Şimdi Ara

Lg W2261V-PF mi? Acer V233HBD 23' mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
10.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kimmish

teşekkürler hocam oda olsaymış güzel olurmuş.
    eğer alırsam 1080p, 720p ve divx izlemek öncelikli amacım. aylardır 23-24'' full hd monitör incelemelerine bakıyorum bu Lg W2261V-PF modelinin nokta aralığının düşük olması cezbetti beni ancak;
    hd film için 21,5'' küçükmüdür?
    nokta aralığının 0,240 yada 0,280 olması arasında bariz bir fark varmıdır?
    60hz de film izlemek gözü yorarmı?

Valla şöyle söyliyeyim.

Alacağın tv değil monitör , haliyle uzaktan bakmıyoruz, onun için bence küçük sayılmaz. Tabii yine de göreceli bir kavram, belki size küçük gelebilir.

60hz ile 75hz arasındaki fark çok yakından bakılmadıkça anlaşılmıyor.

• Arkadaslar Selamlar.

Yaklasik 1 saat once Lg w2261vp aldim, kurulumu tamamladim hersey gayet guzel monitor cok iyi ama bir sorunum var. (ya da benim beceremediğim bir şey). Monitorun power dugmesi islev gormuyor. Ayni sekilde yan paneldeki dugmelerde. sadece menu tusuna bastigimda ekran karariyor ve monitor kapanip tekrar acilirmis gibi oluyor (ekranda Lg energystar amblemi cikiyor).

Acaba monitor mu bozuk. Yoksa atladigim bir sey mi var.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
  • Arkadaşlar Lg W2261V-PF deki yok denebilecek backlight(siyah arka planda kenarlardan ışık sızmaması) olayını atlamayınız derim. Heleki genelde film izleyecekseniz çok sık ışık hüzmesiyle karşılaşıyorsunuz ve bu bir noktadan sonra rahatsızlık veriyor

Jimmy Page Güç tuşunun iş yapmaması kötüye işaret olabilir. Diğer noktada çoğu tüplü bazı monitörlerde "reset" gibi bir düğme olabiliyor. Ancak siz menü tuşuna bastığınızı belirtmişsiniz. Dolayısıyla bir problem olmaması gerekir. Tekrar kontrol ettiğinizde yine aynı durum oluşuyorsa monitörde arıza var diye düşünüyorum. Olmadı LG yetkili servisine telefon açıp durumu sorabilirsiniz

• 60 hz ile 75 hz lcd monitorlerde bence pek bi kıyaslama oranı teşkil etmez nedenini açıklıyım.
    monitorlerde hz dalga boyu CRT monitorlerde hissedilen bir şeydir.LCD monitorlerde insan gözü yada diğer makineler dalgalanmayı yakalayamaz.Bunu kendinizde test edebilirsiniz

ilk test:Bir crt monitörü 80hz veya üstü seviyede 1.5 -2 saat kadar kullanın ve ardından 60 hz e cekin.Gözünüzü ekran üstünde gezdirdikce ekran dalgalanıyor gibi hissedersiniz.

birde aynı şekilde 75-85 hz bile olur crt monitoru kamera,cep tel,foto makinesi gibi aygıtlarla görüntüleyin ekran ortasından siyah bir dalga geçer.İşte bu hz oranına göre değişen dalgalanma yalnızca crt monitörlerde yakalanabilir.

ikinci testdede aynı işlemleri lcd ile yapın asla bir dalgalanma hissetmezsiniz çünkü lcd ler dalgalanma yapmaz o yüzden 60 hz bile göz yormaz.

Bnm düşüncem böyle.

Bu arada bende yakından henüz incelemedim ama LG alacak gibiyim lg-samsung p2250 ve acerx233hbd yi yanyana koyup bi denicem bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damnned -- 17 Temmuz 2009; 13:42:38 >

• Evet arkadaslar sorun monitorden kaynaklaniyormus. Aldigim yere goturdum ve degisimini yaptim.

Monitor gercekten cok iyi herkese tavsiye ederim.
  • monitör piyasada kalmadı ..exa ya sipariş verdim temin edilimeyir..jimmy sen nerden kaca aldın monitörü...
  • vatan bilgisayarda bir çok şehirde stokda görünüyor.380 TL lirası vatan card avantajı ile 5 taksitde.
  • vatan card yok malesef o zaman da 400 tl ye geliyor...
  • vatancard a satış anında başvurabilirsiniz sadece vatancard avatajından faydalanmak istiyorum deyin işki world cardınız olsun çünkü 5 taksitli indirimli fiyatı world card artı vatancarda yapıolar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ben_61

vatan card yok malesef o zaman da 400 tl ye geliyor...

Bir dakika içinde orda çıkarıyolar zaten sorun yok.
  • Size bir sroum var.Uzun süredir LCD monitör bakıyordum.
    Geçen vatanda bakarken LG'yi gördüm yeni gelmiş.Baktığım Acer gibi başlıktakiden çok farklı bir Acer.
    O da 21.5'' o da Full HD onun da çıkışları aynı.Acer'da hoparlör var bunda da vardır heralde.
    Acer'ın bahsettiğim modeli H223HQ özellikler kafa kafaya.

Aslında LG'den tamamen uzak duracaktım ama bilemiyorum.Anlatacağım aynı şey değil ama...LG'nin Combo dvdsini kullandım PC'yi Golddan toparlarken öyle vermişlerdi.Bir türlü doğru düzgün cd yazamadım CDleri yaktı.Sonra garantisi bittikten 3 ay sonra gözü yandı.Gittim asus aldım tık demeden çalışıyor.
    Kuzen geçende LG DVD writer aldı.Onun ki de ilk ay içinde yandı.Açıkçası sırf bundan dolayı bile uzak durabilirim LG'den.PC yi toplarken de LG CRT veriyorlardı.Arkadaş uyardı LG alma diye Philips almıştım.Acaba LG LCD de böyle midir?
    Siz ne diyorsunuz.Bir Acer'a da baksanız.
    Bizim forumdan http://forum.donanimhaber.com/m_31254254/mpage_1/key_//tm.htm#31254254

• Lg w2261vp yi kullanan arkadaşlar acaba renk ayarlarını ne şekilde yaptı. Ben pek beceremiyorum da yardımcı olabilir misiniz?
  • Bu işler bence biraz şansla alakalı.
    Şimdiye kadar lg den başka cd/dvd rom kullanmadım ilk pc min lg cd-romu hala çatır çatır cd okuyor.(rahat 10-15 yaş arası cd rom)
    LG nin bu lcd sini almadan öncede LG nin FLatron t730sh crt monitorunu kullanıodum.Ben pc yi 7/24 acık tutan biriyim ve günde en az 5 saatte başındayım internet kafe monitorleri bile bnmkinden az çalışıyordur eminim :D 4 yıldır kullanıyordum o crt yi ve bir kere bile arıza vermedi.ondan önceki 15" vestelim mesela 1 sene için 3 kere tüp değiştirtdi bana.

Biraz şans payı var işte bu işlerde ama ben daha önceden lg kullandıgım için bu fiyat aralığındaki diğer lcd leri incelemeden lg ye karar verdim(incelemedim derken sadece almaya gittiğimde yan yana kıy bakiim ikisine falan yapmadım yoksa forum forum dolandım hep hangi lcd kaç para ne özellik diye)

Ben tavsiye ediyorum.Yalnız aldıkdan sonra kendi yazılımı içinde yeni bir profil oluşturup düşük parlaklıklı ve kontrastlı bir ayar yapabilirsin bana normal hali bile cok parlak ve canlı geldi.nette gezinirken yazık günah o kadar enerjiye.

• Evet teknoloji şans işi.Peki bu LG monitörde dahili hoparlör var mı sonuçta HDMI bağlantısı var?
    DFC 20.000:1 Acer da aynı.Yalnız LG de Vesa duvara montaj uyumu yok sanırım.
    Acer'da var alırsam heralde ACer alacağım.Bakalım böyle der der hiç birini almam bakarsınız.
  • DFC si 20000 değil 50000:1 onu düzelteyim önce.Daha sonra 21.5 inch de full hd verdiği için nokta aralıgı daha az daha keskin görüntü demek.HDMI girişi var ama dahili hoparlör yok.Arka tarafında streo giriş var. yani orta kalite masaüstü hoparlör alıp yanına koyabilirsiniz.yada kulaklık ile kullanabilirsiniz.
  • monitör çok iyi
    xbox 360 için de birebir gibi duruyo :D hdmi falan
    oyun oynayan var mı bu monitörde
    varsa performans nasıl?
    teşekkürler
  • Eğer oyunda test için sordugunuz lg monitor ise pc de test ettim.Prince of persia 2008 i ve Tomb raider legend ı 1920x1080 full hd modda oynadım hiç ghosting olmadı performansı gayet iyi.renk ve parlaklıkda son derece güzel.
    Kesinlikle bir F/P monitörü.Ve eminim aynı fiyat aralığındaki samsungların bile tahtına oturacakdır.Yeni yeni yaygınlaşan bir monitör çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damnned

Eğer oyunda test için sordugunuz lg monitor ise pc de test ettim.Prince of persia 2008 i ve Tomb raider legend ı 1920x1080 full hd modda oynadım hiç ghosting olmadı performansı gayet iyi.renk ve parlaklıkda son derece güzel.
    Kesinlikle bir F/P monitörü.Ve eminim aynı fiyat aralığındaki samsungların bile tahtına oturacakdır.Yeni yeni yaygınlaşan bir monitör çünkü.

çok teşekkürler

evet lg W2261V-PF hakkında sordum

ben de x360 için düşünüyorum

gerçekten de fiyat/özellik süper ama fiyat/performans ancak kullandıkça anlaşılır

ama sen iyi diyosan

ben de daha iyi bulamıycam galiba,bakıcaz artık

sağolasın

• genede bir süre daha bekle.Sonucda ben Dvi ve pc den test ettim biri iki tane ps3 yada başka xbox yada hiç olmadı hdmi bağlantı kurup test eden bekle.
    Gerçi dvi ve hdmi arasında fark olacağını sanmıyorum bende pc de 1920x180 yapıp actım oyunları.Bide antalyada yaptım bunu makineden gelen ses felaketti bi baktım işlemci 60 derece alev alev :D
    şimdi bide klimam açık öyle oyniyim oyun bakalım. Foto makinem pek kaliteli değil ama istersen fotoda çekerim.1920x1080 de
  • quote:

Orijinalden alıntı: damnned

genede bir süre daha bekle.Sonucda ben Dvi ve pc den test ettim biri iki tane ps3 yada başka xbox yada hiç olmadı hdmi bağlantı kurup test eden bekle.
    Gerçi dvi ve hdmi arasında fark olacağını sanmıyorum bende pc de 1920x180 yapıp actım oyunları.Bide antalyada yaptım bunu makineden gelen ses felaketti bi baktım işlemci 60 derece alev alev :D
    şimdi bide klimam açık öyle oyniyim oyun bakalım. Foto makinem pek kaliteli değil ama istersen fotoda çekerim.1920x1080 de

ya son bi şans tv ye hdmi dan alıp dvi dan bağlıyım diyorum ama tv nin kapasitesi belli ne kadar değişir vga ya göre bilmiyorum

o da olmazsa artık koşa koşa bi monitör almam lazım yoksaa kafayı yiycem,ps2 deki resident evil 4 bile daha sağlam gözüküyo 360taki re 5 ten
    ya xbox gidicek ya monitör gelicek

bu sırada cayırdayan monitör değildir umarım

fotoya gerek yok,güzelse güzeldir zaten

bi de youtube da gördüm bi eleman ps3 gta4 oynarken çekmiş,fena gözükmüyo

teşkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.