Şimdi Ara

LG V30+ KULLANICILARI KLÜBÜ (31A EU Sürümüne Geçiş Eklendi) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.293
Cevap
28
Favori
80.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arama ekranına gelip sağ üstte 3 noktaya tıklayın ordan arama ayarlarına basın. Orada Wi-Fi Calling göreceksiniz (türkçe kullanıyorsanız wifi araması falan yazabilir) kapatın onu düzelir. Bu arada normalde de wifi kapatınca hat düşmüyor volteye dönüyor konuşma devam ediyor bende
  • Arkadaşlar dil sıkıntısı olan veya konunun acemisi olan ve/veya belirli bir sürüme geçiş/dönüş yapmakta zorlanan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla telefona yazılım yüklemek için gerekli araçları tek bir yerde toplamaya karar verdim. İsteyen aşağıdaki linkten ihtiyacı olan dosyaları indirebilir ve şansını deneyebilir. Bende Pie'dan Oreo'ya dönüş de dahil olmak üzere işe yaradı, size de faydalı olacağına inanıyorum

Kurulum sürecini basitçe özetleyecek olursak:

1) Bilgisayarınızdaki tüm LGUP programlarını kaldırın (ÖNEMLİ).

2) LG Mobile Driver uygulaması bilgisayarınızda yüklü değilse veya uygulamanın eski bir sürümü yüklüyse eski sürümü kaldırıp bu klasördeki sürümü yükleyin.

3) LGUP Dual Mode klasörünü bilgisayarınızda uygun bir klasöre kopyalayın, LGUP_Store_Frame_Ver_1_14_3.msi dosyasını çalıştırıp yükleyin.

4) SetDev.bat dosyasına sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" diyin (ÖNEMLİ).

5) LGUP programını masaüstündeki kısayolundan çalıştırın ve istediğiniz KDZ/TOT dosyasını telefonunuza flashlayarak yazılım yükleme işlemini tamamlayın.

Kendimce basit ama yeterince açıklayıcı bir kılavuz hazırlıyorum, bittiğinde kılavuzu verdiğim bağlantıdaki klasörde paylaşıp buradaki mesajı düzeltirim. Şimdilik böyle idare edin.

NOT: Buradaki tüm dosyalar ücretsiz bir MEGA hesabına kayıtlı olduğu için sürekli yüklü miktarda download yapılması durumunda diğer arkadaşların dosyaları indirmesi kısıtlanabilir. Bu yüzden KDZ dosyalarını mümkün olduğunca https://lg-firmwares.com/ adresinden indirmenizi rica ederim. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız veya siteye bağlanmakta sıkıntı yaşıyorsanız buradan da indirebilirseniz ama lütfen önce hangi sürüme gerçekten ihtiyaç duyduğunuza karar verip onu indirin.

UYARI: Burada paylaştığım hiçbir dosya ve işlem için sorumluluk kabul etmiyorum. Her zaman önemli dosyalarınızı yedekleyin!

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 5 Nisan 2020; 23:20:30 >

• Killing Spree K kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla sizin rehberinizde benim rehberime kıyasla lg up'u bilgisayara yükleme farklı bir şekilde yapılıyor ki sonraki aşamalar aynı şekilde işliyor.
    Kontrol amaçlı mega linkinize göz atmak istedim ancak şifre çözme aracı istiyor bilginize
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Bağlantıda sorun varmış, şimdi fark ettim ve düzelttim hocam. Uyarınız için teşekkürler

Daha önce cihazı denerken bazı LGUP sürümleriyle Pie'dan Oreo'ya downgrade ve Pie yüklü cihazın LGUP tarafından algılanması konularında problemler yaşadım, ondan sonra XDA'dan bu sürümü buldum. Şimdi yine Pie kullanıyorum ama bu sürümün her konuda sorunsuz çalışması hoşuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 5 Nisan 2020; 23:20:59 >
    açıkcası ben lg up u uzun bir süre tekrar kullanacağımı düşünmüuyorum
    Eskiden pie TR sürümü akıcılık bakımından yeterli gelmediği için 2-3 hafta pie kullanıp sonra oreo ya dönüp sonra dayanamayıp pie yüklüyordum
    31A sürümü akıcılık konusunda beklentilerimi karşıladığı için oreo ya dönmeyi düşünmüyorum (31a yüklediğimden beri de dönmedim)
    31a bence de performans olarak fena değil hocam. Arada bildirim panelini indirirken ya da Yandex Browser uygulamasını filan açarken ufak çaplı lag/stutter görüyorum sanki ama rahatsızlık verecek seviyede ve sıklıkta değil diyebilirim Ben de Oreo'ya dönmeyi düşünmüyorum ama ille de Oreo diyen arkadaşlar için paylaştım
    konu başındaki lgup sürümü ile farkı varmı hocam bunun? yoksa sadece yükleme yöntemi mi farklı? :)
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Güzel bir soru... Aslında itiraf etmem gerekir ki ben konu başındaki bağlantılara hiç bakmamıştım hocam. Ta LG G3 zamanlarından bu işlerin gediklisi olduğum ve XDA'ya bodoslama dalıp istediğini bulan biri olduğum için bu sefer de öyle yaptım; ancak benim indirdiğim ilk LGUP, telefonu yükseltme konusunda sorunsuzken sürüm düşürme konusunda problem çıkardığı için başka bir LGUP buldum. Bu paylaştığım bağlantı da o LGUP sürümünü içeriyordu. Kağıt üzerinde her 3 LGUP programı da aynı sürüm (1.14) ancak benim paylaştığım klasördeki LGUP.exe dosyalarının checksum kodları, Crazy Goat hocamızınkinden farklı görünüyor. DLL dosyalarının checksum kodları ise aynı çıktı. LGUP ile cihaza yazılım yüklerken kullanılan DLL dosyaları, genelde programın kendisinden daha önemli olduğundan şu an boşuna paylaşım yapmışım gibi hissediyorum Uyarınız için teşekkürler, belki daha sonra bu "Dual Mode LGUP" klasörünü silip sadece KDZ dosyalarını hesapta bırakırım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 6 Nisan 2020; 13:12:27 >

farklı sürüm olsa 1.14 değil de en azından 1.14.1 olur diye düşündüm ben de,düz mantık :) ortada bir emek var ama gene de araştırıp paylaşmışsınız saygı duymak gerek :) ben de 1.16 indirmiştim ancak telefonu görmedi, daha sonra 1.14 indirmiştim. hala o yüklü. keşke lg'nin sitesinde de paylaşılsa bu uygulama. illa harici kaynaklardan almak gerekiyor. bir de lg'nin kendi yazılımı değil sanırım yoksa paylaşılırdı herhalde
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    %100 emin olmamakla beraber LGUP resmi LG yazılımı sanırım hocam. Ama programın fonksiyonlarına erişebilmek için LG'den geliştirici hesabı alıp sertifika sistemine filan kaydolmak gerekiyordu diye hatırlıyorum. Biz programın orijinal dosyalarını "kırılmış" .exe ve .dll dosyaları ile değiştirip programın fonksiyonlarına doğrudan erişim sağlıyoruz, olay bu Dosyaları yamalamanın da muhtemelen birden fazla yolu olduğu için programın aynı sürümünü kullansak bile programı "kıran" kişinin tercihlerine göre dosyalar farklı biçimde yamalanmış oluyor ve checksum kodları farklı çıkıyor Yani en azından benim teorim bu

doğrudur hocam.neticede çalışıyor mu çalışıyor.bir şekilde kullanabiliyor muyuz evet..gerisi önemli değil :)
    Hocam merhaba, Konu başındaki downgrade rehberi lg G6 için de uygunmudur. Android 9 dan 8 e dönmek istiyorum ama G6 hakkında rehber bulamadım. Burdaki yöntemle yapmam mümkün mü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bu şekilde lg G6 Türkiye cihazına EU rom yükleyebilir miyiz.

• blkgl B kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak mümkün ancak uygun kdz dosyasını bulmanız lazım ve yüklerken brick olma ihtimali da var o yüzden bir şey demek zor.
    Peki hocam üzerindeki yazılımı tekrar kurabilirmiyim. Cihazda saçma bir durum var. Mesela aynı model başka cihazlar antutu testinden 200k civarı puan alırken bendeki cihaz 140k larda kalıyor. Geekbench testinde de baya düşük alıyor. Cihaz hiç ısınmıyor. Sanki özellikle işlemciyi kullanmıyor. Belki Üzerindeki rom ile alakalıdır diye en azından aynı rom u tekrar yükleyeyim diyorum ama nasıl yüklenir.

• blkgl B kullanıcısına yanıt
    Ne yazıkki yardımcı olamıyorum
    lg g6 forumundan yardım isteyiniz
    ya da xda/reddit ten yardım almanız mümkün
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarac907

merhabalar;
    yaklaşık 5 aydır ben de v30+ kullanıyorum, telefonun f/p anlamında cidden harika olduğunu düşünmekteyim ayrıca muadillerine göre çok ince ve kibar
    telefon ile ilgili birkaç sorum olacak aynı sorunu yaşayan var mıdır ya da önerisi olan?

birincisi telefonu ilk aldığımda spigen kılıf var idi piyasada ama fazlaca kabalaştırıyordu, çin den nillkin in frosted shield kılıfını aldım çok memnun kaldım, daha sonrasında internetten ikinci el bulup v30 voia diye lg nin orijinal kılıfını aldım cidden çok ince ve zarif sadece biraz fazla parmak izi tutuyor. ama anladığım kadarıyla kılıf seçeneklerimiz sınırlı, bunlardan başka ince zarif telefona kabalık oluşturmayan kılıf kullananan var mıdır?

ikincisi telefon özellikle gece yaklaşık yüzde 15-18 kadar şarj tüketiyor öncesinde de samsung telefonlarımda böyle problemler olmuştu arka plan uygulama kısıtlamalası ve bazı ayarlamalar ile geçmişti ama bu telefonda bütün ayarları yapmama rağmen yenemedim bu sorunu, bazı forumlarda always on display in deep sleep moduna geçmeyi engellediğini yazmışlar ama başka bu problemi yaşayıp da çözen oldu mu? telefonum android 9 da bu arada

üçüncüsü özellikle bu günlerde telefonu evde kullandığım için sürekli wifi bağlı ve voice over lte açık olduğu için wifi a geçince otomatik voice over wifi a geçiyor. voLTE yi açık tutup yalnızca voWifi i kapatmanın bi yolunu bulamadım ama voice over wifi olunca konuşma sırasında ses sürekli gidip geliyor sağlıklı şekjilde sürdüremiyorum, konuşma sırasında wifi i kapatınca da hat düşüyor. benzer durum yaşayan oldu mu?

çok teşekkür ederim şimdiden :)
    Hocam senin bulundugun bölgede operstörün sıkıntılı yüksek ihtimal vodafone kullanıyorsun
    Gece yüzde 15 müthiş yüksek bir rakam.
    Bu arada 31a sürümünde hiç takılma yaşamadan 1 ayı geçkin süredir kullanıyorum.
    Uzun yıllar sonra bir telefondan ilk defa bu kadar memnun kaldım.
    Terrrrpikler lg
    Unutmadan herkese sağlıklı coronasız günler

• Arkadaşlar önceki sayfalarda yazmıştım geçen ay telefonu şengüller servise gönderdim.12 martta servise giriş yapıldı.Bugün tam 24 iş günü oldu aradım servisi değişim yapamayacaklarını parçayı bekleyip tamir edip göndereceklerini söylediler.Onun öncesinde lg müşteri hizmetlerine mail atmıştım ,onlarda servisin onay vermesi gerektiğini yazmışlardı.Hemen Lg müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım,bana mail attınız dedim bizim mail adresimiz yok diyor :).Sayfada kocaman mail butonu var.Neyse baktım anlamayacak telefonum 12 marttan beri serviste dedim ,para iadesi istiyorum dedim ,hemen servisle görüşeyim döneyim dedi.5 dakika sonra döndü sizin telefon 19 gündür servisteymiş halen parça bekliyor tamir edilip gönderilecek dedi :).Şaka gibi,bende nasıl 19 gün oluyor dedim cumartesileri saymıyorlarmış,diyorumki saymasanız bile 20 gün ediyor dedim,artık köşeye sıkışınca ben değişim talebinizi iletirim ama depoda telefon olmayabilir beklersiniz dedi.(Bu ne demek telefon zaten yok depoda).Cuma günü arayın dedi.Biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar süreci tam anlatayım yardımcı olur diye yazdım.Şimdi ben sizden yardım istiyorum.Şimdi ne yapmalıyım.
    1-Tüketici haklarına hemen başvurmalımıyım?
    2-Tüketici haklarına başvurursam telefon servisten gönderilirse almayacakmıyım yoksa alıp bekletecekmiyim?
    3-Başvuruda LG Türkiyeyimi şikayet edeceğim parayı onlar verecek çünkü.
    4-Daha farklı bir önerisi olan varmı?

Düzeltme Dikkat:Şimdi mesaj geldi onarımı tamamlanmış kargolanmış :D.Yav bu ne hız iki aradık sıkıştırdık.Şimdi arkadaşlar ne yapmalıyım.Yasal süre zaten doldu.Cumartesileri saymasalar bile.En iyi ihtimal desek zaten kargo cumartesi günü ancak elimde olur.Tüketici hakem heyetine başvuruyu ne zaman yapmalıyım ve telefonu alacakmıyım ?

TeşekkürlerLG V30+ KULLANICILARI KLÜBÜ (31A EU Sürümüne Geçiş Eklendi)LG V30+ KULLANICILARI KLÜBÜ (31A EU Sürümüne Geçiş Eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avometre -- 8 Nisan 2020; 16:38:8 >

• Telefonun ilk arızası mı ve telefonu satın alalı ne kadar oldu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killing Spree

Telefonun ilk arızası mı ve telefonu satın alalı ne kadar oldu hocam?
    Hocam ilk arıza evet.Telefonu alalı 1 yıl oldu.12 martta servise giriş tarihi var.20 gün dolunca mail ve mesaj yoluyla para iadesi isteğimi belirttim.bugün 24 işgünü oldu.Bugün biraz zorladım yarım saat içinde hemen tamir edildi kargolandı dediler.Şimdi tüketici hakem heyetine gideceğim yarın.Ben fatura üzerindeki firmayımı şikayet edeceğim.İkinci sorum telefonu kargodan teslim almalımıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.