Şimdi Ara

LGA 775 işlemci ve DDR2 - DDR3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçenlerde desktopumu yenilemek için kolları sıvadım. Alacak olduğum işlemci LGA 775 tabanlı intel E6500 olduğu için DDR2 veya DDR3 arasında kaldım.
    Okuduğum forumlarda LGA775 kullanacaksanız DDR3 almanıza gerek yok DDR2 ötesinde performans alamazsınız diyordu, bende okuduklarımı dinledim ve anakart ( Gigabyte GA-P41-E83G LGA775 DDR2-1066 Fsb 1333) ile ramlerimi DDR2 800Mhz aldım.
    Şimdi içime kurt düştü acaba yanlışmı yaptım diye. Gerçekten 775 işlemci tipiyle DDR3 destekleyen bir anakart ve DDR3 ram kullanmam gereksiz para harcamakmı olurdu?

Yorumlarınızı öğrenebilirsem sevinirim..

• DDR3 ram tabi ki daha hizlidir. bunu asus un en ust seviye kartlarinda ddr3 kullanmasindanda gorebilirdiniz. ddr2 800 de kotu degil. bundan sonra degistirme sansiniz olmadigina gore iciniz ferah olsun. en azindan en son chiplerden birini almissiniz g31 de alabilirdiniz
  • Teşekkürler..
  • Bende şu anda seninle aynı durumdayım.Ddr3 kullanan lga775 bir anakart siparişi verdim.Sistemin güzel o işlemci ile çok yüksek hızlarda ram kullanmak iyi bir fikir olmayabilirdi.Bence ddr3 için en azından Quad core işlemci kullanmak iyi olur.
  • DDR 3 dahi alsaydınız performans getirisini göremezdiniz,benchmark testleri dışında.

Sadece DDR3 almak ileriye dönük bir yatırım olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.