5w/30 a 5w/30 ekliyordum. markası da mı aynı olsun diyorsunuz. |
Linea 1.3 Euro5 aracım yağ yakıyor. (2. sayfa)
-
-
Tabii, mümkünse direkt aynı marka ve model yağ olacak. 5-30 var 5-30 var. Dexos 2 uyumlu 5-30 da var acea c3 uyumlu 5-30 var, star stopa uygun olanı var olmayanı var. Şu durumda sizin için fark edeceğini sanmam ama iki farklı tipin karışık olmaması iyi olur. Atıyorum castrol edge alıyorsanız sadece castrol edge ekleyin, castrol magnatec bile eklemeyin, karışmasın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5w40 shell yada motul bu yağlar parlama derecesi yüksek tam sentetik yağlar eksilme azalır benim tavsiyem tam bir yağ değişimi öncesinde engine flush
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5w-40 Dpf uyumlu Tam Sentetik Motor Yağı Bilinen marka 4 tane bulabildim.
Ancak Shell'in Dpf uyumu yok herhalde. yada ben göremedim.
1-Castrol Edge 5W-40 Tam Sentetik Motor Yağı 4 litre (530 TL.)
2-Liqui Moly Top Tec 4110 5W-40 Tam Sentetik Motor Yağı 5 Litre (640 TL.)
3-Motul 8100 X-Clean 5W-40 Tam Sentetik Motor Yağı 4 litre (620 TL.)
4-Snc Oil 200.000Km+Bakım Pro-S Plus Onarıcı 5W-40 Motor Yağı 4 Litre (600 TL.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 27 Ekim 2022; 11:45:38 > -
Benim 320 bine yaklaşan 1.3 euro4 (aslında euro3) fabrikasyon egr+dpf olmayan aracımda çok değişik yağlar kullandım. Yağ yakma yok.
5w30, 5w40 sonra deneme amaçlı 10w40 kullandım. Tekrar 5w40 selenia wr 5w40 geri dönmüştüm. Fiyatı uçunca mecbur daha önce de kullanıp memnun kaldığım alttaki markaya geçicem herhalde...
Lubex Primus RN 5W-40 3.2 lt Tam Sentetik 274 lira
Lubex Primus MV 5W/40 4 Lt Tam Sentetik 354 lira
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 27 Ekim 2022; 13:17:20 > -
Ben şahsen mobil kullanıpta eksilttiğini görmedim.
Mobil 1 5w30 kullanin bence cleanpex mobil-oil yetkili satıcısından.
Snc hiç önermem.
Lubex Primus yağıda duydum iyi yorumları var
LUBEX % 100 Türk Malı imiş,
DPF uyumlu modeli 411 TL imiş.
-
Araca fabrika ne kalınlıkta yağ koyduysa onu eklemeye devam edin. diğer türlü aşınmayı kolaylaştırırsınız. 10w60 daha çok performanslı araçlarda tercih ediliyor. 1.3 multijete fazlasıyla kalın bir yağ olur.
turbo vs. iyice bakıldı mı ? başka ustalara da götürün derim.
-
benim araçtada bu kadar yağ eksiltme vardı bende gittim motor yaptırdım.
10-40 yağ biraz olsun problemini çözer
yatak ile alakalı değil senin sorunun büyük ihtimal segmanlarla alakalı.
yatak yüzünden araç yağ eksiltmez... Zaten motor yatakları karterde yağın içinde yüzüyor...
-
https://forum.donanimhaber.com/buyuk-bidonda-ucuz-10w40-yag-onerisi-yag-yakan-araba-icin--149777065
https://www.epey.com/motor-yagi/castrol-edge-5w-40-4litre.html
Castrol EDGE 5W-40 Tam Sentetik DPF Motor Yağı 4 L
bu yağı alıp bir deneyeceğim.
hem 5w 40, hem tam sentetik, hemde DPF özellikli
bakalım hatta komple bakım yaptıracağım.
-
yağ yakan araçlara Castrol önermiyoruz Castrol yağların parlama derecesi düşük eksiltmeye meyilliler motul veya ligui moly öneriyorum. benim bu forumda aracınız ne kadar yağ eksiltiyor diye açtığım bir konu var lukoil yağda eksiltmeden şikayetçiydim motula geçtim problemim çözüldü.
https://forum.donanimhaber.com/araciniz-ne-kadar-yag-eksiltiyor--149522505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 3 Kasım 2022; 18:47:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence kalın yağı öneren ustalar motor bir an önce bozulsun da bize gelsin diye öneriyor. Yağ ile çalışan sadece motor değil, turbonun da ihtiyacı var, dpf inde.
Ayrıca yaz 2023 ü beklemeyin , kalın yağda koydyrmayin, fiatın önerdiği yağa devam edin.
Motoru da en kısa sürede tamirciye bırakın kredi çekip yaptırın şu an belki de tek bir sekman değişimiyle kurtulacak ama seneye kadar yağ yaktırırsanız diğer taraflarına da zarar vereceksiniz, belki yağ biden yanacak motor yağsız kalacak ufak bir sekman yerine sandık motor masrafına gireceksiniz, bence maceraya hiç gerek yok. Bugün yaptırnazsanız misal 10.000tl ye , şu enflasyonist ortamda seneye birebir aynı islem olacak 20 30 bin tl. Daha da hasar alacagini dusunursek yani beklemek hic akil kari degil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X