Şimdi Ara

Linux server kurulumu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, işletmemizde 40 pc den oluşan bir ağımız var. Bütün bilgisayarlar ADSL modem ve switchler yardımıyla internete bağlı. Network güvenliği ve internet kısıtlamaları için linux server kurmak istiyorum. Bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim. Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Neler tavsiye edersiniz. Internette bu konu hakkında dökümanlar veya yardımcı siteler bulabilirmiyim. Teşekkürler.

• Ağ güvenliğinin büyük kısmını zaten adsl modemin halleder kısıtlama ve denetimide bunlarla yapabilirsin.

http://www.untangle.com/index.php?option=com_content&task=view&id=348&Itemid=747
    http://www.endian.com/en/community/about/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 28 Ocak 2008; 12:11:07 >

• Cevap için teşekkürler, untangle indirip cd ye yazdırdım ve pc ye kurdum ama networku pc üzerinden internete açamadım. Untangle yapılandırmasıyla ilgili internette dökümanda bulamadım. Bu konuda yardımcı dökümanlar veya siteler varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruk1905 -- 29 Ocak 2008; 15:43:43 >
  • Biraz uğraştıktan sonra kurulumu yapabildim. Kendi sitesindeki açıklamalar biraz yardımcı oldu, çat pat ingilizcemle çözebildim. Server olarak kullanılacak PC de 2 Ad. ethernet kartı olmalı doğal olarak. 1.eth network tarafına, 2.eth ADSL modeme bağlı olacak. Server olarak kullandığım PC p4 2.4 GHz. 512 MB SDRam, 40 GB HDD, bunlar işlemci hariç alt sınır olarak belirtilmiş sitesinde. Daha iyi performans için 1 GB Ram ve 80 GB HDD öneriliyor. Kurulum sırasında connection test var, ilk denememde olmamıştı, ben ethernet bağlantılarını değiştirdim oldu. Network gateway 192.168.0.2 , modem ip 10.0.0.2 olarak yapılandırdım, server external ip yi elle girmek gerekiyor onuda 10.0.0.51 verip connection test dediğimde successfully yazdı ve şu an network untangle üzerinden çalışıyor. Aslında kurulumu gayet kolaymış. İş artık ayarlara ve rapor almaya kaldı. Bir süre deneyelim bakalım. Teşekkürler ilginize.
  • censornet çok profesyonel bir yazılım tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.