Şimdi Ara

Linea aracımın km'siyle ne zaman oynanmış bulunabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 sene önce aracı aldım, km sorgusu falan her şey usulündeydi sorun yoktu. Bugün aracım bi servis lambası yaktı(turboyla ilgiliymiş onu boşverin) yetkili servise götürdüm oradaki arkadaş aracın 100bin km düşürüldüğünü bilgim olup olmadığını sordu. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Aracı alalı 4 sene geçti, dava açsam kazanır mıyım, kim düşürmüş çıkar mı merak ediyorum ?

detay vermek gerekirse araç: 2010 linea 1.3 active plus

Bu araçlarda beyin olduğu için km ile oynanmışsa beyin bu oynanma tarihini kaydetmiştir diye düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoma07 -- 4 Eylül 2022; 1:10:44 >

• 4 sene değil 4 ay geçse iş işten geçmiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana da öyle geliyor ama bi arkadaş bu araçlarda beyin var km'nin ne zaman oynandığını kaydetmiştir dedi bende bi umut sormak istedim

• Ben de ilk aracımı alırken normal tramer sorgulama yapmıştım, 2-3 yıl sonra satmaya karar verdiğimde alıcı için tramer sorgusu yapayım dedim, 1.smsi attım, ilk mesaj sonrası hangi parçalar değişmiş diye ikinci smsi attım, o sırada değişen parça bilgisi yanında kaç kmde parçanın değiştiği de yazıyordu ve sorgulamalardan aracın km düşürüldüğünü anladım, bu durumdan dolayı aracı ederinden daha düşük fiyata satmak zorunda kaldım.

• peki hiç hakkınızı aramaya çalıştınız mı, yanlış anlamayın direk düşük fiyata sattığınızı belirtmişsiniz, herhangi bir bilene avukata vs danıştınız mı ?

• Beyindeki arıza kodları, servis kayıtları vb. delillere göre bulma ihtimali (kesin değil) var. Yasal olarak ise zararı tanzim etme şansınız yok, muhtemelen aracı 4 sene önce 30-40bin liraya aldınız, suçluyu tespit etseniz bile araç bedeli+ yasal faiz aracın güncel ederinden çok düşük. Ayrıca benden 3 önceki sahibi oynamış, ona dava açayım gibi bir durum yok. Siz aldığınız kişiye dava açacaksınız, o kendi aldığına diye gider prosedür.

• anladım hocam, pazartesi günü bi yetkili servise tekrar uğrayıp bu düşürme işleminin ne zaman yapıldığını bulup bulamayacağımızı soracağım ona göre bir yol izlerim sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mehmet2555 M kullanıcısına yanıt

Aynısı benimde başıma geldi o günden beri araç alırken trameri varsa sorgular oradanda km kontrolü yaparım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.