merhaba arkadaşlar, ben programcıyım.türkticaret.net kızdım ve kendi sunucumu kurmaya karar verdim, işe SME linux ile başladım ve şimdilik pek bir sıkıntım yok, aşağı yukarı (daha çok aşağı:) bir hosting firmasının yaptığı işleri yapabiliyorum. Amacım bu konuya ilgi duyan arkadaşalarla bir araya gelip beraber çalışmak , ilgilenenlerin mesajlarını bekliyorum
birlikte ne gibi bir calisma yapabiliriz ? ayrica kurdugunuz sunucuya ne gibi bir baglanti sagladiniz ?
mesela ne konuda yardimci olabiliriz size ? veya ne ibi birlikte calisabiliriz biraz daha acik konusursak daha yararli olur , en azindan ben bu sekilde bir aciklama istiyorum.
işe bir grup kurarak başlayalım, yahoo da olabilir mesela. tecrübelerimizi payşalaşalım,yardımlaşalım tanışalım :) bu arada benim bağlantı 1024 adsl, ufak gibi gelebilir ama denemelerimde performans dışardaki bir hostinge göre eksik değil,şuan 4 adet domain barındırıyorum, tahminim 10 kadar domaini rahat kaldırır. sunucumda celeron 366, 192 mb ram 40 gb hdd , işlemci biraz yavaş kalıyor farkediyorum , ama görevini fazlasıyla yapıyor.
nediyosun sen hoca aklın başındamı ?
10 domaini kaldırır diyorsun 5 ni kaldırsın gel yanıma
Domaine göre değil tekile göre kaldırma oranının hesapla SİTELERE 1 KİŞİ FLN GİRİYOR HARELDE
quote:
celeron 366, 192 mb ram 40 gb hdd
bu makineyi normal bi dc ye koysan can çekişir sen evde bunu sunucu olarak kullanmak istiyorsun pess dogrusu
o makinaya 2 domain bile yuklıyemezsın YUKLESEN BİLE 1 KİŞ ZOR GİRER
bu konuyu kullandığım makinanın özelliklerini tartışmak için açmadım (merak eden varsa gelir bakar taş gibi çalışıyor:), lütfen konu dışı mesajlarla olayı saptırmayalım, bu işe nerden başlıyacağım neyapmam gerekiyor, öğrenmek istiyorum diyenlerle,yeni başlayanlara yardımcı olmak isteyenler mesaj yazsınlar, diğer yorumlarınız için şartsa pm. atınız.
maxiupload.net sitemi rica etsem serverında barındırabilirmisin sadece 2-3 gün barındır yeterli bi test etmek istiyorum eger olursa bende amerikaya her ay bosuna 600-700 dolar para ödemiyim
quote:
Orjinalden alıntı: gmail83
peki sorun olmaz diyorsan
maxiupload.net sitemi rica etsem serverında barındırabilirmisin sadece 2-3 gün barındır yeterli bi test etmek istiyorum eger olursa bende amerikaya her ay bosuna 600-700 dolar para ödemiyim
fxm arkadasim burda konuyu sizlere sponsor olayim diye acmamis. kendisi , Sunucu kurup sunucuyu ayaga kaldira biltim tek basima yaptim diyor. ve yayina soktum diyor bu konu hakkinda kendini gelistirmek isteyenlerle arkadas olabilirim diyor goruselim bir birmize faydali olalim diyor sizler konuyu nereye cekiyorsunuz . cok enteresan...
ben onun bir şey yapma istegine saygı duyuyorum benim anlatmak istedigim farklı. bu topigi okuyan herkes heveslencek bu yanıltıcı yani. ev ortamında barınan hiç bir site normal hostta barınanlar gibi olamaz benim demek istedigim nokta bu yoksa ugrassın veya ugrasmasın beni ilgilendirmez o. o konu onun seçimi
desteklediğin teşekkürler, diğer arkadaşın korkusu kendi reselleri elinde patlayacak gibi ama neyse, konu sapıcak konu dışı mesajlarınızı silin, unutalım herşeyi , fazla söze gerek yok isteyen herekese bu konuda yardımcı olabilirim ,
ben' yardimci olabilirim sana veya gorusebilirim msn'adresim imzam'da var yurt disinda yasiyorum ve bi DC'de calisiyorum. meslegim bu. elimden geldigince takildigin yerlerde yardimci olurum .
Ben de sizi gönülden destekliyorum, denemelerimi yapmak ve birebir son kullanıcı deneyimleri yaşamak gerçektende çok yararlı olacaktır. Ancak kuracağımız sunucunun sürekli açık kalması için henüz evime bir jeneratör alabilmiş değilim. En kısa sürede bütçemin uygun olması durumunda alacağım. Tabiki bu kurulacak sunucunun gerçek bir DC de barınan sunucu gibi olmayacağının farkındayım ancak bazı DC lerin müşterilerine dedicated diye VPS verdiklerini ya da 256 yerine 128, 512 yerinede 256 çıkış verdiğine şahit olduğum için kırgınlıklarım ve her zaman şüpheci bakış açım var ve sanırım biraz da güvensizlik var, fakat amacımız DC gibi ticari hizmet olmadığına göre bilgi, deneyim ve paylaşım için ideal ortam oluşmuş demektir. Esas konuya dönelim benim kanım güvenlik problemi hariç evde de sunucu kurulabilir. Hatta bu sunucular çoğu VPS sunucudan da daha iyi hizmet verebilir.
Aslında G.SHDSL bağlantı alındığında 256 veya 512 bağlantı bazı datacenter lar gibi gerçek anlamda da hizmet verilebilir, ancak bu sonraki aşama ve sadece bağlantı yetmez ama diğer koşulları da sağladığınız takdirde tabiki yapılabilir. Mesela 512 bağlantımız olsa (bu ADSL gibi 512/128, 1024/256 gibi değildir yani hem geliş hem gidiş birebir aynıdır 1024/1024, 512/512 dir) Telekom da ücretlendirmeyi sunucuya gelen taraf bakımından ücretlendirir ki bu süper giden kullanıcı istekleri limitsiz demektir. 2-5 kwa jeneratör, 1 UPS, 2 Masaüstü bilgisayar, 1 G.SHDSL modem ve bağlantı, 1 adet 4 lü veya 8 li switch, telekomdan 6 ip adresi, soğutucu olarak ise split klima başlamaya yeterlidir, monitoring servisi için de bir program yüklemek işi çözer. Geriye ise sürekli kontrol edecek bir teknik eleman ve sürekli elektrik kesilmemesi için dua etmek kalır ki aslında en önemli sorun da bu, uzun kesintilerde jeneratör veya UPS kafi gelmeyebilir. Ama amacımız DC kurmak değil çok şükür...
- Eğer banada yardımcı olursanız, linux konusunda bende deneyimlerimi sizinle paylaşmaya hazırım, - Linux diyorum çünkü linux konusuna gelişmem gerekli diye düşünüyorum, profesyonel olmamakla birlikte fazla yabancı da değilim, - VMWare programı kullanarak 80 GB harddiskli bilgisayarı 2 parçaya bölerek hem windows hem de linuz yükleyerek kullanmak istiyorum, denemelerimi 2 platformda da yapmış olurum, - Gerçek bir deneme için ise sahip olduğum alan adına ek olarak sizlerinde deneme yapabileceğiniz alan adlarına da yer vermek isterim, - Sizlerin de katılımı ile gerçek kullanıcı görüşlerine sahip olabilirim, windows erişimini sizlerin de kullanımına uzaktan erişim ile açmak, linux kullanımını ise webmin aracılığı ile size açmak ve fikirlerinizi de almak isterim
Fikirlerinizi bekliyorum,
guzel bir grup kurabiliriz dusuncesindeyim. bende turkiyede degilim Belcikada yasiyorum fakat. elimden geldigince bu ise yardimci olabilirim. nerde nasil gorusebilecegimizi ve ayni zamanda ayni goruslere sahip olan kisilere kapilarimizi acip open source mantiginda , yani grupda bir sevi saygi guven icerisinde paylasimlarimiz olabilir .
Konu açıldı ancak arkadaş bir hevesle atladı hemen üye olup ilk konuyu açtı, kızgınlıkla yaptı, sonra pişman oldu, bazı yazılanlara küstü ya da deneme yaptı bakalım dedi ne olacak vs. vs...
Böyle şeyler düşünmek istemiyor konuyu açan arkadaşın işlerinin yoğunluğuna ya da vaktini olmamasına bağlıyorum, çünkü ilgilenmesi gerekirdi, başlık altında neler oluyor neler bitiyor takip etmeliydi, yanıt vermeliydi, olmadı tamam ama diğer arkadaşlar neden ilgi göstermedi aynı şekilde "sanalpos" ile ilgili başlık açtım en ufak bir yazı yorum hiçbir şekilde kıpırdama yok "paylaşım" deyince hazır bir şeylere evet ama araştırma ve yardımlaşmaya hayır der gibi tavır sergilerseniz, bu foruma gerçekten bilgi paylaşma ve yardımlaşmayı düşünen diğer arkadaşları iyi etkilemez, uzaklaşabilirler. Amacımız sadece yazı yazmış olmak ve hit attırmak olmamlıdır, biraz daha ilgidir, herşeye rağmen yapacağınız paylaşımlar için şimdiden teşekkür ederim.
mail grubunu ben açayım diyecem ama bence gerek yok en kısa yoldan eğer yardımlaşmak istiyorsak şu linkteki gibi bişeyler yapabiliriz