Şimdi Ara

LİEBHERR CPESF 4613 SMART İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
9.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Yaklaşık 20 gün önce yeni bir buzdolabı almaya aniden karar verdik ve uzun araştırmalar sonucu Liebherr markasına karar kıldık. Saturn'den 2299 TL'ye CPESF 4613 modelini aldık. No frost bilerek almadık çünkü buzdolabı içerisindeki besinler 4 güne dayanmıyor ve de bozuluyor. Eski buzdolaplarını her zaman daha çok sevmişimdir. Şimdi onu daha teknolojik hale getirmişler. Biraz bahsedeyim. İlk olarak bütün teknik bilgileri aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

http://www.liebherrsatis.com/214-cpesf-4613-comfort-satinal.html

Liebherr Smart Frost adında bir teknoloji geliştirmiş. Bosch'daki Low-frost gibi. Besinlerinizi "açık" bir şekilde buzdolabına koyuyorsunuz ve 20 güne kadar "ilk tazeliğini" koruyabiliyor. Bunun nedeni nemi nüfuz etmesindendir. No frost buzdolaplarını sürekli olarak besinlere soğuk hava üfler. Böyle karlanmanın önüne geçilir; ancak hemen bozulurlar. Buzdolabı kapağını sürekli açık tutarsanız hava sirkülasyonu oluşur ve karlanma yapar.

Ancak şöyle bir şey var: Yeni teknolojiyle birlikte statik buzdolabındaki besinler üzerinde karlanma kesinlikle yok. Olay sadece arka kısında minik suların donmasıdır ve zar şeklinde oluyorlar en alt rafın arkasında çizgi şeklinde bir havuzcuk var. Zar gibi oluşan karlar 5 saat kadar sonra hepsi eriyor ve havuzcukta toplanıp buharlaşıyorlar. Resimde gördüğünüz gibi en fazla bu kadar oluyor. Sonra kayboluyorlar. Alışveriş sonra baya açık kaldı dolap. Orada gördüğünüz üzümler ilk aldığım zamandan kalma ve hala lezzetliler. :) Besinlerin açık kalması koku oluşmasına neden olmuyor. Liebherr onu da düşünmüş.

Bunun dışında iç hacmi beni memnun etti. 3-4 kişilik bir aile için gayet yeterli. Zaten resimde de göreceğiniz gibi baya salaş dizmişiz. :) Aydınlatma yeterli. Led falan umurumda değil. İçindeki baya ampul ve tasarruflu ampul. 335 kwat enerji sarfiyatı var. Bunu aya vurarsanız 10 liraya tekabül ediyor. Eski buzdolabı I sınıfıydı. I sınıfı beyaz eşya mı olur len demeyin. Varmış. :) İç malzeme kaliteli. Hiçbir tereddüte kapılmadım. Ayrıca oldukça sessiz olduğunu belirtmeliyim.

Dolap Avusturya üretimi ve Liebherr şöyle ilginç bir karar vermiş. Türkiye'deki servis ağına ihtiyaç 5 yıldan sonra oluyormuş ve genelde kapı kolunu çok sert açıp kapamaktan dolayı kolu kıran bozan oluyormuş. Bir de meyvelik dolabını açarken tutulması gereken yerde tutmayıp kıranlar oluyormuş. Serviste çalışan bir arkadaşım sadece bu işten para kazandıklarını ve şikayet gelmediklerini söyledi. Bu 5 yılı raporlayan Liebherr Türkiye'deki garanti süresini 3 yıl çıkarmış. Yurt dışında standart 2 yıl garantili.

Şimdi diyeceksiniz ki peki dondurucu ne alem? Burasıda yine besinlerin üstünde karlanma yapmıyor. Şuan hiçbir karlanma göremedim. Sadece kenarları karlanma yapıyormuş ve 2 yılda bir temizlemenin yeterli olduğunu öğrendim. Gayet makul benim için.

Son sözüm şudur: Alman kalitesi sonuna kadar hissediliyor ve verdiğim parayı kesinlikle kuruşuna kadar değeceğini düşünüyorum. Besinlerin tazeliğini korurken ki şaşkınlığımı zaten hala atamadım. Kesinlikle No frost buzdolabı önermiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Herkese merhaba. Yaklaşık 20 gün önce yeni bir buzdolabı almaya aniden karar verdik ve uzun araştırmalar sonucu Liebherr markasına karar kıldık. Saturn'den 2299 TL'ye CPESF 4613 modelini aldık. No frost bilerek almadık çünkü buzdolabı içerisindeki besinler 4 güne dayanmıyor ve de bozuluyor. Eski buzdolaplarını her zaman daha çok sevmişimdir. Şimdi onu daha teknolojik hale getirmişler. Biraz bahsedeyim. İlk olarak bütün teknik bilgileri aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Liebherr Smart Frost adında bir teknoloji geliştirmiş. Bosch'daki Low-frost gibi. Besinlerinizi "açık" bir şekilde buzdolabına koyuyorsunuz ve 20 güne kadar "ilk tazeliğini" koruyabiliyor. Bunun nedeni nemi nüfuz etmesindendir. No frost buzdolaplarını sürekli olarak besinlere soğuk hava üfler. Böyle karlanmanın önüne geçilir; ancak hemen bozulurlar. Buzdolabı kapağını sürekli açık tutarsanız hava sirkülasyonu oluşur ve karlanma yapar.

Ancak şöyle bir şey var: Yeni teknolojiyle birlikte statik buzdolabındaki besinler üzerinde karlanma kesinlikle yok. Olay sadece arka kısında minik suların donmasıdır ve zar şeklinde oluyorlar en alt rafın arkasında çizgi şeklinde bir havuzcuk var. Zar gibi oluşan karlar 5 saat kadar sonra hepsi eriyor ve havuzcukta toplanıp buharlaşıyorlar. Resimde gördüğünüz gibi en fazla bu kadar oluyor. Sonra kayboluyorlar. Alışveriş sonra baya açık kaldı dolap. Orada gördüğünüz üzümler ilk aldığım zamandan kalma ve hala lezzetliler. :) Besinlerin açık kalması koku oluşmasına neden olmuyor. Liebherr onu da düşünmüş.

Bunun dışında iç hacmi beni memnun etti. 3-4 kişilik bir aile için gayet yeterli. Zaten resimde de göreceğiniz gibi baya salaş dizmişiz. :) Aydınlatma yeterli. Led falan umurumda değil. İçindeki baya ampul ve tasarruflu ampul. 335 kwat enerji sarfiyatı var. Bunu aya vurarsanız 10 liraya tekabül ediyor. Eski buzdolabı I sınıfıydı. I sınıfı beyaz eşya mı olur len demeyin. Varmış. :) İç malzeme kaliteli. Hiçbir tereddüte kapılmadım. Ayrıca oldukça sessiz olduğunu belirtmeliyim.

Dolap Avusturya üretimi ve Liebherr şöyle ilginç bir karar vermiş. Türkiye'deki servis ağına ihtiyaç 5 yıldan sonra oluyormuş ve genelde kapı kolunu çok sert açıp kapamaktan dolayı kolu kıran bozan oluyormuş. Bir de meyvelik dolabını açarken tutulması gereken yerde tutmayıp kıranlar oluyormuş. Serviste çalışan bir arkadaşım sadece bu işten para kazandıklarını ve şikayet gelmediklerini söyledi. Bu 5 yılı raporlayan Liebherr Türkiye'deki garanti süresini 3 yıl çıkarmış. Yurt dışında standart 2 yıl garantili.

Şimdi diyeceksiniz ki peki dondurucu ne alem? Burasıda yine besinlerin üstünde karlanma yapmıyor. Şuan hiçbir karlanma göremedim. Sadece kenarları karlanma yapıyormuş ve 2 yılda bir temizlemenin yeterli olduğunu öğrendim. Gayet makul benim için.

Son sözüm şudur: Alman kalitesi sonuna kadar hissediliyor ve verdiğim parayı kesinlikle kuruşuna kadar değeceğini düşünüyorum. Besinlerin tazeliğini korurken ki şaşkınlığımı zaten hala atamadım. Kesinlikle No frost buzdolabı önermiyorum.

verdiğiniz sitesinde garantinin 4 yıl olduğu yazıyor. güle güle kullanın. ilerleyen günlerde yorumunuzun devamını görürüz inşallah.

• İlk mesajda bahsettiğim karlanmadan 7 saat sonra kapağı hiç açmayınca böyle oluyor. Görüldüğü gibi karlanma ya da zar yapısı yok. Su damlacıkları gözüküyor. Bunlar havuzcuğa dökülüp kayboluyor. İçerisinin nemli olmasından dolayı böyle oluyor. Bu da besinlerin çok daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor.

• Bende salı günü liebherr den sizin kullandığınız modele bakmak için saturne gidicem, umarım alınca bizde sizin gibi memnun kalırız.

Bugün annem ile saturne gidip baktık ama malesef annem beğenmediği için aldırmadı neymiş içi sarımsı renkteymiş, ama sizin dolabın içinin rengine bakıyorum gayet düz beyaz niyeyse saturndekilerin içi hep sararmış gibi gözüküydu bu sebeple almadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metiletilfenol -- 27 Ağustos 2013; 23:45:36 >
  • Cihazınız hayırlı olsun. Güzel bir seçim yapmışsınız.

Dondurucudaki karlanma çekmeceleri çektiğinizde arkada görünen aluminyum panelde oluşacaktır. Yılda bir eritmeniz kafidir.

Şu an piyasada Miele, Liebherr, Electrolux ve Bosch bahsettiğimiz nemli soğutma teknolojisini kullanıyor. Ben de Low Frost kullanıcısı olarak cihazımdan çok memnunum. Dilerim siz de benim gibi memnun kalırsınız.

Hele ki yazlığa gidip LG üretimi Beko no frost buzdolabımızın içine konan her şeyi kuruttuğunu görünce nemli soğutmanın konforunu bir kez daha anladım
  • Satürn'de kampanya devam ediyor mu acaba? Ölçüler tam istediğim gibi çünkü fiyat da öyle.
  • hayırlı uğurlu olsun güzel tercih
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Herkese merhaba. Yaklaşık 20 gün önce yeni bir buzdolabı almaya aniden karar verdik ve uzun araştırmalar sonucu Liebherr markasına karar kıldık. Saturn'den 2299 TL'ye CPESF 4613 modelini aldık. No frost bilerek almadık çünkü buzdolabı içerisindeki besinler 4 güne dayanmıyor ve de bozuluyor. Eski buzdolaplarını her zaman daha çok sevmişimdir. Şimdi onu daha teknolojik hale getirmişler. Biraz bahsedeyim. İlk olarak bütün teknik bilgileri aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

438 Lt brut hacımli makineniz 335kw/ yil elektrik tüketiyor üstelik Low frost osnin avantajiyla istedikten A+.
    Benim makinem w Westinghous (wsbh30w7LS1) 780 Lt Brut iç hacim lı A+ ve NF . Yıllık tuketimi 445kw/ yil.
    Brut Lt basına yıllık tüketim liebherr de 0,76 kw . W Westinghous da 0,57 kw .
    Böyle olunca su an kullandigim makineye gore bana bu makine müsrif geldi. Üstelik 4 kişilik aileye yeter dediğiniz hacim bizim 3 kişilik ailemize kesinlikle yetmez .
    Yeni teknoloji NF inverter Kompressor lu w Westinghous birçok LF makineden daha tutumlu
    Libherr benimde dikkatimi çeken marka fakat sadece solo Deep freez makineleri . Cunku biz sadece derin dondurucu extra olarak arıyoruz . Öneriniz olur mü . Tessekkuer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mediamarkt'tan 2890 TL ye Liebherr Cpest 4413 buzdolabını almış bulunmaktayım :) Ürün geldi ama ancak aralık sonuna dogru kullanmaya başlayacagız onun için henüz servis cagırıp kurulumunu yaptırtmadım.

Bu buzdolabını öncelikle markasından buldum,Bir kere al iyisini al şeklinde, iyi buzdolabı hangi markadır vs diye araştıra araştıra bu markada karar kıldım. Netten yorumlara baktım hiçbir sorun yok, en son olarak ekşi sözlükte birinin yazdıgı
    "...nice markalar gördük üç kuruşluk ürün/hizmet için yapmadıkları çingenelik kalmıyor. liebherr ise ne üretirse üretsin ne satarsa satsın farketmez. bu marka hem kalitesinden ödün vermediği ürününün hem de memnuniyetinden ödün vermediği müşterisinin arkasında kapı gibi duruyor. kendilerine verilen her bir kuruş helal olsun. belki bu buzdolabında (onlardan mı bizden mi kaynaklanıyor hala belli değil o konu) sorun yaşadık. canları sağ olsun. insan yapımı sonuçta. ama ben bu saatten sonra liebherr'den başka buzdolabı almam, etrafımdakilere de aldırtmam..."
    kısmını okuyunca markadan emin oldum diyebilirim. Tam metnini ekşisözlükten bulabilirsiniz.

Tabi yeni ögrendiğim bir marka olduğu için yinede insanın içinde tereddüt oluşuyor. Hemen gidip ürünü inceledim malzeme kalitesi kendini fark ettiriyordu. Satışcı arkadaşta aslında netten okuduklarımı bana teyit etti farkında olmadan. Bir kere makina cin vs üretimi değil direk avrupa yapımı, avusturya olması lazım fabrikanın yeri, kapı kolu değişik bir çalışma sistemi ile buzdolabını açıyor. kolu çekince kol önce size doğru azcık geliyor ve bu hareket sırasında kolun uzantısı parcalar buzdolabının kapagını açıyor. Hem az güç harcanıyor açmak için hemde bu şekilde conta yıpranması minumum oluyor. Cabuk bozulur mu diye hemen araştırdım. Miele gibi bu markada çok zorlu testler yapıyor. Güven verdi.
    Derin dondurucu kısmı mediamarktta -32 ye inen tek makina idi. Ses konusunda da 40db en az sesli olan makinaydı.

İncelediğim yerde tam yanında Siemens nf buzdolabı duruyordu, ki bu model(KG57NP72NE) siemens almayı düşünmüştüm ilk bakındığımda. tabi hemen ikisini kıyas yapmaya başladım. Tam o esnada kararımı kesinleştiren cümleyi kurdu satış personeli "liebherr markalı ürünün plastik/mika kokmadığını" söyledi ve hemen ardından 2 buzdolabının kapagını sırayla actı. Buzdolablarından gelen o mika kokusu, siemenste buram buram kokuyordu. Liebherr ayrı bir malzemeden yapmış koku yoktu. Zaten koku olayı kararı vermemizi sagladı. O dk'dan sonra ne nf olmaması ne yeni bir marka almanın tereddütü kaldı aklımızda.

Çalışmaya başlayınca daha detaylı şekilde gözlemlerimi yazarım.

• Karub77 K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız.

Kur arttığı için sizin aldığınız fiyat baya yüksek olmuş benimkine nazaran.

Liebherr buzdolabından sonra çamaşır ve bulaşık makinasında Miele'nin aşağısına inemeyeceğiz gibi duruyor. Kalite tadını aldıktan sonra diğerlerinin esamesi pek okunmuyor.

• Teşekkür ederim. Ben baştan işi sıkı tuttum çamaşır makinasını Miele aldım :) Kullandıkca paylaşacagım gözlemlerimi.
  • Karub77 K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ben de karar verdim beyaz olan CP 4613 modelini alıyorum. Fiyat maalesef kurdan dolayı eskiden alanlara göre fazla olacak. Ama Liebherr dolapları görüp inceledikten sonra diğer dolaplardan alamazdım:) Fiyat olarak smart frost 'a yönelmek durumundayım ama inceledikçe bunun dezavantaj değil avantaj olduğunu da anlamış oldum. Mevcut eski buzdolabımızda yaşadığımız sorunların aslında no frost kaynaklı olduğunu farkettim ve yarar-zarar mukayesesi ile bu smart frost 'a ikna oldum. Ayrıca diğer markalarda nasıl bilmiyorum ama dondurucu ve soğutucu bölmelerinin ayrı ayrı düğmelerle kapatılabiliyor olması, ilerde doğabilecek buz çözdürme işlemi için avantaj sağlayacak. Ama forumdaki tecrübeli arkadaşlara göre zaten buz tutmayacak gibi görünüyor. Kısacası bana göre başta ses olmak üzere detaylar önemli ve Liebherr ile sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum ve umuyorum.
  • Selam,
    Ben de bu modelde karar kıldım, en uygun fiyatı veren yeri arıyorum.

MediaMarkt'ın verdiği 4 yıl garanti hangi firmadan? "Hack Servis" diye görüyorum bazılarında, Türkiye garantisini veren de yine bu firma mı?

Servis aldıysanız da tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
  • sceptic S kullanıcısına yanıt
    Ben direk servis randevusunuhttp://www.liebherr-tr.com adresindeki iletişim numarası üzerinden aldım.Ankaradayım, yanlış hatırlamıyorsam servisplus diye bir yerden gelip kurdular. Direk üretici garantisi 4 yıl olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 24 Kasım 2014; 16:30:06 >
  • Merhaba,
    Çağrı merkezi ile konuştum her ikisi de aynı servismiş.

Teşekkür ederim.
  • Tekno Kurdu diye bir sitede 2549 TL gibi bir fiyat gördüm. Yılbaşından önce almak istiyorum. aradaki 250 TL farka aldırmayıp MediaMarkt'dan mı almak lazım?
  • Merhaba
    Bende Liebherr marka buzdolabı düşünüyorum Cbnes 4656 Premium bu modeli kullanan birisi var mı ? Bu model hakkında tecrübe ve önerileriniz nedir acaba.
  • Bu low frosttan bir ben mi şikayetçiyim? 5 yıl önce AEG low Frost aldım ama aldigimdan beri şikayetçiyim. Sebze Meyve 2 güne kalmaz curuyor hele hele son 1 senedir duvar öyle kalın buz yapmaya başladı ki dolabın iç hacmi yarı yariya düşüyor. 1 kere de motor degisti

• Liebherr ile ilgili bu forumda okuduklarım pek olumlu geldi tam "bunu alsak mı acaba?" diyecekken ulan dedim şu google'a birde "LİEBHERR CPESF 4613 user review" yazayım dedim. Sonuç beni tedirgin etti açıkçası. Zaten doğru düzgün fikir beyan etmiş hakkında yazmış çok da fazla insan yok hani koca webde taş çatlasın 60-70 tane kullanıcı yorumu görebildim, gerisi satış yapan web sayfalarının puan değerlendirmeleri, kısaca fasa fiso yani , bende satıyor olsam "bu güzel" derim "ama şu da var efendim" derim "buda olur bakınız" derim sonuçta ben satıyorum hepsinden para kazanacam . Web sayfaları da aşağı yukarı çoğunlukla bunu yapmış gibi göründü benim gözüme, bilmiyorum sizde bakın inceleyin kendi yorumunuzu yapın, şöyle kallavi birkaç sene kullanmış kullanıcıların yorumları da kötü yönde. Kulanıcı yorumları çoğunlukla olumsuz(2009 dan bu yana olan kullanıcılar var aralarında yani baya uzun vadeli kullanıcı yorumu.) bu 60-70 yorum arasında taş çatlasın 7-8 tane olumlu (aralarında olumsuzluklar yaşamış ama sonrada onarılmış şekilde olanlarda var) yorum var.
    Olumsuz yorumlar çoğunlukla buzlanmayla, parçalarının üretim hatalı oluşuyla ve bazen 2 haftaya kadar süren tamir süreleriyle ilgiliydi. İyi yorumlar da iyi işte yani kullanıyoruz memnunuz, peki ok.
    Emin olamadım biz tabi bu ürünleri Türkiye şartlarında aldığımız için servisiydi, parçasıydı vs. gibi şeylerde nasıl bir sıkıntı çekeriz çekmeyiz bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aemrod -- 5 Şubat 2015; 13:41:24 >

• Daxteroy D kullanıcısına yanıt
    kullanan arkadaşlarda durum nedir? bende 4-5 ay önce derin dondurucusunu aldım. gayet memnunum. Şu anda da buzdolabını değiştirmeyi düşünüyorum.
    SmartFrost / No Frost olayında hala SmartFrost tarafında mısınız?

Şu an için hangi modeli önerirsiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.