Şimdi Ara

Linux da Garip Yükleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Linux Mint,Ubuntu,Debian ın son sürümlerini hatta Ubuntu 10,Mint 10 un da kurulumunda sorun yaşamaktayım.Windows 7 yanına kurmayı deniyordum.Daha önce Ubuntu 9 ve Mint 9 u bu şekilde sorun yaşamadan rahatça kurmuştumm ki hatta şimdi de rahatça kurabiliyorum.Sorunum şu;
    Wubi de windows ortamında kurulumu başlatıyorum sonra boot ekranında Ubuntu yu seçiyorum karşıma "Completing Ubuntu Installation" geliyor 5 ten geriye doğru saydıktan sonra siyah bir ekran geliyor ve kurulum hiçbir şekilde tamamlanamıyor.Bu windows un dışında HDD de ayırdığım boş bir alana kurmaya çalışırken de oluyor.Acaba sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim.

• Bu şekilde anlamak zor.
    USB bellek ile kurmayı deneyin bir de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Bu şekilde anlamak zor.

Evet Usb bellek ile denemiştim yine aynı sorun meydana geldi. Ama Linux Mint 9 un iso dosyasını MagicDisc uygulaması ile açıp kurulumu öyle yapmıştım ve kurulumda sorun çıkmamıştı.Fakat aynısını Linux Mint 11 ve Ubuntu 11 için yapamadım aynı sorun çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: systempause

quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Bu şekilde anlamak zor.

Evet Usb bellek ile denemiştim yine aynı sorun meydana geldi. Ama Linux Mint 9 un iso dosyasını MagicDisc uygulaması ile açıp kurulumu öyle yapmıştım ve kurulumda sorun çıkmamıştı.Fakat aynısını Linux Mint 11 ve Ubuntu 11 için yapamadım aynı sorun çıktı.

Unetbootin'i denediniz mi?

• Bunu da denedim fakat yine sonuç alamadım acaba sorun HDD uyumu ile ilgili olabilir mi AHCI MODE veya COMPABILITY olarak ?
  • Farklı bir dağıtım deneyin.
    Ubuntu türevlerinde sorun var şu ana kadar gördüğüm kadarıyla.

Mesela Pardus, Fedora, Mandriva, OpenSUSE, Zenwalk GNU/Linux gibi dağıtımlar deneyebilirsiniz.
    GNU/Linux'u öğrenme açısından farklılık da olur.
  • Pardus u denedim sorunsuzca kuruldu ve çalışıyor.Acaba önceki problem neyden kaynaklanıyordu yani Ubuntu ve türevlerinin hangi özelliğinden veya PC mdeki hangi sorundan kaynaklanıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çekirdek sürümlerinden olabileceği gibi bazı donanımlarda hata çıkaran modüllerin varsayılanda yüklü olmasından yada çekirdek derleme ayarlarında da olabiliyor.(Bu genelde açılmama problemleri olarak yansır.)
    Sizin problem kurulumu yapan yazılımdan olabilir.Pardus'un da böyle abidik gubidik sıkıntıları vardı hemen hemen her sürümde yenileri çıkıyor..
  • Yukarıda anlattığım linux dağıtımlarını kendi makinemde oluşturduğum sanal makinde denedim ve sorunsuzca kurdum ve çalıştırdım.Mandriva yı da denedim sanalda çalıştı ama makineme yüklemeye çalıştığımda yine siyah ekran geldi ve yükleme olmadı DVD writer ımda sorun yok acaba neden kaynaklanıyor olabilir ?
    sisstem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
    sistem özellikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: systempause

Yukarıda anlattığım linux dağıtımlarını kendi makinemde oluşturduğum sanal makinde denedim ve sorunsuzca kurdum ve çalıştırdım.Mandriva yı da denedim sanalda çalıştı ama makineme yüklemeye çalıştığımda yine siyah ekran geldi ve yükleme olmadı DVD writer ımda sorun yok acaba neden kaynaklanıyor olabilir ?
    sisstem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
    sistem özellikleri

tekrar yeni bir imaj dosyası indirip kurmayı deneyin derim.

• Aslında sorunun ne olduğunu buldum. İlk kurulum ekranında kernel i seçip konsola "nomodeset" yazdığımda ekran geliyor ve sorunsuzca kuruluyor ama bu her açılışta yazmam gerek bundan dolayı ekran kartı driver ını yüklemem gerekiyor sorun ise şimdi bunu sisteme girdiğimde hiçbir şekilde yükleyememem.Örneğin Linux Mint 11 dw yaparken "Additional Drivers" dan yapmaya çalıştım ama o butona defalarca tıklamama rağmen hiçbir sayfa açılmadı bu konuda yardım edebilir misiniz ?
  • Nvidia ekran kartı kullanıyorsun sanırım.
    Ben de "nomodeset" modülünü kullanıyorum çünkü.

Herneyse.
    Eğer Linux Mint'in sürücü yükleme programından yapamıyorsan, elle kurman gerekecek.
    Nvidia'nın sitesinden kartına uygun olan sürücüyü çek ve kurulum talimatlarını uygula.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.