Şimdi Ara

Windows 2000'e geçmek istiyorum ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı dergilerde en az 2 gb boş alana ihtiyacı varmı benimde tam 2 gb lık harddiskim var sizce çalışırmı

• Bende win2000 var. WinNT (yani windows) klasoru yaklasik 600 Mb. Kuracagin standart programlari da eklersen (office, winzip vb) 1 Gb dolar. Yani senin 2 Gb programlar icin fazlasiyla yeter.
    Ha bu arada sisteminde en az 96 Mb RAM olmali, islemcin ise en az 300 Mhz olmali. Tabii bunlar cok agir programlar kullanmayacaksan. Daha dusuk konfigurasyaonlarda da kurarsin ama asiri yavas olur. Tavsiye etmem.
    Eger 128 RAM in varsa ve 400 Mhz civari bir islemcin varsa oldukca saglam bir sistemin olur.

Edited by - tritium on 25 March 2001 18:23:56
  • rahat çalışır ben 2,1 gb hardiskim varken wın2000 ve wın98 i dual boot olarak kullanıyodum hemde 32 mb ramde.ama işlemcim 500 mhz.rahat rahat kullanabilirsin

Celeron 500@624

Edited by - powerstorm on 25 March 2001 19:20:59
  • Ama herddiskinin tamamımı 2 GB yoksa böldünde 2 GB lık alanmı bıraktın?

Günay Pamukçu
    www.merlininkazani.com
    Merlin'in Kazanı - Oyun İnceleme ve Oyun Haberleri
    http://www.merlininkazani.com

Online Oyun dergisi

• Power 32 Mb RAM ile nasıl çalıştırdın Win2k yı. Ben kendimdeki 2 64 Mb lık çiplerden birini test amacıyla çıkardım, Win2k esaslı bir programı normalde açtığı sürenin en az 5 katı zamanda açtı.
  • valla yemin ederek söylüyorum bayağı rahat çalıştı ama bu akşam bil bi sorun oluştu bil 32 açıldı.yein ediyorum disk 7200 rpm olmasına rağmen explorer a tıkladım yaklaşık 2 dk sonra açıldı satıra adres yazıp enter a basmamdan 1 dk sonra ise site açıldı bu sırada hala disk çalılşıyodu kafam şişti valla.ama bende anlamadım gerçekten 2,1 gb disk ve 32 ramla daha rahat çalışıyodu yemin ediyorum.ama şuanda öyle değil.

Celeron 500@624
  • Benim 128 RAM de win2k nin kendi dosyalari 60-70 Mb RAM yiyor. Yani senin 32 RAM de explorer acabilmek icin takas dosyasini baya bi kullanmis bu normal, ama rahat calismasi oldukca ilginc geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aa şimdi aklıma galiba ben o neen rahat çalışıyo anladım.32 ram varken 98 üstüne kurmuştum herhalde ondan rahat çalışıyodu.ama şimdiki kurulum sıfırdan tam kurulum.büyük ihtimal rahatlık ordan geliyor.sen nedersin tritium?

Celeron 500@624
  • Olabilir. Ama o rahatlama bana hala saçma geliyor. Win2k nın 32 RAM ile yaşayabilmesini aklım almıyor.
  • İLgilenen Bütün arkadaşlara Saygılar.Bu arada Dual Boot Ne demek?
  • Yaw beyler bende Win 2000 pro kullanıyorum, harbidende kaya gibi sağlam hiç bişi olduğu yok ama geçenlerde bi program kitlendi bende ctrl+alt+del tuşlarına bastım ve karşıma bir menü geldi, içlerinde bilgisayarı kilitle diye saçma bir seçenekte var, çok komik , ve yine aynı menüde Görev Yöneticisi diye bir seçenek var, orda digital ekranda bilgisayarınız ne kadar işlemciyi kullanıyor , ne kadar ram kullanıyor, hangi program ram ve işlemciyi sömürüyor hepsini grebiliyorsunuz

PoWeR_UsEr
  • dual boot bir bil iki işletim sistemi birden kullanınca bil açılırken bir menü gelir hangi işletim sistemiyle açılmasını istiyosunuz diye.dual boot odur

Celeron 500@624

Edited by - powerstorm on 26 March 2001 20:50:30
  • Bilgisayarı kiitle aslında işlevsel birşey. Mesela bilgisyarda uzun sürecek bir işlem yapıyorsun. Bu sırada başka bir yere gideceksin. Bilgisayarı kilitle diyorsun. Senden başka kimse gelip kullanamıyor bilgisayarı. Haliyle yaptığın işlemin güvenliğinden şüphe etmeden rahatça dolaşıyorsun. Bu arada Win2k cidden hayranlık uyandıracak derecede sağlam.
  • evet mükemmel bir işletim sistemi çok sağlam çalışıyor.yanıt vermeyen programlarda me de bil kitlenip mavi ekran çıkarken wın2k da hiç bişeye zarar vermeden kapatıyor.mükemmel sağlam

Celeron 500@624
  • Beyler sizde kadiköydeki seyyarlardan bu win2000 i alsam sağlam çıkarmı ayrıca makinam
    cel433 16mb S3 64 ram iyi kullanabilirmiyim.. ?

Saygılarımla..
  • Ekran karti sorun cikarmaz, islemcin oyunlarda falan yetersiz kalsada yeter. Ama 64 RAM ile bunu yapma. Zaten normal sartlarda win2k nin sistem dosyalari o kadar RAM yiyor. Ben bi ara sirf denemek icin 2 64 luk ciplerden birini cikardim. max 10 sn de acilan program 1 dk da ancak acildi. 128 yaparsan (ki bence yap.) cok rahat kullanirsin.
  • bazı arkadaşlar gerçekten saçmalıyor. saçmaladıklarınıda sadece ben değil tüm profesyonel bilgisayar kullanıcıları söylüyor. hiç 2 gb ile win2000 çalışır mı? sen sadece işletim sistemi olsun diye kuracaksan fantaziden öteye gidemez. birde bir arkadaş 2 gb ile dual boot kullanıyor. lütfen doğru yönlendirin. adam gibi win2000 ile çalışmak istiyorsanız en az 6 gb hdd ve 64 md ram olması gerekiyor.
  • Bilmeden ukalalik etme. Adamin mp3 veya oyun gibi bir dusuncesi yoksa 2 Gb fazlasiyla yetiyor. Mesela benim kendi Win2k min bulundugu partisyon 2 Gb civar ve fazla bile geliyor. Hem de birsuru program kurulu. Dual boot biraz sacma kacabilir ama 2 Gb kesinlikle yeterli.
  • herkesin görüşü kendine tabiki ben win2000 ve wın98 dual boot 2 gb harddisk ve 32 mb ramde kullandım. ve office,adobe photoshop ve oyunlar yüklü durumdaydı ayrıca 250 mb mp3 üm vardı.ve diskimde 350 mb yer kalıyordu ve herşeyim yüklüydü.şimdi ise 2000 için ayırdığım alan 3 gb ntfs dosya sistemi ile kulllanıyorum.wın2000 625 mb tutuyor ve bütün programlar yüklü halde.ve hala 3 gb bölümde 1,5 gb boş yer var.onun için wın2000 için en az 6 gb disk kullanılmalı gibi bir düşünceye katılmıyorum

Celeron 500@624

Edited by - powerstorm on 08 April 2001 11:20:37

Edited by - powerstorm on 08 April 2001 11:22:00
  • o zaman teorik açıklayayım. takas dosyasıyla ve minimum kurulumla 1 gb yer alır. ofiside yükledimi 300 mb. mp3 ve diğer programlarda 200 mb olsun. 2 gb bir harddisk 1,5 gb dolarsa ve eğer o hdd 7200 değilse birde ram 128'den aşağıysa win2000 explorer penceresini 1 dk açar. eğer işletim sistemini böyle kullanacaksa ben dünyanın en ukala insanıyım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.