Şimdi Ara

Linux Kurmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, şu anda windows 7 kullanıyorum, bilgisayarımın özelliklerine gelirsek

512 MB Ram, 1.73 GHZ. Şimdi çok olmasa sürekli kasmalar oluyor, firefox'ta iken. Bilgisayarıma linux kurmak istiyorum, fakat bu bana bir performans artışı sağlar mı? Ya da kolay kullanım, yeniliklere açığım linuxta çok övülüyor, denememde fayda var mı yoksa sen windows 7 de kal mı dersiniz?

Birde usb ile kuracağım.

Photoshop ve particleillusion, ulead gibi programları destekliyor mu? C'ye kuracağım, D'deki dosyalar bundan etkilenmez değil mi?

• Öncelikle şunu söyleyeyim Linux'ta '.exe' dosya türü çalışmaz.Bunları çalıştırman için Wine'ı kurman lazım.Ben Ubuntu kullanıcısıyım gerçekten Ubuntu'da Firefox felaket rahat çalışıyor.Herhalde Linux için versiyonu yok.Birde yeni Linux kullanıcısı olduğun için Ubuntu Download Center'ı kulan daha çabuk adapte olursun.
  • Ubuntu nasıldır? Linux bakımından kaynak farkı var mı? Birde ubuntu da terminal var mıydı?
  • Ubuntucular bunu diyince kızıyor ama söylemek zorundayım ki seni daha yolun başında Linux'tan soğutmasınlar.

Ubuntu'nun son sürümü çok sıkıntılı, arkadaşımızın dediği Ubuntu Download Center bile açılmıyor, ayar çekmek gerekiyor. Bir sürü böyle sorun var.

Eskiden kullanım kolaylığı ile biliniyor olsa da son sürümü Linux kullanmaya yeni başlayacaklar için uygun değil. Onun yerine Linux Mint kullanmanı tavsiye ederim.

Donanım epey kısıtlı masaüstü ortamı olarak XFCE veya LXDE içeren dağıtım sürümlerini tercih etmelisin. Mesela Linux Mint 11 LXDE veya Peppermint OS Two iyi olabilir.

USB ile kurmak için Linux Live USB Creator kullanabilirsiniz.

Ps alternatifi GIMP'imiz var ama diğer iki programı ilk defa duydum.

Ekleme: Alternatifler için ufak bir araştırma sonucu aşağıdaki sayfaya ulaştım.
    http://alternativeto.net/software/particleillusion/?platform=linux
    http://alternativeto.net/software/ulead-videostudio/?platform=linux

Ulead video editörüymüş, forumumuzda bunun için konumuz var ancak burada paylaşmak doğru olur mu bilmiyorum, reklamdan sayabilirler (kar amacı gütmeyen bir topluluk ama belli olmaz yardım ettiğimiz bir iki kişi var onları da kaybetmeyelim banlanıp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsngrms -- 27 Ağustos 2011; 21:41:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngrms

Ubuntucular bunu diyince kızıyor ama söylemek zorundayım ki seni daha yolun başında Linux'tan soğutmasınlar.

Ubuntu'nun son sürümü çok sıkıntılı, arkadaşımızın dediği Ubuntu Download Center bile açılmıyor, ayar çekmek gerekiyor. Bir sürü böyle sorun var.

Eskiden kullanım kolaylığı ile biliniyor olsa da son sürümü Linux kullanmaya yeni başlayacaklar için uygun değil. Onun yerine Linux Mint kullanmanı tavsiye ederim.

Donanım epey kısıtlı masaüstü ortamı olarak XFCE veya LXDE içeren dağıtım sürümlerini tercih etmelisin. Mesela Linux Mint 11 LXDE veya Peppermint OS Two iyi olabilir.

USB ile kurmak için Linux Live USB Creator kullanabilirsiniz.

Ps alternatifi GIMP'imiz var ama diğer iki programı ilk defa duydum.

Dostum ne sıkıntı yaşadın merak ettim gerçekten, Ubuntu son sürüm bence sorunsuz ve en iyi sürüm , harika bir sistem olmuş...
    Senin bilgisayar veya donanımla alakalı problemler olabilir kasıyor biraz.....

• quote:

Orijinalden alıntı: Volvo_x

Dostum ne sıkıntı yaşadın merak ettim gerçekten, Ubuntu son sürüm bence sorunsuz ve en iyi sürüm , harika bir sistem olmuş...
    Senin bilgisayar veya donanımla alakalı problemler olabilir kasıyor biraz.....

Donanım gayet iyi zaten kasma sorunu yoktu. Ubuntu Software Center, Synaptic açılmıyordu. Ubuntu TR'deki çözümlerde işe yaramadı. Ayrıca Ubuntu TR'de 11.04'ün bir konusu var sorunlar çözümler diye oku ve gör uzadıkça uzuyor... Tek sorun yaşayan ben değilim yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Fusion

Selamlar, şu anda windows 7 kullanıyorum, bilgisayarımın özelliklerine gelirsek

512 MB Ram, 1.73 GHZ. Şimdi çok olmasa sürekli kasmalar oluyor, firefox'ta iken. Bilgisayarıma linux kurmak istiyorum, fakat bu bana bir performans artışı sağlar mı? Ya da kolay kullanım, yeniliklere açığım linuxta çok övülüyor, denememde fayda var mı yoksa sen windows 7 de kal mı dersiniz?

Birde usb ile kuracağım.

Photoshop ve particleillusion, ulead gibi programları destekliyor mu? C'ye kuracağım, D'deki dosyalar bundan etkilenmez değil mi?

Bu pc ye windows 7 yüklemen çok ilginç olmuş. Bence sen geri xp sp3 e dön.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arch Linux Kullanmalı mıyım?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selamlar, şu anda windows 7 kullanıyorum, bilgisayarımın özelliklerine gelirsek

Birde usb ile kuracağım.

lubuntu ile cok guzel calisir. photoshop cs4 wine ile calisir. diger programlari bilmem.
  • Ubuntu 10.04 ve debian squeezze stable versiyonlarını kullandım.
    Debian ubuntuya göre çok daha hızlı ve kararlı. Ubuntu'yu öne taşıyan reklam gibi duruyor. Ubuntu'nun yeni sürümü hakkında yorum yapamayacağım, ancak debian'ı tavsiye ederim. Debian boşta ram kullanımı 200 MB civarında bende.
    Linux Mint i kullanmadım.
  • Linux Ubuntu 11.04 Alpha 4 Candidate

bu sürümü kuracağım, iyi midir?
  • Selam 512'ram ile ubuntu kurmanı tavsiye etmem. lubuntuyu dene.http://lubuntu.net/ http://phillw.net/lubuntu-11.04.iso bu link'e tiklayarak indirebilirsin.

edit: usb ile kuracağım demişsin. Onun içinde unetbootin indiririp. http://sourceforge.net/projects/unetbootin/files/UNetbootin/549/unetbootin-win-549.exe/download listeden ubuntu 11.04 seçip indirdiğin .iso yu gösterip usb belleğine yazdırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 28 Ağustos 2011; 13:37:14 >

• lubuntunun ubuntu ile ne farkı var? terminal var mı lubuntuda da?
  • ubuntu'nun son surumu gecis donemine denk geldigi icin performans ve stabilite konusunda sorunlar var. simdi ''nedir bunlar'' diyen olacak; turkce kurulum yapinca guncelleme, yazilim merkezi calismadigi gibi turkce kurulumda turkce'nin %95'i kurulmuyor. tam turkce kurmak icin gereken arac da calismiyor. yani turkce kullaninca sorun cikartiyor. performansini merak eden de eski surumlerle karsilastirsin ama phoronix.com'daki sentetik testlerle degil...

Lubuntu temel olarak ubuntu'yu alan fakat daha hafif masaustu ortamiyla gelen turevi. daha hafif masaustu ortamiyla gelmesi haliyle ubuntu kadar konforlu calisma ortamina sahip olamamasina yol aciyor ama kullanima cok da buyuk etkisi yok ve pefromans icin bundan feragat etmek gerekli ne yazik ki.

terminal var mi derken ne demek istiyorsun pek anlasilmiyor. terminal butun linux dagitimlarinda var.
    lubuntu boyle bir sey

Linux Kurmalı mıyım?

terminal de baslatilmayi bekler vaziyette menusunde duruyor. kullanmak zorunda degilsin.

• kuracağım kurmasına da tek endişem photoshop. :/
  • Pardus Kurumsal 2 kur. Kurumsal olduğundan her istediğin programı bulamazsın ama pc'ini rahat çalıştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 28 Ağustos 2011; 17:09:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Pardus Kurumsal 2 kur. Kurumsal olduğundan her istediğin programı bulamazsın ama pc'ini rahat çalıştırır.

Pardus kasar.

Lubuntu çok daha iyi...
  • photoshopu çalıştırabileceksem kuracağım tek sorunum o.
  • quote:

photoshopu çalıştırabileceksem kuracağım tek sorunum o.

bu donanımla linux'ta photoshop çalıştıramazsın?

sendeki donanımada photoshop istiyorsan, win xp kur rahat et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolf34 -- 28 Ağustos 2011; 22:47:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlghnykn

quote:

linux'ta photoshop çalıştıramazsın?

yapma ya

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

quote:

Orijinalden alıntı: tlghnykn

quote:

linux'ta photoshop çalıştıramazsın?

yapma ya

yaptım bile. adamın elindeki donanıma bak.. bu video biraz fantaziye kaçmış. mac os görünümünde windows uygulamaları çalıştıran bir linux??

tartışma olsun istemiyorum. eğer çalışıyorsa arkadaşın işini görecektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolf34 -- 28 Ağustos 2011; 22:57:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.