Şimdi Ara

linux sistem gereksinimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma linux işletim sistemi kurmak istiyorum. Linux u rahat çalıştırabilmem için bilgisayarımın özellikleri ne olmalıdır...

• Hangi Linux'u istiyorsun:

Bildiğim kadarıyla

Peanut: P133 32MB RAM
    MANDRAKE:p166 32MB RAM

şeklinde olması lazım..
  • Linux 486Dx / 16 Mb ram de bile calismaktadir..
  • hangi dağıtımı seçeceğine bağlı
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MagicDeath</i>
    <br />Linux 486Dx / 16 Mb ram de bile calismaktadir..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Çalışır çalışmaz değil eğer X kurmaz ve minumum servisler ile çalıştırırsanız. Sencede öyle değilmi MagicDeath :)

Fakat şu anki güncel dağıtımlarda birini kuracaksınız ve kde gnome gibi X windows ortamları ile çalışacaksanız en az 128 lazim ki bu bile yetersiz gelebilir. Sonuçta şunu söyleyebilirim linux çok fazla özelleştirilebilir. Siz kendi istediğiniz bilşenleri kurup hatta çekirdekten işinize yaramayacak modulleri çıkarak sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilir ve sistem ihtiçlarınıda azaltmış olursunuz.

Kolay Gelsin......

• mkuru ( Murat Kuru )

Sonucta calisiyor Hele bir P233 Makinada Gnome Bile calistirdim ben Gentoo ile [evlol]

En azindan Windows kadar sorun degil
  • XWindow da basit arabirimler eklenir ve konsol ağırlıklı açalışılır ise 16MB ve 486 yeter..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Söz konusu linux olunca herşey mümkün tabii. Linux al cep telefonu için uyarla al el bilgisayarı için uyarla, al 1000 işlemcili bir sistem için kullan...Linux ölçeklenebilen ele avuça sığmayan bir işletim sistemi...:)

Ama burada söz konusu olan son kullanıcı ve onun bilgisayarı sanırım, soru da bunun için makul sistem ne olmalı yönende. Bu bilgisayarda çalışcak servisler ve bilgisayarın donanımı. Bu yüzden ben şöyle daha açık ifade edeyim. Benim kullandığım bilgisayarlardan biri 40 gb hdd ve celeron 1.1 Ghz işmlemci 256 mb sdram ve bu sistemde şu an Red Hat 9.0, Mandrake 9.1 ve Gelecek Linux 2.0 kurulu ve oldukça güzel çalışıyor..
  • "Linux ölçeklenebilen ele avuça sığmayan bir işletim sistemi...:)"

+1
  • Min. sistem isteyen Linux hatırladığım kadarıyla vector Linux dü İ386 makina ile bile çalışır diyorlar.Ama Redhat ve Mandrake Linuxle karıştırma.

saygılar
  • kafani donanimla hic yorma. su an ki windows calistiran bilgisayarlar kolay kolay linuxta sorun cikarmaz. en azindan ben boyle biseyle karsilasmadim
  • Bu ölçeklenebilirlik olayına katılıyorum.. Mal Assembly' e bile açık..Git kernel'e lab. aşamasındaki CPUyu tanıt çok iyi birşey ya..Kaldı ki çipleri çok değişik şekilde yönetebiliyor..
  • Mkuru 3 linux sistem kurmuşsun hangisinden memnunsun? Allah aşkına bi söyleyiver..

Ben de Mandrake9.1 ve XP kurulu.. iyi güzel hoş memnunum ama XPnin hızını bi türlü geçemiyorum.. bi yardım.. Bilg'in özellikleri: P4 2,4--256 RDram (1066) -- 128 GeForce4 Ti 4200 -- 40GB western 8MB

Hele bi yardım nasıl hızlandırcam bu mereti, walla XPnin hibernatini kullanıyorum beni deli ediyor, çoook hızlı ve güzel.. manyak bişiii yaaa. winamp çalarken kapattığımda diyelim,, açtığımda 3sn sonra winampın sesi gelmeye başlıyo bi 3sn sonrada ekran tamamen açılmış oluyoo

Tamam lünuxte hibernate yok, bu kadar performansta istemiyorum ama makine sıçıyor bea.. RH 9.0 mı kursam..
  • Merhaba,

Hepsinden de memnunum. Hepsi aşağı yukarı aynı hızda çalışıyor. Mandrake ve Red Hat ta sanki konqueror daha hızlı açılıyor yada mozilla ilk açılma sürelerinden bahsediyorum. Mesela masa üstündeki "home" iconunu tıkladığımda Red Hat ve MDK biraz daha kısa sürede açıyormuş gibi geliyor bana. Yalnız ben nedense en çok GL 2.0' ı sevdim. Çok sorunsuz bir sistem olmuş bana göre...

Sizde Linux un yavaş çalışmasına sepep olrak aklıma gelen ilk nokta hdd' nin ultra dma özelliğinin aktif edilmemiş olması. Linux dağıtımlarında ön tanımlı olrak bu özellik aktif değil. Fakat siz bu özelliği açarsanız cd-rom ve hdd için perofrmansınızı biraz daha artırabilirsiniz. Diğer bir sebeb gerekli gereksiz bir çok servisin çalışıyor olması ve bilgisayarın swapa fazla yüklenmesi olabilir....

Kolay Gelsin....
  • Konuyu hortlattik mi ne
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.