Şimdi Ara

Linux Mint Format USB'si Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan sistemde Linux Mint Xfce versiyonu yüklü. Bilgisayar çok ağırlaştığı için format atayım dedim ve format usbsi oluşturdum. Ancak açılış ekranında F12'ye basıp boot etmeye çalıştığım halde bir türlü çalışmıyor. 3 farklı usb cihazı ile denedim olmadı. Ayrıca linux mint cinnamon format usbsi oluşturdum o da olmadı. Daha sonra windows 10 ile format usbsi oluşturdum o da olmadı.

Ayrıca linux üzerinden iki farklı format usbsi oluşturma programı ile denedim o da olmadı. Sonra belki bilgisayarda sorun var dedim telefon üzerinden otg ile usbyi telefona bağladım oradan format usbsi oluşturdum o da olmadı.

Denemediğim fazla birşey kalmadı herhalde. Yalnız resimlerde dikkat ederseniz Kingston Datatraveler şeklinde bir yazı çıkıyor ve usbyi algılıyor. Ama f12 ile boot etmeye çalıştığım zaman çalışmıyor.

Ayrıca ne ilginçtir ki üstteki 1. resimde dikkat ederseniz hem usb 2,7 Gb boş diyor hem de %100 kullanılıyor diyor ve hiç yer olmadığını gösteriyor. %100 kullanılıyor dediği için 1 kb boyutunda bir dosyayı bile kopyalamaya müsade etmiyor. Belki usb bozuktur dedim ve 3 farklı usb denedim. Hepsinde de hem bir miktar boş alan var diyor hem de %100 kullanılıyor diyor. USB lerin iki tanesi 8 gb diğeri 32 gb idi.

Ayrıca çeşitli usb formatları var:
    Fat32
    Exfat
    Ntfs
    Ext4 gibi...

Ben fat32 ile denedim. Acaba linux üzerinden format atacaksak format usbsinin hangi formatta olması gerekiyor?

Birde Windows 10 yüklü bir bilgisayarda format atacağımız zaman format usbsi oluşturmadan sıfırla diye bir seçenek vardı ve usb olmadan windows 10'da format atabiliyorduk. Acaba linux mint de böyle bir özellik yok mu?

Sorun nedir acaba? Birde format usb si olmadan farklı bir yöntemle format atmam mümkün mü?

Ayrıca biosa da giremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainfb -- 30 Ocak 2025; 18:17:47 >

• BIOS - UEFI uyumsuzluğu, UEFI Secure Boot özelliği gibi nedenlerle USB'den boot edilmeyebilir. USB sürücüyü doğru bir şekilde hazırladığınıza emin misiniz? USB sürücü hazırlamayı bilmiyorsanız ISO dosyasını indirip Fedora Media Writer ile USB'yi hazırlayabilirsiniz:

Linux Mint Format USB'si Çalışmıyorflathub - apps for linux
    Install Fedora Media Writer on Linux | Flathub
    https://flathub.org/apps/org.fedoraproject.MediaWriter
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz programla denedim yine de olmadı. Format atmayı biliyorum. Daha önceden birçok kez atmıştım. Ama bu sefer bir türlü boot etmiyor. Birde şuan sistemde linux yüklü. Acaba USB formatının hangi formatta olması gerekiyor?

Fat32
    Exfat
    Ntfs
    Ext4

Hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainfb -- 8 Şubat 2025; 14:58:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captainfb C kullanıcısına yanıt

EFI için ön yükleme bölümü FAT16 veya FAT32 olmalı. Diğer bölümler değişebilir ama en yaygın veya standart olanı ISO 9660 galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.