Şimdi Ara

Linux çekirdeğindeki güvenlik açığı Android cihazların yüzde 66'sını tehdit ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lumiafanx920

Android 5.1 cihazımda kernel 3.4 yazıyor. Sallama haber bu

Senin işletim sistemi sürümü arttı diye kernelin güncellenecek diye bir şey yok

• kimseyi etkilememesi güzel ama halledilmesi lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderstruck7

quote:

Orijinalden alıntı: Quoandbenim red mi note 2 5.0da 3.10 kernel şansa bak :D
    Bende huawei var benimki de 3.10 Çinlilerin eski kafalılığı bir işe yaradı sonunda, xp den de vazgeçmiyor bu çekikler

"Problem, 3.8 ve daha yeni Linux Kernel kullanan işletim sistemlerini etkiliyor."

3.10 > 3.8
    İşe yarayan tam olarak nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Ocak 2016; 11:11:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lumiafanx920

Android 5.1 cihazımda kernel 3.4 yazıyor. Sallama haber bu

Note 5 3.10 sürüme sahip. İşletim sisteminin güncellenmesi ile kernel güncellemesi farklı şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

quote:

Bende huawei var benimki de 3.10 Çinlilerin eski kafalılığı bir işe yaradı sonunda, xp den de vazgeçmiyor bu çekikler

"Problem, 3.8 ve daha yeni Linux Kernel kullanan işletim sistemlerini etkiliyor."

3.10 > 3.8

Bir daha kontrol et istersen. 3.8>3.10

• Problem 3.8 ve üzerini etkiliyor diyor. Yani buna 3.9 3.10 3.11 ve üzeri etkilenir denmek istiyor. 3.7 ve altında sıkıntı yok!

• quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

%66 mı? sallama oranı en fazla bu kadar olabilirdi çoğu firma android 4.4 yani kitkat için 3.4.x-3.6.x kernelini temel alıyor,ki ben daha 3.4 üstü kernel ile kitkatlı çalışan cihaz görmedim. bu sorun android lollipop kullanıcıları ve üstünü tehdit ediyor oda maks. %30 filandır heralde. Ama editörümüz öyle bir yazmışki sanırsın dünyadaki androidlerin %66 sı l veya m.bu sürümlerdede,uygulamalar için söylüyorum öyle ben bi linux kerneline erişiyim diyecek erişim izinleri veya yetkileri yok.yani okadar kolay bir işlem değil.hele hele rootsuz telefon kullanıyorsanız hiç değil.kullanıcıları etkilermi etkiler ama %0.01 i filan belki.öyle herkesin telefonu virüs filan dolmaz yani.abartılacak bi durum yok.

Beim telefon 3.10.49 sürümünü kullanıyor. Yani etkileniyor :/

• Saf Android veya büyük oranda değiştirilmemiş Android kesinlikle kullanmam.Çünkü Android hiçbir şekilde güçlü ve güzel değil,her konuda bir noktaya varıncaya kadar.Bu yüzden üreticilerin kendi Android tabanlı fakat sıkıntılarından arındırılmış ROM ları yazması gerekli.Fakat büyük ölçüde değiştirerek.Androidin iOS karşısında ileriye geçmesi içinde bu gerekli.Google a kalırsak Apple a yalvarıp para ödüyor.

• Sallama haber diyenlere gülüyorum. Bu açık iOS'de olsa nasıl saldırıyorlardı.

• Forever WP...

• quote:

Orijinalden alıntı: a_y_k_u_t

Yeri gelmişken yazayım bu sefer yardım eden olur belki. Herhangi bir siteye girmeye çalışırken başka bir siteye yönlendiriyor ordan başkasına derken en son telefon son gücüyle titreyip ekranda da virüs bulundu dikkat diyor tıkladıktan sonra playstore'u açıp 360 securityi çıkarıyor karşıma. Yardım istedim kaç kere ama bilen çıkmadı :/

Orda çıkan virus bulundu vs. Haberlerine inanmayın. Onlar siz uygulamayı yükleyin diye yapılmış yalanlar. Sekmelerden o sayfayı kapatın eski sayfadan devam edin. Eğer olduğunuz sekmedeyse geri tuşuna basarak geri çıkın. Geri tuşuna bastığınızda çıkmıyorsa geri tuşuna basılı tutarak geçmişteki sayfalarınızdan birine gidin. Eğer geçmişteki sayfaların hepsi bu dandik sayfaysa o zaman bulunduğunuz sekmeyi kapatacaksınız. Kısaca orda çıkan virüs bilmem ne haberine inanmayın. Windows 10 mobil kullanıyorum bende de çıkıyor tıkladığımda play store'a yönlendiriyor. Tamamen saçmalık yani

• jumuu J kullanıcısına yanıt
    Hocam orasını bende biliyorum da bu cidden bir sorun modem virüsü olarak geçiyor hiç bir siteye giremiyorum neredeyse, her ne siteye girersem gireyim saçma sitelere yönlendiriyor.
  • Bu açığın android için önemi çok düşük denebilir. Ayrıca suistimal edilirken CPU ya yük bindirdiği için bunu kullanan zararlı yazılım kendini belli edecektir. Root "edilemeyen" android cihazlar var onlarda bu açığı kullanıp root olabilirsiniz.

• TowelRoot ile root edemediğim Samsung S5'i bununla root edebilir miyim yani? :D Ama eminim çekirdek sürümü daha eskidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zazian_12

quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

quote:

3.10 > 3.8

Bir daha kontrol et istersen. 3.8>3.10

Versiyon numaraları ondalık sayı şeklinde gitmiyor, <major>.<minor> şeklinde versiyonlanıyor. Yani 10>8

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.