Şimdi Ara

LIGHT MIUI/PİL VE RAM PERFORMANSİ ARTTİRMA - GEREKSİZ UYGULAMALAR LİSTESİ VE SİLME (MIUI ROMUMUZU HAFİFLETİYORUZ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
14
Favori
12.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Şimdi diyelim otomatik açma kapamayı sağlayan uygulamayı sildik. Ayarlarda o kısma tıklayınca ne oluyor hocam

Yer yer değişiyor hocam. Misal miui de bu ozellik zaten guvenlik uygulamasında yer alıyor oradan kullanabiliyoruz. Stock android özelliği aynı zamanda bu sanirim ayarlarda zaten bulamadim.

Mesela ayarlarda mi hesabina,sistem uygulama guncelleyici ye bastigimda tepki vermiyor.

Guvenlik uygulamasında cift uygulamalar ve ikinci alana bastığınizda uygulama yuklu degil yazisi çıkıyor.

Tarayici da ana sayfada en ustteki scanner a barkod tarayici ya dokunursaniz tarayici cokuyor mesela. Miui 8.5 surumunde uygulama yuklu olmadigindan sizi tarayıcıdan mi markete yonlendiriyor uygulamayi yuklemeniz icin.

Bunun gibi sonuclar oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01halil

Hocam öncelikle Allah razı olsun çok kıymetli ve gerekli bir konu emeğinize sağlık.Cihazim yarın gelecek inşallah cihazı root ettik ve işlemleri uyguladık peki bu durum otadan guncellemeye engel teşkil eder mi,etmezse herhalde guncelleyince sıfırdan başlıyoruz değil mi?

Hocam guzel yorumunuz icin ben tesekkur ederim.

Oncelikle twrp yukluyken guncellemeler sıkıntı cikarabilir ota ile. Fastboot yontemi ile her daim flashlama yapiyorum ben. Fakat guncelleme yaptiginiz takdirde her halukarda islemleri tekrarlamaniz gerekiyor. Uygulamalar maalesef geri geliyor.

@RdvnKrca Sizde sagolun hocam. Mobilden mecburen tek tek yanıtladım yoneticiler kizacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 21 Ağustos 2017; 3:23:8 >

• Eline sağlık hocam güzel bir rehber olmuş. Ben EU kullanıyorum ama ciddi fark olur mu diye China MIUI9 atıp temizlemeyi düşünüyorum senin rehberle :)

• Benim telf yeni.. Henüz bilgim de yok, cesaretim de..

ama düşünce olarak güzel..
    ıvır zıvır çok şey var..
    orjinalini bozmayacak şekilde bunların kaldırılması...
    9 sürümünde de bunlar yapılabilir heralde.. (şu parmak izi sorunu kalkmış onda)

böyle bir konuyu görünce hemen heyecanlandım..

ilerde inş.. Saygı ve Teşekkürlerimle..
  • Miui 8.5 surumunde cok fazla pil tuketimi sikayetleri vardi miui forumlarında. Yine bu sekilde kullandim pil sorunu yasamadim diyebilirim. Fakat ram sorunu ck fazlaydi onda da.

Miui 9 global i fazla kullanmadim. Cok fazla hata barindirdigindan dolayi. Ama her halukarda cihazi rahatlatiyor diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: repartition

Benim telf yeni.. Henüz bilgim de yok, cesaretim de..

ama düşünce olarak güzel..
    ıvır zıvır çok şey var..
    orjinalini bozmayacak şekilde bunların kaldırılması...
    9 sürümünde de bunlar yapılabilir heralde.. (şu parmak izi sorunu kalkmış onda)

böyle bir konuyu görünce hemen heyecanlandım..

ilerde inş.. Saygı ve Teşekkürlerimle..

Hocam maalesef ki miui 9 da islem yapmadan kaldiramiyoruz.

Sozde miui 9 cok daha sade ve temizlenmis bi halde olacaktı ama yine yiginla uygulamayla geliyor. Miui 9 surumunu de denedim maalesef ki twrp ve root olmadan kurtulamıyoruz. Cihaza alisin acele etmeyin siz yine de. Aldigim da uzun bi sure ellememistim bende.

• Hocam google klavyeyi listede göremedim, alternatifi olmadan silinirse cihaz açılmaz ama swiftkey gibi bir klavyeyi varsayılan yapıp silerseniz sıkıntı olmuyor. ayrıca rootsuz bu işlemi yaptım, miui gizli ayarlar uygulaması ile güzel konu teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01MRT42

Hocam google klavyeyi listede göremedim, alternatifi olmadan silinirse cihaz açılmaz ama swiftkey gibi bir klavyeyi varsayılan yapıp silerseniz sıkıntı olmuyor. ayrıca rootsuz bu işlemi yaptım, miui gizli ayarlar uygulaması ile güzel konu teşekkürler.

Hocam google klavye nin cince eklentisi var yuklu geliyor, listeye ekledigim o. Onu rootsuz da silebiliyorsunuz zaten.

• Lirikal Militan kullanıcısına yanıt
    Benim google klavyeyi silmem deki sebep, yazım düzeltme idi.
    Yani ben swiftkey kullanıyorum ve Goboard devredışı olmasına rağmen yazıların altında kırmızı çizgi çıkıyordu.
    Ne yaptıysam olmadı, en son bahsettiğin uygulama ile sildim kurtuldum.
    Zaten sizin dediğiniz çin fontu mudur nedir onu kaldırmıştım normal şekilde...
  • Hocam yazi yazarken, yazdigimiz kelimelerin uzerine tikladigimizfa ya da imleci bi yere götürmek istediğimde tam oraya dokunuyoruz ya oneriler cikiyor ustten alta dogru minik pencete seklinde onu devre disi bırakıyor mu. Mesajlasirken sinir hastasi ediyor bu ozellik beni.

• Redmi 4x aldim 2 tane, elimdekinin bataryasi memnun etmedi beni. Cihaz standby konumunda normal kullanim kadar neredeyse guc harciyor. Aksamdan sabaha %12-15 gidiyor. Kardesime aldigimdaki oyle degil adam gozumun onunde %15 sarjla 2 saat ekran suresi sabaha kadar da %1 kaybetti yanlis yaptigim bir sey mi var acaba?

Hangi klavyeyi kullanıyorsunuz?
  • Konuyu baştan sona okudum, yalnız değilmişim demek ki.Ben zaten burdaki hemen hemen herşeyi yapıyordum, tek sorun yaşadığım google uygulamasıydı, developer romda onu kaldırınca cihaz açılmıyordu ama global romda sorun yoktu.Konuyu hazırlayanın emeğine sağlık.Hepsi bir arada daha güzel olmuş :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanctn33 H kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende de var sanırım cihazın bi parçası farklı mı içinde acaba diye düşünüyorum yani cihaz aynı ama atıyorum ekran panelini 2 firma yapıyor biri farklı diğeri farklı oluyor bu yüzden mi böyle bi problem var bazı arkadaşlar diyor %1-2 gidiyor sabahtan akşama kadar bende de sabahtan akşama kadar 9 saatte %7 civarı gidiyor düşünün hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanctn33

Redmi 4x aldim 2 tane, elimdekinin bataryasi memnun etmedi beni. Cihaz standby konumunda normal kullanim kadar neredeyse guc harciyor. Aksamdan sabaha %12-15 gidiyor. Kardesime aldigimdaki oyle degil adam gozumun onunde %15 sarjla 2 saat ekran suresi sabaha kadar da %1 kaybetti yanlis yaptigim bir sey mi var acaba?

Kullandiginiz uygulamalara, senkronizasyon durumuna gore vs degisebiliyor bu. Bir de yazilim sonucta illa arada sorunlu bi sey çıkabiliyor o da size denk gelmis olabilir. Oncelikle bi format atın, root va yapmiyorsaniz bile.gereksiz gomulu uygulamalari kaldirin google uygulamalarini devre disi birakin root suz yapılabiliyor.

Ayarlarda kapatılacak bazi seyleri yazdim onlari uygulayin deneyin bi isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01MRT42

Hangi klavyeyi kullanıyorsunuz?

Google klavye kullaniyorum hocam da o yazim denetlemeyi kapamanin yolunu buldum. Kolay bi yontem onu uygulayip deneyecegim pc ye gectigimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Konuyu baştan sona okudum, yalnız değilmişim demek ki.Ben zaten burdaki hemen hemen herşeyi yapıyordum, tek sorun yaşadığım google uygulamasıydı, developer romda onu kaldırınca cihaz açılmıyordu ama global romda sorun yoktu.Konuyu hazırlayanın emeğine sağlık.Hepsi bir arada daha güzel olmuş :)

Sagolun hocam yorumunuz icin. Google uygulamasinin mantigini inanin cozemedim ben. İlk denemelerimde cihazimi iki kere bootloop ettim onun yuzunden. En son bu yazdıklarımı yaptıktan sonra bi dondurup deneyeyim dedim baktim sorjn olmadi sildim. O yuzden onu sona birakmakta fayda var. En son işlemeleri bitirince dondurup bi bakiyorum. Sorun yoksa sil gitsin.

Mesela verdigim xda konularinda find device yani xiaominin cihazi bul uygulamasini da listeye yazmislar. Ona uyarak sileyim onu da dedim. Cihaz bootloop oldu. Onu kaldiramiyorum mesela hala.

• Note3 pro kullanırken cihazı bul uygulamasını donduruyordum, sorun olmuyordu.Ama sistemden hiç silmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bazı uygulamaları silmek yerine dondurmak daha mantıklı, silinince problem çıkaranları dondurun bence...

Google Klavye de yazım denetimini ben kapatamadım farklı yollar var denedim olmadı.
    Ama ben zaten swiftkey kullanıyordum, her halükarda silmem gerekiyordu yani.
    Gereksiz google uygulamalarini kaldirdim cihazi sififladim ama nafile. Yine ayni. Tekrar rom atmak gerek galiba :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.