Şimdi Ara

Linux Geçeceğim Bilgilendirme İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk defa linux ile tanışacağım onun için sizden yardım istiyorum hangi linux sürümünü kullanmalıyım temel olarak ve sürümlerin özellikleri nelerdir kısacası linux a dair başlangıç olarak temel bilgileri öğrenmek istiyorum. Daha önceden böyle bir konu açılmışsa link verebilirsiniz veya başka biri açıklamışsa onunda linkini verebilirsiniz her neyse

• Ubuntu kurmanı tavsiye ederim şuan ubuntu kullanıyorum aramız iyi ama ilk başta sanal makineye kur linux alışmaya bak alıştıktan sonra bir daha windows lafını ağzına almazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kobra

Ubuntu kurmanı tavsiye ederim şuan ubuntu kullanıyorum aramız iyi ama ilk başta sanal makineye kur linux alışmaya bak alıştıktan sonra bir daha windows lafını ağzına almazsın

sanal makine derken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeeCie

quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Kobra

Ubuntu kurmanı tavsiye ederim şuan ubuntu kullanıyorum aramız iyi ama ilk başta sanal makineye kur linux alışmaya bak alıştıktan sonra bir daha windows lafını ağzına almazsın

sanal makine derken?

Google arama motoruna bir zahmet yaz.
  • Bilgisayarımda sadece ubuntu linux yüklü başka işletim sistemi yok. Tek kötü yanı birçok programın windows için hazırlanmış olması. Wine yazılımı bazılarını çalıştırıyor ama facebook video calling gibi bazı önemli şeyleri çalıştıramıyor. Linux yükleyeceksen şu an son sürümünde olan ubuntu 14.04 LTS öneririm hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet2131 -- 22 Ağustos 2014; 13:05:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet2131

Bilgisayarımda sadece ubuntu linux yüklü başka işletim sistemi yok. Tek kötü yanı birçok programın windows için hazırlanmış olması. Wine yazılımı bazılarını çalıştırıyor ama facebook video calling gibi bazı önemli şeyleri çalıştıramıyor. Linux yükleyeceksen şu an son sürümünde olan ubuntu 14.04 LTS öneririm hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

@samet2131, siz de @beyaz kobra'nın dediği gibi sanalı deneyebilirsiniz. Bende sadece Ubuntu kullanıyorum. Ve zaman zaman bazı Windows yazılımları Wine ile sıkıntı çıkartıyor. Ubuntu altında sanal Windows kurup, sıkıntı yaşadığım ama işim veya başka sebeplerden dolaşı vazgeçemediğim Windows yazılımlarını Ubuntu altında bu şekilde kullanıyorum ve Wine'dan çok daha başarılı sonuç veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysberg313 -- 28 Ağustos 2014; 5:47:30 >

• Bence live usb yap ve mint ya da elementary os dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SeeCie kullanıcısına yanıt
    Sevgili SeeCie,

Xubuntu (ubuntunun bir sürümü) deneyebilirsiniz. Hatta deneme demeyelim biz ona, seveceğini
    düşünüyorum, kalıcı kurabilirsin.

Arkadaşlarımızın sanal makina dediği şey VirtualBox gibi sanal makine platformları. İnternetten
    ücretsiz indirebilirsin VirtualBox'ı. Bunun sayesinde Windows'unun içinde VirtualBox'ı kurup
    çalıştırdığında, VirtualBox'ın de içine istediğin işletim sistemini yükleyebilirsin. Böylece
    Windows'unun içinde bir Windows daha ya da Linux ya da Mac bile çalıştırabilmiş olursun.

Arkadaşlarımız sizin için "madem deneyecek" windowsunun içinden bir denesin severse, makinesine
    dualboot olarak yada makinesini sadece Linux yapacak şekilde sonra kurar anlamında tavsiye ettiler.

Sevgi ve saygılarıma..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.