Şimdi Ara

lga 775 Hangi fanı kaç derecede kullanıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim P4 3.0 lga 530 İşlemcim var önceleri fanın sesinden rahatsız oluyordum bu aralar normal masaüstünü 44 derece birkaç program çalışıyorken 60 70 derece görüyorum video montaj veya oyun oynarken 88 dereceoluyor ama kendi kendine kapanma çok nadir ilk ne yapmalıyım fanın tozunu temizledim yine aynı fanı değiştirmeyi düşünüyorum önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Son olarak lga 775 stok fanın nasıl söküldüğünü anlatan bir site varmı.........

• işlemcinin içinden çıkan kitaba yada kağıtlara bak, fan ın nasıl takıldığına dair resimli anlatımı olacaktır ama eğer PC yi bilgisayarcı birleştirdiyse bazı kağıtları çöpe atmıştır.

ama gördüğün sıcaklıklar o işlemciler için normal, çünkü işlemcinin iğneleri veya delikleri ne kadar birbirine yakın olursa o kadar Ghz hızı arttırılıyor ve o denli ısınma sorunu ortaya çıkıyor. p4 LAG 775 işlemciler bu nedenle sıcağa dayanıklı olarak üretilmiştir
  • fanı değiştirmeye gerek yokmu dersin termal macuna bakmaya falan
  • İMZAMDAKİ İŞLEMCİYİ 4 GHZ OLARAK KULLANIYORUM MASAÜSTÜ 35 LOADTA 44 45 FALAN TABİ BİG TAYPOON LA BU DEĞERLER AMA BOX FANLADA SENDEKİ KADAR ISINMIYORDU SENDEKİ DEĞERLER FAZLA SÖK ELİNDE MACUN VARSA GÜZELCE TEMİZLE İNCE BİR TABAKA SÜR EĞER GENE BUSICAKLIKLAR DEVAM EDERSE İYİ BİR FAN AL DİYİM NE DİYİM BAŞKA AMA BU SICAKLIKLAR NORMAL DEĞİL ANAKARTINDA ÇOK FAZLA ÖLÇÜYOR OLABİLİR ELİNLE ISINDIĞI ZAMAN SOĞUTUCUYU ELLE BAK DEDİĞİ KADAR SICAKMI AMAN ELİNİ KAPTIRMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SELBAL -- 25 Aralık 2005 23:12:13 >
  • O kadar sıcaklık stock fan ile ve default da çok zor bence fanı değiştirmeden önce fanın kaç rpm ile döndüğünü ve cpu ile arada termal macun olup olmadığına bir bak derim. Eğer sorununa çare olmaz ise imzamda belirttiğim Zalman fan ı kullanabilirsin. Lga 630 3.0@3.9 olarak kullanıyorum boşta 28-29 full load da 37 dereceyi geçmiyor ...
  • yerinde olsam arkadaki kagıdı söker yaglardım ince yagla en azından sesi çıkmaz ok
  • normal açılışta 44 derece ve 2071 fan devri yükte 2519 devirle o sıcaklığa çıkıyor
  • bende de aynı ıslemcı var hıc overclock yapmadım masaustunde 47 derece calısıo bu degerler normalmı deılmı anlıyamadım orjinal fanı var ve 2100 rpm de calısıo overclock yapcam ama korkuyom bı yardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkreign

bende de aynı ıslemcı var hıc overclock yapmadım masaustunde 47 derece calısıo bu degerler normalmı deılmı anlıyamadım orjinal fanı var ve 2100 rpm de calısıo overclock yapcam ama korkuyom bı yardım

güzel bir fan alman lazım dostum ve kasa içerisindeki ısınan havayı dışarı atman için kasa fanlarında ii olmalı.
  • bu kasayla hic o/c yapamazmıyım su anda biraz butce sorunu var. pc ye yatırım yapamam. yaza kadar bu sistem gidecek bi çıkıs yolu yok yaa. cok abartı bisiy ıstemıyom ne kadar olursa.
  • http://www.hs.com.tr/uretici_urunlist.asp?uretici=GIGABYTE

GIGABYTE 3D ROCKET COOLER PRO İŞLEMCİ FANI Bu Fanı takmayı düşünürmüsünüz arkadaşlar yada kullanan birini duydunuzmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhandinc

Arkadaşlar benim P4 3.0 lga 530 İşlemcim var önceleri fanın sesinden rahatsız oluyordum bu aralar normal masaüstünü 44 derece birkaç program çalışıyorken 60 70 derece görüyorum video montaj veya oyun oynarken 88 dereceoluyor ama kendi kendine kapanma çok nadir ilk ne yapmalıyım fanın tozunu temizledim yine aynı fanı değiştirmeyi düşünüyorum önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Son olarak lga 775 stok fanın nasıl söküldüğünü anlatan bir site varmı.........

Dostum stok işlemci fanı ile o değerleri alman çok normal.İntel'in ne hikmetse orjinal soğutucuları yan sanayilerinden bile kötü

Ben sana COOLERMASTER HYPER 6+'ı tavsiye ediyorum.

İLK AÇILDIKTAN SONRAKİ 30 DAKİKA İÇERSİNDEKİ SICAKLIK DEĞERİ

RESİM - 1

GÜN İÇİNDEKİ ORTALAMA SICAKLIK

RESİM - 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 27 Aralık 2005 22:42:02 >

• forma çok takılan biri değilim ama buna cevap yaziim dedim gigabyte fan alabilirsin gayet iii tam yükte sistem 36-38 arası değişiyo bence çok iii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.