Şimdi Ara

Linux İşletim sistemi tak çalıştır..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar baslıktada belırtıgım gıbı linux işletim sistemi tak çalıştır olucak bu işletim sistemini günlerce araştırdım ve internet ortamında bir türlü bulamadım bulduklarımında çoğu linkler ölü çıktı sizden ricam linux iştemin sistemi tak çalıştır setup'unu nerden indirebilirim yada bildiğiniz link veya adres varsa söyleyebilirmisniz

Şimdiden Teşekkürler.....

• Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım ama windows üzerinden ubuntu kurabilirsiniz.

http://www.ubuntu.com/download/desktop/windows-installer
  • live cd diyor sanırım.
    ubuntuyu deneyebilirsin. aynı dvd'den ister çalıştırıyorsun, ister kuruyorsun.
    http://www.ubuntu.com/download/help/try-ubuntu-before-you-install
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolq4h4n

evet arkadaslar baslıktada belırtıgım gıbı linux işletim sistemi tak çalıştır olucak bu işletim sistemini günlerce araştırdım ve internet ortamında bir türlü bulamadım bulduklarımında çoğu linkler ölü çıktı sizden ricam linux iştemin sistemi tak çalıştır setup'unu nerden indirebilirim yada bildiğiniz link veya adres varsa söyleyebilirmisniz

hoca tak calistir isletim sistemi mi ariyosun kacinci yuzyildan geldin zaman makinasi ne zaman icad edildi ms-dos var bende evde diskette veriyim yaninda gotur istersen
  • quote:

evet arkadaslar baslıktada belırtıgım gıbı linux işletim sistemi tak çalıştır olucak bu işletim sistemini günlerce araştırdım ve internet ortamında bir türlü bulamadım bulduklarımında çoğu linkler ölü çıktı sizden ricam linux iştemin sistemi tak çalıştır setup'unu nerden indirebilirim yada bildiğiniz link veya adres varsa söyleyebilirmisniz

linux dağıtımlarında tak çalıştır SETUP u olmaz yok windows üzerinden kullanırım diyorsan o başka . ancak normal işletim sistemi gibi kullanacaksan anlattığın gibi olmaz.

Bahsettiğiniz şey bir işletim sistemi sıradan bir program değil. Konuyu tam olarak anlatamadığınız için yardımcı olmak isteyenler zorlanacaktır.

Tak çalıştırdan kasıt
    live cd ise bir linux dosyasını indirirsin cd ye yazarsın istediğin zaman pc ye takıp linuxu kullanır kapatıp tekrar açıncada eskisi gibi yeniden açılır

• quote:

Orijinalden alıntı: imperium

quote:

linux dağıtımlarında tak çalıştır SETUP u olmaz yok windows üzerinden kullanırım diyorsan o başka . ancak normal işletim sistemi gibi kullanacaksan anlattığın gibi olmaz.

Bahsettiğiniz şey bir işletim sistemi sıradan bir program değil. Konuyu tam olarak anlatamadığınız için yardımcı olmak isteyenler zorlanacaktır.

Tak çalıştırdan kasıt
    live cd ise bir linux dosyasını indirirsin cd ye yazarsın istediğin zaman pc ye takıp linuxu kullanır kapatıp tekrar açıncada eskisi gibi yeniden açılır

evet kendımı tam olarak anlatamadım kusura bakmayın gercekten benım ne demek ıstedıgımı gayet ıı anlamısısn kardes aynen dedıgın gıbı olcak anlatımım.
    bıraz arastırdım bu konuyu zaten sanırım linux bır ısletım sıstemı dagıtıcısı gıbı onun kolları olarak pardus .ubuntu bır kac tane daha var ama aklıma gelmıyor bunlardan hangısını tavsıye edersınız pekı kullanısı ve ozellıklerı olarak

sımdıden tesekkurler herkeze.. :D

• pardusu kurmanı tavsiye ederimş Türkiyede en iyi linux dağıtımlarındandır. Şu anda pardusun yeni sürümünün çıkmasına birkaç gün var istersen bekleyip Pardus resmi sürümünü kurubilirsin. http://www.parduscu.com/ sitesinde sağ bölümde linkleri görebilir ve pardu hakkında bilgi edinebilirsin.

kurulumuve kullanımı nı biraz incele gerisi kolay
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Torrent için işletim sistemi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linux un 16 tane dağıtıcısı var.Farkı yok.Açık kaynaklı kod kullandığı için millet kendine göre değiştirmiş.

Şöyle bir şey var linux live usb disk diye bir program var.Usb den live tarzı kullabilirsin.Ama tabi şöyle bir şey de var yapacağın işlemi kaydetmez diye biliyorum.Hocam linux a geçme sebebin nedir?Ben kurdum xp ve linux mint var.Firefox ingilizceydi türkçe yükleyeyim dedim de win deki gibi setup diye bir şey yok.İnternet de istediğin gibi gez.Ama yapabileceğin bilmediğin için çok sınırlı inan!
  • Şurada arkadaşın anlattığı gibi kurdum gayet hızlı herkes tavsiye ederim :)http://alionurozdemir.com/usbye-tak-calistir-ubuntu-olusturmak.html bazen arkadaşların bilgisayarına takıyorum başka bir işletim sistemi çıkıyor ya çok şaşırıyorlar :)
  • Arkadaşın tarif ettiği USB flash bellekten direkt çalışan linux'u ben kendim şu anda kullanıyorum. Öyle livecd'ler gibi paket halinde değil.
    USB'ye 16GB flash belleği takıyorum. Bilgisayarı usb'den boot ediyorum. Flash belleği normal hardiskmiş gibi görüyor ve linux normal bir şekilde boot ediyor.
    Öyle devasa bir paket dosyasını hafızaya açmıyor.

Sıfırdan 23-25 sn. içinde autologin Xwindow ile kullanıma hazır oluyor. Hemen firefox'u açıp internete girebiliyorum. Kayıt yapıyorum, upgrade yapıyorum. Herşeyi yapıyor yani.

Her makinada çalışır mı? Valla en önemli kısmı bence grafik kartı. Linux'un desteklediği grafik kartı olan her bilgisayarda çalışır. Linux şu anda radeon, nvidia, intel kartlarının çoğunu destekliyor. Çok eksantrik entel-dantel bazı grafik kartları belki biraz problem çıkarabilir.

Bendeki sistem klasik BIOS(EFI bios değil) 64bit arch linux.
    Harddisk bölümleme gibi riskli işlere gerek yok. Harddisk olsa da olur, olmasa da, farketmez. USB flashı disk niyetine kullanıyor yani.

İsteyen arkadaşlara 16GB flash üzerine arch linux yükleyip gönderebilirim. pm atın görüşelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 11 Eylül 2014; 2:18:34 >

• Merhaba böyle tak çalıştır işletim sistemine ihtiyacım var bana yardımcı olmak istermisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhaba böyle tak çalıştır işletim sistemine ihtiyacım var bana yardımcı olmak istermisin ayerisenoglu@mynet.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen çok yanlış anlamışsın. Linux, windows işletim sistemleri gibi tek bir yapıda değildir. Bir çok türevi vardır. Özgür olduğu için bir çok farklı grup kendi işletim sistemini geliştirmiştir, bunlara da dağıtım deniliyor. Windows'tan farklı olarak bir çok masaüstü ortamı seçeneği sunar. İnternette bununla ilgili yığınla Türkçe karakterler var. Ben anahtar kelimeleri yazayım sen bunları bir araştır.

*Masaüstü dağıtımı: XFCE, KDE, Cinnamon, Unity, Gnome, pantheon, vs
    *Linux dağıtımları
    *www.distrowatch.com --> dağıtımların listesini görebileceğiniz güzel bir site, sağ tarafta da top list var
    *Bazı popüler dağıtımlar: Ubuntu, Linux Mint, OpenSUSE, Fedora, Debian, Elementary OS, Arch Linux, vs

Eğer Linux kullanmak istiyorsanız, Türkiye Forumu aktif bir dağıtım seçin, linux mint gibi..
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.