Şimdi Ara

LG TV ye Kulaklık girişinden ses sistemi bağlama:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LG sk7900pla televizyona sahibim. Kendim meraklı olduğumdan araba anfisi ve hoparlorlerini evde adaptör ile çalıştırarak kullanmıştım bir zaman. O zamanlar teyp ile kullandigimdan teyp sesi ile entegre çalışıp ses açıp kısabiliyordum. Şimdide televizyonda kullanmak istiyorum bu sistemi. Televizyonun kulaklık çıkışına bağlantımı yapıyorum fakat maalesef televizyonun kumandanından ses açıp kısarak benim ses sitemini kontrol edemiyorum. Kulaklık çıkışının ayrıca ses ayarı mevcut fakat ben bunu istemiyorum. Tv kumandanından sesi kontrol etmemin bir yöntemi var mi ?

• TV nin ayarlarında kulaklık çıkışının ne olarak çıkış vereceğini gösteren bir ayar vardır
    Benzer durum bende de var.
    SOny de böyle bir ayar var ve ben ses sistemi olarak ayarladım.
    LG nin sitesinden kitabını indirip bak bence.
  • Yorum icin teşekkürler TiSKE. Bakıp yazacağım tekrar ama çok kurcalamıştım sanmıyorum öyle bir ayar olacağını :)
  • Maalesef öyle bir ayar yok. Onun icin optik girişe bağlamam gerekiyor diye dusunuyorum. Onu da rca optik çevirici ile başarabilirim sanırım.
  • En son optik girişten, rca to optik çevirici ile bağladım fakat sonuç aynı. Ses son ayarda çıkıyor, kumandadan kontrol etmek mümkün değil.

Aux kablonun arasına B10K potansiyometre bağlayarak sesi düğmeden konrol etmeyi başardım. Hatta uzaktan kumandalı potansiyometre yapabilir miyim diye düşündüm ama bilgim onun için yetersiz. Karaköyde birkaç elektrikçiye de sordum ama bilen yok maalesef. İşin ehlini bulmak lazım sanırım bu konu için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.