Şimdi Ara

Linux Kurmalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fantazi degil sadece synaptic'ten veya uygulama yoneticisinden wine yukleyecek ustune de windows'da yaptigi gibi photoshop.
    ayrica mac os gorunumu kazandirmak ekstradan yuk getirmez.
  • Tartışmak gereksiz aslında. Arkadaşımıza en güzel cevabı denemek verecektir. Donanımı sıkıntılı gibi görünse bile hafif bir Linux sürümü ile herşeyi yapabilir :)

Önce kullanımı basit dağıtımlar ile Linux'u biraz öğrendikten sonra Debian + LXDE veya LMDE XFCE kurmanı öneririm. İnanılmaz hafif bir sistemin olacak, uçacak adeta :)

LMDE = Linux Mint Debian Edition
  • linux kurmak istediğin sistem eski ve yavaş bir sistem. ubuntu çalışır ama sadece windows 7 den biraz hızlı olur o kadar. bence sen Lubuntu veya Xubuntu kur yada XFCE li başka bir linux dağıtımı kur. Uç bir tavsiye olarak mini boyunlarda linuz dağıtımları var onlar sistemi hiç kasmıyor çok hızlı çalışıyor dicem ama orta düzeyde linux bilmen gerekir, linux deneğimin yoksa minik dağıtımları kullanmakta zorlanırsın. mini boyutlarda çok hızlı olan dağıtımlar için pm atabilirsiniz ya da google a sorabilirsiniz.

exe uzantılı programları linux ortamında çalıştıran wine a gelince... eğer hergangi bir windows programına bağımlıysanız (pholoshop, microsoft office yada oyunlar...) linux camiyasından uzak durun. Wine ile hertürlü exe uzantılı programı güzel bir şekilde çalıştıramazsınız, çalışsa bile sorun çıkarır yada herşey çalışmaz. ayrıca wine ile program çalıştırmak makinayı kasar, yavaş bir sistemde wine ile her program çalıştırılmaz. Ben ubuntuda starcraft boodwar oynuodum herşeyi çalışıyordu ve hızlıydı ama photoshop gibi bir programı wine ile çalıştırsan bile bile verim alamazsın ve aşırı kasar.

2 senedir orta hızlı bir makinada ubuntu kullanıyor. son derece memnunum windows 7ye dönme gibi bir niyetim yok hatta win 7 yi görünce kusasım geliyor
    linux kulanamk için o kadar çok nedenimiz varki buraya yazsam sayfalar yetmez... gelin sizde, sizden hiçbir ücret istemeyen ve karşılığında hızlı çalışan kaynak israfı yapmayan ve hiçbir kötü yazılımı virüsü içerinde barındırmayan, gönüllü geliştiricilerin sadaka emekleriyle oluşturdukları dünyanın en sağlam işletim sistemini kullananın

• quote:

Orijinalden alıntı: ilterish

linux kurmak istediğin sistem eski ve yavaş bir sistem. ubuntu çalışır ama sadece windows 7 den biraz hızlı olur o kadar. bence sen Lubuntu veya Xubuntu kur yada XFCE li başka bir linux dağıtımı kur. Uç bir tavsiye olarak mini boyunlarda linuz dağıtımları var onlar sistemi hiç kasmıyor çok hızlı çalışıyor dicem ama orta düzeyde linux bilmen gerekir, linux deneğimin yoksa minik dağıtımları kullanmakta zorlanırsın. mini boyutlarda çok hızlı olan dağıtımlar için pm atabilirsiniz ya da google a sorabilirsiniz.

exe uzantılı programları linux ortamında çalıştıran wine a gelince... eğer hergangi bir windows programına bağımlıysanız (pholoshop, microsoft office yada oyunlar...) linux camiyasından uzak durun. Wine ile hertürlü exe uzantılı programı güzel bir şekilde çalıştıramazsınız, çalışsa bile sorun çıkarır yada herşey çalışmaz. ayrıca wine ile program çalıştırmak makinayı kasar, yavaş bir sistemde wine ile her program çalıştırılmaz. Ben ubuntuda starcraft boodwar oynuodum herşeyi çalışıyordu ve hızlıydı ama photoshop gibi bir programı wine ile çalıştırsan bile bile verim alamazsın ve aşırı kasar.

2 senedir orta hızlı bir makinada ubuntu kullanıyor. son derece memnunum windows 7ye dönme gibi bir niyetim yok hatta win 7 yi görünce kusasım geliyor
    linux kulanamk için o kadar çok nedenimiz varki buraya yazsam sayfalar yetmez... gelin sizde, sizden hiçbir ücret istemeyen ve karşılığında hızlı çalışan kaynak israfı yapmayan ve hiçbir kötü yazılımı virüsü içerinde barındırmayan, gönüllü geliştiricilerin sadaka emekleriyle oluşturdukları dünyanın en sağlam işletim sistemini kullananın

bakalım, bir şekilde photoshop alternatifi bulabilirsem linuxta kurmayı düşünüyorum :)

• GIMP die bi program var photoshop alternatifi. ben kullanıyorum ama profesyonel deilim ama fazla bile geliyo ama sana az gelebilir. program çok güzel herşey var içinde ama profesyoneller için deil. yinede linuxteki tek photoshop alternatifi ve zamanla gelişiyor. denemeni tavsiye ederim belki photoshopu aratmaz.
  • GNU/Linux'da windows alişkanlıklarına devam edemezsiniz, bir işletim sistemini kendine özgü haliyle kabul etmek durumundasiniz.Photoshop ihtiyaciniz zaruri ise Linux kullanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evgind

GNU/Linux'da windows alişkanlıklarına devam edemezsiniz, bir işletim sistemini kendine özgü haliyle kabul etmek durumundasiniz.Photoshop ihtiyaciniz zaruri ise Linux kullanmayın.

arkadaş haklı. illa linux kulanacam diye bağımlı olduğun bir windows programından vazgeçmek pek akıllıca olmaz. günlük işlerini linux te yaparsın ama profesyonel photoshop çalışmaları için windwos a dönersin. bir makinaya 2 işletim sistemi birden kurulabiliryot.
  • quote:

GIMP die bi program var photoshop alternatifi. ben kullanıyorum ama profesyonel deilim ama fazla bile geliyo ama sana az gelebilir. program çok güzel herşey var içinde ama profesyoneller için deil. yinede linuxteki tek photoshop alternatifi ve zamanla gelişiyor. denemeni tavsiye ederim belki photoshopu aratmaz.

Şunu diyeyim, kontrast, renk ayarı gibi şeyleri yapabiliyorsa yeterli, windows'a bağımlılığım yok :) Şimdi eve pazar günü gideceğim kurarım o zaman. Birde birşey daha var, D'de birkaç şey var, müziklerim, fotoğraflarım, dizilerim, bunlar linux kurarken silinmez değil mi?
  • Dikkatli olursan hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

Dikkatli olursan hayır.

Yinede bir yedekleri alırım, öyle kurarım. Bakalım photoshop muadilinide deneyeceğim. :) Bir kurulum rehberi falan var mı? Birde değişik arayüzler kullanabilir miyim? Araç çubuklarını kişiselleştirmek masaüstüne birkaç gösterge eklemek gibi?
  • Önce VirtualBox altında deneyin derim.
    Kurulum,özelleştirme rehberleri ise Yahoo,Google...vs de
  • resimler üzerinde sadece kontrast, renk ayarı gibi şeyler yapacaksan GIMP tam sana göre. Basit efeklerden tut çok faydalı efeklere kadar asında herşey var eğer profesyonel deilsen. ben bir gün oturdum GIMPın içinde neler var diye baktım yok yok hertürlü işlemi yapabiliosun, renk-kontrast işlemlerini ise çok iyi yapıyor o konuda profesyonel bir program. Eğer profesyonel bir photo editer değilsen GIMP sanada fazla gelecektir :D

ileri linux kullanıcıları için yedek almak çok kolaydır da sen acemi olduğun için dosyalarını hdd ye taşı sonra geri alırsın. Bir makinaya linux kurmak ise windowstan farklı değil ama bazı dağıtımları kurmak zor çünkü konsoldan kuruluo bazıları. Ubuntu, xubuntu, Lubuntu, mandriva, Fedore gibi dağıtımlar kuracaksan işin kolay çünkü konsoldan değil windows 7 deki gibi kurulum sihirbazı ile kuruosun. hangi dağıtımı kuracaksan internette biraz araştır kurulum işi linuxte çok basittir.

eğer kurulumda zorluk yaşarsan PM at ki yaşayacağından eminim ben makinaya ilk defa ubuntu kurarken zorlanmıştım, kurulum sihirbazına rağmen zorlanmıştım. Linux kurulumlarında harddisk bağlama die bişi var onu öğrenmek için baya uğraşmıştım. Eğer diskin tamamına linux kuracaksan kurulum çok basit otomatik kurulur, eğer kurulumu manuel yapıp harddiski böleceksen. HDD bağlaması yapman gerekir. Swap alanı yaratman gerekir falan filan.... sen en iyisi ubuntu veya türevi bir dağıtım kur, internette haddinden fazla kurulum sihirbazı var olmadı bana PM at.

• bu arada makinanın özellikleri çok düşükmüş sakın ubuntu kurma xbunutu kur olmadı Lubuntu kur. Bu makinayı ubuntuda kasar. Windows 7 ile ubuntu arasında pek hız farkı yoktur sadece birazcık hızlıdır ubuntu o kadar. Senin makinan çok eski xubuntu bile seni kurtarmayabilir o zaman çok daha küçük dağıtımlara yönelmen gerekir. Sen yinede xubuntu kur ve dene hızı tatmin etmezse başka dağıtımlar bakarız sana PM leşiriz.

Lİnux camiasında yardımlaşmak kutsaldır. Linux dağıtımlarını dünyada binlerce insan gönüllü çalışarak geliştiriyor, beş kuruş para almadan satırlarca kod yazık bug düzeltiyorlar. birde üstüne forumlarda ölümüne yardım ederler. Linux dünyası, kapitalizmin giremeyeceği tek yerdir

• quote:

bu arada makinanın özellikleri çok düşükmüş sakın ubuntu kurma xbunutu kur olmadı Lubuntu kur. Bu makinayı ubuntuda kasar. Windows 7 ile ubuntu arasında pek hız farkı yoktur sadece birazcık hızlıdır ubuntu o kadar. Senin makinan çok eski xubuntu bile seni kurtarmayabilir o zaman çok daha küçük dağıtımlara yönelmen gerekir. Sen yinede xubuntu kur ve dene hızı tatmin etmezse başka dağıtımlar bakarız sana PM leşiriz.

Lİnux camiasında yardımlaşmak kutsaldır. Linux dağıtımlarını dünyada binlerce insan gönüllü çalışarak geliştiriyor, beş kuruş para almadan satırlarca kod yazık bug düzeltiyorlar. birde üstüne forumlarda ölümüne yardım ederler. Linux dünyası, kapitalizmin giremeyeceği tek yerdir

lubuntu kuracaım, iso'yu indiriyorum, usb ile kuracağım, benim bilgisayarda 2 partition var hdd de, C/D bu ikisi var, ben ekstradan birşey açmak istemiyorum, mükünse D'den birşey silinmesin istiyorum, nasıl yapacağım. :) Yada en iyisi yedek mi alayım flash diske?

• windows yukledigin zaman C'de ne kadar bilgi varsa gitmiyor mu? linux neden farkli olsun? tabi ki D surucusundeki tum bilgiler gider cunku o bolumu ext4 biciminde formatlar ve kurulumu oraya yapar. yapacagin sey D surucusundeki bilgileri yedekleyip ubuntu'yu kurduktan sonra tekar aktarmak.

aslinda oldugu gibi devam et demek isterdim ama korku sacmanin da alemi yok. sonucta herkes bi yerden basliyor.

alternatif olarak wubi ile kurabilirsin. gercek bir kurulum olmaz ama C veya D surucunu secip ayni normal bir program gibi kurup kaldirabilirsin. belki alismana da yardimci olur.

gorsellik dersen bu benim lubuntu masaustum (cok matah degil. daha guzeli de yapilabilir)

Linux Kurmalı mıyım?

tabi bu sekilde cok da hafifligi kalmiyor ama ubuntu ve kde kullanan dagitimlara gore bayagi hafif kaliyor.

anladigim kadariyla photoshop ile iliskin basit ayarlamalardan ibaret. bu durumda gimp fazlasiyla yeterli olur. tabi ufak bir alisma suresi sonrasinda.

• Lubuntu kurdum, kasma yok :) Fakat terminali kişiselleştirmek istiyorum örneğin arla planını saydamlaştırmak, nasıl yapabilirim?
  • iste kasmamasinin sebeplerinden biri
    terminal>duzenle>tercihler>arkaplan>matlik yazan yeri sonuna kadar cek.
    buna ''fake transparency'' deniyor. duvarkagidindaki terminale karsilik gelen kismi kopyaliyor. programlarin uzerinde falan calismaz. gercek seffaflik icin baska bir suru ise de yarayan kompozit destegi lazim o da kasma yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Fusion

Lubuntu kurdum, kasma yok :) Fakat terminali kişiselleştirmek istiyorum örneğin arla planını saydamlaştırmak, nasıl yapabilirim?

Terminal e girin,yukarıdan seçeneklerden profil ayarları deyin.Birsürü sekme gelecek.Öncelikle içerisinde saydamlık olan sekmeyi bulup,saydamlığı 0 a çekin yani %100 saydam olsun.Daha sonra sabit renk ayarını kaldırmanız gerekecek..Çok basi 1-2 adımdı fakat uzun süredir arch kullanıyorum hatırlayamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.