Şimdi Ara

LiFePO4 Piller Hakkında Genel Bilgiler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
8.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konuyu açan ve katkısı olan arkadaşlara çok teşekkürler.Köydeki bağ evinde elektrik olmadığı için solar enerji sistemi kullanmak istiyorum. 6 panel (345w) 4 adet 100A lik jel akü önerdiler.5000 kw inverter kullanılacak.internette gezinirken Lityum LifePo4 Akü dikkatimi çekti.uzun ömürlü olduğu için.Kullanan yada bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklerim.şimdiden teşekkürler

• Merhaba sevgili üstat. Öncelikle başarılı araştırmalar ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Ben yüzde 90 engelim sebebiyle Akülü sandalye kullanıyorum. jel aku yada asit akulerden 2 adet ile calisan akülü sandalye kullaniyorum.(12 v 55 amper 2 adet toplamda 24 v )

lifepo4 akuler ile ilgili olumsuz ve olumlu yorumlar aldım lakin en sonunda akü sorunumuma çözüm bulmak için Sevdiğim bir dostumun tavsiyesiyle, akülü sandalyem için 8 adet 50 amper pirizmatik lifepo4 pil aldım. Onları birleştirip bir de daly 150A 8S amperlik Bluetoothlu BMS kart aldım. (100 a bms daly o zaman bulamadığım için. )

Akülü sandalyenin orjinal şarj cihazı jel akü icin tasarlanan sarj cihazi 24 v 6 amper adaptor var. bu sarj cihazi lifepo4 24 v akünü şarj edebilirsin dediler, bende 2 adet jel akü 24v 6 amper şarj cihazı olduğu için ikisini de test ettim.

Lakin,

Akülü sandalye ile verilen orjinal Şarj cihazı ile şarj edince Bendeki değerler böyle çıkıyor.

Çin den lifopo4 için 8S şarj aleti aldım ama henüz gelmedi.

Bu gönderdiğim değerler çok mu kötü . lifepo4 akum patlar veya aküler ölür diyenler var! Ne yapayım lütfen yardımcı olabilir misin?🙏🙏

bana daly bms 8s 24v Bluetooth kartin sistem ayarlarını biliyorsanız video olarak yada foto olarak atarmısınız. Konu çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

LiFePO4 Piller Hakkında Genel Bilgiler
    LiFePO4 Piller Hakkında Genel Bilgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylove -- 3 Haziran 2023; 22:55:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @piladam diye etiketleyelim.

• Bu sadece ayarla düzelecek bir şey değil.

Sizin bms'in dahili dengeleme akımı en fazla 50 mA'dir. Siz bunu 6000 mA ile şarj ederken, bms'in 50 mA ile denge yapmasına imkan yoktur.

Aktif balans modülü almanız gerekir.

Almadığınız durumda;

Pil sağlığından endişe ediyorsanız maximum charge voltage kısmını 3.65 yapın. Böylece piliniz aşırı şarj olmamış olur.

• Hocam bağ evi için solar sistem kuruyorum 3 adet 540w güneş paneli ve 2 adet lifepo4 akü almayı planlıyorum 3 kw lik sako inverter ile kullanılacak ayrıca bms devresi kullanmama gerek varmı yada başka ne gibi tavsiyelerin olabilir şimdiden çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @piladam .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: piladam

Bu sadece ayarla düzelecek bir şey değil.

Sizin bms'in dahili dengeleme akımı en fazla 50 mA'dir. Siz bunu 6000 mA ile şarj ederken, bms'in 50 mA ile denge yapmasına imkan yoktur.

Aktif balans modülü almanız gerekir.

Almadığınız durumda;

Pil sağlığından endişe ediyorsanız maximum charge voltage kısmını 3.65 yapın. Böylece piliniz aşırı şarj olmamış olur.

?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatihogullaribeyligi F kullanıcısına yanıt

etiket işaretini yazınca @

şeklinde, yanına etiketlenecek üğye isminden birkaç harf girin yada komple yazın. Küçük bir pencerede ilhgili üyenin ismi çıkacaktır bekleyin. Oradan seçmelisiniz!

• fatihogullaribeyligi F kullanıcısına yanıt

Merhabalar;

Bir süredir yoktum, mesaja bakamadım kusura bakmayın.

Konuyu çözdünüz mü?

Çözmediyseniz en kısa cevabı vereyim, BMS zorunludur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.