Şimdi Ara

Windows Çok Yavaş Kuruluyor (Sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 yıllık masaüstü bilgisayarda son 1-2 yıldır Ubuntu Linux 10.10 sürümünü kullanıyordum. Sonra HDD bölümlendirmesini de sıfırlayıp baştan oluşturdum Windows XP Professional Cd siyle. Fakat sistem çok yavaş kuruluyor. Birkaç farklı CD den denedim sonuç aynı, aynı CD leri başka bilgisayarda denedim, her şey normal görünüyor.
    Windows 7 Ultimate kurmayı denedim o da çok yavaş kuruluyor. Yavaş kurulumdan kastım 4-5 saat süren bir kurulum süreci ve kurulum sonrası da sistemin yavaş çalışması. Başka DVD RW ile vs. denedim sonuç yine aynı.

Bu sisteme Ubuntu kurduğumda ise kurulum hızlı ve sistem normal çalışıyor, sorun nedir çözemedim.
    Hard diskin işi bitti desem, Ubuntu niye normal çalışıyor? Dosya kopyalama vs. işlemleri de hızlı çalışıyor Ubuntuda, yani her şey normal Ubuntuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 14 Aralık 2013; 2:29:51 >

• maxblast programıyla hddyi sıfırlayın ondan sonra büyük ihtimal düzelir + pcnin performansı artar 3 4 yıllık hddye mutlaka yapılması gereken bir işlem. olmadı usbden kurulum yaparız işletim sistemini extra hızlı kurarsın aşağı yukarı 5 dakika gibi bir sürede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 16 Ağustos 2012; 19:04:36 >
  • Eyvallah, deneyince tekrar durumu yazarım.
  • MaxBlast ile Normal seçeneğiyle formatladım ama sonuç değişmedi. PC emekli oldu anlaşılan :D
    Neyse Ubuntuyla kullanayım onu. 3 yıla yakın Ubuntu kuruluydu zaten, Windows kurayım dedim, beğenmedi
  • Sorun neydi bilmiyorum ama şunları yapınca sistem düzeldi:
    - Bilgisayarın güç kablosunu çıkardıktan sonra bios pilini çıkarıp 30 sn falan bekledim sonra tekrar taktım.
    - Bios sıfırlanmış olduğundan ilgili boot ayarlarını yaptım.
    - Ramlerin bozuk olma ihtimalini düşünmemiştim, çünkü sistem 2 gb ram li olarak görünüyordu.
    Birini çıkardım.

Sonra Wndows XP yüklemesini yaptım, ilk kurduğum zaman ki gibi normal ve hızlı bir şekilde kuruldu.
  • Konuyu yine gündeme getirmeyeyim dedim ama esas sorun anakarttan kaynaklanıyormuş.
    Bir süre yukarıdaki gibi sorunsuz çalışan pc yine eski berbat haline döndü.
    Laptop kullanmaya başladığımdan bir süre hiç bakmamıştım. Yeni bir PC geldi eve, bende HDD yi onda test ettim.

Beş yıllık Sata HDD yi başka bir bilgisaya takıp HD Tune Pro gibi programlarla da tarattım, HDD tamamen sorunsuzmuş.
    Test etmek için HDD yi tamamen doldurdum. Gerçekten de sorunsuzdu.

Anakartta önce tümleşik ekran kartı hayata küstü, anakart bir süre sonra tamamen iflas etti. Hiç açılmıyordu PC artık.
    Sorun böylece tamamen netleşmiş oldu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 yavaş açılıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.