Şimdi Ara

Linux neden başarısız ? işte cevabı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
7
Favori
27.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ne zaman silinecek konu dedikçe hortlayıp duruyor. Linuxu kimse kullanmasa bile gelmiş geçmiş en başarılı opensource projedir. İmece üslünün süper bir örneğidir.
  • 1 kişi bile kullanıyorsa başarılıdır. bu kadar, nokta , bitti
  • Bence de başarılı. 1℅ kullanıcı oranı yeter. doğru yol çakıllı olsa bile yanliş yoldan iyidir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubuntuyu bende kullandım ilk bakışta bazı açılardan kolay da olsa bir şirketin malı olması içinde çıkmaya başlayan saçma reklamlar yüzünden nefret ettim.

İnsanların büyük çoğunluğu araştırma çalışma ve düşünmek yerine herkesin yaptığını yapıp bunun doğru olduğunu düşünür. Bu yüzden ana akım bir yaşam sistemi vardır. Birinin yaptığını diğeri de yapar. Dünyada mevcut olan sistemin alternatifi olup olmadığına dair çoğu kimsenin bi fikri yoktur.

Bazı konularda ise önüne konanı kullanmak durumunda kalır. Mesela ben iş yerinde Windows kullanıyorum ama evde mac kullanıyorum. İş yerinde kullanılan bilgisayara ve işletim sistemine merkezden karar veriliyor. Kendimize özel programlarımız var. Yani Windows'a verilen para tamamen israf. Ama buna kimse dur demiyor. Birçok ülke kamu kurumlarında Windowsu yasakladı. Çünkü saçmalık. Aristonun dediği gibi köleliği bile bile kabullenmek. Aynı işi yapan daha çok özgürlük tanıyan ve özellikle kamu kurumlarında kullanıcının işletim sistemini bilmesini gerektirmeyen sadece belli programları açıp kullanacağı bir ortam olmasına rağmen Windows kullanmak kölelik ve enayiliktir.

Önceleri ubuntu ondan önce de Debian kullanırdım. Debian gerçekten çok iyi çok hızlı ve stabil ama biraz gayret bilgi isteyen bir sistem. Paket yönetimi paket miktarı çok iyi. Windosta kullanılan ve alternatifi olmayan program yok desek belki bi iki noktada yanılmış oluruz. Bazılarınınsa gelişmesi gerekiyor olabilir. Ama netice olarak linuxda değil insanlarda sorun var.

İş yerindeki internet bilgisayarı sıkıntısı nedeniyle bi kasaya iki monitör takıp iki bilgisayarmış gibi kullanalım dedik netten de araştırdım yok bilgi işlemci de olmaz dedi. Halbuki linuxda sadece internette sörf yapmak için herkese bilgisayar almak yerine dört kişiye bir kasa tahsis edilebilir. Linux un pek çok avantajı var. Bilene. Bilmeyen de linux u değil kendini sorgulasa daha iyi olur.

• şu linux'u övüp övüp durup linuxta yaptığı iş sadece önyüklü gelen ve hali hazırda yüklenen programları kullananlara acıyorum.

gui'ye önem veriyorsanız linux'a bulaşmayacaksınız
    windowstaki neredeyse hiçbir programa alternatif bulunmayan (windows office = libreoffice, photoshop=gimp diyenler olmaz umarım) sistemi övüp övüp bitirmek her yılda olan insandan insana değişen gelenek oldu artık.
    stabilite olarak windows'un yanından bile geçmeyen güzel işletim sistemidir kendisi
    ha şöyle birşey olabilir eğer bilgisayarınız tarih eskisinden kalmış, internette gezinirken bile kasıyorsa sizin çözümünüz linux'tur ama son model bilgisayarınızla linux'a geçmek performans/zaman kaybından başka birşey değildir.
    oyunda bile windows'un yanından geçemeyen, insanların sırf özgürlük adına kendi tarzına göre işletim sistemi oluşturması (ki buna 1000'lercesi dahil) ayrı bir ironi. Bu insanlar bir platform altında toplanıp kendi tarzına göre işletim sistemi yapacaklarına kullanıcı odaklı tek işletim sistemi yapıp optimizasyon yapsalar (ki tadından yenmez, ne zaman göreceğimiz bile meçhul) insanların bırak windows'u anmaya windows'u ananlarla dalga geçerler. tabiki bu söylediğim hayaldir. stallman gnu sitesinde önerdiği linux sistemleri tarihten geri kalmış bazıları discontinued olarak fosile dönmüş olmakla birlikte diğer güçlü linux dağıtımlarının desteklememesinin sebebi tamamıyla bedava olmaması imiş
    linus tovardis abimizin ise işin son kullanıcı olarak bakmadığına kendisini ilgilendiren noktanın sadece stabilite ve teknolojiye ayak uydurması imiş ve ayrıca kendisi hiçbir koşul altında gui'yi hiçbir şekilde desteklemeyeceğinden ve hiçkimsenin kendisine zorla gui yaptırtmayacağını söylemiş.
    durum şuki sizin linux'a geçmeniz için hiçbir sebep yok çünkü linux dünyasının önde gelen isimleri işletim sistemini son kullanıcı endekse yapmak UMRUNLARINDA bile değil. sizin bağlılığınız sadece ve sadece belirli dağıtıcıların gönüllü çalışanlarına ve masaüstü ortam yaratıcılarının emeklerine bağlıdır. ( ki bu durum az geliştirici sayısı ve 0 ciddiyet anlamına gelir, çünkü adamlar bu işi bedavaya yapıyorlar)

gönül isterdiki dostlar şu koduğumun dünyasında insanlar stallmanın istediği yönde ve kullanıcı dostu işletim sistemi oluşturmak şuan için imkansız. çünkü onlar stallmanın bahsettiği gibi kendi ÖZGÜR işletim sistemindeki saçma sapan bugları düzeltmekle uğraşıyorlar

bu yazı bir hışımla bir sinirle yazılmıştır buraya kadar okuduysanız size teşekkürlerimi borç bilirim.
    keşke TAM olarak kullanıcı dostu işletim sistemi olsa

• Hayatınızda linux'u gerçek anlamda kullandınız mı fikrim yok açıkcası.
    Photoshop yerine pixeluvo tarzı hafif programlar mevcut linux tarafında. Office için ise libreoffice gayet yeterli düzeyde neyini beğenmediğinizi merak ediyorum.
    Video editlemek istersen lightworks gibi profesyonel programlarda mevcut. Ayrıca linux ile render alırken windowsa oranla hemen hemen yarıya yarıya süreden tasarruf sağlıyor.
    Oyun konusuna gelince bişey diyemeyeceğim o konuda. Nvidia ekran kartı kullanan makinelerde steam destekli oyunlarda, mesela euro trucks 2 gibi simulasyon oyunları rahat oynanıyor.
    Oyun harici kullanımlarda Stabilite olarak linux her halükarda windowsu tokatlar.
    Kullandığım her iki cihazda da linux var. Samsung 850Evo serisi SSD'li makinalar. Açılış hızı
    Startup finished in 5.855s (kernel) + 939ms (userspace) = 6.794s 
  • internalinferno kullanıcısına yanıt
    Söylermisiniz linux ne ile windows'u tokatlıyacak onu merak ediyorum? (Server vb. hariç, normal ev kullanımından bahsediyorum)
    Ayrıca linux neden windows'tan hızlı açılıyor?
    Libreoffice ve photoshop konusuna girmeyeceğim çünkü bu konuda görüşlerimiz farklı bence bahsettiğiniz programları ileri düzeyde bilen birisine önerebilirsiniz ve bu sonucu windows'a bağımlılık kısmında bağlamamanız gerekir.
    Oyun konusunda ise basit bir örnek olarak verirsek istediğiniz oyunu windows ve/veya linux,mac üzerinden deneyerek arasındaki performansı kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
    Konuyu tartışmaya çekmeyeceğim, konunun ilk 3 sayfasını okursanız tam olarak neyi kastettiğimi anlarsınız. Bu konuyu benden daha iyi bilen kişilerinin argümanlarını kabul etmiyorsanız benim sizin için yapabileceğim birşey yok, bu sizin görüşünüzdür ve buna saygı duyarım.

Linus Tovardis amcanın olduğu programlar yada röportajlarını okuyabilirsiniz, kendisi özellikle gui'den yana olmadığını altını çizmekte. Yani sizin kullandığınız masaüstü dağıtıcısı/linux dağıtımı belli başlı gönüllü geliştiricilere bağlı, yani 20-30 kişinin düzenli çalışmalarını (en iyi ihtimal ile söylüyorum) diğer belli başlı yazılım şirketlerinin ar-ge çalışanlarına kıyaslıyorsanız, buna saygı duyarım.

Özgürlüğünüzle gurur duyabilirsiniz, tıpkı zamanında linux'u övüp, linux hakkında makaleler yazanların belli yıllardan sonra bu konuda sessiz kalmaları gibi yada özgürlüğünüzü kullanıp kendinize göre kernelde oluşturabilirsiniz ve buna ''stabilite,açık kaynak,hızlı,güvenilir,basit'' gibi sloganlarda ekleyebilirsiniz.
    Var olan programları geliştirmek yerine 'bu özellik bu programda yok' diyip kendinize özel program oluşturup özgürlüğün keyfini çıkarın

• Oyun konusunda hak veriyorum, windowsta oldugu gibi randimanli rahat degil.

Linux alisik olan ev kullanicisi icin daha rahat kullanim sagliyor. Virus gibi bir sorun yok en basitinden. Crackli uygulama kullanmaya gerek yok.

Profesyonel anlamla kullanilacak grafik programlari tabiki adobe serisi tercih edilir. Mecbur olaarak mac os\windows tarafina kayilir.

Gui konusuda kullanicinin tercihine baglidir. Insanlara gelistiricilere bagli kalmadan kendinde ozellestirebilirsin.

Tartismaya acik konular bunlar. Kisi ihtiyaclari dogrultusunda hareket eder o yuzden saygi duyarim.

• internette araştırma yaparken bakın ne buldum
    http://downtoearthlinux.com/posts/11-reasons-to-avoid-linux/
    aaaa! UMARIM linux dünyası bir araya gelip güzel şeyler yaparlar. SAÇMA SAPAN KENDİ ÖZGÜRLÜKLERİNE GİDEREK DEĞİL
    ama dur! işin içinden gnu ve tovardis amcayı çıkardığında kar amacı gütmeyen geliştiriler kalıyor, desene onlarda kendi özgür dünyalarında aynı hataları kendilerine göre çözerler
  • Standart ev kullanimi + programlama konusunda kesinlikle windowstan daha basarili bana gore. Sistem kaynaklarini kullanimi, gereksiz yazilimlardan arindirabilme secenegi, update politikasi, etx4 filesystem in avantajlari , chown ile posix file system permission ayarlamalari yapabilmem, hangi uygulamanin ya da hangi kullanicinin neye ne kadar yetkisi olacagina benim karar vermem.
    Windows yuklu bir bilgisayarda RAM ininz hangi frequency de calisiyor hic bulmaya calistiniz mi ? Gidip yukleyeceksin 3rd party bir uygulama. Ya da aygit yoneticisinde cirit atacaksin. Linux 'te terminal acip lshw -c memory yazacaksin, bu kadar.

Eger kullandiginiz programlar yalnizca windows spesifik degilse linux her turlu daha avantajli. Sistem uzerinde tam hakimiyet saglamak ve ozgurluk.

Ayrica basari kriteri nedir ? Bir isletim sistemini basarili yapan sey nedir, ona gore degisir bu sorunun cevabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linux iyidir güzeldir ama windows un yanına kurulan sistemden öteye geçemez. Linux kurmak kullanmak zordur evet hemde baya zordur. Program kurmak zordur(hayır mağazadan bahsetmiyorum), driver kurmak zordur(destek verilmez). Windows artık globalleşti. Sırf idm için bile windowsda kalınabilir. Terminal olmadan linux kullanılmaz. Yukarıda birisi demiş ki ram frekansının çalışmasını görmek zor vs. Bunu görev yöneticisinde basit şekilde görebilirsiniz. Diyelim gözükmeseydi aygıt yöneticisinde vs bakılsaydı bile komut yazmaktan çok daha kolay olurdu söyleyeyim. Adobe yazılımları windowsda iyidir linuxda var mı bilmiyorum. Oyun konusuna girmiyorum bile.
  • linux hiç bir zaman son kullanıcı piyasası için perakende sektörüne inmemiş bir yazılım bu açıdan windows gibi son kullanıcıya hitap eden bir ürün şeklinde var olmadı vede var olamaz ! dahası mükemmel çekirdek fikri ile insanları cezbediyor evet !

ama yakında kendi kendine program yazan yapay zeka sistemi için ilk adımlar atılmış bu açıdan yakında kendi kendini derleye bilen bir yapay zeka sistemi haliyle bizim bildiğimi üst seviye C , C++ türevleriyle veya temel seviye ASM ile değilde direk 101010 şeklindeki ham makine dili ile ASM de bile var olmamış komut yapı sistemleriyle yep yeni düşünen daha doğrusu mantısal analiz yeteneği olan bir işletim sistemi çekirdeği piyasaya çıktığı zaman devamlı bir şeylerin eksikliğini daha sonra fark edip yeni işletim sistemine ekleyen bu tekrar tekrar ısıtıp satış yap pazarın bitti bitecek gibi !

dahası hala daha bir çok işletmede kullanılan iş amaçlı sistemde sorun yaşamadan sistem kaynaklarını fazla tüketmeyen sistem olarak hala daha XP kullanılıyor ! adamlar 10 yıldır sadece CRT monitörü LCD monitöre çevirme dışında masraf yapmamış !
    ama işletim sistemini değiştirince neredeyse raminden ana kartına kadar her şey değişiyor ! linux başarısı felsefesi olduğu için başarılı, tabi bu başarı ortada net bir başarı olarak yok ! ve dahası linux son kullanıcılar için değilde donanım ürünleri üreten piyasa alt yapısı olarak bir başarısı var ! özetle felsefesi ne kadar insana yakın olursa olsun her zaman donanımsal çözümler üretilmesine vesile oldu ve oluyor.

işin kötü tarafı güvenlik açısından güvenilir olması gerekirken üzerinde android çalıştırılıp ta dünyanın en fazla açığı olan bir sisteme çevirildi !
    ve dahası oem anlamıyla tam destek vermek yerine tüm dünyada casusluk amaçlı bir amaça hizmet etmek için midir bilinmez ama tamamen açık kaynaklı olduğu halde android romları bir türlü geliştirilmiyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 27 Şubat 2017; 8:30:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fox5578

Linux iyidir güzeldir ama windows un yanına kurulan sistemden öteye geçemez. Linux kurmak kullanmak zordur evet hemde baya zordur. Program kurmak zordur(hayır mağazadan bahsetmiyorum), driver kurmak zordur(destek verilmez). Windows artık globalleşti. Sırf idm için bile windowsda kalınabilir. Terminal olmadan linux kullanılmaz. Yukarıda birisi demiş ki ram frekansının çalışmasını görmek zor vs. Bunu görev yöneticisinde basit şekilde görebilirsiniz. Diyelim gözükmeseydi aygıt yöneticisinde vs bakılsaydı bile komut yazmaktan çok daha kolay olurdu söyleyeyim. Adobe yazılımları windowsda iyidir linuxda var mı bilmiyorum. Oyun konusuna girmiyorum bile.

En son 10 yil once Linux kullanmis birinin yorumlari

Program kurmak zor mu,.deb paketini indiriyorsun.Cift tiklayip kuruyorsun ,ayni .exe gibi.Bu mu zor?

Sizin gibi kafalar rica ediyorum Windows ta kalsin,zira insan bir yazmadan dener

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    O kadar eleştiri yaptım buna mı takıldın? Böyle kafalar linuxda kalsın
  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    en bastakine cevap vereyim dedim.

Nvidia,Amd driverlari guncel.FreeSync,Vulkan destekli

Terminale isin Linux Mint gibi dagitimlarda pek dusmez,ha zaten yaptigin ppa eklemek gibi internetteki hazir komutlari kopyala yapistir yapmak.Bunu da yapamayacaksan pc kullanma bir zahmet

Ha oyun yok denmis,yo gayette var.Hitman,Dirt Rally,Civilization VI,Eu4,Rocket League vs vs.Sorun yok,zaten butun oyunlar var diyen olmadi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux başarısızdır çünkü son kullanıcıya hitap etmez. KDE gibi Windows tarzı arayüzler bulunmasına rağmen Linux'un doğası gereği karmaşalarla dolu bir sistemdir.

Öte yandan bir etken daha Microsoft'un rezalet ürünlerinde yürüttüğü pazarlama stratejisi de son kullanıcıyı kendine çeker.

Dayatmalarla kendi ürünlerini kullandırır. OpenGL varken illa ki de DirectX kullandırır mesela.

Kısaca anlatmak gerekirse Linux'un Microsoft gibi bir tekelin karşısında işi zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bilgisayarlar linux mint ve üzerinde chromium, bir player, fotoğraf görüntüleyici gibi basit programlar kurulu olarak satılsa kullanıcıların büyük bir çoğunluğu için hiçbir şey fark etmeyecekti. Windowsun çok kullanılmasının sebebi daha kolay veya daha başarılı olması değil pazarlamasının çok iyi yapılmasıdır.
  • Linux başarılıdır ve son kullanıcıya hitapta eder...
  • Aranızda hala bu işin KDE, Gnome gibi arayüz ile hallolduğunu sanan ve son kullanıcıya hitap etmediğini düşünen arkadaşlar var.

Linux'un kurulumu çok basittir, hatta ve hatta 2000'li yıllarda oyun kurarken next -> next -> next -> install yapardık ya hani, Linux'un kurulumu da aynen öyledir.

Her arayüz çeşidinde programları kolayca açarsınız Gnome, Unity, XFCE, KDE vs. ve uygulamayıp açıp işiniza bakarsınız.
    Eğer yeni bir uygulama yüklemek istiyorsanız internetten arayabileceğiniz gibi Software Manger dediğimiz yazılım merkezlerini kullanabilirsiniz.

Bunun dışında bir sorunla mı karşılaştınız? Hiç problem değil, sorunu herhangi bir arama motoruna c/p yapın, çözümler karşınıza çıkacaktır.

Kaç ay geçti, işim için Windows'un yüzüne bile bakmadım, bakın kişisel kullanım demiyorum işim için diyorum. Kişiselde de Linux kullanıyorum yine son derece memnunum. Bir tek tabletim Windows o kadar, o da Android kullanıp tüm veriyi Google'a göndermek istemiyorum o yüzden.

• Linux'a başarısız diyenler buna ne diyebilir?:

Microsoft Güncellemeden Sonra Gelen Mavi Ekran Hatası ve İstenilen Servis Ücreti.
    Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarım son 1 aydır özellikle Windows güncellemesinden sonra mavi ekran hatası vermeye başladı. Bununla ilgili Microsoft Türkiye destek hattını aradığımda 200 TL karşılığında 1 yıllık servis ücretiyle sorunu çözebiliriz önerisinde bulundular. Yani güncellemeyle PC'yi bozup parayla yapma peşindeler. Bir mahallede ki camcının bir gece yarısı tüm camları kırıp ertesi gün mağdurların yeni cam taktırması gibi bir şey oldu bu. (Semih Ü., 28 Aralık 2016 15:44, ŞikâyetVar'dan alıntı)

Bununla ilgili misalleri çoğaltmak mümkündür. Windows'ta karşılaştığı problemler için forum forum gezip konu açan insanlar varken Linux'ta bilen birilerine sorduğunda çözülebilecek problemler için hiçbir şey yapmadan Windows'a geri dönen insanların Linux'la ilgili açılmış başlıklara girip linux'u eleştirmeleri çelişkili bir durum değil midir?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.