Şimdi Ara

LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
30
Favori
100.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDMI 1.4: Full HD videolar yani 1080p için tasarlanmış. Bu tür bazı kablolar, düşük hızlı (30fps'e kadar) 4K videoları da aktarabiliyor.

HDMI 2.0: Yüksek hızlı (60fps) 4K videolar için tasarlanmış. Temel HDR özelliklerini destekliyor.

HDMI 2.0a: Her türlü Yüksek Dinamik Aralık (HDR10, HDR10+, Dolby Vision ve Dolby Atmos) özelliği eklenmiş kablo. Yani çok fazla renkle daha yüksek kontrast sağlıyor.

HDMI 2.0b: Hibrid Log Gamma (HLG) özelliği eklemiş olan kablo türü. TV yayıncılığında, önce standart SDR sinyalleri gönderiliyor, sonradan bu sinyalin üzerine HDR verileri ekleniyor. Bu sayede eski televizyonlar HDR yayınlarını doğru görüntülüyor.

HDMI 2.1: 8K (60fps) videolar ile 4K (120fps) videolar için tasarlanmış. Yani, gelecek nesil ortaya çıkacak, çok yüksek çözünürlüklü ve çok hızlı videolar için tasarlanmış.

• burak bey yeni televizyon aldım. (LG marka) istanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum. servis kurulumu için hangi numarayı arayacağım ?
    @brknil06
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

burak bey yeni televizyon aldım. (LG marka) istanbul avrupa yakasında ikamet ediyorum. servis kurulumu için hangi numarayı arayacağım ?
    @brknil06
    Hayırlı olsun
    444 65 43
  • teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

teşekkürler.
  • Burak Bey merhaba;

Öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. TV seçimi konusunda gerçekten çok kararsızdım. Sonra markayı belirledim ama model konusunda kararsız kaldım. Sonrasında da fiyat konusunda kararsız kaldım. Fakat en sonunda forum sayesinde size ulaştım. İyi ki ulaşmışım. Öncelikle hiç sıkılmadan tüm sorularıma tek tek tüm açıklığıyla cevap verdiniz. Sorduğum her model hakkında detaylı bilgiler verip beni aydınlattınız. Ve bu durum seçim yapmamı çok kolaylaştırdı.

Devamında ise sağladığınız fiyat avantajı ile sayenizde çok istediğim bir ürüne sahip oldum. Tabiki önceleri güvenebileceğimden emin değildim fakat hafta sonu bile benim kargomu takip edip benimle irtibat kurdunuz ve 2 iş gününde Kargo bugün elime ulaştı. Ve 65um7610 uma kavuştum. Bana verdiğiniz fiyatı hiçbiryerde bulamadığım gibi uzunca bir süre de satın aldığım rakamlara düşeceğini sanmıyorum.

Bana Ankara da bir dost kazandırdığınız için Tekrar teşekkürler.

Not: Alışveriş yapmak isteyen arkadaşlar gözünü kapatıp güvenle işlem yapabilir.

Görüşmek üzere.

Selamlar.@brknil06 @brknil06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muratcandogan -- 11 Şubat 2020; 23:9:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muratcandogan

Burak Bey merhaba;

Öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. TV seçimi konusunda gerçekten çok kararsızdım. Sonra markayı belirledim ama model konusunda kararsız kaldım. Sonrasında da fiyat konusunda kararsız kaldım. Fakat en sonunda forum sayesinde size ulaştım. İyi ki ulaşmışım. Öncelikle hiç sıkılmadan tüm sorularıma tek tek tüm açıklığıyla cevap verdiniz. Sorduğum her model hakkında detaylı bilgiler verip beni aydınlattınız. Ve bu durum seçim yapmamı çok kolaylaştırdı.

Devamında ise sağladığınız fiyat avantajı ile sayenizde çok istediğim bir ürüne sahip oldum. Tabiki önceleri güvenebileceğimden emin değildim fakat hafta sonu bile benim kargomu takip edip benimle irtibat kurdunuz ve 2 iş gününde Kargo bugün elime ulaştı. Ve 65um7610 uma kavuştum. Bana verdiğiniz fiyatı hiçbiryerde bulamadığım gibi uzunca bir süre de satın aldığım rakamlara düşeceğini sanmıyorum.

Not: Alışveriş yapmak isteyen arkadaşlar gözünü kapatıp güvenle işlem yapabilir.

Görüşmek üzere.

"Kırk yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim" hesabı
    10 yıllık Forum yazarıyım bu zaman zarfında binlerce insana hiç bir çıkar beklemeden karşılıksız yardımcı oldum,
    Bir o kadar bu arkadaşlardan tşk. mesajı aldım ama!
    Bir Satıcıya karşı edilen böylesi bir iltifatı/methiyeyi ne yalan söyleyim ben görmedim,
    Kıskandım yaw

Bu arada 65UM7610 panelinin kurulumu yapıldı mı merak ettim...

• dallass kullanıcısına yanıt
    Yeterince yardımcı olamamışsın demekki insanlara.
    Kurulum yapılmadı. Ayrıca 55 fiyatına 65 aldım resmen. Ben bütçesel nedenlerle ya çok kötü bir modelin 65-70 inç ini alacaktım ya da iyi bir modelin 55 inç olanını. Burak Bey fiyat konusunda destek oldu da 65 inç iyi bir model alabildim.

Siz TV satıcılarının kendi aralarındaki saçma diyaloglar benim son kullanıcı olarak umurumda değil. VA panelmiş İPS panelmiş o da umurumda değil. Ben giderim bir teknoloji markete kendi göz zevkime göre bir model belirleyip alırım. Bu durumda sizler burada sabaha kadar tartışın benim seçimimi zerre kadar etkilemez. Benim gibi düşünen de çok insan vardır eminim. “Yoğurt, kase” olayına da gelecek olursak; Süt, yoğurt, terayağ, kase vb satışında bu işe yarayabilir. Ama görsel bir ürün satışı yapılacaksa ve sizler kendinize teknoloji danışmanı diyorsanız süt, yoğurt vs olmaz. Siz benim göz zevkime hitap eden ve benim istediğim ürün ile ilgili yorum yapmalısınız. Sırf VA panel diye zerre kadar hoşuma gitmeyen bir TV ye para vermem. Ya da tam tersi İPS diye hoşuma giden bir TV yi almaktan vazgeçmem.

Ha bu arada madem bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor ben de yorumumu yapayım; benim tv ünitesi yerden 20-25 cm yükseklikte. Ve 3 çocuk var evde. Bir önceki TV mi çocuklar kırdı. VA panel konusundaki düşüncemi söyleyeyim, çocuklar o paneli 1 haftalık eder. Sabaha kadar kontrast vs deyin.

Hadi hayırlı işler.

Beni bulaştırmayın kendi aranızdaki tartışmaya. Çünkü medeni tartışmaya alışık bir adam değilim ;)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Adam samsung dan maaş alıyor, bir de hiçbir çıkar beklemeden yardımcı oluyorum yazmış.

2020 yılının en iyi fıkrası ödülüne aday olur bu cümle...
  • quote:

Burak Bey merhaba;

Görüşmek üzere.

Hayırlı uğurlu olsun hocam güzel günlerde kullanın.
    Ankara 'ya yolunuz düşerse herzaman beklerim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Adam samsung dan maaş alıyor, bir de hiçbir çıkar beklemeden yardımcı oluyorum yazmış.

2020 yılının en iyi fıkrası ödülüne aday olur bu cümle...

Katılıyorum hocam sana.

• quote:

Yeterince yardımcı olamamışsın demekki insanlara.
    Kurulum yapılmadı. Ayrıca 55 fiyatına 65 aldım resmen. Ben bütçesel nedenlerle ya çok kötü bir modelin 65-70 inç ini alacaktım ya da iyi bir modelin 55 inç olanını. Burak Bey fiyat konusunda destek oldu da 65 inç iyi bir model alabildim.

Siz TV satıcılarının kendi aralarındaki saçma diyaloglar benim son kullanıcı olarak umurumda değil. VA panelmiş İPS panelmiş o da umurumda değil. Ben giderim bir teknoloji markete kendi göz zevkime göre bir model belirleyip alırım. Bu durumda sizler burada sabaha kadar tartışın benim seçimimi zerre kadar etkilemez. Benim gibi düşünen de çok insan vardır eminim. “Yoğurt, kase” olayına da gelecek olursak; Süt, yoğurt, terayağ, kase vb satışında bu işe yarayabilir. Ama görsel bir ürün satışı yapılacaksa ve sizler kendinize teknoloji danışmanı diyorsanız süt, yoğurt vs olmaz. Siz benim göz zevkime hitap eden ve benim istediğim ürün ile ilgili yorum yapmalısınız. Sırf VA panel diye zerre kadar hoşuma gitmeyen bir TV ye para vermem. Ya da tam tersi İPS diye hoşuma giden bir TV yi almaktan vazgeçmem.

Ha bu arada madem bu kadar acımasız yorumlar yapılıyor ben de yorumumu yapayım; benim tv ünitesi yerden 20-25 cm yükseklikte. Ve 3 çocuk var evde. Bir önceki TV mi çocuklar kırdı. VA panel konusundaki düşüncemi söyleyeyim, çocuklar o paneli 1 haftalık eder. Sabaha kadar kontrast vs deyin.

Hadi hayırlı işler.

Beni bulaştırmayın kendi aranızdaki tartışmaya. Çünkü medeni tartışmaya alışık bir adam değilim ;)
    Murat kardeşim
    Ah keşke şu yazdıklarımdan ne anlatmak istediğimi bir anlayabilseydin,
    Ve hemen tartışma açmaya çalıştığım önyargısını edinmeseydin.

Kimi az kimi biraz fazla siz bir Satıcıdan devamlı Nazik ve Saygılı sözler duyarsınız,
    Bir seyyar satıcı bile malını satmak için karşınızda eğilir bükülür,
    Bu davranış şeklini size performanslı mallar sattığına yorarsanız işte siz/ler çok büyük bir yanılgıya düşersiniz.
    Unutmayın 1 liraya çorap satan birisi dahi "Rica ederim abi bunlar %100 pamuklu yünlü" der...

Evet ben bu anlamda yeri gelince, satıcıların ve dediğim dedikçilerin,
    Filmci Oyuncu ve Detaycılara Kriter gözetmeksizin acımasızca sattığı/önerdiği (ips) panellere, belki acımasızca cevaplar veririm
    Ki alanlar için vakit geç olsada, alacak olanlar kendine gelsin diye.
    Bak burada
    "Ayrıca 55 fiyatına 65 aldım resmen. 
    VA panelmiş İPS panelmiş o da umurumda değil.
    Benim seçimimi zerre kadar etkilemez..." gibi sözler etmiş ve erken konuşmuşsun,
    Şahsım ve diğer konularda Peşin hükümlü olmaya gerek yok,
    eğer detaycı bir kullanıcı isen önce İPS panelini bir kurdur sonra gel samimi olarak tekrar konuşalım.

Son olarak gördüğüm kadarı ile seçimine çok büyük bir etki eden,
    yine pazarlamacıların algı yarattığı bir konuda seni
    Daha önce kaleme aldığım bşr yazı ile uyarayım.

İps panellerde vasat Kontrast ve Siyahlar bir yana bu panellerde bilinmesi gereken bir husus daha vardır! 
    Bakmayın siz öyle mağazalarda ips panelleri satmak, sağlamlığını kanıtlamak için yumruklayıp vurduklarına..
    Her zamanki taktikle Satıcı ips panele vurur renk bozulması vs. olmaz, 
    Ardından birde VA panele vurur VA panel "elastik" yapısı gereği ekranda darbe esnasında bölgesel anlık bir parlama oluşur, 
    ardından birde parmağını ekrana sürer, yine VA panele özgü bu parmağın anlık izi gözükür ve kaybolur 
    Bu deneylerden sonra bu işlerden zerre anlamayan ve her denilene inanmaktan başka caresi olmayan müşteriye 
    son darbe için denilirki; 
    "Abi bak gördünmü ips paneller daha dayanıklı çocuklu evler için daha ideal" 
    Oysa bu söylem başından sonuna kadar sallamasyondur, 
    Evet tüm paneller kırılgandır ama kimisi çok kimisi daha az kırılgandır,
    Sert cam alaşımlı İps paneller aslında yapıları gereği son derece kırılganlardır, 
    Eğer ips panele sahipseniz ve hele birde uzun bir kullanımdan sonra boya badana taşınma vs. için panelin yerini felan değiştirecekseniz, 
    Son derece dikkatli olun! Çünkü zamanla ısıdan dolayı kaba bir deyimle gevrekleşen sert alaşımlı camları,
    En küçük bir darbeye/esnemeye dahi maruz kalınca panel/ekran içeriden çatlıyor/kırılıyor, 
    Bu yüzden çok ama çok dikkatli ve hassas olun 
    Şikayetvar ve servis yorumlarda yüzlerce bu tür kırılma sorunu oluşmuş ips paneller vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 12 Şubat 2020; 9:26:1 >

• DOLBY VISION IQ
  • G-SYNC
  • HGIG
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba.

VA panel ile ilgili endişem sağlamlık, esneklik değil panele dokunulduğundaki renk değişimi ve parmağınızı sürüklediğinizde oluşan çizgidir. Az önceki mesajımda da belirttiğim gibi 2-8 yaş arasında 3 çocuğum var. Ve VA paneli tercih ettiğimde çocuklar eve oyuncak aldığımı düşünerek diğer oyuncaklarına yaptıkları muameleyi yapacaklar.

Ayrıca ilk TV almaya karar verdiğimde de yazmıştım. Almak istediğim TV Sony xf9005 idi. Fakat benim bütçemle en fazla 55 inç olanını alabilecektim. Kullanacağım yer 47 m2 bir oda. İzleme mesafemde 4-5 mt. Sırf görüntü kalitesinde biraz fark var diye odaya monitör büyüklüğünde bir TV almaktansa 70 um7450 alırım diye yola çıkmıştım. Sonrasında şimdiki aldığım tv olan 65um7610 u bahsettiğim kişinin fiyat konusundaki yardımları ile aldım. Ve bu yüzden teşekkür ettim.

Bir diğer konu marka tercihi. Belirttiğim gibi teknoloji mağazalarına girip marka ve modelleri inceledim. Benim zevklerime göre Gerçeğe en yakın renkler Sony’lerde. Hemen ardından LG tv ler geliyor. Samsunglarda nedense hep bir animasyon film izliyorum hissine kapılıyorum. Hem çok parlak hem de çok yapay renkleri var. Belirttiğim gibi bu benim kişisel yorumum ve bu düşüncemi sizlerin burada yazdıkları şeyler değiştiremez.

Bu nedenle sizler lodos a karşı panel yarıştırmaktan vazgeçip karşınızda size birşeyler danışan insanların ihtiyaçlarını anlayıp yardımcı olmaya çalışmalısınız bence.

50 hz 100 hz olayına gelirsek asıl önemli olan ben son kullanıcı olarak ne fayda veya zarar görürüm onu anlatmalısınız. Hyundai modellerinin diesel yakıtlılarının motor gücü herzaman Ww ve Ford grubundan yüksek olmuştur. Hadi çıkalım otobana bakalım 2-3 direk fark koymuyormuyum Hyundailere. Anlatmak istediğim kağıt üzerindeki verileri konuşmaktansa kullanıcı deneyimlerini konuşmak gerekiyor.

Anlayacağın bu konu çıkmaza gider. VA panel memnuniyet ve memnuniyetsizliğini belirten yüzlerce binlerce kişi çıkacaktır. İPS içinde aynı şeyler sözkonusu.

Siz bence kendinize bence gereksiz bir misyon yüklemişsiniz. Bence boşverin. Konuşulan modelle ilgili deneyiminiz varsa onları aktarın. Yoksa da çekimser kalın. Naçizane tavsiyemdir. Diğer türlü insanların tercihlerini eleştirirseniz insanlar zor kararlar ve yüksek bütçelerle aldıkları ürünleri savunma ihtiyacı duyar. Ve böylece çıkmaza girilmemiş ve ortam gerilmemiş olur.

Görüşmek üzere.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Muratcandogan M kullanıcısına yanıt
    Çok ama çok uzun zamandır TV bölümündeyim
    "Henüz" (ips) paneli kurulmadan, insanlara gerçek anlamda bir şeyler vermiyormuşumda, sanki yanlış bir şeyler öneriyor ve söylüyormuşum gibi şahsıma böylesine çağrıda bulunanların %99'u hep dediğim yere geldi ama iş işten geçti.
    O yüzden şahsımı yermeden önce istersen biraz sabredelim...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.