konuyu açan ve katkısı olan arkadaşlara çok teşekkürler.Köydeki bağ evinde elektrik olmadığı için solar enerji sistemi kullanmak istiyorum. 6 panel (345w) 4 adet 100A lik jel akü önerdiler.5000 kw inverter kullanılacak.internette gezinirken Lityum LifePo4 Akü dikkatimi çekti.uzun ömürlü olduğu için.Kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklerim.şimdiden teşekkürler |
LiFePO4 Piller Hakkında Genel Bilgiler (2. sayfa)
-
-
-
@piladam diye etiketleyelim.
-
Bu sadece ayarla düzelecek bir şey değil.
Sizin bms'in dahili dengeleme akımı en fazla 50 mA'dir. Siz bunu 6000 mA ile şarj ederken, bms'in 50 mA ile denge yapmasına imkan yoktur.
Aktif balans modülü almanız gerekir.
Almadığınız durumda;
Pil sağlığından endişe ediyorsanız maximum charge voltage kısmını 3.65 yapın. Böylece piliniz aşırı şarj olmamış olur.
-
Hocam bağ evi için solar sistem kuruyorum 3 adet 540w güneş paneli ve 2 adet lifepo4 akü almayı planlıyorum 3 kw lik sako inverter ile kullanılacak ayrıca bms devresi kullanmama gerek varmı yada başka ne gibi tavsiyelerin olabilir şimdiden çok teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@piladam .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
?quote:
Orijinalden alıntı: piladamBu sadece ayarla düzelecek bir şey değil.
Sizin bms'in dahili dengeleme akımı en fazla 50 mA'dir. Siz bunu 6000 mA ile şarj ederken, bms'in 50 mA ile denge yapmasına imkan yoktur.
Aktif balans modülü almanız gerekir.
Almadığınız durumda;
Pil sağlığından endişe ediyorsanız maximum charge voltage kısmını 3.65 yapın. Böylece piliniz aşırı şarj olmamış olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
etiket işaretini yazınca @
şeklinde, yanına etiketlenecek üğye isminden birkaç harf girin yada komple yazın. Küçük bir pencerede ilhgili üyenin ismi çıkacaktır bekleyin. Oradan seçmelisiniz!
-
Merhabalar;
Bir süredir yoktum, mesaja bakamadım kusura bakmayın.
Konuyu çözdünüz mü?
Çözmediyseniz en kısa cevabı vereyim, BMS zorunludur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X