Şimdi Ara

Linux tabanlı Hd uydu alıcısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
24.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evime Linux tabanlı paylaşım yapabilen bir uydu almaya karar verdim.Malum heryerde Dreambox üzerinde duruluyor ama benim istediğim cihaz Wiraless özellikli olsunki birde ethernet kablosu çekme derdim olmasın.
    Araştırmalarım sonucu AZBOX üstünde kalıp karar verme aşamasındaydımki bir uyducu arkadaş Next'in Dobratech diye bir uydu çıkartacağını ve bu cihazı almamın daha mantıklı olacağını söyledi.Ben uydulardan pek anlamıyorum eminim burada benden daha deneyimli tecrübeli arkadaşlar vardır.

Şimdi 2 uydunun özelliklerini koyacağım Azbox'mı Next Dobratech'mi daha iyi bana ayırım yapabilirseniz o uyduyu 1 hafta içinde alacağım.

Next Ye 2000-Dobratech

quote:

D0NANIM TEKNİK ÖZELLİKLERİ
    UYDU KISMI TUNER

Giriş Bağlantısı : F-Tipi Dişi (loop Çıkışlı)
    Giriş Empedansı : 75 [Ohm]
    Dinamik Giriş Aralığı : -65dBm ~ -25dBm
    Demodülasyon : DVB-S, DVB-S2 : QPSK, 8PSK
    Sembol Oranları : DVB-S : QPSK 45Msps @ 2~45Msps DVB-S2 : 8PSK/QPSK Max 30Msps @ 10~30Msps
    Decode Standardları : LDPC/BCH DVB-S2(1/2, 2/3, 3/4, 3/5, 4/5, 5/6, 8/9, 9/10)
    RF Giriş Aralığı : 950MHz ~ 2150MHz
    DVB-S/S2 MPEG TS A/V BÖLÜMÜ
    Yayın Formatı : MPEG-4 10. Parti AVC/H.264 HD HP@L4.1 1920x1080@50Hz (ISO/IEC 13818 MPEG-2 TS Özellikleri)
    Profil Seviyesi: MPEG-2 MP@HL, MPEG-4 10. Parti AVC/H.264 HD HP@L4.1
    Giriş Oranı: Max 90Mb/s
    Görüntü Boyutu Destek: 4:3, Letter Box, 16:9, Pan & Scan
    Görüntü Çözünürlüğü: 1920x1080i, 1280x720p, 720x576i/p, 720x480i/p @ 50/60Hz
    Ses Formatı: Dolby Digital bit-streams, MPEG-1 Layer 1,2,3
    Ses Çıkış Modu: Mono, Sol, Sağ, Stereo, Dolby Digital bit-streams. (PCM 5.1 Kanal, Stereo down-mixed Dolby ProLogic)
    DVB T (KARASAL DİJİTAL-TERRESTRIAL)TUNER ÖZELLİKLERİ
    RF Giriş Aralığı: VHF-Yüksek Band 149.5MHz ~ 426MHz, VHF-Düşük Band 50.5MHz ~ 142.5MHz, UHF-Band 434MHz ~ 858MHz
    Giriş / Köprü Çıkış Bağlantıları: 1 x Din DVB-T girişi için, 1x Din DVB-T Köprü çıkışı için (IEC 169-2 Dişi/Erkek)
    Giriş Empedansı : 75[Ohms] Nominal
    Giriş Sinyali Seviyesi: -80dBm ~ -5dBm(64QAM, Kod Oranı 2/3, Koruma Aralığı 1/32,( Gaussian Kanal)
    Dijital Modülasyon: QPSK, 16-QAM, 64-QAM(Takımı)
    Modülasyon Koruma Aralığı: 1/4, 1/8, 1/16 ve 1/32
    Sistem modları: 2K, 4k, 8K Modları
    Giriş Band GenişliğiVB-T(COFDM) Uyumlu (Frekans Band Modülasyonu) ETSI 300 744
    FEC Oranları: 6/7/8MHz Kanal 1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8 DVB-T MPEG TS A/V
    DONANIM /DESTEK
    PCMCIA Modül Girişi : 2adet DVB DESTEKLİ CI Modül girişi
    Akıllı Kart Okuyucu :2 adet( UNİ )Smartcard girişi
    SATA(Serial ATA): Arka Panelde 1 Harici e-SATA Bağlantısı
    Ana İşlemci: Broadcom 7401( 300MHz MIPS32TM/16-e Sınıfı İşlemci)
    Flash ROM: 32Mbyte
    DDR SD RAM : 256Mbyte
    720576 / 19201080i / 1280720 px Çözünürlük desteği
    Giriş Voltajı: AC 100-240V ~ 50/60Hz SMPS Tip
    Güç Tüketimi: Max 35Watt
    :VFD Tip 12 DİGİT
    Komponent Bağlantı YPbPr) 3 adet RCA Bağlantı
    Komposite Bağlantı:3 adet RCA Bağlantı
    S/PDIF Dolby Digital Bağlantısı: 1 adet Fiber Optik Bağlantı
    HDMI (HDCP Destekli): 1 adet HDMI çıkış (1.2 )
    SCART Bağlantı: 2 ADET (1 TV 1 VCR)
    USB2.0 Host Bağlantısı: 2 ADET 1 ARKA 1 ÖN PANEL USB A TİPİ
    Ethernet Bağlantısı : 1 adet RJ-45 tip 10/100 Base-T Bağlantı (Interaktif)
    RS-232C Data Bağlantısı: Yazılım güncellemek için 115,200 veri hızı desteği
    DVB-T FULL NIM - LG TDFP-G151D özel DVB-T tuner (TERRESTRİAL)
    KARASAL DİJİTAL (TERRESTRİAL) yayınlarıda uydu yayınlarıyla beraber izlettirme özelliği (terrestrial tunerli)
    ( IEEE802.11b and 802.11g(2.4GHz), up to 54 Mbps ) USB WI-FI Desteği
    High-speed (480Mbps) A-TİP 2 usb girişi (W-İFİ DESTEKLİ)
    720576 24bit bitmap , Anti-Aliasing OSD MENÜ MİMARİSİ
    DVB-S2 FULL NIM - LG TDQX-S001F Hassas Uydu tuner
    Çalışma Sıcaklığı: 5°C ~ 50°C
    Net Ağırlık: 3.0Kg Ölçüler(WxDxH): 340x268x60[mm]
    Uzaktan Kumanda : 2 Adet kalem pil kullanılır (bazı tv lerle) Universal Kullanım destekli.(led fonksiyonlu)
    Wifi Desteği,Yazılımın Desteklediği Marka harici USB wifi (Cihazla uyumlu marka ve modeli satıcınızdan öğrenin.
    Dahili WİFİ aparatı slotu ve anten girişi Arka panelde mevcuttur..Donanıma dahil olarak cihazla verilmez. (opsiyonel)
    Home Share desteğionanımda arka panele anteni takılacak şekilde sadece slot desteği mevcuttur aparat extra alınmalıdır (opsiyonel)
    RS Porttan yazılım güncelleme,X box,Home share,özel kablolu dağıtım,şifreli yayın aparat desteği

AZBOX HD Premium

quote:

*mpegla licence

*DVB S2 licence

*FLV licenced

*SISVEL licenced FG LİSANSLI VE PATENTLİDİR

Linux işletim sistemi
    PVR USB 2.0 ile (kayıt) isteğe bağlı E-SATA hdd dahili veya harici
    WLAN (Kablosuz İnternet)
    Ağ üzerinden kanal listesi güncelleme
    Web radyo
    YouTube vb video portal desteği
    Ses ve Müzik Portalları desteği
    RSS
    SIGMA işlemci SMP 8634 LF
    Flash Bellek 32 MB
    256 KB EPROM
    SD RAM 256 MB ( 128 MB sistem + 128 MB video)

Ana özellikleri:

Akıllı Tuner DVB-S2
    DVB-S2 / S, DVB-T2 / T/DVB-C2 / C, ISDB-T
    Akıllı Kanal sıralama
    MPEG 4 HD ve tam DVB uyumlu
    11 Digital karakterli VFD Ekran
    DiSEqC 1.0, 1.1,1.2,1.3 (STAB USALS) Desteği

Kişisel Video Kaydedici:
    Time Shift fonksiyonu (duraklama ve canlı TV çalma, kayıt programları Timeshifting)
    Ağ üzerinden yayın izleyebilme (ses / video ve radyo)
    Video oynatıcı

İnternet erişim:

WLAN Wireless üzerinden ve RJ45 bağlantısı
    Web Arabirimi alıcı kumandasını kullanabilme
    Internet üzerinden update, USB ve Seri Arabirim üzerinden update
    Web Tarayıcıları
    RSS haber okuyucu
    E-posta istemcisi (POP sadece)

Media Player:

Ses: MP3, WAV, AIFF, WMA, Ogg Vobis
    Resimler: JPEG, BMP, TIFF, GIF, PNG
    Video: MPEG1, MPEG2, MPEG4, DivX, XviD, mkv, AVI SSF (altyazı desteği dahil)
    Video-Ses Aüflösung: MPEG-2/MPEG-4 Part 10 AVC/H.264 HD, HP@L4.0 1920×1080 @ 50Hz (MPEG-2 Transport Stream spesifikasyonunu ISO/IEC13818)
    Giriş: maksimum 90 MB / s
    En-boy oranı: 4:3, Letterbox, 16:9, Pan & Scan

Common Interac için 2 yuva
    Smart Kart Okuyucu
    2 x USB 2.0 (arka ve ön panelde)
    HDD LAN Samba ile
    HDD dahili için hazır kızak
    E-SATA arayüzü dahili

Dolby Dijital çıkış
    HDMI konektörü
    Scart bağlantısı
    YUV / Component çıkış
    UHF konektörü

• Next alacağım en son uydu cihazı olur...

Wireless a bu kadar takma..Bendede aynı dert vardı, eve access point aldım 50 tl ye..Wireless modeme baglanıyor, onun üstünden ethernetle Atlanta HD box a giriyorum. Gayet basit ve güzel bir çözüm.

AzBox da almam..CCCam stabil degil, hala beta...

İlla linuxlu olacak diyorsan 1-2 ay daha bekle Vu+ DUO al...Yok dertsiz, kaliteli ürün olsun, kafam agrımadan tv, kanal izleyeyim, ısınmasın, ses yapmasın, hızlı açılsın, cccam güzel çalışsın diyorsan Shapr Tuner li Atlanta HDBox a bak..480 tl civarına alırsın

Next gibi fasa fiso ürünlere bulaşma
  • Selam;

azbox premınıum kullanıyorum geyet basarılı beta olması calısmıyor anlamına gelmez dıger kullandıgım makınem olan 800 HD den cok bır farkı yok kı bana gore bır ok artısı var 2tane usb kullanıyorum 2TB hdd lerım var ve MVK fılm dolu ıcerıısı ve sık sekıldede TV ızlıyorum hıc bır sorunda yok acıkcası tavsıyede edeerım kesınlıkle %80 acık lunıx kodlarıda bır cok yerde bır cok sekılde duzenleme yapabılıyorum,
    800 hd dee tavsıye ederım azbox d tavsıye ederım ama B.RAY MVK oynatmakta ıstersenız torrentlerden fılmde download etmek ıstersenız acıkcası lunıx ozellıklerını full kullanmayı dusunuyorsanız azbox bakın bence daha sonra krar verın,
    nmt lerın bır cogunda youtube de calısmaz popcorn vb urunlerde bunda sorunsuzda calısıyor tv ızlerken pat dıye youtube baglanıyorum veya facebook sayfama bakıyorum:) keyfı bence cok fazla....
    http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=467

• Sorun yok demişsiniz, Azbox da cccam deki takılmalardan şikayet çok. Ayrıca tek yönlüdür. Linux lu cihaz ise madem, client yada server olarak davranabilmesi lazım ama hala gelişme yok.

Ayrıca mkv oynatıyorum dediniz Azbox da, DTS codecli ve 1080p filmleri oynatabiliyormusunuz, yoksa DTS olanları convert etmek zorundamı kalıyorsunuz ? Kısacası sesi DTS olarak verebiliyormu ?

Illa bu sınıfta ürün almayı düşünüyorsanız, dediğim gibi, 1-2 ay daha bekleyin, Dikey in getireceği Vu+ DUO alın. Çift yönlü cccam , media player ondada mevcut. çift tunerliside var, tek tunerliside var.

Üstelik Enigma2 imajlarıda yüklenebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 12 Şubat 2010; 11:44:28 >
  • DREAMBOX derim.
  • aynen bende öncelik olarak amacın sadece tv izlemekse atlanta yok ben uğraşırım yazılımlar la felan uğraşmak oynamak istiyorum dersem dreambox 800 hd derim...
  • Asıl amacım cihazı deli gibi kurcalayıp yeni şeyler keşfetmek değil.Paylaşım yapabilsin serverlere uye olabileyim bilimum şifreli kanalları şifresiz izleyebileyim amacım bu.E tabi bu özelliklerinin yanında Mkv filmleri Dvd filmleride oynatırsa tabi güzel olur.

O yüzden Dream bana pahalı geliyor Azbox tam bütçeme göre kafamda Linux tabanlı bir uydu için ayırdığım bütçe maksimum 800 Tl

Atlanta fiyat olarak iyi ama nasıl wiraless yaptı arkadaş anlamadım.

Yani çok da illa şu olsun şu olsun demiyorum Hd olsun şifreli tüm kanalları çözsün (server satınalacağım elbette) bana yeter.

Bu ölçülerde önerileriniz benim için çok değerli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd99016

Bunu aldım. Salona koydum, wireless modeme baglanıyor, bunun üstünden kablo ile receiver a geliyor.

Alırken dikkat edin, uydu receiver lardan mkv oynatanların DTS sesi vereni varsa ondan bulun ama zor. Her cihaz kendi işini yapmalı bence
    Atlanta + WD HD player hem daha ucuz hem daha verimli olacaktır.

AzBox dada yoktur DTS ses. Passthru yapar. 800HD de zaten yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 13 Şubat 2010; 12:35:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd99016

Bunu aldım. Salona koydum, wireless modeme baglanıyor, bunun üstünden kablo ile receiver a geliyor.

Alırken dikkat edin, uydu receiver lardan mkv oynatanların DTS sesi vereni varsa ondan bulun ama zor. Her cihaz kendi işini yapmalı bence
    Atlanta + WD HD player hem daha ucuz hem daha verimli olacaktır.

AzBox dada yoktur DTS ses. Passthru yapar. 800HD de zaten yok.

Aslında Lcd'm Lg Lh2000 ve usb girişini açtırdım.Zaten Mkv uzantılı filmleri oynatıyor.Benim dediğim gibi asıl amacım server paylaşımı yani şifreleri çözsün kaliteli hd görüntü versin.

Atlanta nın hangi modeli buna uygun.Hem gördüğüm kadarıyla fiyatıda daha düşük sanırm Atlantaların.Olmazsa Atlantada alabilirim.

• AZBOX derim :) beyler ben sahsen cok begendım kullanıyorum hatta elımdekı makıneyıde bugun arkadasıma verrdım :) Ptesı yenısı gelecek o zamana kadar 800 HD yeeee devamm.....
  • Forumda var başlığı HDBox ismiyle

kabus_34, Azbox daha kötüdür CCcam de Atlantadan. Ayrıca mkv leri oynatıyorsunuz ama DTS alabiliyormusunuz receiverdan ? Ve 1080p filmlerde sorunsuz izleyebiliyormusunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selinalisveris

Göz atabilirsiniz, tavsiye ediyorum.

http://www.selinalisveris.com/100-skytech-st-12010-full-hd-linux-uydu-alicisi-ok.html

Kullanıyormusunuz bu uydu alıcıyı, memnun musunuz?
  • adam zaten kendisi satıcı kardeş.reklamını yapıyor
  • hd uydu alıcı istiyorum içerisine ccam göülebilen linux tabanlı kart girişli(hafıza kartı değil D-smart-lig tv v.b) uygun fiyatlı alabılecegım hd uydu alıcı ne olacabılır bır kaç sıteye baktım jameson 3003 diyorlar sizden fikir almak isterim.Ethernet girişi olması da şart evimde internet var kabloyla çekerim.Ricam tavsiye ürününüzde wiifii özelliği olmasın çünkü evimde wiifi li kulaklık dahi hiç bir ürün kullanmıyorum radyasyon açısından küçük çocgumuz var diye.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • LinuX sistemi ne demek acaba ? Linux Tabanlı olunca ne farkı oluyor. Bı kaç yere baktım ama cevabı bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

hd uydu alıcı istiyorum içerisine ccam göülebilen linux tabanlı kart girişli(hafıza kartı değil D-smart-lig tv v.b) uygun fiyatlı alabılecegım hd uydu alıcı ne olacabılır bır kaç sıteye baktım jameson 3003 diyorlar sizden fikir almak isterim.Ethernet girişi olması da şart evimde internet var kabloyla çekerim.Ricam tavsiye ürününüzde wiifii özelliği olmasın çünkü evimde wiifi li kulaklık dahi hiç bir ürün kullanmıyorum radyasyon açısından küçük çocgumuz var diye.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

ben linx ne1090 aldım içinde 1 yıllık serverıyla geliyor.300 civarında bulabilirsin.uygun fiyatlı cihazlar genelde jameson ve nxp işlemcili cihazlar.
  • quote:

hd uydu alıcı istiyorum içerisine ccam göülebilen linux tabanlı kart girişli(hafıza kartı değil D-smart-lig tv v.b) uygun fiyatlı alabılecegım hd uydu alıcı ne olacabılır bır kaç sıteye baktım jameson 3003 diyorlar sizden fikir almak isterim.Ethernet girişi olması da şart evimde internet var kabloyla çekerim.Ricam tavsiye ürününüzde wiifii özelliği olmasın çünkü evimde wiifi li kulaklık dahi hiç bir ürün kullanmıyorum radyasyon açısından küçük çocgumuz var diye.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Linx NE1090 tavsiye ediyorum, tüm isteklerine fazlasıyla cevap verecek bir ürün !
    FULL HD
    Modül Girişi
    Kart Girişi
    USB (3 adet)
    Ethernet ve WİFİ dongle ile internet
    Youtube
    Internet Radyosu,
    Web Browser
    Birçok film formatını USB yada HDD ten mükemmel oynatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Protos56 -- 17 Şubat 2012; 14:13:39 >

• gewa arkadaşım lınx ne1090 bir çok siteye baktım fakat 300 tl cıvarında bulamadım en dusun 380 tl diyorlar bıldıgın sıfır ve ucuz satan sıte varmıdır
  • quote:

gewa arkadaşım lınx ne1090 bir çok siteye baktım fakat 300 tl cıvarında bulamadım en dusun 380 tl diyorlar bıldıgın sıfır ve ucuz satan sıte varmıdır

ben burdan aldım:
    http://www.antencidogan.net/product_info.php?cPath=228&products_id=1481&osCsid=7a60f3aed10d292b6c7a43a183c8ba09

İstanbul'a kargo falan 305 liraya geldi.daha uygun fiyatlı istiyorsan amstrad 19400 var ama rami ve flaşı daha düşük linxten.250 civarı piyasada ben 177 liraya şurda buldum:
    http://www.hepsitekno.com/Amstrad-MD-19400-HD-PVR,PR-2159.html

düşün taşın karar ver arkadaşım.illa bu ikisi olacak diye de birşey yok vaktin varsa biraz daha araştırıbilirsin.içine sinen bir cihaz bulduğunda da al gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gewa -- 17 Şubat 2012; 16:39:07 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.