Win10 (64bit) kullanıcısıyım. Laptop Klavyemde bazı tuşlar çalışmamaya başladı. Windows updatelerini yükledikten sonra başladığı için Yazılımsal kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü Ara sıra çalışıyorlar. (şu an çok rahat yazabiliyorum mesela). Driver, BIOS vs updatelerini de yapmama rağmen sorun devam ediyor.
tak çalıştır bir linux cd/usb si ile test edebileceğim yönünde fikir edindim.
Linux a çok yabancıyım. Böyle bir amaçla bir USB hazırlamak istiyorum.
Elimde Pardus 2008 çalısan cd si vardı. Başlattığımda turuncu ekrandan sonra donup kaldı. Ayrıca Bir kaç Ubuntu sürümünü usb ye kurup denedim ama pc de kurulumu başlatamadım. Yeni sürümlerini desteklemiyor sanırım.
Tavsiye edebileceğiniz herhangi bir linux sürümü var mı? Bu yöntem Yazılımsal mı yoksa klavye kaynaklı bir problem mi olduğunu test etmemde yardımı olur mu?
Ayrıca usb ye kurmak ve oradan çalıştırmak için Unetbootin ve LinuxLive USB Creator programlarını kullandım. Başlatırken de 'kurmadan devam et' gibi bir seçenekle ilerlemeye çalışmıştım. Ama devam etmedi. pc yi kapatmak zorunda kaldım.
Bu konuda yardımcı olabilecek yakın tarihli güncel düzgün bir yazı da bulamadım açıkçası. Paylaşabileceğiniz bir link de olursa çok memnun olurum.
Rufus ile bootable bir disk oluşturup (ubuntu olabilir) açılısı öyle deneyin.
2008 Pardus düzgün çalışıyordur ama dosya transfer işlemleri uzadığı icin kirlendiğini düşünmüş olabilirsiniz