Şimdi Ara

Linux kurmak istiyorum bilgi sahibi kişiler bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yeni bilgisayar siparişi verdim (asus x550jk) ve linux kurmak istiyorum fakat linuxu hiç tecrübe etmiş değilim.Asus x550jk'nın tüm donanımlarını sorunsuzca tanıyıp başımı ağrıtmadan halledebilir mi?Ayrıca uyumluluk sorunları çıkabilir mi?Yani şöyle ki autocad kuracağım ve linuxu destekliyor mu bilmiyorum veya atıyorum oyun kurmak istiyorum bunları desteklememe gibi bir durum söz konusu olablir mi? Vbnet 2012'yi yüklesem destekler mi gibi gibi..
    Benim bildiğim linuxa virüs bulaşma ihtimali windowsa göre daha güvenilir.Sorunumu tam anlatamamış olabilirim ama anlamış olanlar yardımcı olursa çok makbule geçer.

• arkadaşım autocad linux versiyonu yok . sanırım bazı cad programları var . sıkıntı yaşarsın .
    yanımda taşıdığım makinamdan örnek vereyim .
    xp . win7 win 8 ve linux magie yüklü hepsine ayrı ayrı ihtiyaç duyuyorum .. xp de çalışan bazı programlar win8 de çalışmıyor.
    çok zaman xp de kalacağım diyorum bilgisayarımda "msi cx61 i7"usb 3.0 port var imkansız çalışmıyor . vs .vs.
    bilgisayarına önce windows kur ilave linux kurar yerine göre işini görürsün
  • Dual boot yapabilirsin. Böylece hem Windows hem de Linux kullanabilirsin. Yeni kullanıcı olacağın için Linux Mint veya Ubuntu öneririm. Ancak sorularına gelirsek söylediğin programlar Windows tabanlı çalışan programlar. Bu yüzden Linux destekleri yok.
  • Benim linux kullanmışlığım yok pek de bilgi sahibi değilim kulaktan duyma konuşuyorum kusura bakmayın şuan bunu söyleyeceğime araştırmak daha mantıklı olurdu ama sizlerin de yardımı olursa daha iyi olacağını düşünerek şunu sormak istiyorum;hem windows hem linux kurun diyorsunuz işletim sistemi windows,görünüşü mü linux olacak kusura bakmayın biraz fransızım bu konuya..Bir de tavsiye edeceğiniz linuxu linkle desteklerseniz çok yardımcı olmuş olursunuz.
  • Gavaramator kullanıcısına yanıt
    hayır öyle değil dual bootla pc açıldığında başlatacağın işletim sistemini seçersin hangisinde işin varsa onu açarsın atıyorum sabah linuxu açtın öğlen windowsu açman gerekti daha sonra tekrar windowsa geçebilirsin yeni başlıyorsan bence ubuntu kullanabilirsin oldukça kullanıcı dostudur ve arayüzü de oldukça basit üstelik türkçesi de varhttp://www.ubuntu.com/
  • Linux altında autocad wine ile çalıştırılabiliyor. Önemli olan sizin hangi versiyonu kurmak istediğiniz. Wine ile şu an 2008 versiyonu stabil olarak linux altında çalışmakta. Sadece 2 boyutlu çizim yapıyorsanız autocad alternatifi olarak draftsight tavsiyemdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.