< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 18 Aralık 2014; 18:14:58 > |
Line interactive ups tamiri hk.
-
-
-
usta bunlar tamir oluyoda şu apcler olmuyo 1-2 tane harcadım.. -
Katılıyorum Kadir bey.Bende 3000VA'lik bir APC on line UPS'yi ayağa kaldıramadım.Nuh dedi peygamber demediBir umut ilerde yapabilirim diye sökmedim,,öyle duruyor. -
-
Bende de aynı PCM'den vardı.Yaklaşık 4 yıl kullandım,şarj katında arıza yaptı bende kasasını ve trafosunu kullanıp tam sinüs inverter yaptım.Kartındaki röleleri ile 2-3 değişik çalışma yapmıştım.
Aynı zamanda elimde sağlam 3 değişik inform var,biri 1500'lük biri 24V 1000'lik diğeri ise 12V(tek akülü 1000'lik.Ama hiç biri PCM kartı ile aynı değil.Demek ki sizdeki inform bendekilerden farklı.Ama inform'da iyidir,sağlamdır. -
bendeki inform beyaz 1200 2 akülü olandı.. sadece kart dizilimi biraz faklıydı. aslında evin her cihazına bağlamak lazım. -
Geçenlerde arkadaşlar 3 kw. inform bir ups getirdiler. Daha doğrusu, dağıtmışlar, arızalı ve toplayamamışlar, bana parçalarını, trafosunu kullanırsan gibi getirmişler yani, sağolsunlar.
Arızasını bulup yapmak toplamaktan kolay oldu. O kadar soketler hangi soket nereye vb. kafam şişti ama yapıp topladım şükür. Model informer compact 3000va. Sağlam çalışıyor.
Daha enterasan olan; aküden 220'yi bu ups tam sinüs çıkış veriyor, saç trafolu baya kallavi bir ups.
Çok daha güzel bir haberim ise; yine saç trafolu line interactive modeli UPS'ler de genel olarak şebekeden şarj akımı çok düşük ancak kendi orjinal akülerine yetecek amperajda şarj akımı veriyorlar. Derken; akü tarafında ki DC akımı 50Hz.de süren güç mosfet tarafının yüksek güçlü uçlarından şebeke akımından 200-300 amper aküyü şarj edecek bir teknik geliştirdim. İnanın yeniden bir harici akü şarj ünitesi yapmaktan 7-8 kat daha ucuz ve hiç yer kaplamıyor. Yani aynı UPS kutusu içine rahat sığan küçük bir devre ile işlemi tamamladım çok şükür. Resimleri tamamlarsam ayrıntılı paylaşacağım inşallah.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X