Şimdi Ara

pc yi açarken çoklu işletim sistemi seçenekleri gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc de 2 tane işletim sistemi vardı: c de xp professional TR d de ise xp proffesionnel FR

tr kısmına virüs gitdiği için c kısmına format attım ve işletim sistemini yeniden yükledim.d kısmında hiç bir verir silinmediği halde pc c deki işletim sisteminden boot ediyor otomatikmen.o işleitm sistemi seçme menüsünü nasıl geri getireceğim?

• mbryi geri yüklemen lazım.

xp cdsini takıp açılışta sistem kurtarmaya girip fixmbr komutu ile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UgggU�

mbryi geri yüklemen lazım.

xp cdsini takıp açılışta sistem kurtarmaya girip fixmbr komutu ile.

hangisinin mbr sini geri getireceğim,fransızca olanının mı?
  • sanırım farketmez.yeniden windows kurunca varolan mbrnin üstüne yeni bootsector yazar windows.bende çok çektim bu durumdan
  • quote:

Orjinalden alıntı: UgggU�

sanırım farketmez.yeniden windows kurunca varolan mbrnin üstüne yeni bootsector yazar windows.bende çok çektim bu durumdan

yardım için saol.genede kesin bir cevabı olan var mı bu konu hakkında?
  • Bilgisayarıma sağ tıklayın>özellikler>gelişmiş>Başlangıc ve kurtarma>ayarlar

menüsünden halledebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HydroAcidX

Bilgisayarıma sağ tıklayın>özellikler>gelişmiş>Başlangıc ve kurtarma>ayarlar

menüsünden halledebilirsiniz.

orada işte bir tek türkçe xp gözüküyor,neden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • C: sistemi senin boot bilginin olduğu sistem.
    C: altında boot.ini dosyasını notepa ile aç
    Aşağıda gördüğün kod içinde koyu olan yerleri kendi sistemine göre değiştiştirip kend boot.ini dosyanın üzerine yaz.

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional TR" /noexecute=optin /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional FR" /noexecute=optin /fastdetect

Peki nedir bu bold alanlar
    timeout sana işletim sistemi seçeneğini göstereceği süre
    default satırı ise sen seçmezsen otomatik açılacak olan sistem

rdisk eğer tek diske sahipsen 0 olarak kalsın, birden fazla sabit diskin varsa her bir diskin bir rakama tekabül eder.
    partition ise o diskin bölümüdür.
    eğer aynı diskin iki bölümüne sistemini yüklediysen yukardaki kodu aynen kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 16 Şubat 2009; 11:32:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: suphion

C: sistemi senin boot bilginin olduğu sistem.
    C: altında boot.ini dosyasını notepa ile aç
    Aşağıda gördüğün kod içinde koyu olan yerleri kendi sistemine göre değiştiştirip kend boot.ini dosyanın üzerine yaz.

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional TR" /noexecute=optin /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional FR" /noexecute=optin /fastdetect

Peki nedir bu bold alanlar
    timeout sana işletim sistemi seçeneğini göstereceği süre
    default satırı ise sen seçmezsen otomatik açılacak olan sistem

rdisk eğer tek diske sahipsen 0 olarak kalsın, birden fazla sabit diskin varsa her bir diskin bir rakama tekabül eder.
    partition ise o diskin bölümüdür.
    eğer aynı diskin iki bölümüne sistemini yüklediysen yukardaki kodu aynen kullanabilirsin.

anladım arkadaşım.tek bir sabit disk kullanıyorum,yani bunları aynı oraya kopyalasam olur.en kısa sürede deneyeceğim.

• Gamlı Baykuş sanuırım bende bişi buldum sabah sabah.çalıştırdan msconfig yaz sistem yapılandırmasına gir.önyükleme sekmesinde yüklü işletim sistemleri yazıyor.bende şu an sadece vista olduğu için deneyemedim ama sen bi ordan bak bişiler yapabilirsin mutlaka
  • quote:

Orjinalden alıntı: UgggU™

Gamlı Baykuş sanuırım bende bişi buldum sabah sabah.çalıştırdan msconfig yaz sistem yapılandırmasına gir.önyükleme sekmesinde yüklü işletim sistemleri yazıyor.bende şu an sadece vista olduğu için deneyemedim ama sen bi ordan bak bişiler yapabilirsin mutlaka

baktım,orada yok iste.Sorun o.
  • boot.ini gizli dosyadır.

Kolay yoldan bulman için
    Bilgisayarım sağ tık - Özellikler - Gelişmiş sekmesi altında başlangıç ve kurtarma ayarlarına gir
    Çıkan yerde düzenleye bas.
    boot.ini dosyası otomatik olarak açılacaktır.

Daha sonra yukarda belirttiğime çok benzer bir kod göreceksin.
    Tek farkı sendeki kodda multi ile başlayan satır bir tane.
    Bunu yukardaki gibi ama kendi sitemine göre düzenleyip dosyayı kaydetmen yeterli

Bu arada "" arasında yazan şey çok önemli değil, oraya sadece açılışta senin göreceğin texti istediğin gibi yazabilirsin.
    Örneğin

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Bill Gatesin isletim sistemi" /noexecute=optin /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Bu da Fransizcasi" /noexecute=optin /fastdetect
  • saolasın arkadaşım deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphion

boot.ini gizli dosyadır.

Kolay yoldan bulman için
    Bilgisayarım sağ tık - Özellikler - Gelişmiş sekmesi altında başlangıç ve kurtarma ayarlarına gir
    Çıkan yerde düzenleye bas.
    boot.ini dosyası otomatik olarak açılacaktır.

Daha sonra yukarda belirttiğime çok benzer bir kod göreceksin.
    Tek farkı sendeki kodda multi ile başlayan satır bir tane.
    Bunu yukardaki gibi ama kendi sitemine göre düzenleyip dosyayı kaydetmen yeterli

Bu arada "" arasında yazan şey çok önemli değil, oraya sadece açılışta senin göreceğin texti istediğin gibi yazabilirsin.
    Örneğin

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Bill Gatesin isletim sistemi" /noexecute=optin /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Bu da Fransizcasi" /noexecute=optin /fastdetect

biraz geç bir teşekkür oldu ama teşekkür ederim.Yaklaşık 9 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum sayende.

@UgggU:ah canım abim benim neden bu kadar erken gittin bu dünyadan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.