Şimdi Ara

linux u hdd silme acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • linux kurulu 2 .hdd mi qtparted ile biçimlendirdim.bu harddiski satacağımdan alacak arkadaş windows istedi...
    (ext3 ve swap)..fat 32 yaptım..memnun olmasamda yeniden windows işletim sistemi kuracam..fakat cd den açmama rağmen group geliyor.. ve ben burda takıldım acil yardımmmm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiyaman -- 14 Nisan 2005, 10:41:17 >

• sorunu halletmek için ya bska bir dfrive dan partition magic kullanarak tekrara bolutlendirmeyi yada fdisk ile butun bolumleri sildikten sonra tekrar birinci dos bolutu olustur gibi ibr secene k war dı onu secip ondan sonrada formatlamanı oneririm...
  • droup'dan kastını tam bilmiyorum ama linux'u diskten silince açılış alanındaki program yani lilo ya da grub programı kalır format dahi atsan kalır. Bunu yok etmek için dosda "fdisk /mbr" demen gerekiyor. Partition bölümlendirme içinide bence fedora,ubuntu ya da mandrake'nin partition bölümlendirme programlarından biri ile yap qtparted programını şahsen pek beğenmiyorum.
  • droup yazıldı..özür...group> 'u silemedim..
    önce partisyon yaptıktansonra mı
    diski mount edip sonra diske geçip
    fdisk /mbr komutunu verecem..tşk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiyaman -- 14 Nisan 2005, 10:44:53 >
  • fdisk mbr'yi dos ortamında demelisin bir tane başlatmadisketi yapıp onla aç ondan sonra fdisk /mbr aynen uçar
  • teşekkür ederim. benim de aynı sorunum vardı ve işe yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clark001c -- 15 Nisan 2005, 13:02:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.