Şimdi Ara

Linux kullanmak istiyorum ama aklımda soru işaretleri var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar... bilgisayarım samsung r520(intel core 2 duo 2ghz 4gb ram 1gb ekran kartı 250gb hdd). bu bilgisayar ile linux dünyasına atılmak istiyorum ancak bir kaç sorum var

- Linux konusunda daha yeniyim ve araştırıyorum. Kafamın çok karışmayacağı, linuxu öğreneceğim, arayüzü sade bir yazılım öneriniz var mı?

- bilgisayarımın driverlarında bir sorun olur mu? linuxa ayrı driver mı çıkartıyorlar pek bir bilgim yok(mesela wifi driveri vs.)

- windowsta oynadığım bir oyun var(metin2) linux da nasıl çalıştırabilirim?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• 1-) Linux mint cinnamon (64 biti oneriirum 4gb ram oldugu icin)
    2-)Yukledikten sonra surucu yoneticisinden sadece Ekran karti ve islemcinin driverini yukluyorsun.Amd ise ekran karti sikinti cikartabilir.Nvidia ise sorun yok.Ben acik kaynak kodlu ekran karti surucusunu kullaniyorum :)
    3-)Wine kurarak exe programlarini çalıştırabiliyorsun.Suradan bakabilirsin calisip calismadigina.Ama metin 2 nin galiba eski surumleri calismiyor.Yeni suurumlerinde calisiyor sikinti yokhttps://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=5201

Not: oyun oynayacaksan acik kaynak kodlu yukleme.Performansi dusurur.Kendi ekran karti driverini yukle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-Linux Mint 18 Cinnamon 64-bit
    2-Tahminen sikinti olmaz.Uc ayri makinaya kurdum Linux Mint i,bir tanesinin wi fi adaptoru Broadcom,digeri Intel,digeri de Atheros du(Qualcomm).Hicbir sorun olmadi,direkt calisti
    3-Ekran kartin Amd ise su siralar Amd yeni driveri yetistiremedigi icin sorun var,Nvidia da ise sorun yok.Gpu Intel se zaten direkt kurulu geliyor surucusu.Intel suruculerini acik kaynak olarak yayinlar,en buyuk destekcilerden biridir.Ekran karti driverini Mint icinden direkt kurabilirsin

3-Wine kullanabilirsin Metin2 icin.Wine Windows uygulamalarini Linux ta calistirmaya yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

1-Linux Mint 18 Cinnamon 64-bit
    2-Tahminen sikinti olmaz.Uc ayri makinaya kurdum Linux Mint i,bir tanesinin wi fi adaptoru Broadcom,digeri Intel,digeri de Atheros du(Qualcomm).Hicbir sorun olmadi,direkt calisti
    3-Ekran kartin Amd ise su siralar Amd yeni driveri yetistiremedigi icin sorun var,Nvidia da ise sorun yok.Gpu Intel se zaten direkt kurulu geliyor surucusu.Intel suruculerini acik kaynak olarak yayinlar,en buyuk destekcilerden biridir.Ekran karti driverini Mint icinden direkt kurabilirsin

3-Wine kullanabilirsin Metin2 icin.Wine Windows uygulamalarini Linux ta calistirmaya yarar.

cevabınız için teşekkürler hocam. linux mint i usb ye yazdım kuracağım. windows8 in üzerine yazacağım yani dual boot şeklinde ancak kendime ayırdıgım bir disk var bilgisayarda yerel disk:e diye orayı silmez değil mi? bir de o yere linuxla ulaşabilir miyim

• thedopeshow T kullanıcısına yanıt
    Linuxla o bolgeye ulasirsin

Kurmadan once Windows un icinden disk yonetiminden Linux i kurmak icin yer ayir diskten

Kucult secenegi ile yapacaksin

Sonra Linux kurulum ekraninda baska bir sey secenegini sececeksin

Ondan sonra Linux kurulumunda o yeni kurulum icin ayirdigin alani sececeksin(ext4 olarak bicimlendirecek cunku orayi),baglama noktasini / yapacaksin.Takas alani istersen ayirirsin(ben 4 gb ramli makinede ayirmadim,sana kalmis)

Bu kadar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi yükle dediğimde bu hatayı veriyor ne yapmam gerek?

http://hizliresim.com/1Ny0JD

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • thedopeshow T kullanıcısına yanıt
    Kuracagin bolumun baglanti noktasini / yap

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    tesekkurler ben hatayı yazdıktan sonra / yaptım suan yüklendi

http://hizliresim.com/MkE4O6 şimdide bu hata ile karşılaşıyorum windowstaki yerel diskleri açmıyor ne yapabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: thedopeshow
    şimdide bu hata ile karşılaşıyorum windowstaki yerel diskleri açmıyor ne yapabilirim

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=264.0
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim sorunu çözdüm.

• Metin2 sorunsuz çalışır mı bilmiyorum. Linux Mint 18 deneyebilirsin. En sorunsuz dağıtım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

Metin2 sorunsuz çalışır mı bilmiyorum. Linux Mint 18 deneyebilirsin. En sorunsuz dağıtım.

teşekkürler tamamen bıraktım oyunu, şu an linux mint 18 den yazıyorum gayet de memnunum şu anda
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedopeshow

quote:

Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

Metin2 sorunsuz çalışır mı bilmiyorum. Linux Mint 18 deneyebilirsin. En sorunsuz dağıtım.

teşekkürler tamamen bıraktım oyunu, şu an linux mint 18 den yazıyorum gayet de memnunum şu anda

Hangi masaüstünü kullanıyorsun? : ) Hayırlı olsun.
  • Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. linux mint 18 cinnamon kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.