Şimdi Ara

Limitsiz bütçe notebook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Bütçe limitsiz değil ama, limitsiz olduğunu varsayıp ona göre cevaplarsanız;

1. Şu anda yeni bir bilgisayar almak mantıklı mı? Bunu şu sebepten soruyorum; 1.si doların yüksek fiyatı. 2.si Intel'in yeni çıkardığı Skylake işlemci ve çıkaracağı Pascal ekran kartı serisi. Bu işlemci ve ekran kartları ortalama bir notebook'ta kullanılabilir mi olacak yoksa uçuk ücretler ödemek gerekecek mi?

2. GTA V ve bundan sonra çıkacak oyunlar ile Solidworks, Catia, Photoshop gibi programları en iyi ayarlarda uzun yıllar çalıştıracak bir notebook tavsiye edebilir misiniz? Uzun yıllardan derken mesela, Monster'ın, MSI'ın 7.000-8.000 TL'ye bilgisayarları var. Monster bilgisayarlarda Skylake i7-6700K işlemci ve GTX9800M ekran kartı var. Böyle bir bilgisayar 4-5 sene götürür mü? Eğer götürürse bu fiyatı vermek mi, buna rağmen 4.000-5.000TL'ye 2-3 sene götürecek bir notebook mu almak mantıklı?

3. Marka olarak ne önerirsiniz?

• Uzun ömürlü bişey olsun istiyorsanız kesinlikle yeni seri olan skylake derim. Zaman varsa beklemeniz iyi olucak skylake yaygınlaşınca en iyisini alırsınız bütçeye göre.
  • Up. Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimgokgulen

Herkese merhaba,

Yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Bütçe limitsiz değil ama, limitsiz olduğunu varsayıp ona göre cevaplarsanız;

1. Şu anda yeni bir bilgisayar almak mantıklı mı? Bunu şu sebepten soruyorum; 1.si doların yüksek fiyatı. 2.si Intel'in yeni çıkardığı Skylake işlemci ve çıkaracağı Pascal ekran kartı serisi. Bu işlemci ve ekran kartları ortalama bir notebook'ta kullanılabilir mi olacak yoksa uçuk ücretler ödemek gerekecek mi?

2. GTA V ve bundan sonra çıkacak oyunlar ile Solidworks, Catia, Photoshop gibi programları en iyi ayarlarda uzun yıllar çalıştıracak bir notebook tavsiye edebilir misiniz? Uzun yıllardan derken mesela, Monster'ın, MSI'ın 7.000-8.000 TL'ye bilgisayarları var. Monster bilgisayarlarda Skylake i7-6700K işlemci ve GTX9800M ekran kartı var. Böyle bir bilgisayar 4-5 sene götürür mü? Eğer götürürse bu fiyatı vermek mi, buna rağmen 4.000-5.000TL'ye 2-3 sene götürecek bir notebook mu almak mantıklı?

1- Şu an doların daha da yükselmeyeceği kesin ama ne kadar düşer kimse bilemez. Intel Skylake işlemcili modelleri şu an satın alabilirsin.

2- Uzun vadeli yatırım için, Skylake işlemcili ve GTX980M ekran kartlı versiyonlar en mantıklısı.

3- Marka model olarak: GT72S 6QE. i7-6820HK işlemci 16GB bellek, 256GB (2x128) Super RAID 4 + 1TB HDD, GTX 980M ekran kartı, 17.3 ekran:

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt72s-6qe-dominator-pro-g-215tr-notebook-pmu347396

• Teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Peki Pascal ekran kartlarını beklemek ne kadar mantıklı?
    Sanırım 2016'nın ilk çeyreğinde çıkacak Pascal serisi, yani daha uzun bir zaman var ve fiyat olarak da epey tuzlu olacaktır diye düşünüyorum.
    Ki benim kısa zamanda yeni bir bilgisayar edinmem gerek.
    Zaten şu anda Skylake işlemcili bilgisayarları yalnızca Monster bilgisayarlarda gördüm, kullanan başka marka model var mı bilmiyorum.
    Eğer ₺7.000-8.000 civarı bir bilgisayar alacak olursam epey para biriktirmem gerekecek.
    Sınırsız bütçe dediğim için paylaştığınızı biliyorum ama bir bilgisayara da ₺15.000 veremem..
    Ayrıca bu bilgisayarın bir üstteki arkadaşın paylaştığından ne artısı var ki, ₺15.000 fiyatı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimgokgulen

Herkese merhaba,

http://www.sadecenotebook.com/msi-ge62-apache-2qc-605tr-pmu400803
    http://www.sadecenotebook.com/msi-ge72-6qf-017tr-apache-pro-pmu400825

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.