Aslında bu SW için bass-reflex kutu hacmi 200 lt.den aşağı olmasa iyi olur ama JBL böyle söylemişse kabulümüzdür, onlardan iyi bilecek değiliz
Kabin yapımında MDF-Lam kullanacağını varsayarsak; mesela 48cm x 60cm x 45cm (yükseklik x genişlik x derinlik) dış ölçülerini kullanmak uygun olabilir. Ölçüleri çarptığında kutunun hacmi 129,6lt gibi görünüyor ama önemli olan brüt değil net hacim olduğu için yaklaşık 2 cm.lik plaka kalınlıklarını düşüp iç ölçüleri kullanmak lazım. Bu hutunun iç hacmi de 101 lt civarı oluyor.
48x60 cm.lik yüzeyin bir kenarına yakın olarak 341mm çapında bir delik açıp buraya SW'yi monte edeceksin. Boş kalan diğer kısma da 2 adet 102mm çapında ve 331 mm. uzunluğunda silindirik portlar (100'lük PVC boru mesela) takacaksın.
Tabi el yapımı bir kabinden, hele ki acemi isen çok şey beklemek doğru olmaz. Hacmi tutturmak ve elemanları döşemek demek başarılı olacağın garanti demek değil. Doğru kabin, tecrübe ile belirlenen doğru tasarım, doğru malzeme, iyi işçilik, vs. bir sürü şey gerektirir. Benim bilgilerim de pratiğe değil, teoriye dayanıyor. Ev sinema sisteminin kabinlerini kendim yapmak gibi bir niyetim olduğu için yabancı laynaklardan biraz araştırma yapmıştım ama henüz harekete geçmek kısmet olmadı. Elbette işi bilen bir profesyonele yaptırmak iyi sonuç garantisini sağlayabilir ama amaç kendi kendine birşeyler yapmak ve becerebilirsen maddi ve manevi tatmin olduğu için uğraşmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum. En kötü ihtimalle memnun kalmazsın ve kaybın 3-5 kuruş malzeme ile biraz emek olur.
Bu arada hayata geçirirsen yapım aşamaları ve sonuç hakkında bilgi vermeyi ihmal etme...
abi cok tesekkur ederım elıne saglık cok guzel anlatmıs ve cızmıssın hersey ıcın saol kendıne ıyı bak emın ol ısım bıttıgınde sana haber verıcem
ne bu yafff
arakdaşım yaparken malzeme resmlerini nasıl yaptığını yaparken başına neler geldi ne tecrbeler edindn bunları da yazarsan seviniriz
quote:
Orjinalden alıntı: cilikka
ne bu yafff
Anlaşılmayan şey ne? Gerçekten ne ile uğraşıldığı mı yoksa niçin böyle şeylere kafa yorulduğu mu?
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
arakdaşım yaparken malzeme resmlerini nasıl yaptığını yaparken başına neler geldi ne tecrbeler edindn bunları da yazarsan seviniriz
Başka ilgilenenler de var demek ki. Daha önce ben hep yabancı kaynaklardan bakıyordum ama yerli sitelerde de uğraşanlar varmış. Her ne kadar başka bir forumda da olsa amaç paylaşım olduğu için bir arkadaşın açmış olduğu bir konuya link vermekte sakınca görmüyorum.
Anlaşılmayan şey ne? Gerçekten ne ile uğraşıldığı mı yoksa niçin böyle şeylere kafa yorulduğu mu?
quote:
Başka ilgilenenler de var demek ki. Daha önce ben hep yabancı kaynaklardan bakıyordum ama yerli sitelerde de uğraşanlar varmış. Her ne kadar başka bir forumda da olsa amaç paylaşım olduğu için bir arkadaşın açmış olduğu bir konuya link vermekte sakınca görmüyorum.
sağol hocam süpersin yapmasam bile böyle şeyleri incelemek bile büyük bi zevk veryor bana kim bilir ileride lazım olur demi.
Bu arada elim yatkındır yani her türlü alet mevcuttur elimde elektrikli testereden matkaba
quote:
sağol hocam süpersin yapmasam bile böyle şeyleri incelemek bile büyük bi zevk veryor bana kim bilir ileride lazım olur demi.
Bu arada elim yatkındır yani her türlü alet mevcuttur elimde elektrikli testereden matkaba
Aynen ben de böyle uğraşlardan çok zevk alıyorum. Çok şükür benim elim de yatkındır, alet-edevat da var. Boş kaldıkça evde ufak tefek CD rafı, sehpa, vs. yapıp tatmin oluyorum.
Geçen sene bir ara evin muhtelif yerlerine merkezi kumandalı müzik yayını yapma olayına kafayı takmıştım. Kabin yapımı işine de o ara biraz kafa yormuştum. Asıl amaç alçıpan altı gömme idi ama insan araştırmaya başlayınca duramıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme