onaylanmıştır

Merhabalar buradaki tavsiyeleri okuyarak bizde sl 9500 aldık.Aldıktan sonra burada verilen uzman resim,görüntü ayarlarını da yaptım.Ama SD yayınlar hala istenen seviyede değil.Uydu cihazı Next YE-2000 Cl Plus.D-Smart'ta var bizde.Onu da denedim ama çok bir fark göremedim görüntüde.Şimdi benim asıl sormak istediğim sorum şu:Ben bu resimde gösterildiği gibi ülkeyi Finlandiya olarak değiştirirsem yayınlarda herhangi bir iyileşme olur mu?Kablo değil normal uydu var sadece bizim evde.Ya da ben fazla hayalci mi olurum çünkü açıkça söylemek gerekirse biraz hayal kırıklığı oldu üstümde.Hatta SD yayınlarını annem 4:3 formatına ayarlattırarak izletiyor şu anda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeOzguR -- 5 Mayıs 2010; 0:35:41 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.