Şimdi Ara

Linux neden başarısız ? işte cevabı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
7
Favori
27.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baris_55

ooof hala mı devam ediyor bu adam?

git at kendini köprüden ya!

tüm zamanların en iyi işletim sistemi çekirdeğinin
    hala daha herkes tarafından kabul görülür ve kullanılırlığı düşük ise
    ortada ciddi bir sorun var demektir.

burada bu sorunun adını ortaya açıkca koymamız lazım !

bu açıdan seni eğlendirecek bir yazı dizisi yapamadığımız için üzgünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

Elma ile Armutu karsılastiriyorsunuz...

linux çekirdek ve konsol komut istemi evriminin en üst düzeyine gelmiş bir işletim sistemidir.
    buna lafımız yok

dahası 98 yılından bu yana PC kullanan biri olarak
    bu süre içinde neredeyse kullanmadığım sistem kalmadı !

dahası linux kendi masa üzeri standartlarını bir türlü oluşturmamış olup
    ( belki APİ standartları anlamında belli bir şeyleri standart hale getirdi )
    ama yazılım anlamıyla birden fazla ve resmi linux dağıtımı olmayan
    3. parti firmaların kendi standartlarına göre çeşitli masa üzeri görsel çevre birim kütüphanelerine

oluşmasına izin verdi !

kısacası linux bir noktada unix türevi olmayı bırakın bire bir unixin kendi oldu dersek yeridir.

çünkü masa üzeri çevre birimi demek fazladan kaynak tüketimi anlamına gelir.
    fazladan donanım kontrol IO giriş çıkışları anlamına gelir.

sentetik testler açısından windows ortamında GUI içermeyene düz konsol komutuyla çalışan
    bir çok program olası ram ve kaynak açısından elbette masa üzeri çevre birimi kullanan sistemlerden
    daha yüksek benchmark sonuçları vermektedir.

burada bizim istediğimi linux ortak akılın yolunda gitsin

çünkü vakti zamanında

unix = MS DOS konsol komut istemli sistemler
    daha sonra linux'unda katılmasıyla bunun sayısı artı !

gün geldi MS kendi masa üzeri çevre birimi standartlarını windows ile ortaya koydu !

ama linux bu konuda hiç bir şey yapmadığı gibi

şu an linux ( daha doğrusu unix türevleri için 10'larca farklı ve malesef hiç biri %100 orijinal değil )

yani sadece ticari açıdan belli standartların patentini alıp bu patentleri ilerki 10 yıl içinde MS yanlışlıkla bir benzerini geliştirir diyen programcılar tayfasının yazdığı birinin getirdiği standartın diğerine uymadığı bir sistem montajı sonrası

ortada olan şey linux değil linux'un kendi masa üzeri bile değil

bizim eleştirdiğimiz şey işte bu yani linux aklı fikri unix alternatifi olma sevdasında ve
    DNS serveri olup bilmem kaç milyar internet sitesinin isim alan adını koruyup bunun karşılığında
    1 $ lık sembolik bir ücretle kendi vakfını güçlendirmek !
    eğer bu olur ise bunu başaran adam bill gates ten bile daha zengin olur !
    çünkü alan adın her yıl güncellenmektedir yani bu bedelin her yıl tekrar tekrar ödenmesi anlamın gelir ki

işte dostlar linux u kuranların asıl amacıda bir noktada verilen emeğin karşılığını almak
    tabi bunu alabilmek için ticari bir marka değil ! vakıf statüsünde olunması gerekiyor.

işte ortada dönen gerçekler bu !
    yoksa özgür yazılımış falan filan bunlar sadece vakıfın daha iyi tanınması için
    bir reklam sloganıdır.

ama ortada vadedilen söylemle ilgili gerçek bir destek anlamıyla
    ortak akılda buluşan bir masa üzeri geliştirme standartları hala yok gibi !

ama bazıları bu özgür yazılıma gerçekten inandığı için şu an son kullanıcılara alternatif olması için
    canı gönülde çalışmalar içinde olsa da ! arkadaşım senin iyi niyetin ile o sözü ilk söyleyenlerin iyi niyeti
    bir birinden çok farklı olduğu gerçeğini elbet bir gün göreceksin !

çünkü ortada gerçek bir iyi niyet olsa !

linux denilen şey sadece bir kernel olmanın ötesinde kendi masa üzeri çevresel arabirim standartlarını oluşturmak için uğraşır ve ciddi anlamda bir yerlere gelebilirdi.

bir gün MS bile linux vakfına bağış yaptığının belgesi ortaya çıkarsa sakın ama sakın şaşırma !

quote:

Microsoft, yazılım firması Novell’e 100 milyon USD civarında bir rakam ödemeyi planlıyor.

Microsoft, Windows yazılımıyla ortaklık yapan açık kaynaklı Linux yazılımına gelen yoğun isteklerden dolayı yazılım firması Novell’e 100 milyon USD civarında bir rakam ödemeyi planlıyor.
    Şirketler ödemenin 1 Kasım tarihinde yapılmasını planladıklarını açıkladılar. Microsoft ve Novell 2006 senesinde; hem Linux hem de Windows sunucularını kullanan şirket müşterilerinin her iki ürünü de birlikte kullanabilmeleri için anlaşmaya varmışlardı.
    Microsoft, Novell’den aldığı sertifikaları makinelerinin Linux ile de uyumlu çalışmasını isteyen Windows müşterilerine satıyor. İki şirket arasındaki anlaşma 1 ocak 2012’de bitecek

çünkü bu işler öyle böyle göründüğü veya gösterildiği gibi basit 2+2=4 gibi bir şey değil !

şu an derli toplu belli standartları oturtma anlamında son kullanıcıya en az sorun yaşatan tek sistem

android'tir dahası geçenlerde forumda android için bir alt kategori açılmasını istediğim için

" en yaygın kullanılan linux dağılımı, "Android" linux forum alt kategorisine Eklenmemiş ! "

http://forum.donanimhaber.com/m_63610873/tm.htm

yok şu şu yok bu bahane gösterilmiştir. kısacası linuxa gerçekten iyi niyetle emek verenlerin emeğini bir yere getirecek tek adam akıllı sistem "Android" linux'tu ama işim komiği şu dönem "Android" nedense linux camiyası tarafından topla tüfekle ateş edilmeye başlanılmış dahası bu bir linux değildir söylemlerine kadar gitmektedir.

ama işin komiği linux sadece bir çekirdektir diyenlere soruyorum !
    linux sadece bir çekirdek ise siz buna nasıl bir işletim sistem diyebiliyorsunuz !?

işte burada kendi söylemlerinizle çelişkiye düşmektesiniz !

"Android" linux'un yükselişi engellenemez bu yükselişi çekemeyenler
    10 larca yıllık emeğinin ticari karşılığını bekleyenler ve alamayanlardır.

ileride "Android" linux e çok büyük davalar açılacak !
    dahası bu davaları sözde özgür yazılım söylemiyle bu işi başlatanlar açacak olması işin asıl komiği olacaktır.

şu an için değil ama ileride bunları tek tek göreceğiz !

Arkadasim cok bos konussuyorsun...Soylediklerin tamamen bastan assagıya hatalı...

Gelelim linux/microsoft meselesine....Microsoft ile Linux/unix ayrı dunyaların insanları yani bir karsilastirma yapmayi bile gerek duymuyorum..yani daha dogrusu "open source" nedir bilirmisin ?...Gelisim asamasini kimlerin gelistirdigi?....

Bence sen unix tarihcesini,gelisim asamasini, kimlerin, ve ne amacla gelistirdiginini arastirmakla baslayabilirsin..Belki bu cahilce soylemlerinden kurtulabilir vatana millete hayırlı bir insan olabilirsin...

Kurdugun her cumle bastan assagıya yanlıs bilgilerle dolu oldugu için hepsine cvp veremeyecegim artık k.bakmassin..

Linux/Unix ozgur bir projedir..Yani tek kisi tarafindan ya da belirli bir grup tarafından gelistirilip satilmaz satılamaz..milyonlarca insan istedigi sekilde istedigi gibi yazılımı gelistirir ve belirli otoritelere sunar ve yine milyonlarca kisi tarafindan test edilip stabilitesi onaylandiktan sonra bazi repolara girer....

Unix farklı bir platform Linux farklı bir platform....Linux platformu temel olarak yani kernel seviyesinde dusunursek,belirli bir gelistirici grubun unix kernelini tekrar kendi istekleri dogrultusunda derledikten sonra linux kerneli ortaya cıkmıstır...

Mesele Microsoft VS Linux degildir...Gunumuzde bunun tartisilmasi bile yapılmıyor artık..

En basidinden ornek vermek gerekirse kernel seviyesinde TCP/IP protokolunu sadece Unix/Linux destekler bu sana umarim birseyleri anlatiyordur..Zira TCP/IP protokolunun standartları unix uzerinde olusturulmustur..Yani daha baska bir deyisle Unix TCP Ve IP protokollerinin ta kendisidir..

Farkettiysen Desktop tarafindan bahsetmiyorum.....Linux/Unix tarafindaki desktop calismalari tamamen gonullu gruplarin bir araya gelerek gelistirdikleri paketlerden editorlerden olusur..Yani ticari bir urun degildir.Herhangibir kar payi gozetmez...

Fakat server tarafindaki dagitimlarin bazilari paralıdır.Redhat gibi mesele..

Dunya uzerinde 1000 adet web server var ise bunların en az 600 700 tanesi Linux tabanlıdır..Neden acaba bir arastir?..Microsoft kotu oldugundan mi ?..Tabiki hayır farklı amaclara hizmet ederler..

Dunya uzerindeki root DNS serverlerin kac tanesi Microsoft ?...Hic biri...Neden bir arastir...

Dunya uzerindeki internet trafigin tamamı unix kernelleri uzerinden akiyor..Neden olabilir acaba?..

Su an internete girmek icin kullandıgın 50 dolarlık modemin icinde bile linux kerneli var..Neden acaba?..

Yani Elma ile Armut...Microsoft ile Lınux/Unix tarafını karsilastirmak ferrari ile is makinasini karsilastirmak kadar abestir...

Bence bu kadar yanlıs bilgi ile IT sektorundeysen eger kariyerinin gelecegi yer belli..Fazla kasma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 29 Temmuz 2012; 18:51:27 >

• klavyesi olan yazıyor ! daha ne diyelim !
  • quote:

klavyesi olan yazıyor ! daha ne diyelim !

• quote:

quote:

Linux bölümü altında playstyle mesajlarına bak ve yazdığının ne kadar doğru olduğunu anla!..

Klavyesi var ve yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

quote:

quote:

Linux bölümü altında playstyle mesajlarına bak ve yazdığının ne kadar doğru olduğunu anla!..

Klavyesi var ve yazıyor.

Arkadasim haybiyeden sallamakla olmuyor bu isler...

@playstyle nickli arkadasin bilgisayar ve yazılım bilgisi sadece son kullanıcı seviyesinde belli mazur goruyoruz...Fakat biraz destekli sallarsa belki bir gun soylediklerine inanan cıkar..Microsoft VS Unix/linux a takmis bir arkadas..Emin ol Microsoft bile bu kadar dert etmiyordur =)..

Hakkında en ufak bilgisi hatta bilgi kırıntısı bile olmayan bir kisi nasil bu kadar kendinden emin salliyor sasiyorum..Yeni jenerasyon boyle demekki...

Sanki Microsoft ulkemizin milli işletim sistemi gibi milliyetcilik yapan objektiflikten uzak soylemlerle dolu postları zaten ,neyine bakayim

Microsoft ve Linux/Unix mimarisi birbirlerinden tamamen farklı alanlarda hizmet eden olusumlardir..

Yani bunları tartismak mantıksız ha siz bu bilgilere sahip degilseniz son kullanıcıdan farkınız yoktur ve oylesinizde..Zaten son kullanıcı iseniz bilmenizede gerek yok bilmenizde gerekmiyor...

Ama bu islerin icinde olan birileri olsaydiniz zaten olayin ne kadar sacma oldugunu gorurdunuz..

Ben kendimden ornek vermek gerekirse isletim sistemi secmem, hangisi o an isime geliyorsa onu kullanırım ister microsoft olsun ister unix ister linux..kimsenin bir amaca hizmet ettigi yok...Microsoft da yerine gore cok iyidir ama bazende cok kotudur..Aynı sekilde Linux/unix de yerine gore cok iyidir ve bazi zamanlarda sac bas yoldurtur..Yani yapılacak ise amaca gore degiskenler var...

Profesyonellesin biraz...Cahil cahil yorumlar yapıp insanları kendinize guldurtmeyin...

Arkadas desktop desktop diye bir yerlerini parcaliyor...Su an piyasada olan en stabil ve donanim kaynaklarını en verimli kullanan desktop isletim sistemi MAC OS X dir..peki bu isletim sisteminin tabani nedir?...Unix..Ha gerci arkadas MAC OS X in "unix" kerneline dayandigini bilmiyordur o ayrı bir konu...Ha sorsan tarayici ne kullanıryor kesin "Firefox" ya da "Crome" dir ama bunlarinda bir "open source" proje oldugunu bilmez..işine gelmez..Maksat bagcıyı dovmektir..

Unix/Linux bir hamurdur ister ekmek yaparsin ister pasta istersen borek sana kalmis.....Ama Microsoft hazir bir yemektir ya yersin ya da yemessin bu kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 30 Temmuz 2012; 18:56:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

quote:

quote:

Klavyesi var ve yazıyor.

Arkadasim haybiyeden sallamakla olmuyor bu isler...

@playstyle nickli arkadasin bilgisayar ve yazılım bilgisi sadece son kullanıcı seviyesinde belli mazur goruyoruz...Fakat biraz destekli sallarsa belki bir gun soylediklerine inanan cıkar..Microsoft VS Unix/linux a takmis bir arkadas..Emin ol Microsoft bile bu kadar dert etmiyordur =)..

Hakkında en ufak bilgisi hatta bilgi kırıntısı bile olmayan bir kisi nasil bu kadar kendinden emin salliyor sasiyorum..Yeni jenerasyon boyle demekki...

Sanki Microsoft ulkemizin milli işletim sistemi gibi milliyetcilik yapan objektiflikten uzak soylemlerle dolu postları zaten ,neyine bakayim

Microsoft ve Linux/Unix mimarisi birbirlerinden tamamen farklı alanlarda hizmet eden olusumlardir..

Yani bunları tartismak mantıksız ha siz bu bilgilere sahip degilseniz son kullanıcıdan farkınız yoktur ve oylesinizde..Zaten son kullanıcı iseniz bilmenizede gerek yok bilmenizde gerekmiyor...

Ama bu islerin icinde olan birileri olsaydiniz zaten olayin ne kadar sacma oldugunu gorurdunuz..

Ben kendimden ornek vermek gerekirse isletim sistemi secmem, hangisi o an isime geliyorsa onu kullanırım ister microsoft olsun ister unix ister linux..kimsenin bir amaca hizmet ettigi yok...Microsoft da yerine gore cok iyidir ama bazende cok kotudur..Aynı sekilde Linux/unix de yerine gore cok iyidir ve bazi zamanlarda sac bas yoldurtur..Yani yapılacak ise amaca gore degiskenler var...

Profesyonellesin biraz...Cahil cahil yorumlar yapıp insanları kendinize guldurtmeyin...

Ne söylemek istediğimi anlasaydın da ondan sonra cahilliğimi yüzüme vursaydın.

playsteyle in ne kadar boş ve gereksiz mesajlar yazdığını iğneleyerek anlatmak istedim, o yüzden önceki mesajlarını örnek gösterdim. Hatta sonuna ünlem bile koydum, belki anlaşılabirilim diye.

Ancak cahillik başa bela, ne dediğimizi bile anlatamıyoruz.

video

• arkadaş linux bir çekirdektir.
    tamam ok bu konuda mutabıkız !
    e sonra !? devamı yok misali !

masa üzeri çevre birimi standartlarını yol geçen hanı misali kim geliştirirse geliştirsin misali bir düşünceye bırakmışlar
    tamam bunada OK sonra günün birinde google diye bir arama motoru hım demiş bunu kullanalım bunun üzerine bir sistem kuralım demişler !

e sonra linuxu adam etmeye ve son kullanıcılara sevdirmeye başlamışlar !
    dahası şu ana kadar linuxun L sini bile bilmeyen adam bile a boba bak bende linux kullanıyorum demeye başlayınca

kendini linuxçu sananları kızdıracak güzel yorumlar yapmaya başlayınca

Android linux değildir ! linux üzerineki sanal makinedir vs. vs.
    ama google neden bunu sanal makine üzerinde kullanıyor deseniz !
    bir dünya linux GNU lisansı yüzünden ticari özgürlüğü engelleyecek bir free OS 3 kağıdının nerede başladığı
    google her şeyi çok önceden fark ettiği için linux un en sorunsuz kısmı olan kerneli üzerinde çalışan bir sistem kurmuş daha sonra linux otoriteleri bile android linux değildir söylemine kadar gidecek bazı açıklamalar yapar oldu !

bir çoğunuz yorumlar üzerine yorum yazan bir takım bilişim yazarının çizerinin yorumu üzerine fikir sahibisiniz !

gidipte linuxun bağlı olduğu lisans sözleşmelerini baştan sonra okudunuzmu !?

ortada free bedava anlamı taşımaz bağımsız anlamıyla kaynak kodunun kamu malı olacağı vurgusu kuvvetlidir.
    buna göre önce linuxta yazıpta daha sonra ticari bir formata kayma düşünceniz var ise
    ticari rekabet açısında sizin kodunuzun üstünlüğü olması anlamıyla ticari sır kısmına girecek olan bir çalışma mekanizması yani bir algoritmaya sahip olmanız gerekmektedir.

bu açıdan linux amatör programcıların bir şeyler öğrenmesi için güzel bir kütüphane ve okul olsada !
    programlama açısından ciddi bir ticari emek ve karşılık alma anlamıyla linux bir noktada tuzak gibidir.

zaten bu yüzden linuxu geliştirenler sadece çekirdek konusunda mutabık kalmışlardır. onun dışındaki diğer uygulamalar için ticari bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir.

linux GNU felsefesiyle MS'a hizmet ediyor ! http://forum.donanimhaber.com/m_63311100/tm.htm

daha önce açtığım konu başlığını iyice okursanız olaya hiç kimsenin bakmadığı farklı bir açıdan bakabilirsiniz

benim düşüncelerim %100 doğrudur diyemem !

ama ortada duran bir gerçek ise linux bir işletim sistemi kerneli olarak mükemmele en yakın sistemdir.

ama son kullanıcının ihtiyaçlarının karşılanması açısından bir çok çevresel farktörleri yeterince gelişmemiş
    bir çok standart tekeli geliştirmek isteyenler yüzünden de bu standartları tam oturmamış olduğu için

X çevre birimi için şu kadar yazılım
    Y çevre birimi için şu kadar yazılım
    Z çevre birimi için şu kadar yazılım üretilmiştir

bu çevre birim sayısı ortalama 10 taneden fazla misali !

neyse sonuç olarak ortada en sağlam tutan dağılım anlamıyla android bulunmaktadır.

bunun X86 versiyonu resmi olarak dağıtılmamakta olsada gene linux fanları tarafından X86 mimarisine uygun bir hale getirmiştir. :)

uzun lafın kısası bir şeyler ortak akıl çerçevesinde şekilleniyor ve taşlar eninde sonunda yerli yerine oturuyor.

linux iyi niyetle oluşturulmuş bir sistem olsa da
    daha sonra bu iyi niyet, zamanla insan oğlunun her zaman yaptığı en iyi şey !
    bir şeyleri zamanla yozlaştırması olduğu gerçeği ile

( tamam mükemmel bir işletim sistemi yazdık e şimdi ne satıpta para kazanacağız neyle eve ekmek götüreceğiz
    burası bir ütopya değil burası gerçek dünya düşüncesiyle bir şeyler zamanla değişmiştir.

içinde insan olan her şey, önce iyi niyetle başlar daha sonra bireysellikle son bulur !

bu insanın en tabi doğasıdır. eğer bunu da ikar ediyorsanız bırakın insanları tanımayı kendinizi bile tanımıyorsunuz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 30 Temmuz 2012; 19:24:43 >

• Arkadasim....Arkadasim.......Profesyonel anlamda Linux/Unix dagitimları veya kernelleri son kullanıcılar icin degildir zaten..Senin balik bastan kokmus...yapacak birsey yok

En cok tutan dagitim "android" mi ?....Neye gore, kime gore, ve hangi katagoriye gore ??...Andoid başarılı bir mobil isletim sistemidir....ve linux kerneli barındırır..

Bak senin dilinden konusayim biraz..Microsoftun lisans sozlesmesi ile GPL/GNU lisans sozlesmesini yan yana koyda farkı gorelim...Emin ol 3 yasindaki cocuk bile Microsoftun lisansına "cıssss" diye yaklasır..
  • arkadaş kısmen haklı. windows un tutulmasındaki en büyük sebeblerinden biride gates windowsu herkes için olabildiğince basit ve kullanışlı hale getirmesiydi. linux sadece çekirdek olarak değilde tek bir işletim sistemi olarak çıksaydı pazar payı çok fazla olacaktı. linux dağıtımcıları birleşmek yerine herkesin ayrı tel den çalması linux un büyük pazar kaybetmesine yol açtı.
    linux şu aşamada ücretsiz olmasına rağmen en kötü ihtimalle yüzde 15 20 pazar payına sahip olması gerekiyordu. ama şuandaki pazar payı sadece yüzde 5. pc kullanan herkes oyun oynamıyor. sadece internet için kullananlarda var. ofis ve işyerlerinde ve devlet daireleri içinde en iyi sistem güvenli ve virüssüz linux. burdaki başarısızlık linux un kötü olmasından kaynaklanmıyor. linus un tamamen kötü dağıtım stratejisinden kaynaklanıyor. steve jops apple dünyanın 1 numaralı teknoloji şirketi yapmasının en önemli sebebi pazarlama stratejisini çok iyi yapmasından kaynaklanıyor. pazarlamdan kastım işletim sisteminin kullanıcıya tanıtımı.aynı şey gates içinde geçerli. linus efendi sadece karnel yazmakla bu işlerlerin yürüceğini zannediyor yada umrunda değil. istemedende olsa microsoft un dünya devi olmasında büyük katkısı var. son olarak linux un pazar payını artırmak için bütün linux dağıtımlarının bir sistemde toplanması gerekiyor. benim görüşüm bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality1907 -- 31 Temmuz 2012; 0:32:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatality1907

arkadaş kısmen haklı. windows un tutulmasındaki en büyük sebeblerinden biride gates windowsu herkes için olabildiğince basit ve kullanışlı hale getirmesiydi. linux sadece çekirdek olarak değilde tek bir işletim sistemi olarak çıksaydı pazar payı çok fazla olacaktı. linux dağıtımcıları birleşmek yerine herkesin ayrı tel den çalması linux un büyük pazar kaybetmesine yol açtı.
    linux şu aşamada ücretsiz olmasına rağmen en kötü ihtimalle yüzde 15 20 pazar payına sahip olması gerekiyordu. ama şuandaki pazar payı sadece yüzde 5. pc kullanan herkes oyun oynamıyor. sadece internet için kullananlarda var. ofis ve işyerlerinde ve devlet daireleri içinde en iyi sistem güvenli ve virüssüz linux. burdaki başarısızlık linux un kötü olmasından kaynaklanmıyor. linus un tamamen kötü dağıtım stratejisinden kaynaklanıyor. steve jops apple dünyanın 1 numaralı teknoloji şirketi yapmasının en önemli sebebi pazarlama stratejisini çok iyi yapmasından kaynaklanıyor. pazarlamdan kastım işletim sisteminin kullanıcıya tanıtımı.aynı şey gates içinde geçerli. linus efendi sadece karnel yazmakla bu işlerlerin yürüceğini zannediyor yada umrunda değil. istemedende olsa microsoft un dünya devi olmasında büyük katkısı var. son olarak linux un pazar payını artırmak için bütün linux dağıtımlarının bir sistemde toplanması gerekiyor. benim görüşüm bu...

hele şükür ne demek istediğimin anlayan insanlar ortaya çıkmaya başladı !

dahası kendi HDD partışını oluşturucu bir yükleyicisi bile olmayan ( unix ve diğer işletim sistemleri için üretilen )
    3. parti ücretsiz HDD alanı oluşturma yazılımlarıyla çalışan bir işletim sistemi çekirdeği olan bir şeyden bahsettiğimizin altını çizersek ! hesap ortada gibi ! :(

linux kötü değil ! dahası linux kernelinin iyi bir noktaya gelmesini linus tek başına sağlamadı neredeyse 2000 kişi bu sürece yardım etti ! zaten linus bunu tek başına başara bilecek bir potansiyeli olsaydı çoktan bill gatesten bile daha zengin biri olmuştu.

linus un tek tutan söylemi "gelin canlar bir olalım" söylemiydi

daha sonra popülizm midir yoksa megola-manyaklık mıdır bilinmez
    ( adamın adı resmen işletim sistemi adı olmuş )

kernelde kernel yaw tamam iyi güzelde kernel bir noktada evriminin son aşamasına geldi
    şu an mevcut kernel yapısında yapılan tek yenilikler USB-3,0 geldi onu sisteme ekle
    yarın 4.0 gelir onude eklersiniz ama bu kernelin algoritması açısından bir yenilik getirmez
    sadece yeni çıkan donanıma daha uyumlu bir sistem alt yapısı hazırlar.

sonuç olarak söylemlerim saçmalık olarak değerlendirenler
    söyleyin bakalım !

linux un kısa ve uzun vadeli planları nedir
    yazın arkadaşım buraya 5 yıl içinde şu şu şu hedeflere ulaşmayı hedefliyor bu adam diyebilecekmisiniz !?

sakın bana 5 yıl içinde yeni çıkabilecek donanımlara uyumlu bir sistem olacak demeyin
    çünkü benim kullandığım x86-64 mimarili işlemci için bu söyleyeceğinizin hiç bir artı değeri olmayacaktır.

son söz olarak linus ne kadar emek verirse versin esinlediği düşünce verdiği emekten daha büyük
    dahası o söyle bir ortak akıl söylemi olduğu için bilişim sektöründe MS alternatifi arayanlar için
    sembolikte olsa kurtarıcı mesih rolüne ya o bürünüyor yada birileri onun bu role bürünmesi için elinden geleni yapıyor. gibi duruyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 31 Temmuz 2012; 9:14:35 >

• Bence Linux veya Windows eşit kullanıma sahip olmalıdır. Windows ölsün istemiyorum. Ama Linux da Windows kadar kullanılmasını istiyorum.
    Yani herkes bilgisayar alırken, işletim sistemleri arasında seçim yapabilmelidir. Zira bugün tüketicinin seçme imkanı pek yok. Çünkü Linux'u bilmeyen çok insan var.

Cep telefonlarını örnek alalım. Android'in Windows Phone'a üstünlüğü varsa, bunun sebebi kullanıcının aradaki farkı görebilmesidir. Bir mağazada telefonları incelerken.

Mozillanın İzinden Gitmek.
    Google Chrome kullanıcısının çok yükseldiğini biliyoruz. Chrome'un Türkiyedeki ilk sıraya yerleşmesine Mozilla dedi ki; "Bu bizim başarı olduğumuzu gösteriyor."

PCnet dergisinden bir alıntı yapacağım:
    Mozilla Projesinin amacı hiçbir zaman Firefox'u bir numaralı tarayıcı yapmak değildi. Tam tersine Mozilla tekel olmak istemiyordu. Tek arzusu webin gelişebileceği bir rekabet ortamı olmasıydı.

İşte bu nedenle Chrome'un başarısı, Mozilla misyonunun da bir parçası ve web'e özgürlük katması için önemli bir gelişme. Firefox her zaman modern web teknolojilerinin öncüsü oldu ve Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera gib alternatifleri de ileri gitmeye zorladı.Aksi halde seçme özgürlüğüolanları yok edecekti. Bugün hangi tarayıcıyı kullandığımız çok önemli değil.

Seçme özgürlüğü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 7 Ağustos 2012; 11:39:48 >

• Banada Linux, Windows'u geçemeyecek gibi geliyor.
    Sağlam olabilir güvenilir olabilir fakat kendini gösteremiyor.
  • donanım drv açısından bir zafer olan bir durumu
    ama sektörde NV dan çok reklam alan olduğu için bu durum hakkında dijital medya sessiz kalıyor !

http://forum.donanimhaber.com/m_64152021/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 7 Ağustos 2012; 20:35:24 >
  • Halen daha elif mertek meselesi.

Biz bunları aşalı bir on sene oldu. Neyin davasını yapıyorsunuz anlamadım ki ?

Linux desktop patlak kardeşim. KDE de Gnome da batırdı. Batırmakla kalmayıp, hem mevcut kaynağı ikiye böldü hemde bir sürü potansiyel projeyi yerin dibine gömdü...

Gerçi artık bu sorun değil.

Baktığınızı görmüyorsanız söyliyeyim. Desktop artık kimsenin şeyinde değil. Artık meselemiz taşınabilir cihazlar.

5 seneye kadar, desktop dediğiniz şey, sanayii deki torna ustasının tezgahı gibi, sadece iş için olacak. İş için kullanan adamda, yok freemiş yok kernel miş anlamaz. Alır takar çalıştırır parasını kazanır. Artık neyse o...

Size gelince, forumlara taşınabilir, tablet veya telefon giyilebilir cihazlarla ve SIRI veya o zamanki kullandığınız sistemin buna benzer türevi neyse onunla yazıcaksınız. Bu dönemin gençleri benim pozisyonuma geldiğinde. Yeni nesile "daha klavye kullanmayı bilmiyorsunuz vik vik ne ötüyorsunuz" diye posta koyacak.

Neyse bunlar olacak olanlar.

ben size sorayım. yukarıdaki teknolojilerin hangisinde Microsoft üstün ?

Microsoft tablet ?
    Microsoft telefon ?
    Microsoft hede ?

Peki ya Linux ? Unix ?

Velhasılı boşuna kendinizi yormayın. 32 bit desktop un galibi win32 dir. 64 bit desktop olacağı ve veya bu kadar etkin ve gelişmiş bir pazar olacağı şüphelidir.

Gelecek mobil cihazlarda artık burası kesin. Microsoftun bu pazarda esamesi bile okunmuyor. Microsoft 1980 lerin IBM idir. Bakalım ne yapcak ta batmak tan kurtulacak.

• şaka gibi bir mevzu şaka gibi mesajlar.

öncelikle bu bir pazar işi para nerede iş orada bakalım duruma.

Geçtiğimiz yılın son çeyreği içerisinde toplam 29.1 milyon masaüstü sisteme karşılık 26.5 milyon tablet dağıtımı gerçekleşmiş. bu rakama akıllı telefonlarda eklenince desktop pazarı geriliyor küçülüyor. Ama mobil pazar büyüyor.

bu gayet mantıklı bir durum çünkü standart kullanıcı bilgisayarlarda . web sitesi gezmek mail okumak oyun oynamak dışında pek te birşey yapmıyor. Hali ile tablet ve cep telefonları bu ihtiyaçları fazlasıyla görüyor. Şu an Androidin rakibi microsoft değil apple.

linux yapısal olarak son kullanıcıyı hedeflemeye çalışsa da bu büyük firmaların desteği ile olur buda bu firmaların para kazanmaları ile olacak birşey. hem para verme hemde adobe gelsin diye beklediğinde ortaya komik bir durum çıkıyor.

Büyük firmaların geçişi Büyük bir firmanın Lİnux sürümü çıkarması ile olur.

firmaların yazdığı yazılımların işletim sistemini satış ağlarında satılabilmesi, ve telif haklarının yine bu firmaların kurduğu yapılar ile korunmasını gerektirir. Şu an bir linux firmasının bunu yapma şansı yok bu durumda Adobe kimin dağıtımına yazılım yazacak? dağıımların hepsinde çalışcak bir yapı beraberinde sorunlar getirebiliyor hatalar çakılmalar ama sistemi zaten zorlayacak güçteki yazılımlar yapıyorsanız birde platform hataları yaşarsanız programınız ile birlikte sizde eleştiri oklarını üzerinize çekersiniz ki hiç bir yazılım firması böyle bir maceraya girmez.

Google chrome os u tekrar hayata geçirip destoplar için android gibi bir yapı kurmaya çalıştığı yönünde dedikodular mevcut ki bunu yaparsa ancak büyük firmalar linux platformunda o da sadece google os veya adı her ne olursa onun üzerind egerçekleşecek bir şey.

Linux bu arada serverler üzerinde çatır çatır çalışmaya devam edecek kullanıcılarda vay olmadı etmedi bitti diye dert yanmaya devam edeceklerdir.

Yazılım ticarettir, ticaret paradır, para olmayan yerde dünyanın en muhteşem yazılımını da yazsanız millet gelir sizin kodlarınızı alır adına windows 9 der herkese satar bunun adı pazarlamadır.

• Yazılım ticarettir, ticaret paradır diyen arkadaşlar var evet çok haklılar amma ve lakin linux açık kaynak kodlu bir yazılım dolayısı ile bedava ama ne yazık ki,
    novell suse gibi şirketler artık linux işletim sistemlerini bile para ile satıyorlar. Kısa ve net olarak Linux sinsi bir düşüncenin kaynağından gelen bir yazılımdır. Kim ne derse desin linux kullanımı arttıkça
    sürümler paralı olmaya başlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 8 Ağustos 2012; 17:34:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

Yazılım ticarettir, ticaret paradır diyen arkadaşlar var evet çok haklılar amma ve lakin linux açık kaynak kodlu bir yazılım dolayısı ile bedava ama ne yazık ki,
    novell suse gibi şirketler artık linux işletim sistemlerini bile para ile satıyorlar. Kısa ve net olarak Linux sinsi bir düşüncenin kaynağından gelen bir yazılımdır. Kim ne derse desin linux kullanımı arttıkça

Arkadasim iyi guzel hos diyorsunda, unix,linux kernelleri bedava dagitiliyor ve hatta bedava olarak gelistiriliyor hic bir zamanda ucretli olmayacak..

Peki diceksin redhat suse gibi urunler neden paralı ?...Mesela saf bir linux kerneli ile redhat kernelinin arasinda daglar kadar fark var..İste bu yuzden parali, arkadasinda muazzam bir ekip var ve muazzam bir emek var..En kucuk paketinden en buyuk paketi defalarca denemis neredeyse %100 stabildir..Ve destek icerir..Yani adam babasinin hayrına yapmayacak ya...Windows server isletim sistemlerine gore coooook daha stabil olmasina ragmen windows a gore lisanslama maliyetleri komik rakamlardir..

Adam almis gelistirmis ve ucretli olarak destek veriyor bunun neresinde sinsilik?.....Sen de al bir kernel gelistir derle sat..Ve emin ol adamlar buyuk kucuk demeden her turlu soruna destek veriyorlar gerekirse direk merkezinden o paketi o modulu yazan adam seni ariyor,senin sorununa ozel bir guncelleme yazıyor..Ve bunlari kac paraya yapıyorlar dersin???...emin ol microsoft gibi binlerce dolarlara degil..Ve bunu redhat gibi linux dunyasinin devi yapıyor..

Linux server tarafinda windows kadar cok kullaniliyor ve bazi alanlarda windows dan daha fazla tercih ediliyor...

Microsoft ne kadar sinsi ise bu anlamda emin ol ucretli linux dagıtıcılari microsoft yanında melek kalır..

Örnegin bir egitim kurumu acın ve bu egitim kurumunda microsoft urunlerinin egitimlerini verin ve 50 bilgisayarınız 30 sunucunuz olsun...Bunların lisanslarına bile para isteyen hadi gectim parasini hic bir indirim bile yapmayan "canin isterse" diyen bir dusunce evet hic sinsi degil!...

• quote:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

Yazılım ticarettir, ticaret paradır diyen arkadaşlar var evet çok haklılar amma ve lakin linux açık kaynak kodlu bir yazılım dolayısı ile bedava ama ne yazık ki,

Arkadasim iyi guzel hos diyorsunda, unix,linux kernelleri bedava dagitiliyor ve hatta bedava olarak gelistiriliyor hic bir zamanda ucretli olmayacak..

Peki diceksin redhat suse gibi urunler neden paralı ?...Mesela saf bir linux kerneli ile redhat kernelinin arasinda daglar kadar fark var..İste bu yuzden parali, arkadasinda muazzam bir ekip var ve muazzam bir emek var..En kucuk paketinden en buyuk paketi defalarca denemis neredeyse %100 stabildir..Ve destek icerir..Yani adam babasinin hayrına yapmayacak ya...Windows server isletim sistemlerine gore coooook daha stabil olmasina ragmen windows a gore lisanslama maliyetleri komik rakamlardir..

Adam almis gelistirmis ve ucretli olarak destek veriyor bunun neresinde sinsilik?.....Sen de al bir kernel gelistir derle sat..Ve emin ol adamlar buyuk kucuk demeden her turlu soruna destek veriyorlar gerekirse direk merkezinden o paketi o modulu yazan adam seni ariyor,senin sorununa ozel bir guncelleme yazıyor..Ve bunlari kac paraya yapıyorlar dersin???...emin ol microsoft gibi binlerce dolarlara degil..Ve bunu redhat gibi linux dunyasinin devi yapıyor..

Linux server tarafinda windows kadar cok kullaniliyor ve bazi alanlarda windows dan daha fazla tercih ediliyor...

Microsoft ne kadar sinsi ise bu anlamda emin ol ucretli linux dagıtıcılari microsoft yanında melek kalır..

Örnegin bir egitim kurumu acın ve bu egitim kurumunda microsoft urunlerinin egitimlerini verin ve 50 bilgisayarınız 30 sunucunuz olsun...Bunların lisanslarına bile para isteyen hadi gectim parasini hic bir indirim bile yapmayan "canin isterse" diyen bir dusunce evet hic sinsi degil!...

Enigma haklı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.