Şimdi Ara

Linksys WAG320N kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hergun kopma oluyor, internet ışığı sonuyor.
    Modemi açıp kapatmadan da geri gelmiyor.
    Nette araştırdım bir sürü insan aynı sorunu yaşıyormuş
    Çözüm bulan var mı ben aradım ama bulamadım

• Bende bulamadım biturlu sorunun çözümünü. Wag120n var bendede cisco diye aldık fos çıktı. Daha önce değişim yaptılar ama yeni modem 2 ay normal çalıştı 3.ayda buda patladı simdi götürcem bidaha degisim yapcaklr falan filan garantsi varsa götür hocam. Bidaha zyxelden şaşmam. En kalitelisi en klası o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisi TTnetten Biri'ye geçince sorun çözülmüş
    Demek ki sorun modemde değil aslında ayarlarda
    yabancı forumlarda MTU değeri ile ilgili birşeyler okudum bu kesilme yaşayanlarda ama tam olarak çözemedim
    nedir bu MTU
  • Bilmiyorum ama ben başka modem taktığımda çatır çatır giriyorum internete

• Merhaba arkadaslar;

Linksys wag120n var bende de, 8 Mbit iken hiç sıkıntı yaşamadım. 16Mbite geçtim , 1,6 mb/sn lerde torrent indirirken DSL ışığı sağlam, internet ışığı sönüyor. Bir süre sonra geri geliyor sizde de aynı mı ? Yani modem 150 Mbit destekliyor sözde ama belirli bir hızı aşınca mı zorlanıyo ısınıyo vs.. ? Şuan adil kullanım kotasını aşmış bulunmaktayım daha ayın 7si sırf bunun b.kuna :) kopcak mı kopmucak mı deneye deneye
  • Isınma zorlanma olmaz. Yüksek sinyal gönderdiğinden telefon hattının sinyaliyle çakıştığına dair yazılar okudum. yani splitterdan uzakta tutun diyorlar ama ne kadar faydalı tartisilir. Aynı şekilde bende de internet ışığı sönüp geri geliyor farklı bir ayarı olması lazım. Belki de hat yüksek hıza dayanamayıp kopukluk yapıyordur. Oturduğum yer yoğun olduğundan 6 mbitten yukarısı gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Isınma zorlanma olmaz. Yüksek sinyal gönderdiğinden telefon hattının sinyaliyle çakıştığına dair yazılar okudum. yani splitterdan uzakta tutun diyorlar ama ne kadar faydalı tartisilir. Aynı şekilde bende de internet ışığı sönüp geri geliyor farklı bir ayarı olması lazım. Belki de hat yüksek hıza dayanamayıp kopukluk yapıyordur. Oturduğum yer yoğun olduğundan 6 mbitten yukarısı gelmiyor.

Kompayı ttnet göremiyor, fiziksel kopma yok diyor. internet ışığının sönmesi ip alamamaktan olur diyor. Fireware güncel. Az önce yine koptu hız 1,2 mb/sn civarlarında oluyor. Şimdi Lan port 2yi kullaniyorum deneme maksatlı.

Edit : modem arayüz ayarlarında günlük diye birşey etkinleştirdim bakalim kopmayla ilgili birşey kaydedecek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnafraniL -- 10 Kasım 2013; 1:23:10 >
  • AnafraniL A kullanıcısına yanıt
    Takipteyim hocam modem kenarda duruyor olumlu sonuç alırsan bende denemeye başlayacağım

• Malesef gece yine kopma olmuş, devam etme özelliği olmayan indirmem vardı kalmış. Günlükte yazanları veriyorum bu konuda bir araştırma yapalım arkadaşlar.

Günlüğün devamı varmış görmedim, txt kaydedim atayim dedim olmadı.http://yapraktakvimi.com/dosya/gunluk_linksys.rar

bu günlüğü paylaşmış bazı siteler var ama google translate yardımcı olmadı :) MTU 1500 gibi birşeylerden bahsediliyor ingilizcesi iyi olan yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnafraniL -- 10 Kasım 2013; 11:09:59 >
  • Dhcp deki kiralama suresiyle alakali bir durum sanirim ama hala cozebilmis degilim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.