Şimdi Ara

Line attenuation yükselmesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar line attenuation -sanırım hat zayıflaması- durduk yere yükselir mi? sonuçta bu uzaklığı gösteren bir şey, naptılar koskoca santrali mi taşıdılar :)

yeni tip kabinler koydular mahallenin her tarafına ancak bizim sokağa konmadı, acaba bunlarla alakalı olabilir mi ? vdsl mi geliyor yoksa?

• Geçici olarak daha uzak bir dolaba bağlamış olabilirler sizi. Tip7 aktif olursa ve sizi kapsarsa eskisindende iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Geçici olarak daha uzak bir dolaba bağlamış olabilirler sizi. Tip7 aktif olursa ve sizi kapsarsa eskisindende iyi olabilir.
    Peki beni kapsayıp kapsamadığını nasıl öğrenebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekomeko

Bağlı Olduğun Santrali Ara Söylerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: exileteam

quote:

Bağlı Olduğun Santrali Ara Söylerler

Alıntıları Göster
    Turk Telekomun haritasında eskiden adsl yazıyordu artık
    " Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz bina Türk Telekom Fiber Saha Dolabına çok yakın bir mesafededir." yazıyor
    sanıyorum vdsl2 alabileceğim.

• quote:

Turk Telekomun haritasında eskiden adsl yazıyordu artık
    " Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz bina Türk Telekom Fiber Saha Dolabına çok yakın bir mesafededir." yazıyor
    sanıyorum vdsl2 alabileceğim.

Alıntıları Göster
    En doğru cevabı bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü verir. Line attenuation değeri söylediğiniz gibi saha dolabınızın taşınması sonucu artabileceği gibi kablo kalitesinde meydana gelecek herhangi bir olumsuzluktan da etkilenebilir. Koskoca santral dediğiniz şey buzdolabının 1/3'ü kadar artık :) ve yüzlerce aboneye hizmet veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

En doğru cevabı bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü verir. Line attenuation değeri söylediğiniz gibi saha dolabınızın taşınması sonucu artabileceği gibi kablo kalitesinde meydana gelecek herhangi bir olumsuzluktan da etkilenebilir. Koskoca santral dediğiniz şey buzdolabının 1/3'ü kadar artık :) ve yüzlerce aboneye hizmet veriyor.

Alıntıları Göster
    Bakır sistem kullananlar çevresel faktörlerden etkilenebiliyor, mesela biz bakır sistem kullanırkan yağmur yağdığında hat zayıflaması 24 ten 28 e fırlardı. Ama santral ile aranızda fiber sistem kuruluysa fiber kablolar çevresel faktörlerden etkilenmez, hat zayıflama değerleriniz dengesizleşmesi, kutunun ankastreye gönderdiği sinyalin kapasite yetersizliği yada aynı anda tüm kullanıcıların birden sinyal talep etmesi v.s gibi durumlardan kaynaklanabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Downstream Line Rate
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bakır sistem kullananlar çevresel faktörlerden etkilenebiliyor, mesela biz bakır sistem kullanırkan yağmur yağdığında hat zayıflaması 24 ten 28 e fırlardı. Ama santral ile aranızda fiber sistem kuruluysa fiber kablolar çevresel faktörlerden etkilenmez, hat zayıflama değerleriniz dengesizleşmesi, kutunun ankastreye gönderdiği sinyalin kapasite yetersizliği yada aynı anda tüm kullanıcıların birden sinyal talep etmesi v.s gibi durumlardan kaynaklanabilir.

Alıntıları Göster
    Attenuation değerim dün geceden beri 0 olarak görünüyor. Ve 5 dakikada bir net gidip geliyor. Neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 3 Ekim 2013; 15:43:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JAX

Attenuation değerim dün geceden beri 0 olarak görünüyor. Ve 5 dakikada bir net gidip geliyor. Neden olabilir?

Alıntıları Göster
    Zayıflamanın sıfır olması, ya fiberoptik bağlantılı bir dolaba bağlandığınızı ya da modem/santral tarafında bir problem olduğunu gösterir Hat kesiliyorsa, arıza kaydı bırakın bakalım kontrol etsinler.
  • quote:

Snr ve attenuation değerleri yer değiştirmiş sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Ekim 2013; 20:49:14 >
  • Değerleri atın bakalım.
  • Statistics -- ADSL
    Mode: G.DMT
    Type: Fast
    Line Coding: Trellis On
    Status: No Defect

Total ES: 660
    Total SES: 75
    Total UAS: 159

Downstream Upstream
    SNR Margin (dB): 6.6 6.0
    Attenuation (dB): 0.0 1.5
    Output Power (dBm): 12.3 7.8
    Attainable Rate (Kbps): 4864 820
    Rate (Kbps): 4832 640
    K (number of bytes in DMT frame): 152 21
    R (number of check bytes in RS code word): 0 0
    S (RS code word size in DMT frame): 1 1
    D (interleaver depth): 1 1

Super Frames: 971861 971859
    Super Frame Errors: 1538 6082
    RS Words: 0 0
    RS Correctable Errors: 0 0
    RS Uncorrectable Errors: 0 N/A
    HEC Errors: 1006 3994
    OCD Errors: 0 36
    LCD Errors: 0 8
    ES Errors 0 0
  • quote:

Geçici olarak daha uzak bir dolaba bağlamış olabilirler sizi. Tip7 aktif olursa ve sizi kapsarsa eskisindende iyi olabilir.

Dostum bu "Tip7" dolaplar hakkında bir bilgin var mı acaba? Nedir, ne değildir bu konu hakkında bilgin varsa bizimle paylaşabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: en taro adun

quote:

Dostum bu "Tip7" dolaplar hakkında bir bilgin var mı acaba? Nedir, ne değildir bu konu hakkında bilgin varsa bizimle paylaşabilir misin?

Forumda bu konuda, özellikle TTNET forumunda "tip7" diye aratırsan aşırı miktarda başlık göreceksin. Kısaca bahsedecek olursak, Tip7 dolaplar, "genişbant erişim kabini" altında sokaklara genellikle eski kabinlerin yerine veya eski kabinlerin yanına ek (yardımcı/aktarma kabini) olarak diktiği ve genellikle VDSL2 (yani çakma fiber) hizmeti için evlere ADSL 2+'dan daha yüksek hızlarla hizmet vermek için kullandığı kabinlerdir. Mantıklı düzeyde bu kabinlerden hizmet alabilmek için bence azami uzaklık 300-400 metre olmalıdır. 50-100 metre gibi mesafeler iyidir ve 35-50 mbps hızlara çıkılabilmektedir. Diğer tip kabinlerden farkı santrale kadar fiber-optik kablo ile aktarımın sağlanmasıdır.

• quote:

quote:

quote:

Forumda bu konuda, özellikle TTNET forumunda "tip7" diye aratırsan aşırı miktarda başlık göreceksin. Kısaca bahsedecek olursak, Tip7 dolaplar, "genişbant erişim kabini" altında sokaklara genellikle eski kabinlerin yerine veya eski kabinlerin yanına ek (yardımcı/aktarma kabini) olarak diktiği ve genellikle VDSL2 (yani çakma fiber) hizmeti için evlere ADSL 2+'dan daha yüksek hızlarla hizmet vermek için kullandığı kabinlerdir. Mantıklı düzeyde bu kabinlerden hizmet alabilmek için bence azami uzaklık 300-400 metre olmalıdır. 50-100 metre gibi mesafeler iyidir ve 35-50 mbps hızlara çıkılabilmektedir. Diğer tip kabinlerden farkı santrale kadar fiber-optik kablo ile aktarımın sağlanmasıdır.

Dostum çok sağol. Gerçekten kısa, net ve gayet anlaşılır bir açıklama olmuş. Forumda mutlaka gerekli bilgiler mevcuttur fakat birsürü bilgi kirliliği olabileceğinden direkt işi bilen birine sormak istedim.

Bu işlerden anladığın için sana bir şey daha sormak isterim. Peki bu Tip11 kabinler ile Tip7 kabinler arasındaki fark nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum çok sağol. Gerçekten kısa, net ve gayet anlaşılır bir açıklama olmuş. Forumda mutlaka gerekli bilgiler mevcuttur fakat birsürü bilgi kirliliği olabileceğinden direkt işi bilen birine sormak istedim.

Bu işlerden anladığın için sana bir şey daha sormak isterim. Peki bu Tip11 kabinler ile Tip7 kabinler arasındaki fark nedir?

Alıntıları Göster
    Bugün sabah telekomdan geldiler. Modem sinyal değerlerini kontrol ettiler. Değerler çok iyi çıktı. Zaten binanın altına fiber kutusu çoktan kurulmuş. 20 mbit sinyal geliyormuş modeme. Modemim eski olduğu için sorun yaşıyormuşum.
    Modemimde US ROBOTICS 9105. Fakat şöyle bir durum var ben 6 senedir sıkıntısız kullanıyorum interneti. Ne olduda 2 günde modem tu kaka oldu anlamış değilim. Telekom un fiber modeme geçmem için bir tezgahı mı bu? Durduk yere masrafa girmek istemiyorum açıkcası.

• JAX kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz gibi 6 senelik modem zaten fiber yada vdsli desteklemez, eğer hattınız fiber yada vdsle taşınmış ise o modemi kullanmanız imkansız.
  • quote:

Söylediğiniz gibi 6 senelik modem zaten fiber yada vdsli desteklemez, eğer hattınız fiber yada vdsle taşınmış ise o modemi kullanmanız imkansız.
    Fiber kutu gelmiş fakat hattımın henüz VDSL olduğunu sanmıyorum. Çünkü halen mevcut modemim ile kullanmaya devam edebiliyorum. Bakalım bugün kopmalar devam edecek mi?
    Fiber in benim açımdan hiç bir artısı yok fiyatlar düşmediği sürece. 20 Mbit teknoloji var ama AKK si 75 GB bu bana çok komik geliyor. AKK siz fiyat çok pahalı, AKK li fiyatta şu anki tarifemden 5 TL daha pahalı. Bana açıkcası pek cazip gelmedi fiber.

Statistics -- ADSL
    Type: Interleave

Total ES: 127
    Total SES: 9
    Total UAS: 146

Downstream Upstream
    SNR Margin (dB): 4.9 15.0
    Attenuation (dB): 0.0 1.0
    Attainable Rate (Kbps): 8224 1264
    Rate (Kbps): 8160 800
    K (number of bytes in DMT frame): 256 26
    D (interleaver depth): 2 1

Super Frames: 22171 22169
    Super Frame Errors: 1 0
    RS Words: 3015388 0
    HEC Errors: 1 0
    OCD Errors: 0 0
    LCD Errors: 0 0
    ES Errors 0 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 4 Ekim 2013; 9:50:37 >

• quote:

Fiber kutu gelmiş fakat hattımın henüz VDSL olduğunu sanmıyorum. Çünkü halen mevcut modemim ile kullanmaya devam edebiliyorum. Bakalım bugün kopmalar devam edecek mi?
    Fiber in benim açımdan hiç bir artısı yok fiyatlar düşmediği sürece. 20 Mbit teknoloji var ama AKK si 75 GB bu bana çok komik geliyor. AKK siz fiyat çok pahalı, AKK li fiyatta şu anki tarifemden 5 TL daha pahalı. Bana açıkcası pek cazip gelmedi fiber.

Statistics -- ADSL

Total ES: 127
    Total UAS: 146

Downstream Upstream
    SNR Margin (dB): 4.9 15.0
    Attenuation (dB): 0.0 1.0
    Attainable Rate (Kbps): 8224 1264

Super Frames: 22171 22169
    Super Frame Errors: 1 0
    RS Words: 3015388 0
    HEC Errors: 1 0
    ES Errors 0 0

Alıntıları Göster
    Hattınızda spliter var ise onu çıkarıp direk modeme takıp, tekrar modem değerlerini gönderir misiniz? Değerlerde bir anormallik var sanırım.

• quote:

Hattınızda spliter var ise onu çıkarıp direk modeme takıp, tekrar modem değerlerini gönderir misiniz? Değerlerde bir anormallik var sanırım.

Alıntıları Göster
    Statistics -- ADSL

Total ES: 259
    Total UAS: 156

Downstream Upstream
    SNR Margin (dB): 25.9 17.0
    Attenuation (dB): 0.0 0.5
    Output Power (dBm): 12.3 7.6
    Attainable Rate (Kbps): 12640 1328

Super Frames: 1238454 1238452
    Super Frame Errors: 0 0
    RS Words: 168429818 0
    HEC Errors: 0 0
    ES Errors 0 0

Splitter i cıkarmadım fakat kendi kendine son 4 saattir değerler bu şekilde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.