Şimdi Ara

linux kurtları lütfen konuya gelin yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.ben bir laptop aldım.asus k555ub.tabi günümüzdeki markaların çoğu gibi asus da (microsoftun baskısından veyahut oyun pazarını kaybetmemekten dolayı) windows ürününü öneriyor ve maalesef aldığım modelin driverları sadece windows 10 için yayınlanmış.
    ben de linux'u daha çok seviyorum.direk kali linux kurdum tabi.fakat bir iki sorunum var.touchpad çalışmıyor.kulaklık çalışmıyor ve wireless kartında bir sorun var 5 dakika internete giriyorum sonra daha veri alamıyorum.ancak wifiyi ayarlardan kapatıp açınca tekrar girebiliyorum.belki daha keşfetmediğim farklı sorunları da vardır.

öncelikle benim bir de masaüstü bilgisayarım var.onda herhangi bir sorun yaşamıyorum.ve şunu farkettim."dmesg" komutlarının çıktıları farklı.masaüstünde herhangi bir sorun olmadığı için dmesg çıktısında hiç error yazısı görmedim.laptoptaki dmesg çıktısını atayım:
    uzun olduğu için pastebin'e attım link =>http://pastebin.com/NuaZCvCs

arkadaşlar bana yardım edin.kernel derlemeyle düzelir mi sizce ? derlemeyi denedim ama beceremedim tam.
    yardım edin.!!!!

• bu arada gerçekten bilgili arkadaşlardan merak ettiğim bu "pcie bus error" tam olarak nedir.bus error'u c programlarken belleğe yerleştirmede herhangi bi sorun olduğunda alıyoduk.burdaki anlamını da onunla bağdaştırmaya çalıştım ama pek bağdaştıramadım.
    bilgilendirirseniz sevinirim.
  • up up up bilgili arkadaşlar gelin!!
  • Kali kullanmanızın özel bir nedeni var mı bilmiyorum daha güncel kernel kullanan belki experimental sürümlü dağıtımları yönelmek gerekebilir. Sistemin genel özelliklerine baktığımda fiyat performans yeni nesil gayet güzel bir makine almışsınız hayırlısı olsun. Keşke almadan evvel linux uyumlulugu konusunda biraz araştırsanız daha faydalı olabilirdi.
    Buna benzer touchpad, ekran kartı ve ses kartı tanımamasından kaynaklı bahsettiğiniz sorunları yaşayan arkadaşlar oldu. Bunları çözmek için biraz sabıra eğer her şeye rağmen olmuyorsa biraz zaman ihtiyacınız var :)
    Sorunların çözüme oluşana kadar geçici çözümler sunuyorum.
    Synaptic için harici bir mouse ile mouse sorununu çöz.
    USB den çalışan 15-20TLlik ses kartlarından alabilirsiniz. Hatta yakınlardaysanız ve evde bulabilirsem size Plantronics marka bir tane hediye edebilirim. Üzerinde yeşil ve kırmızı mikrofon ve kulaklık girişleri mevcut. Kulaklık sorununuz bu şekilde çözülür.
    En sıkıntılı konu wifi sorununuz ancak şu an wifideki sorunun router ve ağ yapılandırma ayarlarıyla da ilgili olabileceğiniz düşünüyorum. (Wifi signal drop) internette araştırılırsa birşeyler bulunabilir. Yine bu sorunu tam destekli bir usb wifi alıp çözebilirsiniz. Hiç biri linux kullanmamnıza sebep değil tabi ekstra usb aparatla kullanmak hoş değil ama bir süre böyle idare edilebilinir.
    Belki tüm bunlardan önce son dağıtımlardan en son kernel çekirdek desteğine sahip bir dağıtım seçip kurmayı deneyelim derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

Kali kullanmanızın özel bir nedeni var mı bilmiyorum daha güncel kernel kullanan belki experimental sürümlü dağıtımları yönelmek gerekebilir. Sistemin genel özelliklerine baktığımda fiyat performans yeni nesil gayet güzel bir makine almışsınız hayırlısı olsun. Keşke almadan evvel linux uyumlulugu konusunda biraz araştırsanız daha faydalı olabilirdi.
    Buna benzer touchpad, ekran kartı ve ses kartı tanımamasından kaynaklı bahsettiğiniz sorunları yaşayan arkadaşlar oldu. Bunları çözmek için biraz sabıra eğer her şeye rağmen olmuyorsa biraz zaman ihtiyacınız var :)
    Sorunların çözüme oluşana kadar geçici çözümler sunuyorum.
    Synaptic için harici bir mouse ile mouse sorununu çöz.
    USB den çalışan 15-20TLlik ses kartlarından alabilirsiniz. Hatta yakınlardaysanız ve evde bulabilirsem size Plantronics marka bir tane hediye edebilirim. Üzerinde yeşil ve kırmızı mikrofon ve kulaklık girişleri mevcut. Kulaklık sorununuz bu şekilde çözülür.
    En sıkıntılı konu wifi sorununuz ancak şu an wifideki sorunun router ve ağ yapılandırma ayarlarıyla da ilgili olabileceğiniz düşünüyorum. (Wifi signal drop) internette araştırılırsa birşeyler bulunabilir. Yine bu sorunu tam destekli bir usb wifi alıp çözebilirsiniz. Hiç biri linux kullanmamnıza sebep değil tabi ekstra usb aparatla kullanmak hoş değil ama bir süre böyle idare edilebilinir.
    Belki tüm bunlardan önce son dağıtımlardan en son kernel çekirdek desteğine sahip bir dağıtım seçip kurmayı deneyelim derim.

Merhaba,
    Kali kullanmamın özel bir nedeni yok.Sadece arayüzü diğer dağıtımlara nazaran daha çok hoşuma gidiyor.Hele yeni sürümden sonra.Sadece arayüzünü sevdiğimden kullanıyorum da diyebilirim aslında.
    Almadan evvel linux uyumluluğuna baksaymışsın demişsiniz fakat herhangi bir bilgisayarda linux uyumluluğu vardır ya da yoktur ibaresi görmediğim için linuxta sorun olmaz diyerek aldım.Şöyle de bir durum var çoğu bilgisayar üretici firmanın sitesine bakarsanız hepsinde sağ üstte "windows ürününü öneririz" yazıyor.
    Farklı bir linux dağıtımında belki olmaz demiştiniz.Benim bu sorunlarım kronik sanırım.Çünkü ben ubuntu kurduğumda da aynı sorunları yaşadım.Kulaklık ve touchpad çalışmıyordu.
    USB'den çalışan ses kartı alabilirsin demişsiniz.Ya öyle harici olarak aparat takmak istemem :( Mümkünse kulaklık girişini kullanarak halledemez miyiz ? Kulaklık portunda herhangi bir sorun yok.Diğer işletim sistemi windows 10'da sorunsuz olarak kullanıyorum çünkü.

Wi-fi sorununa gelirsek , bu sorunun sanırım tamamen benim donanımımla alakalı , yani ben bu sorunu farklı farklı wi-fi ağ alanlarında da yaşıyorum linux kullanırken.Farklı bir cihaz sorunsuz bağlanırken ben bağlanamıyorum aynı ağa.Yani kısaca ağ konusunda hemen hemen tüm olasılıkları deneyerek sorunun linux'ta olduğunu farkettim.

En son olarak en son kernel çekirdek desteğine sahip bir dağıtım seçip kuralım dediniz.Önereceğiniz bir dağıtım var mı ?

• ozturkmuhammeet O kullanıcısına yanıt
    Bence ilk once sisteminizde donanimsal bir sorun olup olmadigi ile ilgili(Daha once Asus laptoplarda wi-fi sorunu baya gordum)Windows10 kurun ve suruculeri yukleyin

3-5 gun test edin.Eger sorun cikmazsa en azindan sorunun yazilimla alakali oldugunu anlamis oluruz.Ha eger Windows ta da sorun cikarsa garanti yollari gorunur size

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • distrowatchdan baktığımda

Kali 2016.1 dağıtımı kernel 4.3.3
    ubuntu 16.04 lts dağıtımı 4.4.0
    Debian unstable sid kernel 4.5.x
    Mageia cauldron dağıtımı 4.6.0 kullanıyorlar.

Ama dediğiniz gibi ubuntuda da benzer sorun aldıysanız donanım güncel ve yeni olduğundan sürücülerin hazırlanması biraz zaman alabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturkmuhammeet

Merhaba,
    Kali kullanmamın özel bir nedeni yok.Sadece arayüzü diğer dağıtımlara nazaran daha çok hoşuma gidiyor.Hele yeni sürümden sonra.Sadece arayüzünü sevdiğimden kullanıyorum da diyebilirim aslında.
    Almadan evvel linux uyumluluğuna baksaymışsın demişsiniz fakat herhangi bir bilgisayarda linux uyumluluğu vardır ya da yoktur ibaresi görmediğim için linuxta sorun olmaz diyerek aldım.Şöyle de bir durum var çoğu bilgisayar üretici firmanın sitesine bakarsanız hepsinde sağ üstte "windows ürününü öneririz" yazıyor.
    Farklı bir linux dağıtımında belki olmaz demiştiniz.Benim bu sorunlarım kronik sanırım.Çünkü ben ubuntu kurduğumda da aynı sorunları yaşadım.Kulaklık ve touchpad çalışmıyordu.
    USB'den çalışan ses kartı alabilirsin demişsiniz.Ya öyle harici olarak aparat takmak istemem :( Mümkünse kulaklık girişini kullanarak halledemez miyiz ? Kulaklık portunda herhangi bir sorun yok.Diğer işletim sistemi windows 10'da sorunsuz olarak kullanıyorum çünkü.

Wi-fi sorununa gelirsek , bu sorunun sanırım tamamen benim donanımımla alakalı , yani ben bu sorunu farklı farklı wi-fi ağ alanlarında da yaşıyorum linux kullanırken.Farklı bir cihaz sorunsuz bağlanırken ben bağlanamıyorum aynı ağa.Yani kısaca ağ konusunda hemen hemen tüm olasılıkları deneyerek sorunun linux'ta olduğunu farkettim.

En son olarak en son kernel çekirdek desteğine sahip bir dağıtım seçip kuralım dediniz.Önereceğiniz bir dağıtım var mı ?

Kali dağıtımı genelde hack dahil, ağ güvenlik test amaçlı yayınlanmış bir dağıtımdır.

Almadan evvel basaydınızdan kastım farklı birşey Linux uyumluluğu vardır ibaresi çok az model için bulunmala birlikte windows için geliştirilmiş birçok notebook linux ile donanım konusunda yüzde yüze yakın uyumluluk göstermektedir. Burada sizin sorununuz ses kartı ve synaptic sürücülerinin son güncel windows 10 a göre çıkmış olması ve bu kadar yeni çıkmış donanımın linux sürücü desteğinin hızlı bir şekilde gelemeyeceği gerçeğinden kaynaklanıyor.

Farklı bir dağıtımda da sorun devam etmişse bu büyük ihtimalle kernelin donanım sürücülerini içermediği anlamına geliyor. harici usb ses kartı ve benzer çözüm önerilerim sadece geçici idi kimse donanımı kendi üzerinde laptoptan çalışmak varken ikinci bir harici donanımla sorunu çözmek istemez :)

Wifi probleminiz başka ağlarda da var diyrsunuz sanırım demek istediğiniz linux ile eğer windows 10 da sorun yaşamıyor sadece linux ile ağ ayarlarında kopmalar oluyorsa bu da wifi kartı sürücüsünün doğru olmayabileceği anlamına gelebilir. Ama kopmalar win10 da varsa donanımsal bir arıza konusu akla gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Bence ilk once sisteminizde donanimsal bir sorun olup olmadigi ile ilgili(Daha once Asus laptoplarda wi-fi sorunu baya gordum)Windows10 kurun ve suruculeri yukleyin

3-5 gun test edin.Eger sorun cikmazsa en azindan sorunun yazilimla alakali oldugunu anlamis oluruz.Ha eger Windows ta da sorun cikarsa garanti yollari gorunur size

yok kardeş.aynı anda hem windows 10 hem kali kurulu bilgisayarda.windows 10'da hiçbir sorun yok mükemmel çalışıyor fakat kalide sorun yaşıyorum.bunun için yazılımsal olduğuna eminim sorunun
  • quote:

quote:

Merhaba,

Kali dağıtımı genelde hack dahil, ağ güvenlik test amaçlı yayınlanmış bir dağıtımdır.

Almadan evvel basaydınızdan kastım farklı birşey Linux uyumluluğu vardır ibaresi çok az model için bulunmala birlikte windows için geliştirilmiş birçok notebook linux ile donanım konusunda yüzde yüze yakın uyumluluk göstermektedir. Burada sizin sorununuz ses kartı ve synaptic sürücülerinin son güncel windows 10 a göre çıkmış olması ve bu kadar yeni çıkmış donanımın linux sürücü desteğinin hızlı bir şekilde gelemeyeceği gerçeğinden kaynaklanıyor.

Farklı bir dağıtımda da sorun devam etmişse bu büyük ihtimalle kernelin donanım sürücülerini içermediği anlamına geliyor. harici usb ses kartı ve benzer çözüm önerilerim sadece geçici idi kimse donanımı kendi üzerinde laptoptan çalışmak varken ikinci bir harici donanımla sorunu çözmek istemez :)

Wifi probleminiz başka ağlarda da var diyrsunuz sanırım demek istediğiniz linux ile eğer windows 10 da sorun yaşamıyor sadece linux ile ağ ayarlarında kopmalar oluyorsa bu da wifi kartı sürücüsünün doğru olmayabileceği anlamına gelebilir. Ama kopmalar win10 da varsa donanımsal bir arıza konusu akla gelebilir.

windows 10'da üstte de belirttiğim gibi hiçbir sorun yaşamıyorum.
    ve şunu da farkettim , sanal makine üzerinden ubuntu ve kalinin önceden kurduğum sürümlerini kurdum ikisinde de herhangi bir sorun yoktu.gayet güzel çalışıyodu kulaklık ve touchpad.

• sudo lshw
    sudo lspci
    ifconfig
    iwconfig wlan0 (0 olan wifi kart no ifconfig de gördüğün kablosuz aygıt tanımını yazacaksın)

çıktılarını bir buraya yazar mısın? donanımın nasıl tanımlanmış bir görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 8 Mayıs 2016; 20:37:34 >
  • quote:

sudo lshw
    sudo lspci
    ifconfig
    iwconfig wlan0 (0 olan wifi kart no ifconfig de gördüğün kablosuz aygıt tanımını yazacaksın)

çıktılarını bir buraya yazar mısın? donanımın nasıl tanımlanmış bir görelim.

burada okuması zor olur diye tüm çıktıları pastebin'e attım.

link =>http://pastebin.com/C3hJfK63

Çok sağolun ilgilendiğiniz için! :)
  • *-network
    description: Wireless interface
    product: RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
    vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
    physical id: 0
    bus info: pci@0000:03:00.0
    logical name: wlan0
    version: 00
    serial: c8:XXXXXXXXX
    width: 64 bits
    clock: 33MHz
    capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
    configuration: broadcast=yes driver=rtl8723be driverversion=4.3.0-kali1-amd64 firmware=N/A ip=192.168.1.42 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
    resources: irq:17 ioport:c000(size=256) memory:df100000-df103fff

Text editorde ilgili klasörde bir dosya açıp şunu ekliyoruz
    /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf

options rtl8723be fwlps=N ips=N
    /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf (END)

Bu işe yaramazsa sırasıyla

sudo apt-get install linux-headers-generic build-essential git
    git clonehttp://github.com/lwfinger/rtl8723be

cd rtl8723be
    make clean
    sudo make install
    sudo modprobe rtl8723be

REFERANS

• Bu donanıma ait ilk bug ticket 2013 de açılmış ve üzerinden çok zaman geçmiş bir çözüme kavuşturman kuvvetle muhtemel. Bu arada diğer ilgili wifi çözüm konuları;

http://askubuntu.com/questions/590414/wifi-problems-with-rtl8723be-in-ubuntu-14-04
    http://askubuntu.com/questions/623001/how-to-install-realtek-rtl8723be-wifi-pcie-wireless-network-adapter

• 00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Device 9d70 (rev 21) Bu da ses kartın ve çözümün umarım işini görür.

Bir dosya oluştur /etc/modprobe.d/intel.conf
    ve şunları ekliyoruz.

options snd-hda-intel single_cmd=1
    options snd-hda-intel probe_mask=1

Kaydet çık ve yeniden başlat.

REFERANS
  • Touchpad ile ilgili bir donanım detayı göremedim. Sanırım Intel ve signal controller gibi bir kaç donanım göstermiş. Linux kernelin 4.3.0 zaten ses ile ilgili sıkıntı 4.3.3 sonrası düzeldiğiyle ilgili birşeylar yazmışlar. Sana tavsiyem bir yerlerden başla ve şu an ki lts kernel sürümlerinden birini kur. Mesela 4.4.9 LINK ICIN TIKLA
  • quote:

00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Device 9d70 (rev 21) Bu da ses kartın ve çözümün umarım işini görür.

ve şunları ekliyoruz.

REFERANS

Denedim olmadı hocam
  • quote:

Touchpad ile ilgili bir donanım detayı göremedim. Sanırım Intel ve signal controller gibi bir kaç donanım göstermiş. Linux kernelin 4.3.0 zaten ses ile ilgili sıkıntı 4.3.3 sonrası düzeldiğiyle ilgili birşeylar yazmışlar. Sana tavsiyem bir yerlerden başla ve şu an ki lts kernel sürümlerinden birini kur. Mesela 4.4.9 LINK ICIN TIKLA

hocam kernel derleme tamamen ayrı bir olay.farkettiysen ilk mesajda da kernel ile alakalı olabilir sorun yazmıştım.en son sürüm kerneli indirdim 4.5.3 idi sanırım.fakat derlemede hatayla karşılaşıyorum derleyemiyorum.farklı kaynaklardan araştırıyorum o sorunu çözmeye çalışıyorum.kerneli bir en stabil haline getirebilsem büyük ihtimalle sorunların çoğu çözülecek ama.....
    neyse azcık daha araştırayım olmadı onunla ilgili de bir başlık açarız detaylı olarak konuşuruz orada.

• quote:

quote:

00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Device 9d70 (rev 21) Bu da ses kartın ve çözümün umarım işini görür.

ve şunları ekliyoruz.

REFERANS

Denedim olmadı hocam

Kali için özel bir nedeniniz yoktu bu nedenle Ubuntu 16.04lts kurun derim. Zaten talimatlar Ubuntu ile denenmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Touchpad ile ilgili bir donanım detayı göremedim. Sanırım Intel ve signal controller gibi bir kaç donanım göstermiş. Linux kernelin 4.3.0 zaten ses ile ilgili sıkıntı 4.3.3 sonrası düzeldiğiyle ilgili birşeylar yazmışlar. Sana tavsiyem bir yerlerden başla ve şu an ki lts kernel sürümlerinden birini kur. Mesela 4.4.9 LINK ICIN TIKLA

hocam kernel derleme tamamen ayrı bir olay.farkettiysen ilk mesajda da kernel ile alakalı olabilir sorun yazmıştım.en son sürüm kerneli indirdim 4.5.3 idi sanırım.fakat derlemede hatayla karşılaşıyorum derleyemiyorum.farklı kaynaklardan araştırıyorum o sorunu çözmeye çalışıyorum.kerneli bir en stabil haline getirebilsem büyük ihtimalle sorunların çoğu çözülecek ama.....
    neyse azcık daha araştırayım olmadı onunla ilgili de bir başlık açarız detaylı olarak konuşuruz orada.

4.5.3 yerine LTS olan 4.4.9 tavsiye ederim. Ubuntu kurup deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.