Şimdi Ara

Linux kullanıcam nerden başlıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bilgisayara linux yüklemek istiyorum ama oyunda oynuyacam. steamden linux destekli oyunlar var . onları oynayacağım. sistemim gayet iyi.
    ben hayatımda hiç linux kurmadım.
    bazı sorularım olacak. yanıtlarsanız sevinirim

1)hangi sürümü ve nerden indirmeliyim?link atarmısınız?
    2) türkçesi var mı ve kurulum nasıl ?
    3) Linuxu kurduktan sonra hanbgi programları yüklemem gerekicek oyun oynamak için?
    (yani direct x flan alayı windowsta olduğu için linuxta napılır onu bilmiyorum)

• Oyun işi Linux'da yalan olur sen en iyisi kurmadan önce bir kaç tane Linux OS'u indirip kurulum yapmadan USB üzerinden test et...

Şunları Deneyebilirsin :

UBUNTU
    MİNT
    FEDORA
    ELEMENTARY OS
    MANJORA
    PİSİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirusBro

Oyun işi Linux'da yalan olur sen en iyisi kurmadan önce bir kaç tane Linux OS'u indirip kurulum yapmadan USB üzerinden test et...

Şunları Deneyebilirsin :

UBUNTU
    MİNT
    FEDORA
    ELEMENTARY OS
    MANJORA
    PİSİ

neden yalan olsun oyun işi? steam boşuna mı çoğu oyunu linuxa uyarladı?

ayrıca sorularıma tam cevap alamadım. bana tam stabil olan sürüm hangisidir söylermisiniz?

usbye deneme flan değil tam format atıcam ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: paynetothemax

quote:

Oyun işi Linux'da yalan olur sen en iyisi kurmadan önce bir kaç tane Linux OS'u indirip kurulum yapmadan USB üzerinden test et...

Şunları Deneyebilirsin :

UBUNTU
    MİNT
    FEDORA
    ELEMENTARY OS
    MANJORA
    PİSİ

ayrıca sorularıma tam cevap alamadım. bana tam stabil olan sürüm hangisidir söylermisiniz?

Steam boşuna yok tabii ama Linux'da olan oyun sayısı öyle ahım şahım değil ayrıyetten yeni oyunların pek çoğuda gelmiyor (büyük çaplı yapımlar) he dersiniz bana yeterli şuanki oyunlar bir şey diyemem... Buradan olan oyunlara göz atın siz :http://store.steampowered.com/search/?os=linux

Zibilyon tane distro var söylediklerimin çoğuda stabil size USB'den deneyim dememde bu yüzden zaten en tanınmış 2-3 distro'dan birisini söyledim size siz biraz deneyimleyip ona göre bir seçim yapmalısınız...

Eğer en son sürümden yararlanmak istiyorum Windows'dan farklı olsun diyorsan : Ubuntu derim

Eğer Ubuntu'nun Unity Masaüstü Ortamını beğenmedim dersen Windows'a alıştım dersen : Mint derim (Mint Ubuntu'nun üzerinde kuruludur ben Ubuntu yerine Mint'i tercih ediyorum)

Eğer benim için görsellik önemli dersen : Elementery OS veya Fedora öneririm (Elementary OS Mac OS X'lere benziyor tavsiye ederim ama biraz kusurlu stabil değil )

Türk olsun bizden olsun dersen : PİSİ derim

Stabilite önemliyse dostum terchi edeceğin : Ubuntu veya Mint var zaten en fazla kullanılan Linux sürümlerinden ikisi dediğim gibi görselliklerine bak hangisini beğenirsen onu kur

• quote:

quote:

quote:

Şunları Deneyebilirsin :

UBUNTU
    MİNT
    FEDORA
    ELEMENTARY OS
    MANJORA
    PİSİ

Steam boşuna yok tabii ama Linux'da olan oyun sayısı öyle ahım şahım değil ayrıyetten yeni oyunların pek çoğuda gelmiyor (büyük çaplı yapımlar) he dersiniz bana yeterli şuanki oyunlar bir şey diyemem... Buradan olan oyunlara göz atın siz :http://store.steampowered.com/search/?os=linux

Zibilyon tane distro var söylediklerimin çoğuda stabil size USB'den deneyim dememde bu yüzden zaten en tanınmış 2-3 distro'dan birisini söyledim size siz biraz deneyimleyip ona göre bir seçim yapmalısınız...

Eğer en son sürümden yararlanmak istiyorum Windows'dan farklı olsun diyorsan : Ubuntu derim

Eğer Ubuntu'nun Unity Masaüstü Ortamını beğenmedim dersen Windows'a alıştım dersen : Mint derim (Mint Ubuntu'nun üzerinde kuruludur ben Ubuntu yerine Mint'i tercih ediyorum)

Eğer benim için görsellik önemli dersen : Elementery OS veya Fedora öneririm (Elementary OS Mac OS X'lere benziyor tavsiye ederim ama biraz kusurlu stabil değil )

Stabilite önemliyse dostum terchi edeceğin : Ubuntu veya Mint var zaten en fazla kullanılan Linux sürümlerinden ikisi dediğim gibi görselliklerine bak hangisini beğenirsen onu kur

teşekkürler . ubuntu son sürüm indirdim 64 bit. lakin türkçe mi bilmiyorum ona dikkat etmedim.dvdye çekicem birazdan. bu arada ben sadece denemek istedim. oyunların hepsini oynayamıcağımı biliyorum. peki son iki sorum daha var
    1- ben ubuntuyu dvdden kurarken windowsu da tamamen silip tam format atabilirim deil mi?
    2- yükledikten sonra oyunların kurulumları nasıl oluyor (yedi sekiz sene evvel araştırmıştım kod mod flan yazmak gerekiyordu diye biliyorum,yani otomatik kuramıyormuyuz windowstaki gibi) ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şunları Deneyebilirsin :

UBUNTU
    MİNT
    FEDORA
    ELEMENTARY OS
    MANJORA
    PİSİ

teşekkürler . ubuntu son sürüm indirdim 64 bit. lakin türkçe mi bilmiyorum ona dikkat etmedim.dvdye çekicem birazdan. bu arada ben sadece denemek istedim. oyunların hepsini oynayamıcağımı biliyorum. peki son iki sorum daha var
    1- ben ubuntuyu dvdden kurarken windowsu da tamamen silip tam format atabilirim deil mi?
    2- yükledikten sonra oyunların kurulumları nasıl oluyor (yedi sekiz sene evvel araştırmıştım kod mod flan yazmak gerekiyordu diye biliyorum,yani otomatik kuramıyormuyuz windowstaki gibi) ?

Dil fark etmiyor Windows gibi değil tüm diller içerisinde kurarken seçiyorsun.

1 - Evet Windows'u tamamen silip Ubuntu kurabilir veya Windows'un yanına Ubuntu kurabilirsiniz sorun olmaz.

2 - Steam'den indirdiğiniz zaman tek tıkla oyuna girebiliyorsunuz hiç bir kod gerektirmiyor... Steam'i ubuntu yazılım merkezinden indirebilirsiniz veya sitesinden :https://apps.ubuntu.com/cat/applications/steam-launcher/

• Kesinlikle Mint 17.3 sürümünü öneriyorum. Driver konusunda sıkıntı yaşamayacaksın, flash,kodekler vesaire gibi uygulamalar hazır gelecek uğraşmayacaksın. Ayrıca steam'in destek verdiği oyunları da bal gibi oynarsın. Ben cs go oynuyorum mesela en ufak sıkıntı yok.

kısaca en sorunsuz geçişi min 17.3 ile yaparsın bence. burada da incelemesi var.

https://www.youtube.com/watch?v=hjTlsOn0bkQ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.