önceliklehttp://www.deviantart.com/download/179554275/gaia_sprout_by_lassekongo83-d2ywgyr.7z adresinden sıkıştırılmış dosyamızı indiriyoruz. Dosyaların tümünü olduğu gibi home/.themes klasörüne taşıyoruz. (.themes klasörü gizli klasördür, görüntülemek için Ctrl+H kombinasyonunu kullanabilirsin) Sonrasında Ubuntu yazılım merkezinden Compiz Fusion Icon'u ve Emerald Tema Yöneticisi'ni yüklüyoruz. Uygulamalar>Sistem Araçları'ndan Compiz Fusion Icon'u başlatıyoruz. Sağ üstte çıkan ikona sağ tıklayıp "Select Window Decorator"den Emerald'ı seçiyoruz. Emerald Theme Manager'den Import'a tıklayarak daha önceden home/.themes klasörüne çıkartmış olduğumuz ".emerald" uzantılı 2 dosyadan birini seçiyoruz. Yukarıdaki şeffaf panel içinse Sistem>Tercihler>Görünüm'e girip, Özelleştir butonuna tıklıyoruz. Denetimler sekmesinden GAIA Sprout'u seçiyoruz. Sonrasında panel beyaz bir görünüm alacak. Panele sağ tıklayıp Özellikler'e tıklıyoruz. Arkaplan sekmesinden Sabit Renk kutucuğunu işaretleyerek saydamlığı istediğimiz şekilde ayarlıyoruz. Ve yepyeni görünümüyle Ubuntu'nun keyfini çıkarıyoruz. Takıldığın bir yer olursa bana buradan ulaş. Ama şimdi çıkmak zorundayım, hafta içi girebilirsem cevap veririm.
Buda benimki
@mayonezlitonbaligi hocam alt bar, cpu-bellek zımbırıtısı birde ust panele çalışan uygulamaları koymayı nasıl yaptınız? Kusura bakmayın linux'da daha acemiyim. Ama windows'tan daha iyi
quote:
Orijinalden alıntı: m4y
Buda benimki
@mayonezlitonbaligi hocam alt bar, cpu-bellek zımbırıtısı birde ust panele çalışan uygulamaları koymayı nasıl yaptınız? Kusura bakmayın linux'da daha acemiyim. Ama windows'tan daha iyi
ubuntu yazılım merkezine ''docky'' diye arat ve kur. ayrıca screenlets uygulamasını kurarsan istediklerini yapabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: SiyahLimm
Nette dolaşırken bir resme denk geldim sizlerle paylaşmak istiyorum adamın ne kadar Mac ve Apple sevgisini gösteren bir kare bana göre siz neler çıkarırdınız bu kareden ?
çok güzel bir masaüstü hocam, keşke bunları birebir paylaşma imkanı olsa. eminim birçok kişi tercih ederdi...
quote:
Orijinalden alıntı: abbas-dehmen
quote:
Orijinalden alıntı: m4y
Buda benimki
ubuntu yazılım merkezine ''docky'' diye arat ve kur. ayrıca screenlets uygulamasını kurarsan istediklerini yapabilirsin.
arkadaş cevabı vermiş. Çalışan uygulamaları üst panele almak için üstteki panele sağ tıklayın, "Panele Ekle" komutunu seçin ve panelinize Pencere Seçici'yi ekleyin.
Sadece bilgisayarlara mı linux yükleniyor Telefonumdan görüntü: Motorola E2. Montavista Linux yüklü.
10.10 Maverick
@m4y hocam telefonlara linux nasıl yükleniliyor anlatır mısınız özel bir başlık açıp size zahmet olmazsa.
quote:
Orijinalden alıntı: psychomania
@m4y hocam telefonlara linux nasıl yükleniliyor anlatır mısınız özel bir başlık açıp size zahmet olmazsa.
Her telefonda olmuyor. Motorola'nın E serisinde kendiliğinden çekirdek olarak linux yüklü geliyor. Mesela bende E serisinden 2 telefon var. E2 ve E8. İkiside genel çekirdek itibariyle aynı fakat motorola linux çekirdeği üzerine program yazarak bir nevi kendi yazılımını geliştiriyor. Telefonların çok yüksek derecede modlanabilme yeteneği var. E2'yi zaten bilen bilir. Telefonun ilk çıkıtğı haliyle şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. Modderlar mpkg veya mgx olarak programlama yapabiliyor.
Ekstra olarak IPhone'a falanda linux yüklenebildiğini duymuştum.
Buda bana ait macbuntu'dan bir görüntü :)... Compiz'i çalıştırınca harika oluyor fakat :) aşık olunası bir hal alıyor :D...
quote:
Orijinalden alıntı: SiyahLimm
Nette dolaşırken bir resme denk geldim sizlerle paylaşmak istiyorum adamın ne kadar Mac ve Apple sevgisini gösteren bir kare bana göre siz neler çıkarırdınız bu kareden ?
valla ben tüm arkadaşlarının mac lerini toplayıp resmini çektiğini çıkardım
netbookta olduğundan dolayı üst çubuk da alt kısım da otomatik gizlenebilir durumda
quote:
Orijinalden alıntı: turklerklani
Buda bana ait macbuntu'dan bir görüntü :)... Compiz'i çalıştırınca harika oluyor fakat :) aşık olunası bir hal alıyor :D...
Çok başarılı. Yalnız şu aMsn'nin ikonu biraz bozuyor. :) Düzeltilmesi gerek. Bir de Docky yerine AWN kullanmayı düşünürsen, hem daha çok tema bulursun hem de ikonları değiştirmek daha kolay olur. Gerçi Docky'nin ayrı bi havası var. Yaklaştığın ikonlar büyüyor falan
hangi programlarla ayarlıyorsunuz bunları? birde mp3 dinlemek için hangi programı kullanmalıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: blacksnake03
hangi programlarla ayarlıyorsunuz bunları? birde mp3 dinlemek için hangi programı kullanmalıyım?
Mac benzeri bir tema yapmak için Macbuntu adlı bir betik kullanılıyor. Adresi burada: